QUOTE(hobo @ 2005 12 08, 16:01)
nežinau nei vieno recepto.
Mums kūčiukus visada kepa mama.
Tikslaus recepto nežinu, bet jie tokie gana minkšti išeina.
Man irgi naminiai skaniausi.
kai buvau maza tai mociute vietoj kuciuku naudodavo kubeliais supjaustyta batona, isdziovinta peciaus orkaiteje tai turbut nuo tu laiku pripratus, kad man kuciuku gali ir nebuti per kaledas, o batono tokio reikia
jeigu nepamirsiu savaitgali pas tevus paziuresiu vienam sasiuvini lygtai buvo kuciuku receptas
jeigu nepamirsiu savaitgali pas tevus paziuresiu vienam sasiuvini lygtai buvo kuciuku receptas
Aš tai kepu paprastai paprasčiausiai: užsiminkau mielinę tešlą su daug aguonų, jei kūčioms-vietoj pieno pilu vandenį. Kai tešla pakyla antrą kartą, suvolioju plonus volelius, juos supjaustau kuo mažesniais gabaliukais ir kepu orkaiteje vis pamaišydama, kad iš visų pusių apdžiūtų. Ir viskas !
O mano mama, seniau, tešlą minkydavo tik iš miltų, vandens, cukraus ir aguonų. Iškepę kūčiukai būdavo labai, labai kieti, kaip akmenukai. Bet mums patikdavo, nors dantukams, turbūt nelabai .
O mano mama, seniau, tešlą minkydavo tik iš miltų, vandens, cukraus ir aguonų. Iškepę kūčiukai būdavo labai, labai kieti, kaip akmenukai. Bet mums patikdavo, nors dantukams, turbūt nelabai .
As kepu kasmet,siemet jau irgi 2 kartus kepiau
Tesla darau is mieliu,miltu,margarino,ziupsnelio druskos,cukraus pagal skoni ir vandens arba pieno.
Proporciju neklauskit nezinau,viska dedu is akies.Kai kas vietoj margarino naudoja alieju,bet man neskanu.
Tesla darau is mieliu,miltu,margarino,ziupsnelio druskos,cukraus pagal skoni ir vandens arba pieno.
Proporciju neklauskit nezinau,viska dedu is akies.Kai kas vietoj margarino naudoja alieju,bet man neskanu.
Mes visada kepam man ne Kalėdos, jei namie nėra naminių šližikų (taip mes vadinam kūčiukus) o kepam is saldžios mielinės tešlos
QUOTE(hobo @ 2005 12 09, 09:11)
vajei negi niekas taip ir neparašys anei vieno recepto? o norėč savatigali prasibandyt.......
As kepu ,man pirktiniai baronkom nesa,ne tokie skanus
Pagal koki recepta reikia kepti, kad gautusi ir pastoveje kuciukai minksti nes mano mama kai kepa,tai vis buna kieti
Nu žinokit, jei mama nekeptų kūčiukų, tai man būtų ne Kalėdos... Niekaip nesuprantu tų pirktinių, smulkintų baronkų... O kai iškepa mama, tai jie tokie skanūs būna, o kai kepa, tai visi namai pakvimpa... O mes su sese vis bandom nuvokt kokį vieną kitą kūčiuką, nes mama iki Kūčių neleidžia jų valgyt, o iškepa žinoma, kad anksčiau... Ryt pas mamą paklausiu koks tas kūčiukų receptas, kad ir jūs galėtumėt savo vaikučius ir mylimuosius nudžiugint...