QUOTE(emilijut @ 2010 04 07, 19:43)
pajamas deklaruoti privalo
Nuolatiniai Lietuvos gyventojai (fiziniai asmenys, atitinkantys Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 4 str. 1 dalyje nustatytus kriterijus):
1. Gavę su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių pajamų, kai tokių pajamų gavimo vietoje pritaikytas neapmokestinamas pajamų dydis (NPD) turi būti perskaičiuotas
pagal si pirma punkta pajamas turetu deklaruoti visi dirbantys taip iseina? ar as neteisi?
bet pvz.,mano tevai nedeklaruoja, nors dirbantys.... taip kaip cia yra?
ir kitas klausimelis, ar tikrai jei 31 langelyje suma su minusu, o 22 su pliusu, o 46 isvis 0, tai reiskia, kad del 33 langelio sumos su pliusu - bus grazinimas, bo jau trecia savaite eina, tai jokio grazinimo nevyksta...
cia del kirzes VMI stabdosi truputuka? kaip kiti, jau atgavot, greitai po deklaravimo?
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 22, 22:39)
man idomu pasidare,kaip cia visi pilde veliau jau gavo pinigelius, o as ne?
buvau sugalvojus,kelis variantus:
- priklauso nuo savivaldybes
- priklauso nuo sumos
- priklauso nuo to ar vyras taip pat deklaravo (nes as asmeniskai zinau,kad jis niekada nedeklaruoja - tai uz vaikus skaiciuoju sau vienai)
tai manau, kad man trecias variantas bus- laukia kol vyras deklaruos ir pinigelius gausiu tik po geguzes 3 dienos
nebent yra dar koks nors paaiskinimas, nes deklaracija priimta jau kovo menesi.. (ir laiskas kova atejo)
oo kaip matau, ne man vienai taip....
as jau irgi ie laiska gavus, ir vyras viska deklaraves, ir seimos turta deklarave... bet nieko...
o cia po geguzes 3 d. bus kazkokai antra grazinimu banga?
Jei nežinai kur eini, kaip gali neklaidžioti...