Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventoju pajamu mokescio deklaravimas

QUOTE(bbbituteee @ 2010 04 22, 23:11)
na man jau pagelbeta daug, bet va su kalba usikasiau, visur nustatau lietuvybe bet vistiek neatidaro raso nerasta, ir meta kad rusu kalba yra. na vindausai turi angliskus nustatymus bet iskazkur dar lenda ir rusu  doh.gif

START->SETTINGS->CONTROL PANEL->DATE, TIME, LANGUAGE, AND REAGIONAL OPTIONS-> ADD OTHER LANGUAGES: ties REGIONAL OPTIONS ir ties ANDVANCED pasirinkau lietuvių kalbą ir APPLY.
Tada prašė perkrauti kompiuterį - perkroviau ir tuomet jau veikė. Jei dar bus klausimų - rašyki wink.gif
Sėkmės! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 04 23, 09:53)
Gal kas nors apšvies ir mane. Visus praeitus metus buvau motinystės atostogose (t.y. jokių kitokiu pajamu, isskyrus is Sodros negavau). Paskutini praietu metu men, kaip ir visos mamos, gavau mazesne ismoka, kuria sake susigrazinsiu deklaravus pajamas. Dabar lyg jau cia kazkuri raset, kad tai susigrazinti bus galima dar kitais metais. BET kodel as vis tiek skoloj valstybej? Jei vyrui uzrasau viska uz vaika, tai man gaunasi susimoketi? Kodel taip gali buti? Nes pasalpa visad tokia pati, jokiu kitu pajamu, o  paskutine men dar ir maziau gavau  g.gif
Aciu

Mergaitės, aš labai panačioj situacijoj... Sausį ir vasarį dar buvau vaiko priežiūros atostogose, sausio mėnesį skaičiuodami už gruodį net mažesnius pinigus sodra išmokėjo, nuo kovo 2 grįžau į darbą, buhalterė dievagojasi viską teisingai man pritaikiusi... o išeina taip, kad aš turiu grązinti vos ne 200... g.gif ... nu niekaip nesuvokiu, už ką? Ligonlapių neturėjau, autorinių sutarčių ir ne, verslo liudijimų ne, žodžiu, jokių kitų pajamų...
Atsakyti
kreipiuosi ir as su pagalba 4u.gif
pagaliau snoro lizingas atsiunte VMI duomenis apie kompo pirkima 2007metais, dabar planuoju deklaruot uz 2007, 2008 ir 2009metus sumoketus pinigelius uz kompa, zinau tik tai, kad reikia pildyt L prieda, ka dar tureciau zinoti? gal kazka reikia rasyt i tam tikrus langelius, kad nepridaryt klaidu ir uzpildyt teisingai iskart smile.gif
labai dekoju uz ats, laukiu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(anchelika_84 @ 2010 04 23, 11:52)
kreipiuosi ir as su pagalba  4u.gif
pagaliau snoro lizingas atsiunte VMI duomenis apie kompo pirkima 2007metais, dabar planuoju deklaruot uz 2007, 2008 ir 2009metus sumoketus pinigelius uz kompa, zinau tik tai, kad reikia pildyt L prieda, ka dar tureciau zinoti? gal kazka reikia rasyt i tam tikrus langelius, kad nepridaryt klaidu ir uzpildyt teisingai iskart smile.gif
labai dekoju uz ats, laukiu  biggrin.gif  biggrin.gif

prie kiekvieno langelio lietuvių kalba parašyta, kokius duomenis į jį reikia įrašyti.
Atsakyti
o sakykit kaip deklaruoti išvykimą iš Lietuvos atgaline data? VMI pasakė,kad 305 forma tai tiesa?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Korta @ 2010 04 23, 10:11)
Manau, kad Sodra mokėdama pašalpą pritaikė PNPD už vaiką, todėl siūlau neužrašyti visko vyrui už vaiką, o per pusę pasidalinti ir tada pažiūrėti kaip deklracijoje rodo.

Ačiū. Aš jau taip pabandžiau (per puse su vyru pvz), tada gal 20lt susigražinčiau, bet... Man vis tiek įdomu pats principas- kaip gali gautis skola valstybėj va tokiu atveju g.gif Kai visos pajamos buvo tokios pacios ir tik is Sodros?

O ir jei irasius uz vaika, susigrazinama suma kur kas mazesne nei pvz perna pervede paskutini men
Atsakyti
skola gaunasi del to, kad sodra jums taike pnpd, tai jei jus uzrasote ant vyro viska, iseina, kad jums per daug ismokejo, ir turite grazinti pinigus. viskas logiska. uztai vyrui grazintu daugiau, nes jam nedamokejo.

o grazina maziau pinigu nei ismokejo berods del to, kad kazkas pasikeite skaiciavime nuo 2010 metu. buvo rasoma internete, tik neatsimenu, kad ten nuo ko atskaiciuoja dabar, bet gaunasi maziau pinigeliu 4u.gif
Atsakyti
sweiki wisi,
taigi dabar noriu suzinoti, as esu UK jau kazkur 2 metus, tiksliau bus geguzes 5diena, as dabar uzeinu i VMI galvoju gal susideklaruosiu pajamas, kaip praeitais metais, taigi paspaudziu "Pazymos" ir tada uz "2009 metus pazyma" ir ten wiskas gerai tik parasyta, kad "Neperkelta" ir nesuprantu kodel taip yra, gal del to kad as nea Lietuvoj kad nedirbau, ar nesumokejau PSD...gal kas zinot?nes "Preliminari deklaracijos" nera Suformuota uz 2009 metus deklaracijos korteles... sad.gif
aciu wink.gif
Atsakyti
o jus deklaravote, kad isvykstate? g.gif ar oficialiai kaip ir lietuvoje gyvenanti skaitotes? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 23, 16:21)
o jus deklaravote, kad isvykstate?  g.gif  ar oficialiai kaip ir lietuvoje gyvenanti skaitotes?  4u.gif

kad ne, nedeklaravau, manau del to ir taip ir yra...tai taip skaitosi kad Lietuvoje dar wis, bet neparodau jokiu pajamu, tik kad mokejau uz studijas parodyta... blink.gif
Atsakyti
nesuprantu aš kaip jos tas deklaracijas tikrina doh.gif
Situacija tokia. Pildžiau vyro deklaraciją. Kažkaip buvom pamiršę, kad vyras pernai kurį laiką buvo registruotas darbo biržoje, tai aš užpildžiau, kad nedirbo ir neregistruotas buvo 9 mėn. - taigi, išėjo, kad likome skolingi. Dabar jau deklaracija priimta- gavau patvirtinimą į el.paštą. Atsiverčiu iš naujo pažymą, o gi žiūriu draustas valstybės lėšomis 12 mėn. Nežinau dabar ką daryt doh.gif ar iš naujo deklaraciją pildyt ar kaip? O vmi į ką žiūri? kaip jos to nematė? Ką dabar daryt? Į vmi prisiskambint be šansų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2010 04 23, 11:10)
o sakykit kaip deklaruoti išvykimą iš Lietuvos atgaline data? VMI pasakė,kad 305 forma tai tiesa?
g.gif

Na nezinau, bet man, kai aiskinausi, tai pasake, kad atgaline data deklaruot isvykimo negalima. Reikia uzpildyt deklaracija uz praeitus metus, pateikt dokus irodancius pajamas ir socialini draustuma, ir jau einamaja data teikt kita-isvykimo deklaracija.
Atsakyti