Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčiukai - receptai

QUOTE(jurguliux @ 2008 12 22, 15:06)
Minkšti "pagerinti" kūčiukai  biggrin.gif  pagal šį receptą
user posted image

Jetaus kaip skaniai atrodo... pakepę biškį essen.gif:

Beje, aš gal nelabai į šitą temą, bet kokie pirktiniai kūčiukai skaniausi? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2008 12 20, 09:04)
Na ka, vel kepiau kuciukus  bigsmile.gif 
Pastebejau, kad as dedu gerokai daugiau vandens/pieno lyginant su kitais receptais. Bet supratau, kad tokiu budu gaunasi purus kuciukai, kurie sudziuve buna traskus.



kepiau tavuosius. kai tik iskepe, buvo skanesni, bet palaikiau pernakt uzdarame inde ir kita diena pasidare tokie lyg guminiai, jau nlb skanus schmoll.gif
kaip jus laikot kuciukus- atvirame inde ar uzdarus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 12 22, 23:50)
kepiau tavuosius. kai tik iskepe, buvo skanesni, bet palaikiau pernakt uzdarame inde ir kita diena pasidare tokie lyg guminiai, jau nlb skanus schmoll.gif
kaip jus laikot kuciukus- atvirame inde ar uzdarus? ax.gif


Jeigu nori mikstu, laikyk uzdarius, jeigu kietu atvirus, o jeigu pusetinu tai iskeptus kelias val palaikyk atvirai, o po to sudek i uzdara inda wink.gif
Atsakyti
as ka tik baigiau kepti kuciukus pagal http://tastyart.lt/2...837053848226309 recepta (tykiuosi autore nesupyks)patys skaniausi kuciukai kokius esu valgiusi wub.gif
Atsakyti
Bandysiu ir as jusu ikvepta issikepti kuciuku ax.gif

kazkada vaikysteje pamenu dar kai kepdavom patys nedaug ju likdavo iki kuciu tad paskui buvom iprate nusipirkti is kaimynines kepykleles arba parduotuves

salti jau nebetokie - galima atsispirti pagundai biggrin.gif


bet labai pasiilgau naminiu smile.gif
Atsakyti
apie viską nuo pradžių....

sumanė Lakūdra pati šiom kūčiom kūčiukus iškept. nieko nelaukė, pagavo tą mintį už kasų ir sėdo recepto ieškot. rado. giriamą Ciocios Polios receptuką.... cool.gif
deja, deja.... šita blondinė mažai ką bendro su kepinias turi, o su mieliniais juolab... doh.gif
nusirašė receptą ir žinoma kūčių dieną puola visų reikiamų produktų ieškot. viską rado, tik su mielėm sunkiau... o atradus vietoj "40gr.mielių" pasirodė 600gr. (ryškiai su miltais susimaišė blush2.gif )
ir tik parėjus namo, atsisėdus prie bliūdo pamatė, kieek daug mieliųų turi doh.gif lotuliukas.gif (kaži jas sušaldyti gali?)
nu ką, kad tiek daug jau yra, tai vat, ir kūčiukų sugalvojo daugiau išsikept.... žodžiu..... nesigavo man jokia vientisa masė, nes sviesto prieš tai neištirpinau. paskui supylusi miltus pastebėjau ant pakuotės, kad pliusiuko prie mieliniai kepiniai nėra doh.gif doh.gif o galų gale rašydama jau čia prisiminiau, kad aguonų neįdėjau doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti



naminių kūčiukų šiemet nėra cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif

jokių nebus, kad jau tokia nevėkšla esu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 19, 20:20)
O mums kiek atsimenu, nelabai kokie gaudavosiišmielinės tešlos- vos pastovėję jie taip sukaulėdavo, kad išmest belikdavo...arba paukščiukus pašert mieste, patiems beveik nevalgius. O ir tas apsimiltavimas man nelabai...

Tai šiemt nusprendžiau išbandyti kažką visai kitokio nei darydavome, ir panorau paskelbti karą akmenukams, todėl šiemet nusižengsiu, ir darysiu pagal šį receptą iš interneto platybių:

šližikai be mielių :

3 stiklinės miltų
200g margarino
1 kiaušinis
pusė ar trečdalis stiklinės aguonų
1-1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštai cukraus
stiklinė vandens

Viską sumaišyti, suminkyti, ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoma ar nakčiai. Tada padaryti gyvatėles, ir jas suraikyti, kepti 180 laipsnių t-roje, orkaitėje.

Mano tešla jau stingsta šaldytuve. Žiūrėsiu kas gausis.

Tik vat man irgi mistika kaip padaryti, kad jie gautųsi tokie blizgūs, švelniu lygiu paviršiumi, ir švelniai aprudę, o ne balti, šiurkštūs ir miltuoti, kaip visad gaudavosi.

