Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventoju pajamu mokescio deklaravimas

QUOTE(egle1984 @ 2010 04 22, 19:46)
jei vyrui darbe pritaike dali npd uz vaika,tai Jus negalite rasyti visos sumos

asiu 4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 04 22, 19:52)
Jei vyrui darbe uz vaika netaike PNPD,tai galit visa sau rasyti.O maziau grazins gali buti del to,kad taikomas 15 proc. pajamų mokesčio tarifas,o ne 24 %.
GPM308P priede P2 laukelyje pasirinkus pajamų rūšies kodą 03, P5 laukelyje leista įrašyti neigiamą išskaičiuoto pajamų mokesčio sumą.

asiu 4u.gif

ir dar, jei 31 laukelyje suma yra su minusu, o 33 toks pats skaicius su pliusu, tada vistiek ta suma ir grazins, kuri 33 nurodyta?
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2010 04 22, 19:56)
asiu  4u.gif
asiu  4u.gif

ir dar, jei 31 laukelyje suma yra su minusu, o 33 toks pats skaicius su pliusu, tada vistiek ta suma ir grazins, kuri 33 nurodyta?

taip 4u.gif
Atsakyti
gal cia yra protingu ir jie zino imokos koda, jeigu turiu idv. veikla ir noriu sumoketi pajamu mokesti. Ziuriu i tuos kodus: A klases pajamos, B klases pajamos, tamsus miskas nieko nesuprantu.... Gal gali kas nors patart arba susidure su tuo?
Atsakyti
man idomu pasidare,kaip cia visi pilde veliau jau gavo pinigelius, o as ne?
buvau sugalvojus,kelis variantus:
- priklauso nuo savivaldybes
- priklauso nuo sumos
- priklauso nuo to ar vyras taip pat deklaravo (nes as asmeniskai zinau,kad jis niekada nedeklaruoja - tai uz vaikus skaiciuoju sau vienai)

tai manau, kad man trecias variantas bus- laukia kol vyras deklaruos ir pinigelius gausiu tik po geguzes 3 dienos doh.gif

nebent yra dar koks nors paaiskinimas, nes deklaracija priimta jau kovo menesi.. (ir laiskas kova atejo) blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 balandžio 2010 - 20:39
QUOTE(emilijut @ 2010 04 07, 19:43)
pajamas deklaruoti privalo
Nuolatiniai Lietuvos gyventojai (fiziniai asmenys, atitinkantys Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 4 str. 1 dalyje nustatytus kriterijus):

1. Gavę su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių pajamų, kai tokių pajamų gavimo vietoje pritaikytas neapmokestinamas pajamų dydis (NPD) turi būti perskaičiuotas

pagal si pirma punkta pajamas turetu deklaruoti visi dirbantys taip iseina? ar as neteisi?
bet pvz.,mano tevai nedeklaruoja, nors dirbantys.... taip kaip cia yra?

ir kitas klausimelis, ar tikrai jei 31 langelyje suma su minusu, o 22 su pliusu, o 46 isvis 0, tai reiskia, kad del 33 langelio sumos su pliusu - bus grazinimas, bo jau trecia savaite eina, tai jokio grazinimo nevyksta...
cia del kirzes VMI stabdosi truputuka? kaip kiti, jau atgavot, greitai po deklaravimo?
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 22, 22:39)
- priklauso nuo sumos
- priklauso nuo to ar vyras taip pat deklaravo (nes as asmeniskai zinau,kad jis niekada nedeklaruoja - tai uz vaikus skaiciuoju sau vienai)

tai manau, kad man trecias variantas bus- laukia kol vyras deklaruos ir pinigelius gausiu tik po geguzes 3 dienos doh.gif

nebent yra dar koks nors paaiskinimas, nes deklaracija priimta jau kovo menesi.. (ir laiskas kova atejo) blink.gif

oo kaip matau, ne man vienai taip.... rolleyes.gif
as jau irgi ie laiska gavus, ir vyras viska deklaraves, ir seimos turta deklarave... bet nieko...
o cia po geguzes 3 d. bus kazkokai antra grazinimu banga?
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 22, 22:00)

oo kaip matau, ne man vienai taip....  rolleyes.gif
as jau irgi ie laiska gavus, ir vyras viska deklaraves, ir seimos turta deklarave... bet nieko...
o cia po geguzes 3 d. bus kazkokai antra grazinimu banga?

