seimos pajamos skaiciuojamos skiriant vaiko ismoka:
1. Su darbo santykiais susijusios pajamos, išskyrus mokinių, kurie mokosi, darbo pajamos (išskaičiavus mokesčius)
2. Nedarbo socialinio draudimo išmokos*
3. Autorinis atlyginimas
4. Pensijos (senatvės, invalidumo, socialinė ir kt.), pensijų išmokos, šalpos išmokos, išskyrus slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslines kompensacijas ir tikslinį priedą*
5. Valstybinės ir iš kitų žinybų gautos pensijos ar pensijų išmokos, mokamos:
5.1 Valstybinio socialinio draudimo fondo*
5.2 kitų žinybų
6. Dividendai
7. Palūkanos
8. Individualios įmonės savininko pajamos
9. Individualios veiklos pajamos, įskaitant pajamas, gautas verčiantis veikla pagal verslo liudijimą
10. Žemės ūkio veiklos pajamos, išskyrus pajamas iš žemės ūkio naudmenų, kurių bendras plotas neviršija 1 ha
11. Gautos išmokos žemės ūkio veiklai (tiesioginės ir kompensacinės išmokos)*
12. Piniginės lėšos, gautos vaikui išlaikyti (alimentai, Vaikų išlaikymo fondo išmoka)
13. Socialinio pobūdžio kas mėnesį gaunamos pajamos, išskyrus transporto išlaidų kompensacijas neįgaliesiems, kompensacijas donorams, išmoką vaikui, pagalbos pinigus*
14. Išeitinė išmoka nutraukiant darbo sutartį arba atleidžiamam iš pareigų valstybės tarnautojui
15. Ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpa*
16. Žalos atlyginimas (įskaitant periodinę ir vienkartinę netekto darbingumo kompensaciją), mokamas:
16.1 Valstybinio socialinio draudimo fondo *
16.2 kitų žinybų ar asmenų
17. Turto nuomos pajamos
18. Turto pardavimo pajamos, išskyrus įskaitomas į turtą
19. Stipendijos, išskyrus socialinę stipendiją
20. Kitos faktiškai gautos pajamos:
labdara piniginėmis lėšomis, didesnė nei 4 valstybės remiamų pajamų dydžiai
gautos dovanų piniginės lėšos
paveldėtos piniginės lėšos
užsienyje ar iš užsienio valstybės gautos lėšos
loterijų ar kitų žaidimų laimėjimai, prizai
kita
Šeimos pajamos skaičiuojamos per praėjusius kalendorinius metus arba, pajamoms sumažėjus, per 12 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl išmokos ar teisės į išmoką atsiradimo dienos laikotarpį.
Šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį apskaičiuojamos:
Iš viso per laikotarpį gautų pajamų suma / 12 mėn. / šeimos narių skaičius
cia reiktu i pirma zinute kada imesti, kad klausimu nekiltu
1. Su darbo santykiais susijusios pajamos, išskyrus mokinių, kurie mokosi, darbo pajamos (išskaičiavus mokesčius)
2. Nedarbo socialinio draudimo išmokos*
3. Autorinis atlyginimas
4. Pensijos (senatvės, invalidumo, socialinė ir kt.), pensijų išmokos, šalpos išmokos, išskyrus slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslines kompensacijas ir tikslinį priedą*
5. Valstybinės ir iš kitų žinybų gautos pensijos ar pensijų išmokos, mokamos:
5.1 Valstybinio socialinio draudimo fondo*
5.2 kitų žinybų
6. Dividendai
7. Palūkanos
8. Individualios įmonės savininko pajamos
9. Individualios veiklos pajamos, įskaitant pajamas, gautas verčiantis veikla pagal verslo liudijimą
10. Žemės ūkio veiklos pajamos, išskyrus pajamas iš žemės ūkio naudmenų, kurių bendras plotas neviršija 1 ha
11. Gautos išmokos žemės ūkio veiklai (tiesioginės ir kompensacinės išmokos)*
12. Piniginės lėšos, gautos vaikui išlaikyti (alimentai, Vaikų išlaikymo fondo išmoka)
13. Socialinio pobūdžio kas mėnesį gaunamos pajamos, išskyrus transporto išlaidų kompensacijas neįgaliesiems, kompensacijas donorams, išmoką vaikui, pagalbos pinigus*
14. Išeitinė išmoka nutraukiant darbo sutartį arba atleidžiamam iš pareigų valstybės tarnautojui
15. Ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpa*
16. Žalos atlyginimas (įskaitant periodinę ir vienkartinę netekto darbingumo kompensaciją), mokamas:
16.1 Valstybinio socialinio draudimo fondo *
16.2 kitų žinybų ar asmenų
17. Turto nuomos pajamos
18. Turto pardavimo pajamos, išskyrus įskaitomas į turtą
19. Stipendijos, išskyrus socialinę stipendiją
20. Kitos faktiškai gautos pajamos:
labdara piniginėmis lėšomis, didesnė nei 4 valstybės remiamų pajamų dydžiai
gautos dovanų piniginės lėšos
paveldėtos piniginės lėšos
užsienyje ar iš užsienio valstybės gautos lėšos
loterijų ar kitų žaidimų laimėjimai, prizai
kita
Šeimos pajamos skaičiuojamos per praėjusius kalendorinius metus arba, pajamoms sumažėjus, per 12 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl išmokos ar teisės į išmoką atsiradimo dienos laikotarpį.
Šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį apskaičiuojamos:
Iš viso per laikotarpį gautų pajamų suma / 12 mėn. / šeimos narių skaičius
cia reiktu i pirma zinute kada imesti, kad klausimu nekiltu
Kaži jei gaunanu išmoką už du vyreniuosius vaikus ar reikia kreiptis į socialinį skyrių dėl išmokos dukrelei ,kuriai greit 2 metai
QUOTE(regutis @ 2010 09 08, 22:23)
Kaži jei gaunanu išmoką už du vyreniuosius vaikus ar reikia kreiptis į socialinį skyrių dėl išmokos dukrelei ,kuriai greit 2 metai
kai sueis du metai reikia kreiptis i soc./skyriu,rasyt prasyma del 52 lt,jei priklauso.
QUOTE(regutis @ 2010 09 08, 22:23)
jei jusu pajamos is sodros nesiekia 525lt/men- turite kreiptis iki mazylei sueis 2 metukai... jei pajamos didesnes galesite bandyti kreiptis kai sueis 2 metukai ir skaiciuos visos seimos pajamas, kad vienam seimos nariui tektu 525lt/men
sveikutes
esu dekrete,dukrytei jau 2 metai ir 2 menesiai siandien buvau nuvaziavus i seniunija del vaiko pinigeliu,tai pasake kad as negausiu pasalpos uz vaika nes esu dekrete trecius metus ir vaikas lanko darzeli sako,kad turi butinai dirbti arba stoveti darbo birzoje,tik tada gausiu dar tiesiai sviesiai pasake,tai ka mama veikia treti metai dekrete,jei vaikas lanko darzeli tai kaip supratau as,pagal ja tinginiauju ir noriu gauti uz nieka lt
ar cia tokie istatymai dabar ar ji skiria kam nori pasalpas?
isvis nesiseka ziuriu man dar paaiskinau jai,kad mes tik pradejom darzeli lankyt,netaip lengva dar ir pakliuti i ji tuo labiau,kad siuo metu serga dukryte ir noriu is pradziu vaika pripratint prie darzelio,tai ji man sako nesvarbu tos smulkmenos,nes lape reiks nurodyti ar vaikas lanko darzeli niu nesuprantu kas cia vyksta
tai dabar teks nutraukt darbo sutarti,kad gauti pasalpa ir stoti i birza,o kiek zinia darbu nera ir i darba galiu nebegrist,nes gali nebebuti darbo vietu nu absurdas,isvis pasimetusi
dar pradejo list i mano asmenini gyvenima kadangi esu vienisa mama,auginu dukryte viena,tai ji man sako turi buti dar irasytas vaiko tevas gimimo liudijime arba turi paduoti i teisma del elementu jei graziuoju nemoka,niu isvis apakau
gal ka mamytes galit patarti,labai buciau dekinga
Papildyta:
beje,pamirsau parasyti,kad jokiu pajamu siuo metu negaunu bet labai dziaugiuosi,kad turiu gerus tevus ir labai palaiko kol pradesiu dirbti
esu dekrete,dukrytei jau 2 metai ir 2 menesiai siandien buvau nuvaziavus i seniunija del vaiko pinigeliu,tai pasake kad as negausiu pasalpos uz vaika nes esu dekrete trecius metus ir vaikas lanko darzeli sako,kad turi butinai dirbti arba stoveti darbo birzoje,tik tada gausiu dar tiesiai sviesiai pasake,tai ka mama veikia treti metai dekrete,jei vaikas lanko darzeli tai kaip supratau as,pagal ja tinginiauju ir noriu gauti uz nieka lt
isvis nesiseka ziuriu man dar paaiskinau jai,kad mes tik pradejom darzeli lankyt,netaip lengva dar ir pakliuti i ji tuo labiau,kad siuo metu serga dukryte ir noriu is pradziu vaika pripratint prie darzelio,tai ji man sako nesvarbu tos smulkmenos,nes lape reiks nurodyti ar vaikas lanko darzeli niu nesuprantu kas cia vyksta
tai dabar teks nutraukt darbo sutarti,kad gauti pasalpa ir stoti i birza,o kiek zinia darbu nera ir i darba galiu nebegrist,nes gali nebebuti darbo vietu nu absurdas,isvis pasimetusi
