Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(Lilija73 @ 2010 06 11, 17:17)
o as gal balandzio pradzoi susitvarkiau dokumentus tai va tik siandien pinigelius gavau. tik kaskaip keistai.
Pinigeliu negavau nuo sausio menesio. vaikui 2,7m. o gavau tik 52lt. idomu, ar grazins visi pinigegeliai nuo sausio g.gif gal pas ka nors panasi situacija ax.gif

turejo pervesti uz visus menesius (nuo sausio 1 dienos)
jusu vietoj eiciau pasiaiskinti kur dingo like pinigeliai....
nes 52 litukai priklauso nuo laiko,kai vaikui sueina 2 metai...
pagal naujaji istatyma pinigeliai mokami ne nuo dienos,kai pridavei dokumentus o nuo sausio 1 iki kitu metu sausio pirmos ir ziurimos praejusiu metu pajamos nuo 2009.01.01-2010.01.01
beje mano draugei buvo,kad susitvarke ir visus metus pasirodo nemokejo, o ji to nezinojo, nes tu pinigeliu neleidzia ,o atskira kortele jiems turi doh.gif tai net nekilo noras ten zvilgtelti,kai pinigai nelieciami, tik kazkas buvo, ar gimtadienis vaiko ir sugalvojo nupirkti dovanele, tai vos neissiziojo..... blink.gif bet nuejus labai graziai issiaiskino, nors dokumentu ir nebuvo islike,kad tvarkesi, bet atbuline data uz kazkuri laikotarpi grazino doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 11 birželio 2010 - 18:27
QUOTE(milda1985 @ 2010 06 11, 08:25)
Pasiskambinau jau neiskentus i eiguliu seniunija, tai pareiske, kad gal dar popieriai nesutvarkyti pilnai, tai pasiutai ne tas zodis, prasymas tai kova dar paduotas, tai negi per tiek laiko jos nesugeba susiziureti!!!
idomu kaip jos reaguotu jei joms taip ismokas tvarkytu!

suprantu-lodorkos unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 11, 18:20)
turejo pervesti uz visus menesius (nuo sausio 1 dienos)
jusu vietoj eiciau pasiaiskinti kur dingo like pinigeliai....
nes 52 litukai priklauso nuo laiko,kai vaikui sueina 2 metai...
pagal naujaji istatyma pinigeliai mokami ne nuo dienos,kai pridavei dokumentus o nuo sausio 1 iki kitu metu sausio pirmos ir ziurimos praejusiu metu pajamos nuo 2009.01.01-2010.01.01
beje mano draugei buvo,kad susitvarke ir visus metus pasirodo nemokejo, o ji to nezinojo, nes tu pinigeliu neleidzia ,o atskira kortele jiems turi doh.gif tai net nekilo noras ten zvilgtelti,kai pinigai nelieciami, tik kazkas buvo, ar gimtadienis vaiko ir sugalvojo nupirkti dovanele, tai vos neissiziojo..... blink.gif bet nuejus labai graziai issiaiskino, nors dokumentu ir nebuvo islike,kad tvarkesi, bet atbuline data uz kazkuri laikotarpi grazino doh.gif

drinks_cheers.gif taip taip,ir is to jie losia va bank doh.gif
Atsakyti
aš kažkada čia guodžiausi, kad pradžioje man pasakė, kad automatiškai suskaičiuos, po to liepė ateiti su dokumentais... kai susiruošiau eiti, gegužės pradžioje gavau popierį, kad suskaičiavo pačios thumbup.gif o šį mėn gavau išmoką už šešis mėn. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 10, 20:01)
man dabar idomu pasidare- negi joms nera termino per kuri jos turi paskaicavimus padaryti, kazkokia savivale, kuo daugiau tingi, tuo ilgesnes eiles susikaupia....

tos, kurios paima jusu dok, nieko neskaiciuoja. surisa dokumentus, surusiuoja, ir karta savaitej pristato i kita padalini, kur toliau tvarko, sprendima priima, isakyma raso, nurodyma buhalterijai. tada buhalterija turi moket. priklausomai nuo miesto (kaip minejau, kaune stengias jei iki men vidurio sutvarkai, kita men ismoket, jei po vidurio - po 2 men), pervedama greiciau ar leciau, ziurint kada i skyriu iplaukos ateina. cia kaip ir su algom darbuotojam - nera fondo, kuriame visu metu algos. ateina algu diena, gauni i el pasta atsiskaitymo lapeli. tada spelioji - gaus pinigu savivaldybe ar ne, kad ismoket algas smile.gif nors imk ta lapeli ir eik i parduotuve - kaip man ismoka, taip atsiskaitineju...

