o pas mane atnaujino deklaracija ir graintina tuscia reikia nuvaiuot vel i ta vmi, kaiip uknisa ta durna musu salis buklu salis, kaip diena taip naujiena
QUOTE(juliukas25 @ 2010 04 19, 12:21)
taip yra , pildziau tom dienom savo namiskiam, tai brolis ir tevas jau gaves pinigus praeita sav, pati pildziausi kai tik pasirode PD (kovo 23d) ir dar nieko, pinigu ner
Ir as kovo 23d ir man ner, turbut pas tingine patikrai pakliuvom
QUOTE(Sigitukas @ 2010 04 19, 12:32)
o pas mane atnaujino deklaracija ir graintina tuscia reikia nuvaiuot vel i ta vmi, kaiip uknisa ta durna musu salis buklu salis, kaip diena taip naujiena
o pati protinga?
jei taip, tai susitvarkytumėte viską elektroniniu būdu ir nereiktų į VMI važiuoti.
Gal galetu kuri panele uzpildyti man deklaracija internetu?Nes paciai tai cia man "tamsus miskas" Atsilyginciau
QUOTE(zebrina @ 2010 04 19, 12:40)
Gal galetu kuri panele uzpildyti man deklaracija internetu?Nes paciai tai cia man "tamsus miskas" Atsilyginciau
Pildau be atlygio:)
QUOTE(Vespa @ 2010 04 18, 12:09)
Sveikos, noriu dėl deklaracijos paklausti, nes pas mane ten kažkokios nesąmonės surašytos... 2009 m gyvenau tik iš autorinių atlyginimų, tai jie patys tvarkingai surašyti, tačiau tik prie vieno parašyta, kad išskaičiuota sveikatos draudimo įmokų suma, prie kitų tie laukeliai tušti, surašytas tik išskaičiuotas pajamų mokestis - nors nuo mano honorarų tikrai visus naujus mokesčius, o ne tik 15 proc. nuskaičiuodavo! Ir pajamų kodas kažkodėl 62 įrašytas, o ne 61, kaip priklausytų už autorines. Laukelyje "Mėnesių, kuriais asmuo nedirbo ir nebuvo draustas valstybės lėšomis" parašyta 12.
O gražiausia, kad 33 laukelyje (grąžintina suma) apskritai nieko neįrašyta, net nulio!
Tai išeina, kad man nieko negrąžins? Aš taip supratau, kad jei per metus gauni daugiau nei 9600 už autorines, tai bent sveik. draudimo permoką grąžina... bet jei leidykla tų mokesčių nesumokėjo/nepranešė VMI...
O gražiausia, kad 33 laukelyje (grąžintina suma) apskritai nieko neįrašyta, net nulio!
Tai išeina, kad man nieko negrąžins? Aš taip supratau, kad jei per metus gauni daugiau nei 9600 už autorines, tai bent sveik. draudimo permoką grąžina... bet jei leidykla tų mokesčių nesumokėjo/nepranešė VMI...
Vespa, mano praeitų metų pajamos irgi vien autorinės.
Su kodais pas tave viskas gerai, nes rašai, kad pinigus gavai iš leidyklos. Jei tai būtų vertimų biuras, būtų 61 kodas, o pajamos iš leidyklos - honoraras, taigi 62 kodas.
Pas mane nė viena sveikatos draudimo įmoka irgi neįrašyta, nors jos ir buvo sumokėtos (prisijunk prie EGAS, ir pati pasitikrinsi, ar Sodra pinigus gavo). Manau, kad ir tavoji leidykla viską sumokėjo, tik kažkodėl VMI neturi šitos informacijos iš Sodros.
Tokio dalyko kaip PSD permoka nėra. Nieko negrąžins.
Gal kartais turi vaikų? Tuomet gali prisitaikyti nepritaikytą PNPD ir taip atgauti truputį pinigų (aišku, jei vyras viso PNPD nepanaudojo).
Deklaraciją užpildžiau kovo 25d. Bet iki šiol dar nepervedė pinigėlių. Ar tai reiškia, kad kažką ne taip užpildžiau? Nes po užpildymo gavau e-mailą, kad deklaracija priimta ir viskas, po to jokio laiško, kad kažkas neteisinga negavau
QUOTE(Mon Amour @ 2010 04 19, 13:05)
Deklaraciją užpildžiau kovo 25d. Bet iki šiol dar nepervedė pinigėlių. Ar tai reiškia, kad kažką ne taip užpildžiau? Nes po užpildymo gavau e-mailą, kad deklaracija priimta ir viskas, po to jokio laiško, kad kažkas neteisinga negavau
nueikite į savo EDS, paspauskite "pateiktos deklaracijos",
po to ant tos deklaracijos ir viršuje turėtų būti pasirinkimas "deklaracijos klaidos".
jei rašo, kad klaidų nėra, tai arba dar nepatikrino, arba klaidų nėra
kai deklaracija turi klaidų, tai statusas pasikeičia į "atmesta".
