Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventoju pajamu mokescio deklaravimas

QUOTE(šnai @ 2010 04 26, 14:55)
Dar geriau, kad draugė dabar pildosi tą deklaraciją, suveda kažkur 4000 neapmokestinamo minimumo ir gaunasi jai, kad psd grąžintinas nors pernai už vyrą ji sumokėjo tik už 10 mėnesių. Ir vėl jų buhalterė sako, kad gerai. Čia tikrai gerai????? Nes jei gerai, tai ir aš noriu, nes mano vyrui preliminari rodo skolą už pusę metų sad.gif. O ką jo buhalterė deklaravo ir kodėl mums taip neliepia nežinau  g.gif .

O šitą išsiaiškinau pati. Nuo bjaurybės psd niekas nepabėgs biggrin.gif . Pasirodo apturėjau viltį dėl bičiulės neteisingai užpildytos deklaracijos. Ir jų buhalterė šituo klausimu susimovė cool.gif .
Atsakyti
Gal kas gali pakomentuoti?:

deklaracija Lietuvoje gi nėra privaloma? Tai pvz kaip tais atvejais, kurių manau ne tiek ir mažai bus: yra daug tokių kur nesinaudoja internetu, nieko nesupranta apie tas deklaracijas. Kaip ir informacijos raginančios deklaruoti pajamas nėra apstu. Nenukreipiami žmonės būtinai deklaruoti. Tai va pvz kaip tie žmonės? aš suprantu jei nedeklaruos, ir jei pas juos permoka, tai aišku niekas nesirūpins ir nepraneš, kad ateik žmogau, pinigų.
Bet va jei tas žmogus bus "skoloj", tai ką- iškart jau čia tie antstoliai puls nuo pat 05 02? Bet tai juk pirmiausiai žmogus turėtų gauti laišką apie raginimą susimokėti? Juks ji gali nė nežinoti apie tas mokesčių peripetijas. g.gif
Atsakyti
Ka tik gryzau is mokesciu inspekcijos.... mokejau beveik visus metus paskola buastui o dabar gaus kitas asmuo kuriam ant visko nusispjaut kei reik moket-na o kai kalba eina kaska gaut- tad jis pirmas...

negi taip ir bus? kur man kreiptis ?
Atsakyti
o man idomu, ar cia yra mamyciu/teveliu, kurie jau gavo pinigeliu is VMI? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saolinis @ 2010 04 26, 18:19)
Ka tik gryzau is mokesciu inspekcijos....    mokejau  beveik visus metus paskola buastui o dabar gaus  kitas asmuo kuriam ant visko nusispjaut kei reik moket-na o kai kalba eina kaska gaut- tad jis pirmas...

negi taip ir bus?  kur man kreiptis ?

visai neaiski situacija is tiek kiek paraset. Jei kito zmogaus vardu paskola, tai aisku tik tas zmogus ir gali vmi pretenduoti.

QUOTE(raganiukste25 @ 2010 04 26, 19:23)
o man idomu, ar cia yra mamyciu/teveliu, kurie jau gavo pinigeliu is VMI?  rolleyes.gif

pas mus seimoj jau yra gavusiu
Atsakyti
QUOTE(raganiukste25 @ 2010 04 26, 18:23)
o man idomu, ar cia yra mamyciu/teveliu, kurie jau gavo pinigeliu is VMI?  rolleyes.gif

As dar negavau schmoll.gif jau beveik menesi laukiu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vivuxs @ 2010 04 26, 20:35)
As dar negavau  schmoll.gif jau beveik menesi laukiu  blink.gif

O kaip deklaravot ? Elektroniniu budu ?
Atsakyti
cia tema gavusiems ar negavusiems :

http://www.supermama...;#entry36522655
Atsakyti
QUOTE(egle1984 @ 2010 04 26, 21:09)
cia tema gavusiems ar negavusiems :
http://www.supermama...;#entry36522655

Hnm ... atidaro pagrindinipuslapi ... jokio topico nera ....
Atsakyti
QUOTE(Tomival @ 2010 04 26, 21:40)

gal kazka ne taip padariau...zodziu, sios temos 40 puslapy yra nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saolinis @ 2010 04 26, 18:19)
Ka tik gryzau is mokesciu inspekcijos....    mokejau  beveik visus metus paskola buastui o dabar gaus  kitas asmuo kuriam ant visko nusispjaut kei reik moket-na o kai kalba eina kaska gaut- tad jis pirmas...

negi taip ir bus?  kur man kreiptis ?

Jeigu paskola imta dviejų žmonių vardu (bendraskoliai), bet ne vyras ir žmona, gali susigrąžinti tik tas, kuris mokėjo įmokas. Tai įrodys banko pažyma, o kai kada gali užtekti atsispausdinti iš interneto mokėtas įmokas.
Jeigu paskola imta vyro ir žmonos, pasigrąžinti gali abudu, tačiau preliminarioj deklaracijoj bus įrašyta pas tą kuris mokėjo įmokas. Norint pasigrąžinti abiem arba kitam, reikia perrašyti tas įmokas, bet taip pat nurodant asmens kodą, žmogaus kuris mokėjo įmokas. Šiaip ar taip jei jūs mokėjot įmokas ir banko pažymoj yra tai parašyta, jei pateiksit deklaraciją pirma, tai jūsų vyras (spėju kad apie jį eina kalba) nebegalės įrašyti šios sumos ir jis nieko negaus.
Dar galit atsispausdinti banko pažymą (geriau būtų ir iš banko paimti antspaudą, kad ji tikra) ir eiti į VMI, bandyti aiškinti, kokia yra situacija ir pan., kad mokėjote jūs viena ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Tomival @ 2010 04 26, 21:40)

http://www.supermama...howtopic=576307
Atsakyti