QUOTE(milda1985 @ 2010 06 11, 08:25)
Pasiskambinau jau neiskentus i eiguliu seniunija, tai pareiske, kad gal dar popieriai nesutvarkyti pilnai, tai pasiutai ne tas zodis, prasymas tai kova dar paduotas, tai negi per tiek laiko jos nesugeba susiziureti!!!
idomu kaip jos reaguotu jei joms taip ismokas tvarkytu!

klauset ar reikejo uz abu kartu ar atskirai.
siaip abieju vaiku dokumentu reikejo, ir abiem prasymus berods uzpildyti.
labai lengva issiaiskint - ateinate ir sakote, kad du vaikai, uz abu negaunu ir noriu gauti. i seniunijas ekstrasensu dar nepriimineja (nors kartais atrodo, kad butu pats laikas)... niekas uz jus neskubes speliot ko jums reik ir kuo padet ir tt (nebent as...) - deja, tokia realybe. zmones turi patys dometis, ir tiesiog eit reikalauti.
tos darbuotojos priimancios prasymus - zemiausia grandis soc sferoj - jos tik priima dokumentus ir NIEKO nesprendzia ir neskaiciuoja... bet jos daugiausiai priekaistu sugeria, kadangi tiesiogiai su gyventojais bendrauja... tik tas, kas mato is vidaus procesa, supras, koks tai sunkus darbas, kai tu dirbi su zmonem, bandai padet, valdzios institucijose dirbi, o visi pikti ant valdzios ir jiem dzin, kad tu ne kubilius, tu ju pasalpu nepasiemi, tu is ju komunalkiu nerenki - tu jau automatiskai esi blogas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 12, 08:09)
tos, kurios paima jusu dok, nieko neskaiciuoja. surisa dokumentus, surusiuoja, ir karta savaitej pristato i kita padalini, kur toliau tvarko, sprendima priima, isakyma raso, nurodyma buhalterijai. tada buhalterija turi moket. priklausomai nuo miesto (kaip minejau, kaune stengias jei iki men vidurio sutvarkai, kita men ismoket, jei po vidurio - po 2 men), pervedama greiciau ar leciau, ziurint kada i skyriu iplaukos ateina. cia kaip ir su algom darbuotojam - nera fondo, kuriame visu metu algos. ateina algu diena, gauni i el pasta atsiskaitymo lapeli. tada spelioji - gaus pinigu savivaldybe ar ne, kad ismoket algas smile.gif nors imk ta lapeli ir eik i parduotuve - kaip man ismoka, taip atsiskaitineju...

bet dar pasakysiu, kad siuncia karta per savaite.... bet buna,kad niekur nesiuncia, nors ir pazadejo,kad tokia tokia diena issius...
man taip buvo, pristaciau visus reikiamus dokumentus, labai skubejau, nes pazymos stipendijai reikejo (i startini prasymu pridavima nespejau, sakau bent i pakartotini spesiu.....) tai paklausiau, kaip ir kas, net pasisiuliau nuvezti pati is kursenu i siaulius tuos dokumentus, nes namo vaziavau.....
na suprantu dokumentu nedave, tokios taisykles, bet net neissiunte,kai buvo siuntimas, pati sake nueikite tada ir tada, siauliuose israsys pazyma. nueinu, kaip niekur nieko, o dokumentu nera, iskniso zmogus visas bylas doh.gif ir nusprende paskambinti...... ir pasirodo ta panele, jau nebe pirma karta man taip padaro.....
pirma kart pamenu gimus mazyliui vienkartine po 10 dienu turejo buti.... laukiu menesi pusantro- nera, pasiskambinau- i abi istaigas, vieni sako negavom, kiti sako issiuntem, bet rytojaus diena pinigeliai ikrito, tai speju stalciuke isidejus pamirso issiusti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 12, 10:35)