QUOTE(vilte66 @ 2010 04 19, 08:08)
sveikutes, iskilo klausymuku, gal kuri zino, ar bent jau buvo susidurusi su panasia situacija
taigi, vyras buvo isvaziaves 3 menesiam i anglija, nuejo i mokesciu insp. deklaruoti savo pajamu, jam pasake kad reikia kazkokios pazymos is anglyjos apie pajamas, P-1 KUR TOKIA GAUTI?
taigi, vyras buvo isvaziaves 3 menesiam i anglija, nuejo i mokesciu insp. deklaruoti savo pajamu, jam pasake kad reikia kazkokios pazymos is anglyjos apie pajamas, P-1 KUR TOKIA GAUTI?
Kadangi mum sis klausimelis labai svarbus, tai parasysiu, ka man pavyko suzinot perkracius UK, LT mokesciu tarnybas ir vyro UK darbdavi. P-1apie tokia isvis girdziu pirma syki. Greiciausiai turetu but P60, tai forma, kuria finansiniam metam pasibaigus siuncia darbdavys visiem darbuotojam, joje nurodoma, kiek uzdirbta ir kiek mokescio nuskaiciuota per finansinius betus. Tai del sios formos reikia kreiptis i darbdavi. Bet, UK finansiniai metai yra nuo balandzio 1 iki kovo pabaigos, ir sias pazymas darbdaviai turi pateikti lyg ir iki birzelio vidurio (tiksliai jau nebeatsimenu). Dabar tik tik pradejo tas formas siuntinet, MB darbovietej is dirbanciu pagal kontrakta dar nei vienas negavo. Ir dar is HM Revenue&Customs galima gauti E301 pazyma apie socialini draustuma, bet jos negausit, kol neturesit P60. Gavus P60, reikia: pasidaryt jos, paso, paskutinio payslipo (dar kozkokiu doku, visi reikiami dokai nurodyti ant prasymo) kopijas ir su uzpildytu prasymu issiust i Revenue&Customs. Cia ta pazyma, kad nemoket SD imoku.
QUOTE(egle1984 @ 2010 04 19, 08:43)
Galbut butu galima kazkaip susisiekti su darbdaviu, gal jis Jums galetu pagelbetiisimdamas pazyma is atsakingu instituciju?
Darbdavys gali ir turi tik p60 pateikt, kitu doku darbdaviai neisduoda ir ju isdavimu nesirupina , iskart siuncia visais klausimais i Revenue&Customs.
QUOTE(Leblon @ 2010 04 19, 13:10)
nueikite į savo EDS, paspauskite "pateiktos deklaracijos",
po to ant tos deklaracijos ir viršuje turėtų būti pasirinkimas "deklaracijos klaidos".
dabar rašo statusas "Priimta aktuali".
Kažkaip tikėjausi, kad kaip ir pernai perves pinigėlius per ~2-2,5 savaitės
Sveiki,
Norėjau paklaust per kiek laiko maždaug perveda pinigėlius jei deklaruoji internetu?..Yra pas juos kažkoks nustatytas terminas ar ne?.. Ir dar vienas klausimėlis..
Aš už 2008m nedeklaravau pajamų, bet preliminarią turiu..Bet dabar atsisiuntusi jos negaliu atidaryti, nes rašo kad nėra tinkamos formos..Nors 2009m preliminarią atsidariau su ta programa ir forma tinkama..Gal kas žino kaip man ją dabar atsidaryti?..Gal ten versija senesnė buvo?.. Ačiū už pagalbą..
Norėjau paklaust per kiek laiko maždaug perveda pinigėlius jei deklaruoji internetu?..Yra pas juos kažkoks nustatytas terminas ar ne?.. Ir dar vienas klausimėlis..
Aš už 2008m nedeklaravau pajamų, bet preliminarią turiu..Bet dabar atsisiuntusi jos negaliu atidaryti, nes rašo kad nėra tinkamos formos..Nors 2009m preliminarią atsidariau su ta programa ir forma tinkama..Gal kas žino kaip man ją dabar atsidaryti?..Gal ten versija senesnė buvo?.. Ačiū už pagalbą..