QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 19, 20:20)
O mums kiek atsimenu, nelabai kokie gaudavosiišmielinės tešlos- vos pastovėję jie taip sukaulėdavo, kad išmest belikdavo...arba paukščiukus pašert mieste, patiems beveik nevalgius. O ir tas apsimiltavimas man nelabai...
Tai šiemt nusprendžiau išbandyti kažką visai kitokio nei darydavome, ir panorau paskelbti karą akmenukams, todėl šiemet nusižengsiu, ir darysiu pagal šį receptą iš interneto platybių:
šližikai be mielių :
3 stiklinės miltų
200g margarino
1 kiaušinis
pusė ar trečdalis stiklinės aguonų
1-1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštai cukraus
stiklinė vandens
Viską sumaišyti, suminkyti, ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoma ar nakčiai. Tada padaryti gyvatėles, ir jas suraikyti, kepti 180 laipsnių t-roje, orkaitėje.
Mano tešla jau stingsta šaldytuve. Žiūrėsiu kas gausis.
Tik vat man irgi mistika kaip padaryti, kad jie gautųsi tokie blizgūs, švelniu lygiu paviršiumi, ir švelniai aprudę, o ne balti, šiurkštūs ir miltuoti, kaip visad gaudavosi.
Na, miltų bandysiu į skardą nebarstyti, gal aliejumi kokiu patepsiu kepant ar prieš tai- bet kaip tą blizgesį išgauti tokį kaip parduotuvėje būna..
laba Kalėdų rytely !
pabandžiau šitą receptą - keletą pasidariau be aguonų, tai tikrai neverta, o va su aguonom visai neblogai gaunasi. aišku, ne tikrieji kūčiukai, vis tiek kažkiek sausainiai, bet tos aguonos užmaskuoja ir visai skanu
_Lakūdra_ , nesipergyvenk taip, visiems pasitaiko. aš gerai, kad pabandžiau sūnaus gimtadieninį tortą daryti iš anksto, ne dieną prieš, gavosi super citrininis (nors turėjo būti vanilinis) biskvitas ir didelė jūra jogurto su želatina plaukiojančia, ir niekas nesustingo, išmečiau visą tą masę.
užtat antras kartas nemelavo, tortą sukapojo visi per vieną kartą