bet dar pasakysiu, kad siuncia karta per savaite.... bet buna,kad niekur nesiuncia, nors ir pazadejo,kad tokia tokia diena issius...
man taip buvo, pristaciau visus reikiamus dokumentus, labai skubejau, nes pazymos stipendijai reikejo (i startini prasymu pridavima nespejau, sakau bent i pakartotini spesiu.....) tai paklausiau, kaip ir kas, net pasisiuliau nuvezti pati is kursenu i siaulius tuos dokumentus, nes namo vaziavau.....
na suprantu dokumentu nedave, tokios taisykles, bet net neissiunte,kai buvo siuntimas, pati sake nueikite tada ir tada, siauliuose israsys pazyma. nueinu, kaip niekur nieko, o dokumentu nera, iskniso zmogus visas bylas doh.gif ir nusprende paskambinti...... ir pasirodo ta panele, jau nebe pirma karta man taip padaro.....
pirma kart pamenu gimus mazyliui vienkartine po 10 dienu turejo buti.... laukiu menesi pusantro- nera, pasiskambinau- i abi istaigas, vieni sako negavom, kiti sako issiuntem, bet rytojaus diena pinigeliai ikrito, tai speju stalciuke isidejus pamirso issiusti... doh.gif

na cia jau konkretaus darbuotojo apsikakojimas doh.gif
bet siaip jau dokumentai priimami, grupuojami, surisami, registruojami ir issiunciami. gal jos kokia giminaite dirba skyriui kad pro pirstus ziuri, siaip jau turetu gerai papurtyt uz tai smile.gif
Atsakyti
na jus cia tiek daug visos viska zinote,tad gal ir man paaiskinsite biggrin.gif biggrin.gif susilaukiau sunaus geguzes15d,man savivaldybeje sake kad man priklauso gauti pora men is ju kol pradesiu gauti is sodros,birzeli uz ta puse men negavau,nuejus paklausti tai kazkaip keistai ir neaiskiai numyke kad dabar negausiu uz tuos du menesius,o gausiu tik tada kai prades pervesti sodra.ar tikrai taip? nu bet kazkokia nesamone g.gif g.gif nes koks gi jiems skirtumas kiek gausiu is tos sodros,nes jug tuos du menesius vistiek jiems priklauso ismoket,nepriklausomai nuo to kiek dar gausiu is sodros g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilija73 @ 2010 06 11, 17:17)
o as gal balandzio pradzoi susitvarkiau dokumentus tai va tik siandien pinigelius gavau. tik kaskaip keistai.
Pinigeliu negavau nuo sausio menesio. vaikui 2,7m. o gavau tik 52lt. idomu, ar grazins visi pinigegeliai nuo sausio g.gif gal pas ka nors panasi situacija ax.gif

sveika. mano sunui kaip ir Jusu- 2 metai ir 7 menesiai. atejau balandzio 6 diena, ir be jokiu ceremoniju pati pildziau , kad ismoka uz vaika uzmoketu nuo sausio 1 dienos. ten jos seniunijoj daznai net pacios nezino, kaip ir kas turi buti. pavyzdziui praeitais metais pildziau prasyma kompensacijai uz sildyma- tai jos tik susizvalge, tipo- negausit. sakau, kaip - negausiu, jei yra aiskiai istatyme parasyta, ir sakau daug zinanciu zmoniu man minejo, kad kompensacija man PRIKLAUSO, KOL AUGINU VAIKA NAMIE IKI 3 METU, KURIS NEINA I DARZELI. nutilo, pradejo kazkur kazkam skambinetis, klausinetis- ir supratau, kad buvgo patvirtinta tai , ka joms ir sakiau.. ir ka- be jokiu problemu viska gavom. tiesiog ten reikia elgtis uztikrintai, neleist joms kazko irodinet atvirksciai ir viskas bus gerai! tikrai eikit aiskintis del vaikucio pinigeliu- nes jie tikrai turejo ismoketi uz 5 menesius, o ne uz 1! SEKMES!
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2010 06 12, 13:53)
na jus cia tiek daug visos viska zinote,tad gal ir man paaiskinsite biggrin.gif  biggrin.gif susilaukiau sunaus geguzes15d,man savivaldybeje sake kad man priklauso gauti pora men is ju kol pradesiu gauti is sodros,birzeli uz ta puse men negavau,nuejus paklausti tai kazkaip keistai ir neaiskiai numyke kad dabar negausiu uz tuos du menesius,o gausiu tik tada kai prades pervesti sodra.ar tikrai taip? nu bet kazkokia nesamone g.gif  g.gif nes koks gi jiems skirtumas kiek gausiu is tos sodros,nes jug tuos du menesius vistiek jiems priklauso ismoket,nepriklausomai nuo to kiek dar gausiu is sodros g.gif  g.gif  g.gif

