Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 18, 20:41)
speju nuplauks.....

na tikekimes,kad ne...viltis...
jei kartais mokes mamos priminkit po kiek dabar kiekvienam vaikui,seima (daugiavaike).
bet atimti vaiko prieziuros pinigus,gal nesigaus didesnis vidurkis,juk pajamos mazeja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @KIMIRK@: 18 birželio 2010 - 19:46
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 18, 21:32)
tai gal nelabai tuose istatymuose pacios dar gaudosi.....
vienos taip kalba, kitos taip... cia lygiai tas pats, kad uz pirmus du naujagimio menesius visosm be isimciu priklauso 97 litukai... bet ne visur juos nori moketi..... doh.gif  doh.gif
nors seniau budavo,kad skaiciuoja nuo tos dienos, kai prasyma parasai (uz 12 atbuliniu menesiu)

va del tu paciu pinigeliu as ejau aiskintis jau antra karta ir cia viena laiska atsiunte is ministerijos nesiausi ir niekaip nesuprantu kaip kitos gauna jos aiskina kad jei nevirsija tu 525lt.motinystes pasalpos tada gauciau bet mano gaunasi 1050lt.tai man nepriklauso as su ja gincijuosi kad visos kitos gauna o ko man cia nenorit moket pas kita viresne nusiunte ji man vel aiskina kad nepriklauso tai niekaip nesuprantu kaip cia is tikruju ar priklauso ar ne liepe konkreciai viena zmogu pamineti kuris gauna tai sake patikrins ir tada konkreciai ir man pasakys kas kaip
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 06 18, 20:45)
jei kartais  mokes mamos priminkit po kiek dabar kiekvienam vaikui,seima (daugiavaike).
bet atimti vaiko prieziuros pinigus,gal nesigaus didesnis vidurkis,juk pajamos mazeja.

http://www.socmin.lt...x.php?533031094
[size=7]Nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Išmoka vaikui

1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

2. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt):

- kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;

- kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti, pateikiami atsižvelgiant į aplinkybes:

1. prašymas;
2. asmens tapatybės dokumentas;
3. vaiko (vaikų) gimimo liudijimas (liudijimai)*;
4. mokyklos pažyma, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo mokosi;

Išmoka vaikui nemokama, jei jis yra pilnametis ar emancipuotas ir turi savo vaikų, asmuo susituokia, yra paskelbta paieška arba jis teismo pripažintas nežinia kur esančiu, asmuo yra pilnametis, atliekantis bausmę, sulaikytas ar suimtas. [/color]
Papildyta:
QUOTE(meilikatyte @ 2010 06 18, 20:55)
va del tu paciu pinigeliu as ejau aiskintis jau antra karta ir cia viena laiska atsiunte is ministerijos nesiausi ir niekaip nesuprantu kaip kitos gauna jos aiskina kad jei nevirsija tu 525lt.motinystes pasalpos tada gauciau bet mano gaunasi 1050lt.tai man nepriklauso as su ja gincijuosi kad visos kitos gauna o ko man cia nenorit moket pas kita viresne nusiunte ji man vel aiskina kad nepriklauso tai niekaip nesuprantu kaip cia is tikruju ar priklauso ar ne liepe konkreciai viena zmogu pamineti kuris gauna tai sake patikrins ir tada konkreciai ir man pasakys kas kaip

O TU JOMS AISKIAI PACITUOK UZRASA

Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

apie dekreto pinigus sioje citatoje neuziminama, taigi neturi teises aiskinti,kad gavote dekreta uz kelis menesius....
o pirmus du menesius motinystes (tevystes) pasalpos (tos kur moka iki 2 metu) ir negauni...!!!!! http://www.sodra.lt/index.php?cid=329

i tuos pinigelius motinystes pasalpa (trumpiau dekreto pajamos) neisiskaiciuoja http://www.sodra.lt/index.php?cid=325

taigi gali drasiai joms sakyt, pirmus du mensius jokiu pajamu nera.... taigi uz tuos du men ir priklauso... mirksiukas.gif

jei ka liepk pasiskambinti laiske nurodytu numeriu... isaiskins jai....
arba pasakyk, kad skunda parasysi... tegul biski pasidomi, o ne sedi ir aiskina.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 birželio 2010 - 20:09
ten auktom materijom parasyta,man kas galit paprasciau.vaikams-14,9,bus tuo metu 2 metukai.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 06 18, 21:12)
ten auktom materijom parasyta,man kas galit paprasciau.vaikams-14,9,bus tuo metu 2 metukai.

52 litukus mokes visiems trims nuo 2 metu iki kol kiekvienam sueis 18.

bet jei vaikai mokysis, tai mokes iki 24 metu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 birželio 2010 - 20:37
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 18, 22:06

