Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(pirasa @ 2008 12 21, 14:47)
Pasirodysiu ir aš su savo kūčiukais. Tešla paprasta, kaip ir visų, bet darymo forma tai neeilinė. Man tokie patys skaniausi.
Iškočioju tešlą, sudedu eilutę aguonų, suvynioju, nupjaunu.
user posted image
user posted image
Tada supjaustome mžais gabaliukais ir dedame kepti.
Viduryje būna aguonos. Labai skanu, nes jos būna saldžios
user posted image
user posted image

Norejau komentaru apie situos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
"Kadangi pažadėjau jau prieš kelias dienas- tai va, skaniausių pasaulyje kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui, 250gr.cukraus, 80gr.margarino arba sviesto, 70gr.aguonų, 40gr.mielių, druskos, vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").
Kaip pasigaminti tešlą, manau, žinot pačios mirksiukas.gif Iš šito produktų kiekio išeis apie 1kg. Skanaus ok.gif"
cia ciocios polios receptas,gal zinot kiek vandens pilti? blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2010 12 07, 15:43)
cia ciocios polios receptas,gal zinot kiek vandens pilti? blush2.gif

Aš pilu stiklinę, gal kiek daugiau ax.gif pieno mirksiukas.gif Bet tada ir miltų nededu LYGIAI 600 gr mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2010 12 07, 15:43)
gal zinot kiek vandens pilti? blush2.gif

Kažkada jau rašiau, pilu po standartinę stiklinę pieno ir vandens, o jos, berods yra 200 - 250 ml. talpos. Jei minkant matote, kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina idealiai laikytis recepto mirksiukas.gif
Ir vėl, jau prieš kelintas Kalėdas, skaitau jūsų atsiliepimus mamai ir pasakoju, kaip pusė LT jos kūčiukus kepa laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 07 gruodžio 2010 - 18:13
Taip ir padariau,pyliau puoduka vandens,kai bandeles darau visad tiek pilu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kettim: 07 gruodžio 2010 - 20:49
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 07, 19:13)
Kažkada jau rašiau, pilu po standartinę stiklinę pieno ir vandens, o jos, berods yra 200 - 250 ml. talpos.  Jei minkant matote, kad vandens per mažai ar per daug nurodytam miltų kiekiui, miltų pridėkit arba pamažinkit. Visiškai nebūtina idealiai laikytis recepto  mirksiukas.gif
  Ir vėl, jau prieš kelintas Kalėdas, skaitau jūsų atsiliepimus mamai ir pasakoju, kaip pusė LT jos kūčiukus kepa laugh.gif

Vakar iskepem kuciukus pagal ta recepta. Kodel jie gavosi kieti? Per ilgai kepe? Vandens per mazai? Siaip butu labai skanus, nes ir saldumas man tinkamas, bet nesigavo tokie miksti, kaip tikejomes.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 12 08, 08:22)
Vakar iskepem kuciukus pagal ta recepta. Kodel jie gavosi kieti? Per ilgai kepe? Vandens per mazai? Siaip butu labai skanus, nes ir saldumas man tinkamas, bet nesigavo tokie miksti, kaip tikejomes.

Kepiau tris kartus pagal tą patį receptą ir visus tris kartus gavosi kitokie ax.gif BET VIS TIEK LABAI SKANŪS thumbup.gif thumbup.gif Vieną kartą supyliau per karštą pieną, tai nuplikiau mieles doh.gif - neiškilo, kitą kartą NEREALIAI iškilo ir buvo SUPER minkšti, o dar kitą kartą greičiausiai miltų per daug pridėjau- kietoki gavosi, bet vidus vis tiek minkštas thumbup.gif

Tepaluota, DIDELIS AČIŪ tavo mamukui wub.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Sakykit, o jei dėsiu sausas mieles, tai ar reikia irgi šiltu vandeniu/pienu pilt, ar nesvarbu? Pirmą kartą kepsiu kažką su mielėm (kūčiukus), tai nežinau kaip su jom elgtis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza @ 2010 12 08, 14:46)
Sakykit, o jei dėsiu sausas mieles, tai ar reikia irgi šiltu vandeniu/pienu pilt, ar nesvarbu? Pirmą kartą kepsiu kažką su mielėm (kūčiukus), tai nežinau kaip su jom elgtis blush2.gif

Man dar močiutė sakydavo, kad mielės mėgsta saldžiai ir šiltai rolleyes.gif
Tai nemanau, kad sausom kitaip mirksiukas.gif - maišykit bent jau su kambario šiltumo vandeniu/pienu ir nepamirškit cukraus smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Nu skaitau, bet be mieliu kučiuku nerandu. Kam tos mieles, as noriu be mieliu, kad butu kieti kaip akmenukai ir saldūs bigsmile.gif . Su mielem kuciukai aguonpienyje ištyžta, "varles' tokios pasidaro schmoll.gif Gal kuri galite pasidalinti "Kūčiukų BE mielių" receptu. Ačiū.
Atsakyti
As tai sausas mieles maisau su miltais ir maisau tesla. Zinoma piena (vandeni) reiktu pilti silta, kad pati tesla butu silta ir mieles galetu daryti savo darba biggrin.gif Seip as turiu elektrine orkaite tai kai suminkau tesla ja idedu i 40-50C ikaitinta orkaite ir rugsta man ji be probelmu ax.gif
Butinai pasigaminsiu kuciukus pagal Tepaluotos mamos receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 12 08, 15:12)
Sveikos. Nu skaitau, bet be mieliu kučiuku nerandu. Kam tos mieles, as noriu be mieliu, kad butu kieti kaip akmenukai ir saldūs bigsmile.gif . Su mielem kuciukai aguonpienyje ištyžta, "varles' tokios pasidaro  schmoll.gif  Gal kuri galite pasidalinti "Kūčiukų BE mielių" receptu. Ačiū.

Užminkykit tešlą iš miltų, pieno/vandens, cukraus ir aguonų. Gausis kieti, kieti kaip akmenukai wink.gif. Vaikystėje mama tokius kepdavo mirksiukas.gif
Atsakyti