svarbu prasyma tiems pinigeliams gauti parasykit. o tada neturi teises nemoketi, aisku buna kad pervedimas uztrunka (bet jei jau vaikui sukakus 3 menesiams pinigeliu dar nebus, o sodra bus jau paskaiciavusi ir mokes jums daugiau nei 525lt, tada jau galesite eiti ieskoti savo pinigeliu...)

o siaip as iskart jas "pastroinciau" parasydama prasyma tiems pinigeliams gauti, o tada maziau nervu kainuos, kol jos ten sodros pinigeliu lauks- liepciau istatymuose pasigilint, pasiskambint kur reikia, tiems kas ismano, ir tel numeri palikciau, kad paskambintu ir pasakytu ,kad esu teisi lotuliukas.gif
http://www.supermama...?...&p=38096098
paprasyk rutos vysnios to laisko, atsispausdinsi ir galesi panosej pamosikuoti toms darbuotojoms....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 13 birželio 2010 - 08:57
Labutis,mergaites 4u.gif
As cia pasimetus tarp tu istatymu ir pasalpu doh.gif blush2.gif
Vien zodziu,as i dekreta iseinu liepos men, esu pasiskaiciavus kad gausiu apie 500 lt motinystes pasalpa. Tai db kiek suprantu gausiu 500+97lt, o tarkim jei musu seimos pajamos nevirsys 525 kiekvienam amseniui (kai jau busim 3yse) ar turiu teise dar ir i soc.rypybos pasalpa 350? prie tu 500+97? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1985 @ 2010 06 14, 15:09)
Labutis,mergaites 4u.gif
As cia pasimetus tarp tu istatymu ir pasalpu doh.gif  blush2.gif
Vien zodziu,as i dekreta iseinu liepos men, esu pasiskaiciavus kad gausiu apie 500 lt motinystes pasalpa. Tai db kiek suprantu gausiu 500+97lt, o tarkim jei musu seimos pajamos nevirsys 525 kiekvienam amseniui (kai jau busim 3yse) ar turiu teise dar ir i soc.rypybos pasalpa 350? prie tu 500+97? ax.gif

soc.pasalpai gauti skaiciuoja visu seimos nariu pajamas,be 97 lt,jei vienam seimos nariui neiseina 350 lt(jus kai tryse,tai jums seimai turi buti 1050),jei tiek nebus,tai galit kreiptis del soc.pasalpos,mokes skirtuma,kiek jums iki 1050 neuztenka.be to jus gaudinesit 2 men po 97 lt,kol busite dekrete,o veliau,kai iseisit vaiko perieziuros atostogu,tada jau skaiciuos ar jums ir toliau priklausys iki 2 metu po 97 lt,ar ne.jei nevirsis motinistes(tevistes) pasalpa 525 lt,tai iki 2 metu jums priklausys po 97 lt,jei virsisit,tai nepriklausis.
apie soc.pasalpas ir kompensacijas galit sitoj temoj rasti http://www.supermama...howtopic=602759
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 14 birželio 2010 - 14:25
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 06 14, 15:19)
soc.pasalpai gauti skaiciuoja visu seimos nariu pajamas,be 97 lt.be to jus gaudinesit 2 men po 97 lt,kol busite dekrete,o veliau,kai iseisit vaiko perieziuros atostogu,tada jau skaiciuos ar jums ir toliau priklausys iki 2 metu po 97 lt,ar ne.jei nevirsis motinistes(tevistes) pasalpa 525 lt,tai iki 2 metu jums priklausys po 97 lt,jei virsisit,tai nepriklausis.

Tai ta as suprantu ax.gif 4u.gif
O ar priklausys dar 315 ar 350 kiek ten ta soc.pasalpa db? jei pajamos nevirsys 525 lt vienam seimos nariui?
Atsakyti