Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventoju pajamu mokescio deklaravimas

QUOTE(*Rūta* @ 2010 04 13, 12:54)
pakoreguok draustu menesiu skaiciu i 12 , auginatn viena vaika mama draudziama iki jam sueis 8, auginant du vaikus mama draudziama iki 18metu  4u.gif
ir mamos draudziamos automatiskai, jei norima tevelius jau mamka turi VLK rasytio sutikima prasyma valstybei apdrausti teti (pati vakar ta padariau)

drinks_cheers.gif Oi, ačiū LABAI už operatyvų atsakymą. Nuraminot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 04 13, 11:54)
pakoreguok draustu menesiu skaiciu i 12 , auginatn viena vaika mama draudziama iki jam sueis 8, auginant du vaikus mama draudziama iki 18metu  4u.gif
ir mamos draudziamos automatiskai, jei norima tevelius jau mamka turi VLK rasytio sutikima prasyma valstybei apdrausti teti (pati vakar ta padariau)

jetau, kaip tyčia pamačiau informaciją, kurios tiek laiko ieškojau,o ligonių kasose sėdinti telefonu spangsta kažką ir nepaaiškina

tai gal tiu gali ir žinai ar galės nedirbantis ir nestovintis darbo biržoje vyras būti apdraustas iki kol vaikui sueis 8 metai, jei aš būsiu dirbanti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emilijut @ 2010 04 13, 12:22)
jetau, kaip tyčia pamačiau informaciją, kurios tiek laiko ieškojau,o ligonių kasose sėdinti telefonu spangsta kažką ir nepaaiškina

tai gal tiu gali ir žinai ar galės nedirbantis ir nestovintis darbo biržoje vyras būti apdraustas iki kol vaikui sueis 8 metai, jei aš būsiu dirbanti? smile.gif

tai gali tik tu turi (t.y. mama ) nueiti su vyro dokumento kopija ir vaiko gimimo liudijimu i VLK ir ten (klp 103 kabinete) uzpildyti prasima - sutikima draustuma auginant vaikus perleisti teveliui, kaskodel leidzia ta prasyma tik metams rasyt g.gif ne bet vis geriau negu nieko 4u.gif

bet susitavrkykite kiek galima geraiciau..nes atbulinm datom nieko nepadarysite, uz 2009 metus traukinys nuvaziaves (nebent turite ten pazinciu arba mokate su paskitukais elgtis) o uz siuos nuo sausio dar imanoma kaska padaryti 4u.gif
Atsakyti
na man situacija tokia, kad vyras išvyko į Švediją dirbti legaliai 3 mėn, bet vat girdėjau, kad ne visas pažymas užskaito lietuvoje, kad kitoje salyje buvo draustas. Tai pamaniau, tada gal per ligonių kasas kažkas įmanoma dar, nors šiaip nesamonė, kad dirbantis (kad ir užsienyje ir ten mokantis mokescius) butų apdraustas kaip tėvas turintis vaiką iki 8 metų
Atsakyti
QUOTE(emilijut @ 2010 04 13, 12:51)
na man situacija tokia, kad vyras išvyko į Švediją dirbti legaliai 3 mėn, bet vat girdėjau, kad ne visas pažymas užskaito lietuvoje, kad kitoje salyje buvo draustas. Tai pamaniau, tada gal per ligonių kasas kažkas įmanoma dar, nors šiaip nesamonė, kad dirbantis (kad ir užsienyje ir ten mokantis mokescius) butų apdraustas kaip tėvas turintis vaiką iki 8 metų

skambinkite i VLK as kaskaip ant normalios tetos papuoliau man viska isaiskino ax.gif MB dar neturi darbo iskosi tai apdraudziau kai tures deklaruosim isvykima is salies, kad butu paprasciau
Atsakyti
QUOTE(agnecija @ 2010 04 13, 10:56)
Is viso nesuprantu, vakar pranese kad pervede 50 tukst zmoniu, bet kazkaip idomiai nei vienas is mano pazystamu deklaravusiu kaip ir as pirmaja deklaravimo diena el budu (o juk sake kad butent siems ir pirmenybe) negavo pinigu  blush2.gif tai tada jau nezinau pagal ka veda, gal pagal pinigeliu dydi, nes vakar sumokejo 50 000 zmoniu is viso apie 20 000 000 Lt. tai gaunasi zmogui apie 400 lt,. gal nelabai yra pinigu tai veda tik mazas dabar.

Nu jei pavedimus padarė vakar, tai šiandien popiet gali įkristi į sąskaitas. Kita vertus, nežinia kiek tiesos jų pasakymuose "vakar pervedėme". rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Noriu pasitikslinti ar gerai skaiciuoju MPNPD. Mano drauge augina du vaikucius,su vyru. Vienas vaikutis gimes pernai geguze. Tai skaiciuojama taip: 12*50+7*100? Ar 12*50+8*100?
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sweetness* @ 2010 04 13, 13:06)
Tai skaiciuojama taip: 12*50+7*100? Ar 12*50+8*100?
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Nu dar klkas nera pinigeliu laukiam 4u.gif
Atsakyti
sveiki
preliminarioj deklaracijoj ismesta mnpd tiketi? ar skaiciuot..(nesuprantu), nes dirbau kelis men, paskuj negavau jokio atlyginimo,o paskuj motinystes pasalpa, ir gime antras vaikutis rugpjuty

na,uz vaikus as suskaisiuoju 800, o toliau koks tas npd? g.gif
Atsakyti
mano dvi bendradarbės jau gavo pinigėlius biggrin.gif
Atsakyti
siaip kilo man klausimas... jei db gpm yra 15 proc, o anksciau buvo 24, tai reiskia kad 2009metais gavom daugiau pinigu (t.y. algu ir pan)nei butumem gave taikant 24 proc gpm? g.gif nes as tai pvz nesu gavusi 2009 didesnes ismokos nei 2008
Atsakyti