QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 06 18, 20:45)
na tikekimes,kad ne...viltis...
jei kartais mokes mamos priminkit po kiek dabar kiekvienam vaikui,seima (daugiavaike).
bet atimti vaiko prieziuros pinigus,gal nesigaus didesnis vidurkis,juk pajamos mazeja.
http://www.socmin.lt...x.php?533031094
[size=7]Nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.
Išmoka vaikui
1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
2. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio (52 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt):
- kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;
- kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.
Dokumentai, reikalingi išmokai gauti, pateikiami atsižvelgiant į aplinkybes:
1. prašymas;
2. asmens tapatybės dokumentas;
3. vaiko (vaikų) gimimo liudijimas (liudijimai)*;
4. mokyklos pažyma, jeigu vyresnis kaip 18 metų asmuo mokosi;
Išmoka vaikui nemokama, jei jis yra pilnametis ar emancipuotas ir turi savo vaikų, asmuo susituokia, yra paskelbta paieška arba jis teismo pripažintas nežinia kur esančiu, asmuo yra pilnametis, atliekantis bausmę, sulaikytas ar suimtas. [/color]
Papildyta:
QUOTE(meilikatyte @ 2010 06 18, 20:55)
va del tu paciu pinigeliu as ejau aiskintis jau antra karta ir cia viena laiska atsiunte is ministerijos nesiausi ir niekaip nesuprantu kaip kitos gauna jos aiskina kad jei nevirsija tu 525lt.motinystes pasalpos tada gauciau bet mano gaunasi 1050lt.tai man nepriklauso as su ja gincijuosi kad visos kitos gauna o ko man cia nenorit moket pas kita viresne nusiunte ji man vel aiskina kad nepriklauso tai niekaip nesuprantu kaip cia is tikruju ar priklauso ar ne liepe konkreciai viena zmogu pamineti kuris gauna tai sake patikrins ir tada konkreciai ir man pasakys kas kaip
O TU JOMS AISKIAI PACITUOK UZRASA
Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
apie dekreto pinigus sioje citatoje neuziminama, taigi neturi teises aiskinti,kad gavote dekreta uz kelis menesius....
o pirmus du menesius
motinystes (tevystes) pasalpos (tos kur moka iki 2 metu) ir negauni...!!!!! http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
i tuos pinigelius
motinystes pasalpa (trumpiau dekreto pajamos) neisiskaiciuoja http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
taigi gali drasiai joms sakyt, pirmus du mensius jokiu pajamu nera.... taigi uz tuos du men ir priklauso...
jei ka liepk pasiskambinti laiske nurodytu numeriu... isaiskins jai....
arba pasakyk, kad skunda parasysi... tegul biski pasidomi, o ne sedi ir aiskina....