Nieko nedarau, visos auga vienodom sąlygom ir aš jau įsitikinus, kad žiedų gausa priklauso ne nuo priežiūros, o užkoduota genuose
Tina, man nepatinka tavo vandutės stiebas ji numetusi nemažai lapų, ar tas metimas lapų buvo staigus? Nes reanimuojant taip galima visai pabloginti situacija kiek teko skaityti RS forume, tai siūloma prakrapštyti stieba ir pažiūrėti, ar jis išvis gyvas, nes vandų puviniai klastingi - stiebas gali būti kietas, šaknys gyvos, o stiebo viduryje puvinys. Todėl reikia įsitikinti, ar jis nepradėjęs pūti. Jeigu tai puvinys, tokiu atveju reikia nupjauti stiebą iki sveikos vietos, kabinti augalą aukštyn kojom (jeigu taip galima pavadinti) ir laukti šaknelių... pabandyk RS forume paieškoti info, ten nemažai buvo kalbama apie tai. Linkiu sėkmės!
QUOTE(Uogienė @ 2010 04 26, 10:31)
Nieko nedarau, visos auga vienodom sąlygom ir aš jau įsitikinus, kad žiedų gausa priklauso ne nuo priežiūros, o užkoduota genuose
Tina, man nepatinka tavo vandutės stiebas ji numetusi nemažai lapų, ar tas metimas lapų buvo staigus? Nes reanimuojant taip galima visai pabloginti situacija kiek teko skaityti RS forume, tai siūloma prakrapštyti stieba ir pažiūrėti, ar jis išvis gyvas, nes vandų puviniai klastingi - stiebas gali būti kietas, šaknys gyvos, o stiebo viduryje puvinys. Todėl reikia įsitikinti, ar jis nepradėjęs pūti. Jeigu tai puvinys, tokiu atveju reikia nupjauti stiebą iki sveikos vietos, kabinti augalą aukštyn kojom (jeigu taip galima pavadinti) ir laukti šaknelių... pabandyk RS forume paieškoti info, ten nemažai buvo kalbama apie tai. Linkiu sėkmės!
ir as priejau prie tokios pat isvados - kad tai genai, todel dabar visada stengiuosi pirkti gausiau zydincia nebesigundau vien spalva, jei yra vos 3-4 ziedai.
As jau vakar ta stieba pakrapsciau, jis zalias, tik kad toks kudokas. Lapus numetus senai jau, tokia pirkta PC. Pirkau nukainota visai nebrangiai uz stiklines vazos kaina, pagrinde ta vaza ir sugunde pirkt. Tai dabar turiu rupesti taip sakant
Uogiene, pasaiški žiedeliai
noriu parodyti ir aš savo kuklų turtą
šita namie kasmet vis džiugina (išskleidžia po 4-5 žiedelius ... tiesa ketvirtą išskleidus, pirmą numetė )
o šita nuo pernai rugpjūčio nenustoja žydėti
o jau ir persodinti laikas būtų, šaknys vazone netelpa
šita namie kasmet vis džiugina (išskleidžia po 4-5 žiedelius ... tiesa ketvirtą išskleidus, pirmą numetė )
Tokiu atveju, jeigu yra bent viena šaknis, galima gal ja pakabinti arba į vazą dėti? Šaknys mėgsta orą, nžn ar jai patinka sandarus indas
QUOTE(Burbuliuks @ 2010 04 26, 10:52)
noriu parodyti ir aš savo kuklų turtą
Grazus ziedai o ta antroji ir pas mane dabar zydi, patinka man jos spalva - tokia sviesiai rudute
QUOTE(axara @ 2010 04 26, 12:06)
Grazus ziedai o ta antroji ir pas mane dabar zydi, patinka man jos spalva - tokia sviesiai rudute
grazi spalva man irgi si
QUOTE(Kaštonė @ 2010 04 25, 21:01)
lialkaa, nuostabi naujokė , panaši į rūšinį (phal. hieroglyphica) .
lialkaa, Falenopsis tikrai gražus kokio dydžio žiedukai ?
Kaštone, tikrai jis nepanašus į rūšinį
http://www.orchidspe...erogliphica.htm
QUOTE(axara @ 2010 04 26, 11:06)
QUOTE(Erika20 @ 2010 04 26, 11:14)
grazi spalva man irgi si
ačiū ir man jos spalvytė svarbiausia pirkta per nukainavimus Maximoje ir mažai prižiūrima, teisingiau visai neprižiūrima
tik dabar pamačiau, kad du kartu tą pačią nuotrauką įdėjau, o norėjau va šitą parodyti
QUOTE(Oli_vija @ 2010 04 26, 12:48)
Kaštone, tikrai jis nepanašus į rūšinį
aha, pritariu, kažkaip tas žiedlapių pamarginimas mane apgavo. Bet gražus labai .
Tina,uzuojauta del vandos Gal pavyks atgaivinti.Mano viena pigute,jau iskeliavo i geliu roju nepavyko renimuoti,nepadejo net jei sukonstruotas siltnamiukas,kabejo ji ten zemyn galva ilgai,bet nieko gero neiskabejo