Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(Modern@ @ 2010 12 11, 19:03)
O sakykit kai jus formuojat kuciukus? 1darot plona desrele ir pjaustot ar 2 iskocuojat tesla ir pjaustot juostelem ir tas juosteles dar i keturkampius? 2 varianta maciau per TV rode pati nebuciau sugalvojus  ax.gif


Bent jau as tai pasidarau plona desrele ir su zirklem prikarpau i skarda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 12 26, 04:04)
Nors ir Kucios jau praejo ikelsiu ir savo šližiku receptuka, tiksliau ne savo, bet mano babytes ax.gif  ir mama tokius visada kepa, dabar ir as pratesiu tradicija ax.gif

Reikia 25g svieziu(gyvu)mieliu, susideti jas i dubeni, uzpilti tris valgomus saukstus cukraus ir maisyti, kol mieles issilydis, data po truputi pilti ir maisyti 0.5 litro silto vandens. Kai cukrus visas istirps, per sieteli isijoti miltu, kad pasidarytu tokia skysta tesla,kaip, kad tiktu kepti mazus blynelius. Ant viraus uzbarstyti miltu ir pastatyti kur nors siltai,kad nebutu skersveju. Per mazdaug 2 valandas tesla uzaugs dvigubai. Tada i ta tesla po truputi ipilti puse puoduko paprasto aliejaus ir apie 70-100g aguonu(sausu, nereikia uzplikyti) ir stikline cukraus. Viska gerai isaisyti, tada per sieteli isijoti miltu ir vis maisyti, kol bus tesla minkoma, bet neperdeti miltu nes bus kieti kuciukai. Geriau veliau dar dadeti jei prie ranku labai lips tesla. Tesla palikti inde 1 val. kad vel iskiltu. Tada as imu paprasta metaline mesmale ir uzsidedu antgali per kuri galima sausainius daryti, tokios formytes isikisa, turiu viena kur tiesiog siaura "desryte" darosi, taigi pasidarau "desryte" ir supjaustau labai astriu peiliu vienodais gabaliukais ir delioju ant skardo palikdama tarpelius,kad kepdami nesukeptu. Sudeliojus ant skardos dar palaikau apie 10 min, kad pakiltu. Kepti orkaiteje mazdaug 180 laipsniu, kol graziai paruduos.
user posted image

ar kepėte kuri pagal šį receptą? kaip gavosi?

aš pernai tokių gerų kūčiukų buvau išsikepus ir pamečiau receptą sad.gif tia vėl ieškau..
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 11, 14:45)
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, apie 200ml vandens, apie 200ml. pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.

Kepsiu ir as pagal si recepta.O cia mieles slapios(gyvos) ar sausos.Ar tiks sausos ir kiek tuomet gramu reikia?
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 12 12, 20:00)
Kepsiu ir as pagal si recepta.O cia mieles slapios(gyvos) ar sausos.Ar tiks sausos ir kiek tuomet gramu reikia?

Tereikia puslapį atgal paverst cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 12, 20:07)
Tereikia puslapį atgal paverst  cool.gif

Kepiau pagal Jūsiškį receptą(regis Jūsų blush2.gif ) ir žinokit super Kūčiukai,ir tešla iškilo normaliai,tik nereik norėt,kad per 10min iškiltų lotuliukas.gif Labai skanūs,sūnus apsisukdamas saujom nešė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spudga @ 2010 12 12, 15:20)
Bent jau as tai pasidarau plona desrele ir su zirklem prikarpau i skarda  4u.gif


puiki mintis thumbup.gif kepsiu antra porcija, pabandysiu ir as su zirklems, nes su peiliu sunkoka supjaustyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2010 12 13, 09:34)
puiki mintis  thumbup.gif  kepsiu antra porcija, pabandysiu ir as su zirklems, nes su peiliu sunkoka supjaustyti  4u.gif

Reikia gerai išgaląsto peilio,t.y labai aštraus,vakar puikiai pjaustėsi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2010 12 13, 11:37)
Reikia gerai išgaląsto peilio,t.y labai aštraus,vakar puikiai pjaustėsi drinks_cheers.gif


nu jie pas mane pjaustesi, bet biskuti isitempdavo 4u.gif
Atsakyti
sveikos, ieskau, kuciuku recepto, kurie nebutu kaip pjaustytos baronkos skonio verysad.gif gal galit kazka pasiulyt...uzpernai kepiau ir tokie gavos tai is nevilties pernai net nekepiau, siemet vel uzsimaniau pabandyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Utiuitiutė @ 2005 12 13, 07:25)
Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, puodelis vandens, puodelis pieno (tik su vandeniu bus "šližyškesni").
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildyta pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.

Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus  ok.gif



nesupykit, jei jau kuriam nors lape parašyta, bet kiek laiko reikia juos kepti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Modern@ @ 2010 12 11, 18:03)
O sakykit kai jus formuojat kuciukus? 1darot plona desrele ir pjaustot ar 2 iskocuojat tesla ir pjaustot juostelem ir tas juosteles dar i keturkampius? 2 varianta maciau per TV rode pati nebuciau sugalvojus  ax.gif


as darau plona desrele, o supjaustau picos peiliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristteja @ 2010 12 13, 17:31)
nesupykit, jei jau kuriam nors lape parašyta, bet kiek laiko reikia juos kepti? blush2.gif

Tikriausiai ir nerasit jo parašyto biggrin.gif Tiesiog nereikia nueit skaityt ant lovos knygos,matysit labai greit pradeda gelsti ir parunda šiek tiek,pamatysit,o galų gale nesunku išsitraukt ir paragaut,kad tikrai liktumėt tikra jog iškepę drinks_cheers.gif
Beje iš vakarykštės normos,jau nekas ir beliko lotuliukas.gif Svaitgalį vėl laukia naujas kepimas biggrin.gif
Atsakyti