dar pradejo list i mano asmenini gyvenima kadangi esu vienisa mama,auginu dukryte viena,tai ji man sako turi buti dar irasytas vaiko tevas gimimo liudijime arba turi paduoti i teisma del elementu jei graziuoju nemoka,niu isvis apakau
Papildyta:
beje,pamirsau parasyti,kad jokiu pajamu siuo metu negaunu bet labai dziaugiuosi,kad turiu gerus tevus ir labai palaiko kol pradesiu dirbti
QUOTE(DDDanguteee @ 2010 09 09, 17:53)
sveikutes
Papildyta:
Papildyta:
Jus apie vaiko pinigus(52 lt) kalbat,ar apie soc.pasalpa(315 lt)?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 09, 18:38)
Jus apie vaiko pinigus(52 lt) kalbat,ar apie soc.pasalpa(315 lt)?
apie vaiko pinigus 52 lt o dar kazkokia pasalpa yra skiriama?
Papildyta:
QUOTE(DDDanguteee @ 2010 09 09, 18:40)
o gal mes viena kita ne taip suprataom kokios as pasalpos noriu jei dar ir kitokia skiriama vienisai mamai
QUOTE(DDDanguteee @ 2010 09 09, 18:40)
ira soc.pasalpa,jei vienam seimos nariui neiseina po 350 lt./men
http://www.spcentras....php?m=11&l=935
o del 52 lt,tai turetu jums priklausyti
http://www.spcentras...php?m=11&l=2375
Vaikui (-ams) nuo 2 metų iki 7 metų
Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos (52 Lt) dydžio per mėnesį, jeigu vidutinės šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų (525 Lt) dydžio**.
Kazkaip del 52 lt nekalbama,kad ziuri i tai ar vaikas lanko darzeli ar ne.
Papildyta:
QUOTE(DDDanguteee @ 2010 09 09, 18:45)
Papildyta:
o gal mes viena kita ne taip suprataom kokios as pasalpos noriu jei dar ir kitokia skiriama vienisai mamai
Papildyta:
gali buti,kad jus viena kita nesupratot,cia del soc.pasalpos ziurima i kriterijus,kad vaikas iki 3 metu nelankytu darzelio ir kad butu priteisti alimentai.
QUOTE(DDDanguteee @ 2010 09 09, 19:04)
jei jus trecius metus augintumete mazyli nanuose vaikas gautu soc parama 315lt/men
jei nuejusi pas notara vyras savanoriskai padetu parasa del alimentu, nereiketu jums ju prisiteisinet, kad ir jus gautumete papildomus 315lt/men (minus alimentu suma) (nereiketu ir i birza tada stoti, kol vaikui sueis 3 metai)
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 09, 19:37)
jei jus trecius metus augintumete mazyli nanuose vaikas gautu soc parama 315lt/men
jei nuejusi pas notara vyras savanoriskai padetu parasa del alimentu, nereiketu jums ju prisiteisinet, kad ir jus gautumete papildomus 315lt/men (minus alimentu suma) (nereiketu ir i birza tada stoti, kol vaikui sueis 3 metai)
o jei as nenoriu prisiteisineti pinigeliu nes zinau,kad tai nemazai nervu ir laiko kainuoja be to nenoriu isvis bendraut su tuo padaru kazkada jau tvarkiau tuos popierius del elementu,bet viska nutraukiau tai jei as nuspresciau stoti i birza vis del to,tai man skirtu ta pasalpa 315 lt?
Papildyta:
QUOTE(Deimanciukia @ 2010 09 09, 20:00)
o jei as nenoriu prisiteisineti pinigeliu nes zinau,kad tai nemazai nervu ir laiko kainuoja be to nenoriu isvis bendraut su tuo padaru kazkada jau tvarkiau tuos popierius del elementu,bet viska nutraukiau tai jei as nuspresciau stoti i birza vis del to,tai man skirtu ta pasalpa 315 lt?
ar dar ir reikalautu,kad butinai paduociau i teisma del elementu ir del vaiko pripazinimo,na kad butu gimimo liudijime irasytas?