sveiki,as visada kepu su sausom mielem,ir gaunasi visada gerai,man asmeniskai taip yra patogiau
manau, kad jokio skirtumo, aš pripratus su šlapiom ir darau visada su jom ir labai gerai viskas gaunasi
O kucioms jau issikepsiu kuciskesniu tongue.gif kuciuku be sviesto ir pieno (recepta radau internete) :
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus.
siandien ir as issikepiau padal si recepta kuciukus ,super kuciukai,bus namo firminis receptas per kucias
Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė vandens (pieno)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus.
siandien ir as issikepiau padal si recepta kuciukus ,super kuciukai,bus namo firminis receptas per kucias
kepiau pries kelais dienas ciocios polios tai tokie kietoki gavosi ,net breketa nusilauziau nors kiti sake ,kad vistiek skanus,naminiaitai siandien vel kepiau,tik dejau kur kas maziau miltu ir trumpiau kepiau,apvarciau ir zinokit liuks
O mums kiek atsimenu, nelabai kokie gaudavosiišmielinės tešlos- vos pastovėję jie taip sukaulėdavo, kad išmest belikdavo...arba paukščiukus pašert mieste, patiems beveik nevalgius. O ir tas apsimiltavimas man nelabai...
Tai šiemt nusprendžiau išbandyti kažką visai kitokio nei darydavome, ir panorau paskelbti karą akmenukams, todėl šiemet nusižengsiu, ir darysiu pagal šį receptą iš interneto platybių:
šližikai be mielių :
3 stiklinės miltų
200g margarino
1 kiaušinis
pusė ar trečdalis stiklinės aguonų
1-1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštai cukraus
stiklinė vandens
Viską sumaišyti, suminkyti, ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoma ar nakčiai. Tada padaryti gyvatėles, ir jas suraikyti, kepti 180 laipsnių t-roje, orkaitėje.
Mano tešla jau stingsta šaldytuve. Žiūrėsiu kas gausis.
Tik vat man irgi mistika kaip padaryti, kad jie gautųsi tokie blizgūs, švelniu lygiu paviršiumi, ir švelniai aprudę, o ne balti, šiurkštūs ir miltuoti, kaip visad gaudavosi.
Na, miltų bandysiu į skardą nebarstyti, gal aliejumi kokiu patepsiu kepant ar prieš tai- bet kaip tą blizgesį išgauti tokį kaip parduotuvėje būna..
Tai šiemt nusprendžiau išbandyti kažką visai kitokio nei darydavome, ir panorau paskelbti karą akmenukams, todėl šiemet nusižengsiu, ir darysiu pagal šį receptą iš interneto platybių:
šližikai be mielių :
3 stiklinės miltų
200g margarino
1 kiaušinis
pusė ar trečdalis stiklinės aguonų
1-1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštai cukraus
stiklinė vandens
Viską sumaišyti, suminkyti, ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoma ar nakčiai. Tada padaryti gyvatėles, ir jas suraikyti, kepti 180 laipsnių t-roje, orkaitėje.
Mano tešla jau stingsta šaldytuve. Žiūrėsiu kas gausis.
Tik vat man irgi mistika kaip padaryti, kad jie gautųsi tokie blizgūs, švelniu lygiu paviršiumi, ir švelniai aprudę, o ne balti, šiurkštūs ir miltuoti, kaip visad gaudavosi.
Na, miltų bandysiu į skardą nebarstyti, gal aliejumi kokiu patepsiu kepant ar prieš tai- bet kaip tą blizgesį išgauti tokį kaip parduotuvėje būna..
Reiks ir man siandien padaryti kuciukus pagal *tiute* duota recepta.
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 12 19, 20:20)
šližikai be mielių:...
Na, papasakokite, kas gavosi Aš irgi norėčiau išsikepti tokių kaip parduotuvėj - trapių (neakmeninių) ir nemiltuotų
O ar būtinai miltais reikia skardą barstyt? Juk jei ant kepimo popieriaus kepi, tai kaip ir sausainukai, neturėtų prilipt
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 20, 11:49)
O ar būtinai miltais reikia skardą barstyt? Juk jei ant kepimo popieriaus kepi, tai kaip ir sausainukai, neturėtų prilipt
manau, kad nebutinai
as miltais barstau skarda is iprocio, nuo vaikystes prisimenu, taip darydavom ir man taip tarsi skaniau, tarsi labiau naminiai
p.s. kaupiuosi siandienos napaleonui..
turiu tokį pastebėjimą: Kūčių stalas yra pasninkinis. o per pasninką mes nevalgome gyvulinės kilmės produktų: riebalų, mėsos, kiaušinių, pieno, majonezo... tad į šližikus negalime dėti nei margarino, nei pieno, nei sviesto.
tikri šližikai yra kepami iš vandens, mielių, miltų, cukriuko ir druskytės.
bet, jei išankstiniam naudojimui šližikai, ne Kūčių stalui, tai gal ir dėkit...
čia tik pastebėjimas, ne kritika at priekaištas
tikri šližikai yra kepami iš vandens, mielių, miltų, cukriuko ir druskytės.
bet, jei išankstiniam naudojimui šližikai, ne Kūčių stalui, tai gal ir dėkit...
čia tik pastebėjimas, ne kritika at priekaištas
QUOTE(*tiute* @ 2008 12 20, 09:04)
Na ka, vel kepiau kuciukus
Pastebejau, kad as dedu gerokai daugiau vandens/pieno lyginant su kitais receptais. Bet supratau, kad tokiu budu gaunasi purus kuciukai, kurie sudziuve buna traskus.
Skaniu ir jum kuciuku!
Pastebejau, kad as dedu gerokai daugiau vandens/pieno lyginant su kitais receptais. Bet supratau, kad tokiu budu gaunasi purus kuciukai, kurie sudziuve buna traskus.
Skaniu ir jum kuciuku!
pas tave recepte 10g svieziu mieliu, kazin kiek reiktu sausu lb jau mazai, taip iseina, gal 1/4 a.s. ar ne?
QUOTE(triule @ 2008 12 20, 20:14)
pas tave recepte 10g svieziu mieliu, kazin kiek reiktu sausu lb jau mazai, taip iseina, gal 1/4 a.s. ar ne?
Kai kepu su panasiu kiekiu duonele (is malsenos misinuku), buna 11g sausu mieliu pakelis, kuri pagal nurodymus reikia supilti visa, mano nuomene tai daugoka, todel supilu apie puse ir gerai gaunasi, nei perdaug, nei per mazai.
Dar turejau tokiu mieliu, tai pamatavau 11g - 1 v.š. (15ml)