geguzes 3 paminejau tik todel,kad mano vyras iki tos datos gales deklaruoti pajams, sakau gal cia tuo tikslu nemoka, nes bijo,kad jis irgi uz vaikus sau viska uzrasys lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 balandžio 2010 - 21:08
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 22, 22:07)
geguzes 3 paminejau tik todel,kad mano vyras iki tos datos gales deklaruoti pajams, sakau gal cia tuo tikslu nemoka, nes bijo,kad jis irgi uz vaikus sau viska uzrasys lotuliukas.gif
deklaruoti už 2009 galima iki 2014 metų,
tai pagal Jūsų logika, gausite tik 2014 cool.gif

QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 22, 21:39)
pinigų trūkumas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 22 balandžio 2010 - 21:26
QUOTE(Leblon @ 2010 04 22, 22:25)
deklaruoti už 2009 galima iki 2014 metų,
tai pagal Jūsų logika, gausite tik 2014  cool.gif

pinigų trūkumas  mirksiukas.gif

kitais metais deklaruojant uz siuos metus jam jau preliminaroj deklaracijoj butu irasas,kad praitais metais as uz vaikus paemiau visus pinigelius, jam nebeskaiciuotu, nes du kartus negrazinama... todel nemaisykit mirksiukas.gif cia tu 2014

o del pinigeliu trukumo- tai galiu pasakyti vmi jo dar nera mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 balandžio 2010 - 21:43
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 20, 15:29)

1. Parsisinčiau šių metų formą.
2. Parsisiunčiau šių metų preleminarią deklaraciją.
3. Parsisiunčiau iš naujo tą programą Abbey ( ar kažkas tokio), suinstaliavau - kompe kur kalbų nustatymai, būtinai turi būti nustatyta lietuvių kalba.
4. Niu ir tada atidariau formą, aukštai kaurėje praskleidžiau operacijų sąrašą, ten buvo "įkelti duomenis", nurodžiau, kad įkeltų, parsisiųstos preleminarios deklaracijos duomenis ir paspaudžiau ok.

Oj, aš irgis šiais metais kažkaip daug laiko praleidau, kol atsidariau tą formą blush2.gif Gal kam pagelbėsiu ir bus aiškiau ir lengviau ax.gif

na man jau pagelbeta daug, bet va su kalba usikasiau, visur nustatau lietuvybe bet vistiek neatidaro raso nerasta, ir meta kad rusu kalba yra. na vindausai turi angliskus nustatymus bet iskazkur dar lenda ir rusu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 22, 21:39)
- priklauso nuo sumos

Tikrai ne trečias variantas. Manau, kad tai priklauso nuo savivaldybės ir nuo darbuotojo, kuris tikrina. Jei jums skaičiuoja už vaikus, tai vyrui automatiškai nebus skaičiuojama. Programa pati susies jūsų deklaraciją su vyro. Ir jei vienam išmokėjo, tai kitam neišmokės.
Man jau gražino balandžio 14 d., ir pateikiau vėliau nei mano vyras, o šeimos deklaraciją pateikiau tik prieš dvi dienas. Mano kolegei dar negražino, nors pateikėm tą pačią dieną, ir jai gražintina suma mažesnė, tik tiek, kad savivaldybė skiriasi.
Atsakyti
Gal kas nors apšvies ir mane. Visus praeitus metus buvau motinystės atostogose (t.y. jokių kitokiu pajamu, isskyrus is Sodros negavau). Paskutini praietu metu men, kaip ir visos mamos, gavau mazesne ismoka, kuria sake susigrazinsiu deklaravus pajamas. Dabar lyg jau cia kazkuri raset, kad tai susigrazinti bus galima dar kitais metais. BET kodel as vis tiek skoloj valstybej? Jei vyrui uzrasau viska uz vaika, tai man gaunasi susimoketi? Kodel taip gali buti? Nes pasalpa visad tokia pati, jokiu kitu pajamu, o paskutine men dar ir maziau gavau g.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 04 23, 08:53)
Gal kas nors apšvies ir mane. Visus praeitus metus buvau motinystės atostogose (t.y. jokių kitokiu pajamu, isskyrus is Sodros negavau). Paskutini praietu metu men, kaip ir visos mamos, gavau mazesne ismoka, kuria sake susigrazinsiu deklaravus pajamas. Dabar lyg jau cia kazkuri raset, kad tai susigrazinti bus galima dar kitais metais. BET kodel as vis tiek skoloj valstybej? Jei vyrui uzrasau viska uz vaika, tai man gaunasi susimoketi? Kodel taip gali buti? Nes pasalpa visad tokia pati, jokiu kitu pajamu, o  paskutine men dar ir maziau gavau  g.gif
Aciu

Manau, kad Sodra mokėdama pašalpą pritaikė PNPD už vaiką, todėl siūlau neužrašyti visko vyrui už vaiką, o per pusę pasidalinti ir tada pažiūrėti kaip deklracijoje rodo.
Atsakyti