Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Nieko nedarau, visos auga vienodom sąlygom ir aš jau įsitikinus, kad žiedų gausa priklauso ne nuo priežiūros, o užkoduota genuose smile.gif
Tina, man nepatinka tavo vandutės stiebas g.gif ji numetusi nemažai lapų, ar tas metimas lapų buvo staigus? Nes reanimuojant taip galima visai pabloginti situacija verysad.gif kiek teko skaityti RS forume, tai siūloma prakrapštyti stieba ir pažiūrėti, ar jis išvis gyvas, nes vandų puviniai klastingi - stiebas gali būti kietas, šaknys gyvos, o stiebo viduryje puvinys. Todėl reikia įsitikinti, ar jis nepradėjęs pūti. Jeigu tai puvinys, tokiu atveju reikia nupjauti stiebą iki sveikos vietos, kabinti augalą aukštyn kojom (jeigu taip galima pavadinti) ir laukti šaknelių... pabandyk RS forume paieškoti info, ten nemažai buvo kalbama apie tai. Linkiu sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2010 04 26, 10:31)
Nieko nedarau, visos auga vienodom sąlygom ir aš jau įsitikinus, kad žiedų gausa priklauso ne nuo priežiūros, o užkoduota genuose smile.gif
Tina, man nepatinka tavo vandutės stiebas  g.gif ji numetusi nemažai lapų, ar tas metimas lapų buvo staigus? Nes reanimuojant taip galima visai pabloginti situacija  verysad.gif kiek teko skaityti RS forume, tai siūloma prakrapštyti stieba ir pažiūrėti, ar jis išvis gyvas, nes vandų puviniai klastingi - stiebas gali būti kietas, šaknys gyvos, o stiebo viduryje puvinys. Todėl reikia įsitikinti, ar jis nepradėjęs pūti. Jeigu tai puvinys, tokiu atveju reikia nupjauti stiebą iki sveikos vietos, kabinti augalą aukštyn kojom (jeigu taip galima pavadinti) ir laukti šaknelių... pabandyk RS forume paieškoti info, ten nemažai buvo kalbama apie tai. Linkiu sėkmės!

ir as priejau prie tokios pat isvados - kad tai genai, todel dabar visada stengiuosi pirkti gausiau zydincia smile.gif nebesigundau vien spalva, jei yra vos 3-4 ziedai.
Atsakyti
As jau vakar ta stieba pakrapsciau, jis zalias, tik kad toks kudokas. Lapus numetus senai jau, tokia pirkta PC. Pirkau nukainota visai nebrangiai uz stiklines vazos kaina, pagrinde ta vaza ir sugunde pirkt. Tai dabar turiu rupesti taip sakant biggrin.gif
Atsakyti
Uogiene, pasaiški žiedeliai 4u.gif wub.gif
Atsakyti
noriu parodyti ir aš savo kuklų turtą blush2.gif
šita namie kasmet vis džiugina (išskleidžia po 4-5 žiedelius ... tiesa ketvirtą išskleidus, pirmą numetė unsure.gif )
user posted image
user posted image
o šita nuo pernai rugpjūčio nenustoja žydėti bigsmile.gif
o jau ir persodinti laikas būtų, šaknys vazone netelpa rolleyes.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Tokiu atveju, jeigu yra bent viena šaknis, galima gal ja pakabinti arba į vazą dėti? Šaknys mėgsta orą, nžn ar jai patinka sandarus indas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbuliuks @ 2010 04 26, 10:52)
noriu parodyti ir aš savo kuklų turtą  blush2.gif
šita namie kasmet vis džiugina (išskleidžia po 4-5 žiedelius ... tiesa ketvirtą išskleidus, pirmą numetė  unsure.gif )
user posted image
user posted image
o šita nuo pernai rugpjūčio nenustoja žydėti  bigsmile.gif
o jau ir persodinti laikas būtų, šaknys vazone netelpa  rolleyes.gif
user posted image
user posted image

Grazus ziedai smile.gif o ta antroji ir pas mane dabar zydi, patinka man jos spalva - tokia sviesiai rudute smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2010 04 26, 12:06)
Grazus ziedai smile.gif o ta antroji ir pas mane dabar zydi, patinka man jos spalva - tokia sviesiai rudute smile.gif

grazi spalva man irgi si wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2010 04 25, 21:01)
lialkaa, nuostabi naujokė  wub.gif , panaši į rūšinį (phal. hieroglyphica)  g.gif .

lialkaa, Falenopsis tikrai gražus biggrin.gif kokio dydžio žiedukai ?

Kaštone, tikrai jis nepanašus į rūšinį

http://www.orchidspe...erogliphica.htm
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2010 04 26, 11:06)

QUOTE(Erika20 @ 2010 04 26, 11:14)
grazi spalva man irgi si wub.gif

ačiū wub.gif ir man jos spalvytė thumbup.gif svarbiausia pirkta per nukainavimus Maximoje ir mažai prižiūrima, teisingiau visai neprižiūrima ax.gif
tik dabar pamačiau, kad du kartu tą pačią nuotrauką įdėjau, o norėjau va šitą parodyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2010 04 26, 12:48)
Kaštone, tikrai jis nepanašus į rūšinį

aha, pritariu, kažkaip tas žiedlapių pamarginimas mane apgavo. Bet gražus labai wub.gif .
Atsakyti
Tina,uzuojauta del vandos verysad.gif Gal pavyks atgaivinti.Mano viena pigute,jau iskeliavo i geliu roju cry.gif nepavyko renimuoti,nepadejo net jei sukonstruotas siltnamiukas,kabejo ji ten zemyn galva ilgai,bet nieko gero neiskabejo verysad.gif
Atsakyti