Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(_Lakūdra_ @ 2008 12 24, 15:20)
[i]apie viską nuo pradžių....

sumanė Lakūdra pati šiom kūčiom kūčiukus iškept. nieko nelaukė, pagavo tą mintį už kasų ir ...

gaila, kad kūčiukai nesigavo, bet istorija smagi thumbup.gif svarbiausia mokėti iš savo nesėkmės pasijuokti, nes kitaip iki depresijos netoli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 12 22, 23:50)
kepiau tavuosius. kai tik iskepe, buvo skanesni, bet palaikiau pernakt uzdarame inde ir kita diena pasidare tokie lyg guminiai, jau nlb skanus schmoll.gif
kaip jus laikot kuciukus- atvirame inde ar uzdarus? ax.gif


gaila, kad taip isejo... kadangi as kuciukus visada laikau atvirus, tai neturiu tokio patyrimo..., kad butu guminiai...
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 01 04, 21:37)
gaila, kad taip isejo... kadangi as kuciukus visada laikau atvirus, tai neturiu tokio patyrimo..., kad butu guminiai...

uždarame inde jie kaip ir atbringsta. Aš irgi kepiau, tai gavosi kieti, traškūs, nusivežiau pas anytą, ji pabandė, sako, "čia ne mano seniems dantims", o štai po dienos nuvažiavom, ta ištraukia iš maišelio ir duoda man paragauti manųjų kūčiukų - minkšti, vos patikėjau, kad tie patys manieji rolleyes.gif
Atsakyti
Iki Naujųjų liko 95 dienos, o iki Kalėdų dar mažiau, tad laikas ruošti receptus biggrin.gif
Sumąsčiau, kad visai įdomu būtų nustebinti svečius ir gimines, kuriuos aplankysim per šventes, kiek kitokio skonio kūčiukais tongue.gif Siūlau ir jums pabandyti kepant kūčiukus įpilti į tešlą ne paprasto aliejaus, bet graikinių riešutų aliejaus thumbup.gif Mmmm, koks puikus aromatas ir skonis, tikiu, turėtų būti tongue.gif
Tiesa, kiek nerimauju, ar kepant aliejus nesukeis kartumo g.gif Tačiau išeitis yra! Galima iškeptus kūčiukus aptepti graikinių riešutų aliejumi ir dar minutę palaikyti išjungtoje, bet dar šiltoje orkaitėje. Susigėręs aliejus ir blizgesio traškiai plutelei suteiks bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 27 rugsėjo 2009 - 15:53
kur tokio aliejaus gaut?
yra pirkt?
Atsakyti
IKI parduotuvėje mačiau ax.gif Bet spėju, kad ir kokioj didžiojoj maximkėj ar Rimi būtų g.gif Galima, manau ir žemės riešutų (arachisų) aliejų pamėgint. Manau irgi tokį naują skanų aromatą suteiktų tongue.gif Skaičiau, kad kai kurios SM forumietės pastarąjį aliejų paprastai kepimui naudoja, tai gal nebūtų labai brangus g.gif O graikinių riešutų aliejui tai pastarąjį kartą kai buvau IKI, nuolaida yra. Nepamenu kiek tiksliai kainuoja, bet visvien brangokas ax.gif Pasiliksiu jį šventiniam pirkinių sąrašui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 03 spalio 2009 - 09:52
Gal kas išduotų paslaptį kur galima ne sausų mielių Kaune nusipirkti, jei kas pirkot, parašykit ir prie kokių prekių lentynų reikia jų ieškoti. Maximose keliose žiūrėjau nėra, liepė prie pieno ieškoti, pilies Iki irgi neradau, keliose nedidelese rimi irgi neradau, ot deficitas prieš šventes pasidarė lotuliukas.gif
Beje kas kepėt Cioces Poles kučiukus, gal vandens kiekį maždaug galit įvardinti (maždaug stiklinė, dvi ar pan.) nes neturiu supratimo kiek jo pilti.
Ačiū labai
Atsakyti
Jos tikrai buna sudetos pieno saldytuve, Pries kelias dienas maciau Pramones maximoj.
Atsakyti
norejau jusu paklausti, gal kas turi receptuka kaip tesla paruosti duonkepej blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neraj @ 2009 12 12, 11:05)
norejau jusu paklausti, gal kas turi receptuka kaip tesla paruosti duonkepej  blush2.gif