Na, miltų bandysiu į skardą nebarstyti, gal aliejumi kokiu patepsiu kepant ar prieš tai- bet kaip tą blizgesį išgauti tokį kaip parduotuvėje būna..


laba Kalėdų rytely !
pabandžiau šitą receptą - keletą pasidariau be aguonų, tai tikrai neverta, o va su aguonom visai neblogai gaunasi. aišku, ne tikrieji kūčiukai, vis tiek kažkiek sausainiai, bet tos aguonos užmaskuoja ir visai skanu thumbup.gif

_Lakūdra_ , nesipergyvenk taip, visiems pasitaiko. aš gerai, kad pabandžiau sūnaus gimtadieninį tortą daryti iš anksto, ne dieną prieš, gavosi super citrininis (nors turėjo būti vanilinis) biskvitas ir didelė jūra jogurto su želatina plaukiojančia, ir niekas nesustingo, išmečiau visą tą masę.
užtat antras kartas nemelavo, tortą sukapojo visi per vieną kartą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_Lakūdra_ @ 2008 12 24, 14:20)
[i]apie viską nuo pradžių....
(kaži jas sušaldyti gali?)
žodžiu..... nesigavo man jokia vientisa masė, nes sviesto prieš tai neištirpinau.


Gaila, kad tau taip nepasisekė verysad.gif Būna kartais dienų kaip tyčia, kai nieks nesiseka, nenusimink, gal kitą kart pasiseks geriau. rolleyes.gif
Likusias mieles tikrai gali užšaldyti, tik išanksto padalink mažesniais gabaliukais (po 10 ar po 20 g). O sviestą, jei pamiršai ištirpinti, tai galima buvo minkštą sviestą įminkyti į tešlą, na nebent prisiminei apie jį kai tešla jau buvo gatava g.gif

O čia mano šįmetiniai kūčiukai, gavosi tikrai labai skanūs ir baltučiai. Gaila, negaliu užrašyt tikslaus recepto, nes kūčiukus visada kepu maždaug iš akies. Jei kuri labai jau susidomėtumėt, tai galėčiau tik maždaug surašyt kiek ko dėjau.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 25 gruodžio 2008 - 19:27
RiMami , gal jie minksti bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif .....niekur negaunu minkstu klecku recepto , o taip man jie patinka wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti
Nors ir Kucios jau praejo ikelsiu ir savo šližiku receptuka, tiksliau ne savo, bet mano babytes ax.gif ir mama tokius visada kepa, dabar ir as pratesiu tradicija ax.gif

Reikia 25g svieziu(gyvu)mieliu, susideti jas i dubeni, uzpilti tris valgomus saukstus cukraus ir maisyti, kol mieles issilydis, data po truputi pilti ir maisyti 0.5 litro silto vandens. Kai cukrus visas istirps, per sieteli isijoti miltu, kad pasidarytu tokia skysta tesla,kaip, kad tiktu kepti mazus blynelius. Ant viraus uzbarstyti miltu ir pastatyti kur nors siltai,kad nebutu skersveju. Per mazdaug 2 valandas tesla uzaugs dvigubai. Tada i ta tesla po truputi ipilti puse puoduko paprasto aliejaus ir apie 70-100g aguonu(sausu, nereikia uzplikyti) ir stikline cukraus. Viska gerai isaisyti, tada per sieteli isijoti miltu ir vis maisyti, kol bus tesla minkoma, bet neperdeti miltu nes bus kieti kuciukai. Geriau veliau dar dadeti jei prie ranku labai lips tesla. Tesla palikti inde 1 val. kad vel iskiltu. Tada as imu paprasta metaline mesmale ir uzsidedu antgali per kuri galima sausainius daryti, tokios formytes isikisa, turiu viena kur tiesiog siaura "desryte" darosi, taigi pasidarau "desryte" ir supjaustau labai astriu peiliu vienodais gabaliukais ir delioju ant skardo palikdama tarpelius,kad kepdami nesukeptu. Sudeliojus ant skardos dar palaikau apie 10 min, kad pakiltu. Kepti orkaiteje mazdaug 180 laipsniu, kol graziai paruduos.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tasha: 26 gruodžio 2008 - 03:05
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 02:29)
RiMami , gal jie minksti  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif .....niekur negaunu minkstu klecku recepto , o taip man jie patinka  wub.gif  wub.gif  wub.gif


Gavosi minkšti biggrin.gif , bet pas mane jie "smarkiai pagerinti" - maišyti ant laaabai riebaus kaimiško pieno (gal 5 ar 6 proc. riebumo), ir kiaušinių ir margarino dėta, nežinau ar jums tokie tinka g.gif Mes tai kažkaip nesukam sau galvos, kokia kūčiukų sudėtis irnesakyk.gif prikepu kelias dienas prieš Kūčias, visi atsivalgom kiek širdis geidžia, o per Kūčių vakarienę visi tik simboliškai po keletą tesuvalgom ax.gif
Atsakyti