Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventoju pajamu mokescio deklaravimas

QUOTE(sara26 @ 2010 04 14, 12:29)
sveikos norejau paklaust,uz 2005m kokia forma reikia pildyti?
noriu susigrazinti uz pirkta kompiuteri

Jei neklystu, FR0462S v.1
Atsakyti
Laba diena,
noriu paklausti, jei noriu 2 proc. skirti kam nors, tai reikia vėl iš naujo siųsti deklaraciją papildytą, ar galima atskirai kaip nors blush2.gif nesinori tempti gumos, t.y. iš naujo papildyt, bet pamaniau paklausiu, taip norisi kam nors padėt, o nepadedu tik dėl žinių trūkumo...
Atsakyti
Sveikos, susipainiojau su psd. Pernai, kai ėjau į indv veiklos seminarą, man aiškino, kad galiu nemokėti kasmėnesinių psd įmokų, nes esu socialiai drausta (turiu 2 vaikus iki18-os), bet gale metų vistiek reikės susimokėti. Pirmus 2 mėnesius nemokėjau, paskui 3 mėnesius mokėjau, o tada įsidarbinau. Gavau preliminarią, psd nepriemokos nėra. Pažymoje apie draustumo mėnesius trys eilutės. 1- kad esu drausta valstybės lėšomis 12 mėn. 2 - kad buvo inv veikla 11 mėn ir 3 - kad dirbau 7 mėn. Nedraustų mėnesių 0.
Ar tikrai nereikia man primokėt už kažkuriuos mėnesius? Gal be reikalo tada mokėjau ir tuos tris? Jei taip, tai gal galima kur juos įrašyti, kad grąžintų. 216 litų visgi. Dar yra priskaičiuota 25 litai nuo pelno už inv veiklą. Gal bent tą galima susimažint?
Sunku susigaudyt toj ufonautų kalboj. Ką reiškia gyventojo savo lėšomis sumokėtos psd arba gpm įmokos (30 ir 43 eilutės)? Bandau ten įrašyt tai ką sumokėjau, liepia pasitikslint sumas. O kas yra kito asmens savo lėšomis sumokėtos psd arba gpm įmokos (28 ir 42 eilutės)?
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2010 04 14, 13:10)
Laba diena,
noriu paklausti, jei noriu 2 proc. skirti kam nors, tai reikia vėl iš naujo siųsti deklaraciją papildytą, ar galima atskirai kaip nors  blush2.gif  nesinori tempti gumos, t.y. iš naujo papildyt, bet pamaniau paklausiu, taip norisi kam nors padėt, o nepadedu tik dėl žinių trūkumo...

reikia pildyt formą FR0512.

čia galima rasti daugiau informacijos

jei kils dar klausimų, galėsiu atsakyti.
Atsakyti
Sveiki,

Norėjau jūsų paklausti: jei aš dirbu pagal autorinę sutartį, reikia deklaruoti savo pajamas? Nes sveikatos draudimo nereikia man, nes aš esu apdraustas, nes mokausi vidurinėje.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2010 04 14, 13:10)
Laba diena,
noriu paklausti, jei noriu 2 proc. skirti kam nors, tai reikia vėl iš naujo siųsti deklaraciją papildytą, ar galima atskirai kaip nors  blush2.gif  nesinori tempti gumos, t.y. iš naujo papildyt, bet pamaniau paklausiu, taip norisi kam nors padėt, o nepadedu tik dėl žinių trūkumo...

as pildziau ir siunciau atskirai
Atsakyti
QUOTE(jasaičiukas @ 2010 04 13, 01:11)
Sveikutes, labai nepykit, jei toks klausimelis jau buvo nagrinėjamas, sėdžiu valandėlę ir negaliu atrasti. gal kas gali padėti  g.gif jei buvo šnekėta, gal įmeskite nuorodą g.gif klausimėlis-mano vyras dirbo nepilnus metus ir nepilnai pasinaudojo priklausančiu MNPD, taip pat ir PMNPD, o susigrąžinti visą likusią dalį neužtenka sumokėto GPM. Ar aš, deklaruodama pajamas, galiu už jį susigrąžinti MNPD, ar tik už vaikus, t.y. PMNPD. Ir kur reikia rašyti sumas, į tą pačią 17 eilutę. Prie savo PMNPD pridėti vyrui priklausančią sumą. Ir vyrui tada nereikes deklaruoti, ar kaip? Gal supratote, ką norėjau paklausti blush2.gif ačiū už atsakymą  4u.gif

MNPD gali susigrąžinti tik jis pats. Turi pildyti deklaraciją. Įrašinėti nereikia - bus įrašyta automatiškai. O už vaikus galite rašyti viską sau, jei pas vyrą per mažai pajamų. Į 17 langelį rašosi tik už vaikus.
Atsakyti
Sveikutės,
gal galite patikslinti, ar galima deklaruoti ir grąžintis pinigiukus už 2009m. mokslą?
Atsakyti
Kas žino, kaip reikia užpildyti V pried 11 ir 12 langelius? Ar ten reikia rašyti, kiek susiskaičiuoja gpm ir psd nuo v10 langelio? Ar tas sumas reikia rašyti tik tada, jei jie buvo sumokėti iki 2009 pabaigos?
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 14, 16:24)
Sveikutės,
gal galite patikslinti, ar galima deklaruoti ir grąžintis pinigiukus už 2009m. mokslą?

Zinoma, kodel gi ne? smile.gif
Atsakyti
Kokia suma rasyti i 17 langeli, jei du vaikus auginu kaip vienisa, o trecia ne?
Skaiciuoju 300x12 +100x12 meta , kad pasitikslinti suma.Gal galit pasakyt kokia ta suma ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(awietea @ 2010 04 14, 16:36)
Kokia suma rasyti i 17 langeli, jei du vaikus auginu kaip vienisa, o trecia ne?
Skaiciuoju 300x12 +100x12  meta , kad pasitikslinti suma.Gal galit pasakyt kokia ta suma ? g.gif

man atrodo 100*12+200*12+100*12

tai čia bus tiek pat kaip ir Jūs parašėt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leblon: 14 balandžio 2010 - 15:49