O TU JOMS AISKIAI PACITUOK UZRASA

[i)
Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).[/i]

apie dekreto pinigus sioje citatoje neuziminama, taigi neturi teises aiskinti,kad gavote dekreta uz kelis menesius....
o pirmus du menesius motinystes (tevystes) pasalpos (tos kur moka iki 2 metu) ir negauni...!!!!! http://www.sodra.lt/index.php?cid=329

i tuos pinigelius motinystes pasalpa (trumpiau dekreto pajamos) neisiskaiciuoja http://www.sodra.lt/index.php?cid=325

taigi gali drasiai joms sakyt, pirmus du mensius jokiu pajamu nera.... taigi uz tuos du men ir priklauso... mirksiukas.gif

jei ka liepk pasiskambinti laiske nurodytu numeriu... isaiskins jai....
arba pasakyk, kad skunda parasysi... tegul biski pasidomi, o ne sedi ir aiskina.... lotuliukas.gif

oj kiek as jom aiskinau jos savo varo ir viskas ten gi buva pazimeta net ryskeiom juodom raidem jos gincijasi su manim ir viskas.tai sakau jos man liepe konkreciai nurodyt is musu miestelio zmogu kuris taip gavo pinigelius tada ir pasakys ar priklauso ar ne.
na as manau man reik kaskur konkreciai pasiskambint ir issiaiskinti ir kad jom paskiau paaiskintu ir dar turiu savo duomenis duot kad paminetu nes laiskas kur buvo cia vienos mamytes vardu is kart atkreipe demesi kieno cia vardas ko nemano tai va reiks eit kovoti del savo pinigeliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 18, 21:35)
52 litukus mokes visiems trims nuo 2 metu iki kol kiekvienam sueis 18.

bet jei vaikai mokysis, tai mokes iki 24 metu mirksiukas.gif

Tik iki 18m,nesvarbu kad mokysis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzinija 7 @ 2010 06 18, 22:14)
Tik iki 18m,nesvarbu kad mokysis schmoll.gif

daugiavaikems parasyta, kad jei mokosi- moka iki 24m...
tikrai zinau,kad ne viena mama savo vaikui tuos pinigelius gauna thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(meilikatyte @ 2010 06 18, 21:47)
oj kiek as jom aiskinau jos savo varo ir viskas ten gi buva pazimeta net ryskeiom juodom raidem jos gincijasi su manim ir viskas.tai sakau jos man liepe konkreciai nurodyt is musu miestelio zmogu kuris taip gavo pinigelius tada ir pasakys ar priklauso ar ne.
na as manau man reik kaskur konkreciai pasiskambint ir issiaiskinti ir kad jom paskiau paaiskintu ir dar turiu savo duomenis duot kad paminetu nes laiskas kur buvo cia vienos mamytes vardu is kart atkreipe demesi kieno cia vardas ko nemano tai va reiks eit kovoti del savo pinigeliu doh.gif

as jusu vietoj nuejus paklausciau vieno klausimo...
sis istatymas galioja ir yra visoj lietuvoj vienodas......
tai kodel prasot tik to kaimo mamytes pavardes, sakyk istatymas visiems miestams vienodas.....

ir prie ko cia ta kita mamyte... (jei ji viena tedirba, ir dirba blogai, tai is kur logiskai mastant ta mamyte paimsi) bet is kitu miestu galima nors ir desimtis.... (forume pasiskaityk, kas gavo pinigelius, nors is sodros virsija 525)
sakyciau numeri matai, pasiimk ir pasiskambink...
prie mano akiu liepciau paskambinti ir pasiteirauti...
aisku jei pati pries tai busi pasiskambinus ir pasiskundus, kad tokioj ir tokioj seniunijoj tau iskraipo istatymus, tau gali padeti surasyti skunda - prasyma, ir pamatytum ,kaip greit litukus ismoketu....

tegul neklaidina viso miestelio.... (man pasakytu, kad paminek mamytes pavarde)
iskart pasiskambinciau i ministerija ir apskusciau.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 birželio 2010 - 21:25
QUOTE(milda1985 @ 2010 06 19, 10:31)
ar yra mamyciu kuriomss kaune is eiguliu seniunijos pervede po 97lt kur priklauso uz pirmus du vaikucio men?

zinai ka patarsiu
o tu pasiulyk joms pagooglinti ir pasiziureti kieno vardu buvo gautas laiskas, tegul pasiziuri koki darba zmogus dirba ir kokiu principu toki klausima iskele.. mirksiukas.gif
gal suveiks mirksiukas.gif nes juk ji is kauno, tik kitos vietos, bet istatymas tai ar taip ar taip visai lietuvai vienodas... tegul maziau ant kitu peciu krauna, ne jusu problema mamytes ieskoti, ju problema istatymus ismanyti, o jei neismanai- pasikonsultuoti su ismananciais....
pasakyk, kad pati laiska nusiustu jei tingi skambinti ir gaus ta pati atsakyma.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 06 18, 20:45)
jei kartais  mokes mamos priminkit po kiek dabar kiekvienam vaikui,seima (daugiavaike).

skaiciuoja pajamos uz paskutinius 12 menesiu,tai nesvarbu,kad jums 4 menesiai iseina maziau nei 525 lt,bet viska kartu sudejus uz 12 menesiu ir padalinus is seimos nariu skaiciaus gausis vistiek daugiau nei 525 lt.Jei ne-tai tada galit eit prasyma rasyt,kad moketu po 52 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 06 19, 12:22)
skaiciuoja pajamos uz paskutinius 12 menesiu,tai nesvarbu,kad jums 4 menesiai iseina maziau nei 525 lt,bet viska kartu sudejus uz 12 menesiu ir padalinus is seimos nariu skaiciaus gausis vistiek daugiau nei 525 lt.Jei ne-tai tada galit eit prasyma rasyt,kad moketu po 52 lt.

bandysim,gal kas nors gausis.o kodel galvojat kad bus vidurkis didesnis,juk atemus 4 men pajamas,daug reiskia,o likusios pajamos pastovios.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 06 19, 15:27)
bandysim,gal kas nors gausis.o kodel galvojat kad bus vidurkis didesnis,juk atemus 4 men pajamas,daug reiskia,o likusios pajamos pastovios.

jei nesigaus vidurkis 525 thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 19 birželio 2010 - 14:30