Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(astulka1 @ 2010 07 12, 15:48)
tai kad prasymas parasytas birzelio 19, laisks gautas birzelio 23, tai 10 darbo dienu buvo... liepos 6/7  g.gif

Tai po laisko gavimo ir reikia laukt,o be to,kiek iseiginiu dienu buvo. smile.gif
Atsakyti
[quote=juozuke,2010 07 08, 16:32]
sveiki, gal galiu pasiteirauti zinanciu. siuo metu esu registruota uzsienyje ir turiu leliuka. ar imanoma butu man gauti vienkartine pasalpa gimus vaikui? vaikas gimes uzsienyje, bet jau turi LT gimimo liudijima. galeciau laikinai prisiregistruoti LT. gal kas susidure... dekui

Tikrai gausit mirksiukas.gif mes gavom,kreipkites nebijokit pasalpa skiriama kiekvienam gimusiam Lietuvos pilieciui -del reg.tiksliai neatsimenu gali reiketi

Papildyta:
[quote=liepuks,2010 07 12, 21:42]
[quote=juozuke,2010 07 08, 16:32]
sveiki, gal galiu pasiteirauti zinanciu. siuo metu esu registruota uzsienyje ir turiu leliuka. ar imanoma butu man gauti vienkartine pasalpa gimus vaikui? vaikas gimes uzsienyje, bet jau turi LT gimimo liudijima. galeciau laikinai prisiregistruoti LT. gal kas susidure... dekui

Tikrai gausit mirksiukas.gif mes gavom,kreipkites nebijokit pasalpa skiriama kiekvienam gimusiam Lietuvos pilieciui -del reg.tiksliai neatsimenu gali reiketi
[/quote]
Registruotis reikes doh.gif ,na tipo kad gryzot
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 07 12, 13:03)
ims vidurki uz tuos metus,jei vienam seimos nariui neiseis 525 lt,tai tada gaudinesit.bet tik uz antra vaika,nes moka po 52 lt iki 7 metu.
Gal kokia mamyte tyksliau zinuos,nes galiu ir apsirikti. 4u.gif

Na, tai taip iseina kad galiu visus 2011 metus uzdirbt nors ir milijonus nes gi ziures uz 2010 g.gif biggrin.gif nu pagal mane irgi taip turi buti teoriskai bent jau, nu bet pasakykit ar yra logikos tuose musu valdzios liapsusuose doh.gif doh.gif doh.gif

Papildyta:
Nors pasakysiu geriau - dabar kai pas mane pajamos nevirsija tu 525 (netgi maziau nevirsija) negaunu vaiko pinigeliu, o kai ateis 2011 metai tada sakys, pas jus pajamos padidejo - nemokesim lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
cia gali laukt pinigeliu su kitomis mamytemis 4u.gif
http://www.supermama...;#entry38803987
Atsakyti
merginos, taikiek turetu buti pinigeliu - vaikelio? man kazkaip rodes kad apie 97 lt.? o pervede tik 71... g.gif cia kazkokius mokescisu gal dar nuskaite?
Atsakyti
Mamytes, labai atsiprasau, jei ne ten paklausiu, bet neturiu laiko ieskoti (vaikas zyzia). Gal kas girdejo, dabar moka valstybes tarnautojams uz vaika iki 2 m. kas menesi po 50 lt.
Kokius dokumentus reikia? Ir kur kreiptis?
Atsakyti
Labas mamytes.....,kreipiuosi ir vel nes nezinau ir ka daryti jau....Jau cia buvau minejusi kad gaunu 510lt.mergaitei dabar 1m.6men.Buvau balandi nuejusi i savivaldybe ir paklausiau ar priklauso tie 97lt,pasake kad nieko nezinom,ateik po savaites tik tada gausim kompiuterius su programom ir tada bus aisku,nueinu po savaites,nera tu kompu.Tada isvykau ant poros menesiu.Nueinu siandien ir man pareiskia kad is kur as istraukiau is vis apie tokius pinigus,atseit jei dirbai ir gauni is sodros tai nepriklauso.Atsibodo man ten jau vaikscioti,ir dar kai nieko nenusimano.Bet ir nezinau ka daryti....seku tema pastoviai ir suprantu kad man jie priklausytu,nes mano pinigai nevirsija 525lt.
Atsakyti
QUOTE(buruliuke @ 2010 07 14, 14:18)
Labas mamytes.....,kreipiuosi ir vel nes nezinau ir ka daryti jau....Jau cia buvau minejusi kad gaunu 510lt.mergaitei dabar 1m.6men.Buvau balandi nuejusi i savivaldybe ir paklausiau ar  priklauso tie 97lt,pasake kad nieko nezinom,ateik po savaites tik tada gausim kompiuterius su programom ir tada bus aisku,nueinu po savaites,nera tu kompu.Tada isvykau ant poros menesiu.Nueinu siandien ir man pareiskia kad is kur as istraukiau is vis apie tokius pinigus,atseit jei dirbai ir gauni is sodros tai nepriklauso.Atsibodo man ten jau vaikscioti,ir dar kai nieko nenusimano.Bet ir nezinau ka daryti....seku tema pastoviai ir suprantu kad man jie priklausytu,nes mano pinigai nevirsija 525lt.

