Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(VOLPEX @ 2010 07 27, 22:42)
galit kreiptis i nams pades paruosti prasyma del vaiko pinigeliu ismokejimo.

prasymas mano parasytas,viskas tvarkoje,dokumentai sutvarkyti,tik vat ten neaisku kokios varnos sedi
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2010 07 28, 09:08)
prasymas mano parasytas,viskas tvarkoje,dokumentai sutvarkyti,tik vat ten neaisku kokios varnos sedi

na jei prasymas yra parasytas- tai nera ten ko ir skaiciuoti... (jei zinote, kad is sodros gausite daugiau nei 525lt, taip ir pasakykite, kad priklauso ne uz visus metus, o tik uz 2 menesiukus mirksiukas.gif )
kaip suprantu jos lauke sodros ismoku... pirma menesi tikriausiai gavote is sodros puse sumos, o antra menesi kai gausite is sodros pilna suma, tada jau ir zinos ar 52 litukus moketi tik uz du menesius ar uz metus (nes jusu motinystes (tevystes) pajamos is sodros virsija 525lt/men) siaip laukti kol ismokes sodra nebutina, nes jau menesio pradzioje yra rodomi paskaiciavimai, kiek mama gaus pinigeliu - o tada jau nueiti i kabineta, kuriame rasete prasyma ir truputeli paraginti, geriausiai tai daryti nuo menesio 5-7 dienos, nes 10 diena daromi ismokejimai... taigi itikinamai paraginus rugpjucio 10 diena turetu pinigeliai ir ibireti mirksiukas.gif (bent jau pas mus siuos pinigelius perveda 10 diena)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 liepos 2010 - 12:11
tada jau ir zinos ar 52 litukus moketi tik uz du menesius
[/quote]
tai 52 litukai,ne 97??as zinau kad 97 priklauso
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2010 07 28, 15:52)
tai 52 litukai, ne 97??as zinau kad 97 priklauso

97 litukus turejau omeny, jie uz pirmus du mazylio menesius priklauso...
atsiprasau, matyt rasydama uzsigalvojau apie saviskio pinigelius, kelinta diena mums moka ir parasiau tuos 52 doh.gif doh.gif doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 liepos 2010 - 16:31
QUOTE(dzese @ 2010 07 28, 10:08)

Faktiskai Jusu prasyma turejo isnagrineti per menesi ir ismoketi pinigelius, todel ir kalbejau apie papildoma rasta(prasyma, paraginima ar kaip ten ji bepavadinti) kuris turetu padeti paskubinti procesa. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VOLPEX @ 2010 07 28, 17:35)
Faktiskai Jusu prasyma turejo isnagrineti per menesi ir ismoketi pinigelius, todel ir  kalbejau apie papildoma rasta(prasyma, paraginima ar kaip ten ji bepavadinti) kuris turetu padeti paskubinti procesa.  4u.gif

skundas padetu, arba skambutis aukstesnioms instancijoms, kurios padetu ji parasyti jau po keliu dienu ismoketu tuos pinigelius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 07 28, 03:29)
97 litukus turejau omeny, jie uz pirmus du mazylio menesius priklauso...
atsiprasau, matyt rasydama uzsigalvojau apie saviskio pinigelius, kelinta diena mums moka ir parasiau tuos 52 doh.gif  doh.gif doh.gif  mirksiukas.gif

Šiandien buvau savivaldybėje ir darbuotoja paaiškino, kad jokie 97 lt už du mėnesius nepriklauso, atspausdino lapą ir rodė, kad man 05-06-07 men išmokos iš sodros 1500 lt. t.y. viršija tuos 525 lt ir niekas man nepriklauso, nieko nesuprantu tada kaip vienur moka, o kitur ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze_taskuota @ 2010 07 28, 20:24)
Šiandien buvau savivaldybėje ir  darbuotoja paaiškino, kad jokie 97 lt už du mėnesius nepriklauso, atspausdino lapą ir rodė, kad man 05-06-07 men išmokos iš sodros 1500 lt. t.y. viršija tuos 525 lt ir niekas man nepriklauso, nieko nesuprantu tada kaip vienur moka, o kitur ne  schmoll.gif

uz pirmus du menesius jus tikriausiai isvis negavote motinystes(tevystes) ismokos, o tik motinystes ismoka (jos dydis niekaip neitakoja vaiko pinigu). Faktiskai gauti motinystes(tevystes) ismoka iskart po vaiko gimimo jus galejot tik tuo atveju jei nesinaudojot nestumo ir gimdymo atostogom ir iskart po vaiko gimimo isejot vaiko prieziuros.

