Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

Pasakykit kokius dokumentus reikia pristatyti i soc. skyriu,kad gauti vaiko 97lt? (nesiekia 525lt gaunama ismoka uz vaika)
Atsakyti
QUOTE(Linulee @ 2010 09 20, 00:15)
Pasakykit kokius dokumentus reikia pristatyti i soc. skyriu,kad gauti vaiko 97lt? (nesiekia 525lt gaunama ismoka uz vaika)

Nejaugi taip sunku perskaityt pirma temos zinute,duotos gi nuorodos,ten viska parasyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 16, 09:57)
Šeimos vidutinės pajamos išmokai vaikui gauti apskaičiuojamos:
→ pagal praėjusių kalendorinių metų iki teisės gauti išmoką atsiradimo dienos pajamas
→ pagal 12 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl išmokos mėnesio pajamas, jeigu šeimos vidutinės mėnesio pajamos, palyginti su praėjusiais kalendoriniais metais gautomis pajamomis, sumažėjo.

Labas vakaras JOLANCIUK mirksiukas.gif
Gavau "malonią žinią" kad mano 52 lt. dėl kuriu išmokėjimo kreipiausi balandžio 28 dieną tikriausiai išmokėdavo man neteisėtai. V.ž. mano vyrui nuo šiu metu balandžio 1 dienos sumažėjo atlyginimas,o aš nuo praeitu metu kai vaikui sukako 2 metai negaunu nieko.Paskaičiavus mes nusprendėm prašyti 52 mano manimu priklausiančius mano vaikui pinigus. Norėjau kad mokėtu nuo balandžio mėn. tačiau skyriaus darbuotoja pasakė kad reikia atsinešti pažymas už sausį,vasarį ir kovo men. Nusprendžiau rašyti prašymą gauti 52 lt. nuo sausio 2010 metų. Noriu paklausti : kodėl laiške prašoma pateikti šeimos pajamų dydį patvirtančius dokumentus už visus 2009 metus. Iki 2009 metų rudens man mokėjo mano dekretinius pinigus o vyro atlyginimas žinoma būvo didesnis. Nieko nesuprantu,juk aš prašiau skirti pinigus nuo sausio 2010 dienos o skaičiuoja pajamos praėjusiu 2009 metų blink.gif Žinoma 2009 metų mūsu šeimos pajamos viršijo 525 lt.
Labai prašau paaiškinkit mano situacija
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tėtsi: 25 rugsėjo 2010 - 19:20
Ir dar pamiršau parašyti. Skyriaus darbuotoja pasakė ,jeigu gausit laišką jums reikės gražįnti tik už trys mėnesius sausi,vasari ir kovo =156 lt. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tėtsi: 25 rugsėjo 2010 - 19:36
QUOTE(Tėtsi @ 2010 09 25, 21:19)
Gavau "malonią žinią" kad mano 52 lt. dėl kuriu išmokėjimo kreipiausi balandžio 28 dieną tikriausiai išmokėdavo man neteisėtai. V.ž. mano vyrui nuo šiu metu balandžio 1 dienos sumažėjo atlyginimas,o aš nuo praeitu metu kai vaikui sukako 2 metai negaunu nieko.Paskaičiavus mes nusprendėm prašyti 52 mano manimu priklausiančius mano vaikui pinigus. Norėjau kad mokėtu nuo balandžio mėn. tačiau skyriaus darbuotoja pasakė kad reikia atsinešti pažymas už sausį,vasarį ir kovo men. Nusprendžiau rašyti prašymą gauti 52 lt. nuo sausio 2010 metų. Noriu paklausti : kodėl laiške prašoma pateikti šeimos pajamų dydį patvirtančius dokumentus už visus 2009 metus. Iki 2009 metų rudens man mokėjo mano dekretinius pinigus o vyro atlyginimas žinoma būvo didesnis. Nieko nesuprantu,juk aš prašiau skirti pinigus nuo sausio 2010 dienos o skaičiuoja pajamos praėjusiu 2009 metų blink.gif Žinoma 2009 metų mūsu šeimos pajamos viršijo 525 lt.
4u.gif

toks ystatymas kad gaut tuos 52lt.jie skaiciuoja uz praitu metu pajamas o ne siu metu,tokiu atveju jei labai sumazejo pajamas tai tada ima uz paskutinius 12men.nuo kreipimosi men.nesvarbu kad sausio men.kreipetes gal jus galvojot kad seis metais kreipetes ir tik is siu metu pajamu skaiciuos tikrai ne.
jeigu jus kreipetes balandzio menesi nuo siu metu tai jus turit pristatyti pazima uz paskutinius 12men.jusu visas pajamas tai ir skaiciuokis nuo preitu 2009-04-01 iki 2010-04-01 sudedat visas pajamas padalinat is 12 ir dar dalinat is jusu seimos nariu skaiciau ir jei nesigauna 525lt.tai jum tada ir priklause tie 52lt.o jei virsijo tai gausit grazint ir nieko cia nepakeisit visur taip yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meilikatyte: 27 rugsėjo 2010 - 12:07
QUOTE(Tėtsi @ 2010 09 25, 21:19)
4u.gif