Kūčiukai paprasta mielinė tešla, tai man kukliu supratimu reikėtų ruošti taip pat, kaip ruošiat mielinę tešlą kokioms nors bandelėms
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2008 12 20, 15:33)
turiu tokį pastebėjimą: Kūčių stalas yra pasninkinis. o per pasninką mes nevalgome gyvulinės kilmės produktų: riebalų, mėsos, kiaušinių, pieno, majonezo... tad į šližikus negalime dėti nei margarino, nei pieno, nei sviesto.
tikri šližikai yra kepami iš vandens, mielių, miltų, cukriuko ir druskytės.
bet, jei išankstiniam naudojimui šližikai, ne Kūčių stalui, tai gal ir dėkit...
čia tik pastebėjimas, ne kritika at priekaištas  blush2.gif

Margarinas nėra gyvulinės kilmės riebalai. Sudėtyje parašyta, kad 80proc. yra augaliniai riebalai, visa kita maisto priedai (čia kepiniams skirto margarino sudėtis).
Atsakyti
Kūčiukų, arba šližikų, receptas


Ingredientai
500 g kvietinių miltų
30 g mielių arba atitinkamas kiekis sausų mielių
50 g cukraus
1.5 puodelio vandens ar pieno
Pusė arbatinio šaukštelio druskos
Ketvirtis puodelio aguonų

Paruošimas
-Užplikome aguonas verdančiu vandeniu, leidžiame pastovėti apie 30 min
-Tuo tarpu į puodelį sudedame mieles, šaukštelį cukraus, iki pusės pripilame kambario temperatūros vandens ar pieno. Tą puodelį dedame į lėkštę, kurioje įpilta karšto vandens (ne per karšto, kad galėtume kentėti įmerkę pirštą, nes kitaip nužudysite mieles). Per maždaug pusvalandį mielės pradės kilti ir burbuliuoti.
-Dubenyje gerai sumaišome miltus, cukrų, druską, sumetame nusunktas aguonas, tada supilame likusį vandenį ar pieną, bei pradėjusias burbuliuoti mieles
-Kiek paminkome, kad gautųsi vienalytė masė, bet per daug nesivarginkit
-Uždengiame dubenį plėvele (kad neišgaruotų vanduo ir nesudžiūtų tešla) ir dedame į drungną orkaitę porai valandų, kad tešla užkiltų
-Užkilusią tešlą gerai perminkome (apie 10 min)
-Tešlą supjaustome nedideliais gabalėliais, kuriuos suformuojame į gyvatės pavidalo 1 cm skersmens volelius
-Supjaustome volelius apie 1 cm dydžio gabalėliais
-Dedame supjaustytus šližikus ant kepimo skardos įkaitintoje iki 180C orkaitėje
-Kepame apie 15-20 min, kol lengvai paruduoja ir pasidaro traškūs

Pastabos
-Svarbu šližikus supjaustyti mažais gabalėliais, nes jie kepant kiek išsipučia. Jei tešlos gabalėliai bus didesni nei reikia, gausite gigantiškus išsipūtusius minkštus ir nelabai traškius šližikus. Gal ir taip neblogai, bet tai nebus “traškučiai”.
-Kai kurie receptai siųlo dėti aliejaus ar margarino – kepiau pusę be riebalų, o pusę su 25 g augalinio aliejaus – nematau esminio skirtumo.
-Kepant pavartykite šližikus, kad jie tolygiai iškeptų, nes kitaip dugnas gali pajuoduoti
-Po 15 min atidarykite orkaitę ir paragaukite, ar jau iškepę. Nesudeginkite! Jei minkštoki, kepkite dar 5 min.
-Net ir supjausčius mažais gabalėliais, centre šližikai gali būti minkštoki (nors ir gerai iškepę, bet bulkos konsistencijos) - kažkur mačiau rekomendaciją iškeptus šližikus padžiovinti orkaitėje - dabar bandau tai padaryti

Pradinė tešla
http://i1015.photobu...s/slizikai1.jpg

Užkilusi tešla
http://i1015.photobu...s/slizikai2.jpg

Prėskučiai, paruošti kepimui
http://i1015.photobu...s/slizikai3.jpg

Iškepti šližikai
http://i1015.photobu...s/slizikai4.jpg

Kiek smarkiau iškepti šližikai
http://i1015.photobu...s/slizikai5.jpg
Atsakyti