Taigi, jei tuos du menesius po vaiko gimimoi dar buvot nestumo ir gimdymo atostogose - tai jus negavot jokiu motinystes(tevystes) ismoku,o tai reiskia, kad savivaldybes darbuotoja neteisi ir ismoka jums priklauso.
Atsakyti
Laba diena,
siandien buvau soc. pasiklausti ar galiu kazkaip kreiptis del mergaites pinigeliu tu 52 LT, nes nuo liepos 19d bedarbe, jokiu pajamu negaunu, o vyras gauna tik pinigelius uz berniuko auginima, tai atreze kad turit pasiskaiciuoti pajamas uz 2009m. ar iseina tie 525LT, ir nuejo. Nes as kaip buvau supratusi kad tie pinigeliai pagal dabartines pajamas... ar as jau cia kazka susimaisiusi. doh.gif
Labai dekoju isanksto uz atsakyma.
Atsakyti
Sveikos mamos,padekite ,jei kas susidurete su tokia situacija..
Nunesiau prasyma del vaiko pinigeliu dukrai .Musu pajamos t.y darbo uzmokestis,individualios veiklos pajamos ,pajamos vyro is I.Į.veiklos isdalinus 4 zmonems iseina maziau nei 525 vienam asmeniui..visas pazymas pateikiau..
soc.rupybos skyriui..pradejo mane moraliskai spausti..ar viska suskaiciavote..ar nebus daugiau kazko..??? sakau o kas dar gali buti..nieko nepardaveme..mokesciams deklaracijas pateikem..
sako ..o mokesciu jums grazino??? sakau kazkiek grazino...tai va ,sako,cia irgi jusu pajamos.. doh.gif ar tai tiesa??? ar mokesciu grazinimas reglamentuojamas..kaip musu pajamos?? gal kas susidurete su tuo??
meginau rasyti soc.rupybos skyriu..kad nurodytu istatyma,straipsni..kokios pajamos turetu buti teikiamos,atsakymo negavau..ir taip jau 5 menesiai nedristu kreiptis del tu 50lt..kad neduok dieve,nevirsytume kokiu litu..tu 525..jei pripliusuotu ir mokesciu grazinima.. g.gif
Atsakyti
labą rytą..
Mes čia su vyru susiginčijom, kokie pinigėliai priklauso mamai/vaikui, kai mama būdama vienose vaiko priežiūos atostogose pastoja su antru.... ir nesibaigus pirmosioms tenka išeit į dekreta su antruoju?Kaip tada mokamos tos pašalpos? Kažkur skaičiau, kad lyg priklauso dvi.. nežinau ar dabar nieko nepakeitė...? 4u.gif Vat įdomu kaip ten yra iš tikrųjų? Negi gauni dvi pašalpas? O kaip su tom lubom, juk dabar pažemino ir pan? jei susideda dvi pašalpos tai jos tikrai perkops maximumą..... gal kuri gali man pasakyt kaip yra iš tikrųjų??? blush2.gif 4u.gif
Būčiau be galo dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze_taskuota @ 2010 07 28, 19:24)
Šiandien buvau savivaldybėje ir  darbuotoja paaiškino, kad jokie 97 lt už du mėnesius nepriklauso, atspausdino lapą ir rodė, kad man 05-06-07 men išmokos iš sodros 1500 lt. t.y. viršija tuos 525 lt ir niekas man nepriklauso, nieko nesuprantu tada kaip vienur moka, o kitur ne  schmoll.gif

jei jus nedirbote iki paskutines gimdymo akimirkos ir buvote isejusi i dekreta porai menesiuku, tai nesuprantu kokias pajamas cia jums bando parodyti....
motinystes pasalpa- paprasciau dekretiniu pinigeliai nesiskaiciuoja, gali buti gaves nors ir 10 000lt...
jei uz pirmus du menesius negavai motinystes (tevystes) pasalpos- tai vadinasi pajamu uz tuos menesius ir nebuvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 rugpjūčio 2010 - 17:57