o kaip kepti kad kuciukai butu minksti
nu nemegstu as kietu......o minkstus atsimenu is vaikystes
QUOTE(ausmare @ 2010 12 17, 17:56)
o kaip kepti kad kuciukai butu minksti
nu nemegstu as kietu......o minkstus atsimenu is vaikystes
nu nemegstu as kietu......o minkstus atsimenu is vaikystes
Sakyčiau, kad labai mažai apkepinti
QUOTE(pienia @ 2010 12 14, 06:35)
Tooobuli kuciukai (su pienu)
500 g miltu
1 pakelis sausu mieliu,
50 g cukraus (as dedu daugiau, man patinka saldesni),
250 ml pieno,
aguonu (is akies),
50 ml aliejaus,
1 kiausinis
ziupsnelis druskos
Mieles istirpinti siltam piene (100 ml) su truputeliu cukraus. Leisti pakilti iki "kepureles". Persijotus miltus sumaisyti su kiausiniu, cukrumi ,druska, aguonomis, aliejumi, likusiu pienu ir pakilusiom mielem. Gausis minksta tesla, kuria pastatome siltai kildinti.
Pakilusia tesla iskociojame ir supjaustome norima dydzio kvadrateliais. Kepame 180 laipsniu temp. ~20 min., o tiksliau kol paruduos.
500 g miltu
1 pakelis sausu mieliu,
50 g cukraus (as dedu daugiau, man patinka saldesni),
250 ml pieno,
aguonu (is akies),
50 ml aliejaus,
1 kiausinis
ziupsnelis druskos
Mieles istirpinti siltam piene (100 ml) su truputeliu cukraus. Leisti pakilti iki "kepureles". Persijotus miltus sumaisyti su kiausiniu, cukrumi ,druska, aguonomis, aliejumi, likusiu pienu ir pakilusiom mielem. Gausis minksta tesla, kuria pastatome siltai kildinti.
Pakilusia tesla iskociojame ir supjaustome norima dydzio kvadrateliais. Kepame 180 laipsniu temp. ~20 min., o tiksliau kol paruduos.
reiks ir man gal ryt issikepti siu kuciuku traskus ir islieka po kurio laiko ar suminksteja?
QUOTE(DoNeila @ 2010 12 17, 17:52)
Kepiau šiandien pienia kūčiukus
Laabai skanūs
Tik va formos tai nemoku padaryti, man išeina pailgi ,o norisi apvalių
Laabai skanūs
Tik va formos tai nemoku padaryti, man išeina pailgi ,o norisi apvalių
As supjaustau kuciukus ir pora sauju suberiu i keurasamti,ten juos visaip pajudinu .Taip gaunasi apvalesni kuciukai ir nubyra nereikalingi miltai
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 17, 23:25)
reiks ir man gal ryt issikepti siu kuciuku traskus ir islieka po kurio laiko ar suminksteja?
Neryte, taip, kuciukai ir islieka traskus
DoNeila, pabandyk susipjaustyt plonesnes virveles ir kai pjaustysi kuciuka, ji pasuk siek tiek tarp pirstu, (nu kaip cia tiksliau pasakius) - istempta kuciuka grazink i virveles padeti, o kadangi tesla labai minksta, ji ir atsistatys ir bus apvalesni. Nzn kaip cia daugiau paaiskint
Kas nori minkstesniu , tai reikia daryti su sviestu ar margarinu, kaip bulkuciu tesla
P.S.
Kepiau dar pora kartu, tai miltu dedu visa 100g daugiau, po truputi.
QUOTE(pienia @ 2010 12 18, 07:18)
Neryte, taip, kuciukai ir islieka traskus
Kepiau dar pora kartu, tai miltu dedu visa 100g daugiau, po truputi.
Kepiau dar pora kartu, tai miltu dedu visa 100g daugiau, po truputi.
aciu
tai viso sunaudoji 600 g. miltu?
o mieliu pokelis tai 100 g. (kadangi ne LT gyvenu tai nelabai zinau po kiek pakuoja?
QUOTE(Rimuselis @ 2010 12 18, 02:20)
As supjaustau kuciukus ir pora sauju suberiu i keurasamti,ten juos visaip pajudinu .Taip gaunasi apvalesni kuciukai ir nubyra nereikalingi miltai
o kūčiukai nesulimpa taip sujudinus? man gavosi per daug miltuoti, tai ir norėjau paklausti ką daryti, kad tiek miltų neliktų.jei mažiau sumiltinu tai sukimba.sakau, gal iškepus kaip nors ant rankšluosčio pavoliot....
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, apie 200ml vandens, apie 200ml. pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.
Dariau pagal šitą receptą ir tešla pakilo labai nežymiai, be to, ji gavosi guminė ir buvo sunku pjaustyti mažais gabaliukais, nes ji vis ištįsdavo ir tie gabaliukai patapo cielais gabalais O kaip jums buvo? Ar gali taip būti dėl to, kad vandenį maišiau su pienu? Nes visa kita dėjau tiksliai pagal receptą.
QUOTE(Kalnakasys @ 2009 12 16, 06:01)
Kepiau ir aš šiandien kūčiukus pagal šį receptą. Tai gavosi superiniai Tik man noretusi saldesnių, tai kitą kartą dėčiau daugiau cukraus. O tešla iš bliūdo kaip greitai lipti pradėjo, nei valandos nereikėjo laukti
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 18, 11:54)
o mieliu pokelis tai 100 g. (kadangi ne LT gyvenu tai nelabai zinau po kiek pakuoja?
a vaikeli pabludai 7 g tik arba svieziu 21g
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 18, 12:54)
aciu
tai viso sunaudoji 600 g. miltu?
o mieliu pokelis tai 100 g. (kadangi ne LT gyvenu tai nelabai zinau po kiek pakuoja?
tai viso sunaudoji 600 g. miltu?
o mieliu pokelis tai 100 g. (kadangi ne LT gyvenu tai nelabai zinau po kiek pakuoja?
jeigu sausu mieliu, tai po 7g pas mane kiek turiu supakuota...
QUOTE(Miolanda @ 2010 12 18, 15:37)
Dariau pagal šitą receptą ir tešla pakilo labai nežymiai, be to, ji gavosi guminė ir buvo sunku pjaustyti mažais gabaliukais, nes ji vis ištįsdavo ir tie gabaliukai patapo cielais gabalais O kaip jums buvo? Ar gali taip būti dėl to, kad vandenį maišiau su pienu? Nes visa kita dėjau tiksliai pagal receptą.
matau kad darem pagal labai identiska recepta. mano rasi cia
zinok, kepu as daug mieliniu kepiniu, nu bet si tokia keista man buvo nors tu ka. Man ji net byrejo, ko as neturejus esu kuciukai gavos per saldus, per daug minksti iskepe o pastoveje sudziuvo. Nu zodziu, cia kazkas neatitinka
tikrai vandens ir pieno maisymas cia jokios iatkos neturejo