Nors ir Kucios jau praejo ikelsiu ir savo šližiku receptuka, tiksliau ne savo, bet mano babytes
ir mama tokius visada kepa, dabar ir as pratesiu tradicija
Reikia 25g svieziu(gyvu)mieliu, susideti jas i dubeni, uzpilti tris valgomus saukstus cukraus ir maisyti, kol mieles issilydis, data po truputi pilti ir maisyti 0.5 litro silto vandens. Kai cukrus visas istirps, per sieteli isijoti miltu, kad pasidarytu tokia skysta tesla,kaip, kad tiktu kepti mazus blynelius. Ant viraus uzbarstyti miltu ir pastatyti kur nors siltai,kad nebutu skersveju. Per mazdaug 2 valandas tesla uzaugs dvigubai. Tada i ta tesla po truputi ipilti puse puoduko paprasto aliejaus ir apie 70-100g aguonu(sausu, nereikia uzplikyti) ir stikline cukraus. Viska gerai isaisyti, tada per sieteli isijoti miltu ir vis maisyti, kol bus tesla minkoma, bet neperdeti miltu nes bus kieti kuciukai. Geriau veliau dar dadeti jei prie ranku labai lips tesla. Tesla palikti inde 1 val. kad vel iskiltu. Tada as imu paprasta metaline mesmale ir uzsidedu antgali per kuri galima sausainius daryti, tokios formytes isikisa, turiu viena kur tiesiog siaura "desryte" darosi, taigi pasidarau "desryte" ir supjaustau labai astriu peiliu vienodais gabaliukais ir delioju ant skardo palikdama tarpelius,kad kepdami nesukeptu. Sudeliojus ant skardos dar palaikau apie 10 min, kad pakiltu. Kepti orkaiteje mazdaug 180 laipsniu, kol graziai paruduos.
tia vėl ieškau..