iki 2 metu kol vaikui bus,ir jei is sodros gauni ne daugiau 525 lt-tau priklauso 97 lt.
http://www.spcentras...php?m=11&l=2375
Atsakyti
Labas mamytes.....,kreipiuosi ir vel nes nezinau ir ka daryti jau....Jau cia buvau minejusi kad gaunu 510lt.mergaitei dabar 1m.6men.Buvau balandi nuejusi i savivaldybe ir paklausiau ar  priklauso tie 97lt,pasake kad nieko nezinom,ateik po savaites tik tada gausim kompiuterius su programom ir tada bus aisku,nueinu po savaites,nera tu kompu.Tada isvykau ant poros menesiu.Nueinu siandien ir man pareiskia kad is kur as istraukiau is vis apie tokius pinigus,atseit jei dirbai ir gauni is sodros tai nepriklauso.Atsibodo man ten jau vaikscioti,ir dar kai nieko nenusimano.Bet ir nezinau ka daryti....seku tema pastoviai ir suprantu kad man jie priklausytu,nes mano pinigai nevirsija 525lt.

tada turi priklausyti, jei pajamos is sodros nesiekia 525lt
o motinystes (tevystes) atostogu isejote jus ar vyras?
jei jus tai priklauso mirksiukas.gif nes gaunate tik 510lt/men
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 14 liepos 2010 - 14:39
As isejau atostogu.Bet tai kur kreiptis nezinau....As nesuprantu ar jos tokiu atveju netureje ar kaip cia taip yra...
Atsakyti
QUOTE(buruliuke @ 2010 07 14, 15:58)
As isejau atostogu.Bet tai kur kreiptis nezinau....As nesuprantu ar jos tokiu atveju netureje ar kaip cia taip yra...

o kokiu atostogu jus isejote?
apmokamu, neapmokamu, ar motinystes?
jei gyvenate miestely- kreiptis reikia i savo seniunija i soc skyriu
jei mieste- i soc padalini, kuriam priklauso jusu deklaruota gyvenamoji vieta
rasote prasyma, kad norite gauti tuos 97litukus iki 2 metu ir pristatote visas reikalingas dokumentu kopijas... o ten ir paskaiciuos

http://www.socmin.lt...x.php?533031094
Nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Išmoka vaikui

1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

2. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt):

- kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;

- kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti, pateikiami atsižvelgiant į aplinkybes:

1. prašymas;
2. asmens tapatybės dokumentas;
3. vaiko (vaikų) gimimo liudijimas (liudijimai)*;
4. mokyklos pažyma, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo mokosi;

Išmoka vaikui nemokama, jei jis yra pilnametis ar emancipuotas ir turi savo vaikų, asmuo susituokia, yra paskelbta paieška arba jis teismo pripažintas nežinia kur esančiu, asmuo yra pilnametis, atliekantis bausmę, sulaikytas ar suimtas.

ir tikrai negali aiskinti is jur jus istraukete, kad jums jie priklauso...
Papildyta:
......gaunu 510lt. mergaitei dabar 1m.6men.
......Nueinu siandien ir man pareiskia kad is kur as istraukiau is vis apie tokius pinigus,atseit jei dirbai ir gauni is sodros tai nepriklauso.Atsibodo man ten jau vaikscioti,ir dar kai nieko nenusimano.Bet ir nezinau ka daryti....seku tema pastoviai ir suprantu kad man jie priklausytu,nes mano pinigai nevirsija 525lt.

turite teise parasyti skunda, bet siulyciau parodyti soc min tinklapyje nurodyta suma, kurios nevirsijant jums PRIKLAUSO 97 litukai...
apsisarvuokit kantrybe ir nuejusi parasykit prasyma jiems gauti.... taigi jie
tegul pasiskaito istatymus, jei jau nezino, net keista....
tiek laiko moterys dirba ir vistiek neismano doh.gif atrodo is puses zodzio turetu suprasti... arba jei kazko nesupranti isaiskinti, kodel nepriklauso...
--------
gali buti ir toks variantas:
uz pirmus metus jus gaudavote daugiau nei 525lt/men
kadangi yra skaiciuojamos 2009 metu pajamos norint gauti 97lt uz 2010m - tai jusu pajamos virsija nustatyta suma g.gif tokiu atveju, jums priklausys vaiko pinigeliai- tik kai metines pajamos nevirsys 525lt/men rolleyes.gif (tikiuos aiskiai parasiau)
bet kitur vis dar skaiciuoja nuo menesio, kuri atejai parasyti prasymo atbuline data 12men (taigi gali pasiskaiciuoti, jei pradzioj pajamos buvo didesnes, veliau sumazejo - kad metinis vidurkis butu reikiamas - nors sito negarantuoju, nes istatyme parasyta nevirsija 525lt, bet jei ima vidurki- tai gal praslysi) mirksiukas.gif
ziurint kokia ta tavo situacija, nes reikalingos datos.. nuo kada tu gauni 510lt/men mirksiukas.gif
tikiuosi ka nors supratai doh.gif tiek prirasiau visko..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 liepos 2010 - 11:01
Vajei kokios jus kantrios su tokiom kaip as...... 4u.gif 2009m.sausio men.pagimdziau.Gavau visada 624lt plius 97lt.Siu metu sausio menesi kaip ir priklauso man tie pinigai sumazejo iki 510lt,sausi ir vasari dar gavau ir 97litus,o kitus menesius jau nebe.
Atsakyti