Na va, išsikepiau ir aš pagaliau savų kūčiukų Gavosi super Pirmus kiek paskrudinau perdaug, tai gavosi traškūs, o kitus mažiau, tai viduj tokie minkštesni. Namiškiams labai patiko.
QUOTE(Kettim @ 2010 12 07, 17:43)
"Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios mirksiukas.gif Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus ok.gif"
cia ciocios polios receptas,gal zinot kiek vandens pilti?
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios mirksiukas.gif Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus ok.gif"
cia ciocios polios receptas,gal zinot kiek vandens pilti?
kiek sausu mieliu reiktu sitokiam kiekiuj produktu ???
tik sendien apsiziurejau kad mano mielies galioja iki gruodzio 1 d. tai net nedrysau bandyti.
QUOTE(isabelaa @ 2010 12 09, 15:26)
kiek sausu mieliu reiktu sitokiam kiekiuj produktu ???
tik sendien apsiziurejau kad mano mielies galioja iki gruodzio 1 d. tai net nedrysau bandyti.
As dejau visa pakiuka ten yra 11g. Man liuks gavosi. Tik is pradziu nenorejo kilti, bet kai istaciau i silta vonele, greit pakilo
QUOTE(Džigė @ 2010 12 09, 15:39)
As dejau visa pakiuka ten yra 11g. Man liuks gavosi. Tik is pradziu nenorejo kilti, bet kai istaciau i silta vonele, greit pakilo
o kaip daryti? mieles i miltus supilti? ir visa kita ?
Kepiau ir aš ciocios polios kūčiukus (duonkepė išmaišė tešlą ) Na traškumo labai nedaug, labiau guminukai Man patinka labai minkštai traškūs Kažin ko įdėti daugiau gal margarino?
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 12 08, 09:22)
Vakar iskepem kuciukus pagal ta recepta. Kodel jie gavosi kieti? Per ilgai kepe? Vandens per mazai? Siaip butu labai skanus, nes ir saldumas man tinkamas, bet nesigavo tokie miksti, kaip tikejomes.
gal su vandeniu darei,su pienu gaunasi minkstesni ir sviesto maziau reiktu det,jei norisi minkstesniu ir aisku neperkept.
QUOTE(isabelaa @ 2010 12 09, 13:40)
Aš pašildau pieną, dedu cukraus, supilu miltelius ir truputį palaikau. O paskui jau minkau tešlą.
QUOTE(DoNeila @ 2010 12 09, 16:23)
Kažin ko įdėti daugiau gal margarino?
Aš manau, kad gal užtektų tik labiau apkepti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 09, 19:17)
Aš pašildau pieną, dedu cukraus, supilu miltelius ir truputį palaikau. O paskui jau minkau tešlą.
Kepsiu kitą kartą su pašildytu pienu
QUOTE(isabelaa @ 2010 12 09, 15:40)
gal jau per velu, bet atsakysiu kad kitoms mamytems butu. Bent as darau taip. Pasildau piena, su vandeniu i ji dedu sausas mieles, cukru druska ir minksta margarina, ismaisau iki kol nelieka gumbuliuku, tada dedu aguonas, ir po to miltus. Miltus patarciau deti palaipsniui, o ne visus is karto. Ir viskas, pastatyti kilti, man gavosi labai grazi tesla ir labai skanus kuciukai
Sveikos. Pasidariau tesla pagal ciocia polia. Paskaicius tema padariau ja tirstumo kaip l.tirsta grietine. Bet vis tiek is tokios bus neimanoma nieko daryti, nes ji kaip l.tirsta sriuba. Kai pakils ir bus laikas kepti, tai tada reikes dar miltu prideti ar kaip? Ar deti tuos miltus teslai kylant iki tol kol bus galima daryti kuciukus? Pirma karta kepsiu, tai nelabai gaudausi...
QUOTE(Diamond @ 2010 12 10, 14:10)
padariau ja tirstumo kaip l.tirsta grietine.
Per skysta, padaryk tešlą kaip bandelėms
Merginos,o kiek to pieno(vandens)?Stiklinės užteks?