Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(saidutea @ 2010 04 07, 10:53)
thumbup.gif gal mama turi kokią paslaptį auginimo, kad taip auga? drėgmė pas ją gal labai didelė?

Kad nea, paprastas namas aišku jame šviesos daugiau, bet drėgmės tai ne. O be to augo ir ankstesniame name kur iš vis žiauriai sausa neblogai. Na šitame name geras vanduo patinka orchidėjoms, o šiaip gal per daug nešokinėja ir auga;)
Atsakyti
Eina sau kaip mano phalaenopsiai puikiai jaucias smulkiam extra, nera ka lygint su stambiu.
Atsakyti
sveikutes gavau dovanu orchideja, bet nezinau nei jos pavadinimo ,nei auginimo ypatybiu, idesiu nuotrauka gal atpazins kuri ir patars, nes iki siol tik phalaenopsiuose specializavausi smile.gif ir cimbidi tris metus kankinau kol priverciau pumpurus kraut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 07, 11:41)
Eina sau kaip mano phalaenopsiai puikiai jaucias smulkiam extra, nera ka lygint su stambiu.

hm,, ot kaip g.gif reiktu padandyt pasmulkint stambu gal
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 07, 11:41)

Vat vat 4u.gif aš tą pati pastebėjau, tik nesigyriau, kad falenopsius į smulkiašaknių orchidėjų substratą susodinau ax.gif bijojau, kad neišmanėle išvidinsit doh.gif
O rezultatai labai geri - lapai ir patys augaliukai atsigavę, matyt, drėgmės efektingiaus gauna, o stambiame jos vis trukdavo, neprilaistysi juk kas antrą dieną savo ūkio, o ir aprasoję vazonėliai būdavo g.gif Tai dabar aplinkiniams rekomenduoju pirkti smulkųjį 4u.gif
O stambaus tai neprismulkinsi tiek kiek reikia ir taip kaip reikia smile.gif
Vienu žodžiu, labai džiaugiuosi atsiradusiu smulkiu Ekstra substratu ax.gif
Atsakyti
Ne,nu bet geriau pasmulkint bandyt,nei tada sodint i stambu arba mest,visas pakas yra dar..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika20: 07 balandžio 2010 - 13:59
QUOTE(Erika20 @ 2010 04 07, 14:57)
Ne,nu bet geriau pasmulkint bandyt,nei tada sodint i stambu arba mest,visas pakas yra dar..

Tas tai taip 4u.gif Ir su stambiu galima gyventi, bet su smulkesniu parasčiau, bent jau man ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sokejuke86 @ 2010 04 07, 09:56)
Kad nea, paprastas namas aišku jame šviesos daugiau, bet drėgmės tai ne. O be to augo ir ankstesniame name kur iš vis žiauriai sausa neblogai. Na šitame name geras vanduo patinka orchidėjoms, o šiaip gal per daug nešokinėja ir auga;)

tai va čia matyt svarbiausia taisyklė, kad mažiau šokinėt aplink juos reik biggrin.gif bandau šito išmokti smile.gif
QUOTE(Tina* @ 2010 04 07, 10:41)

rimtai? geras smile.gif tai reiks tada sodint į smulkų jei jau taip gerai jiems smile.gif ir laistymas kas be ko sumažėjo taip?
Atsakyti
Aš irgi prisipirkau smulkaus substrato, kišiu ten visas savo gėlytes, nes dabar jos vargšės perdžiūvusios unsure.gif netinkamas oras matyt, per daug sausas...
Atsakyti
user posted image
po metų pertraukos išsiprašiau žydėjimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Pabirže, thumbup.gif Mano dalmatinukas pagaliau irgi kiša žiedstiebį bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 07, 19:41)
Pabirže,  thumbup.gif  Mano dalmatinukas pagaliau irgi kiša žiedstiebį  bigsmile.gif

laukiau truputį daugiau ne i metus, tokia jau lėtapėdė lotuliukas.gif
Atsakyti