...ir as taip papuoliau. Lygiai tokia pati istorija
..kaip grazinti nedirbanciam???? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kadulina: 28 rugsėjo 2010 - 10:23
QUOTE(kadulina @ 2010 09 28, 11:14)
...ir as taip papuoliau. Lygiai tokia pati istorija
..kaip grazinti nedirbanciam???? g.gif

Tai esame likimo draugės kadulina smile.gif Šiandien puse dienos skambinau užsirašytis dėl "neteisėtos gautos pašalpos..." gražiai skamba ar ne? Arba užimta arba niekas nekele ragelio. Vienu žodžiu iki spalio 30 dienos reikia išsiaiškinti dėl tu 52 lt.
Noriu paklausti jeigu man dekretinius mokėjo Sodra turiu iš Sodros pažymą pasiimti? Ar išduoda tokias pažymas sodroje? Kitas klausymas,ar skaičiuoja pinigus gražintos pvz. iš mokesčio inspekcijos už mokslus? Vyrui kaip suprantu iš buhalterijos reikia pažyma pasiimti dėl atlyginimo? Man mokėjo nuo 2010 m. sausio iki rugsėjo ,vadinasi turiu gražįnti už 8 mėnesius neteisėtai rolleyes.gif gautus pinigus? Kaip suprantu rugsėji moka už rugpjūti? g.gif
Aš dabar jau dirbu,dar norėjau iki rugsėjo spėti į savo rajono pašalpu skyriu,atsisakyti pašalpos dėl to kad gausiu atlyginimą ir man pagaliau nereikės prašyti tu 52 lt. o dabar dar teks ir gražįnti...Įtariu kad mūsų šeimos pajamos viršijo 2-3 litais, vietoj 525 mes turėjom nemažaus pinigus 526...Be komentarų....
Atsakyti
O gal žinote kaip sprendziasi tokia situacija- LT pilietė, gyvena ir dirba UK, ten pasigimdo vaikutį, atvykus į lLT metrikacijoje apskaito jo gimimą, ar priklauso vienkartinė gimimo pašalpa ar kaip? deklaruota gyvenamoji vieta LT, mokesčių inspekcijoje deklaravusi išvykimą į UK.
Atsakyti
Vienkartine ismoka gimus vaikui priklauso, jei del jos buvo kreiptasi ne veliau kaip per 12 menesiu nuo vaiko gimimo ir jei vaikucio bei pareiskejo deklaruota gyvenamoji vieta kreipimosi metu yra LR.
Atsakyti
Sveikos. Norėjau paklausti dėl pažymos iš Sodros . Ar jie iš karto išrašys už 2009 metus išmokėtus pinigus,ar reikia užsakyti? Šiaip aš prašysiu kad išrašytu man pažyma kad nuo 2009 rudenio aš nieko negaunu iš Sodros. Tegul jie kaip nori tenai skaičiuoja,bet aš prašiau nuo tos dienos kai paskaičavus savo pajamas mūsų šeimos pajamos būvo mažesnes nei 525 lt. Prie ko mano ir vyro pajamos už 2009 lt. Jeigu ir turiu ką gražįnti ,tai tikrai ne už visus metus. Rytoj bandysiu prisiskambinti ,toks įspūdis kad visos mamos dabar skolingos valstybei jeigu pastoviai užimtas telefonas...Labanaktis 4u.gif
O kur pradingo JOLANCIUK? smile.gif
Atsakyti
tai nieko as dabar nesuprantu. Jei mano vaikui sueina 2m ir as griztu i darba, o mano atlyginimas padalinus ant 3 asmenu gaunasi daugiau nei 525 vienam asmeniui, tai taip iseina, kad tu 52 lt gauti neturiu teises. Nors paemus visus 2009 (metai iki grizimo i darba) metus vienam asmeniui neiseina po tuo 52l5lt. aciu
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2010 10 04, 12:47)
tai nieko as dabar nesuprantu. Jei mano vaikui sueina 2m ir as griztu i darba, o mano atlyginimas padalinus ant 3 asmenu gaunasi daugiau nei 525 vienam asmeniui, tai taip iseina, kad tu 52 lt gauti neturiu teises. Nors paemus visus 2009 (metai iki grizimo i darba) metus vienam asmeniui neiseina po tuo 52l5lt. aciu

pajamas skaiciuoja uz 2009 metus-jei tada nevirsijo 525 lt zmogui,tai galit kreiptis. 4u.gif
Atsakyti