Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 02, 18:10)
na, tai del vienkartines nesvarbu, o jei is sodros maziau nei 525 irgi nesvarbu.
cia vakar man isaiskino - jeigu istatymo zodziu tiksliai laikytis - tvarkai ismoka, ir jeigu gauni daugiau nei 525... vadinas, jei siandien gauni - jau tiu tiu...
tikiuos artimiausiu metu susitvarkys viskas su tuo laikinu istatymu ir nurodys - igijus teise i motinystes (tevystes) pasalpa, vaiko pinigu negaus tie, kurie.....  o nuo gimimo mokama visiem iki motinystes (tevystes) atostogu...
negi sunku suformuluoti normaliai sakinius  doh.gif

zinai kartais pagalvojus atrodo tas sakinys priiman istatyma jau toks konkretus, bet kai priimi vistiek atsiranda ji interpretuojanciu...
pavargsta jie ten istatymus priiminedami, visgi vieni uz kitus atostogu metu lorteles kaiso pribege , net istatymo negirdeje doh.gif

nikada neuzmirsiu, ziurejau per lietuvos televizija kazkada istatymu priemima.....
norint priimti istatyma reikalinga daugumos balsai (dabar tiksliai nepamenu 74 ar kiek)
tai vyksta istatymu priemimas, keli istatymai tikrai aktualus ir labai protingi, dalyvauja 65 balsuotojai (kokie 5 susilaiko, 3 pries visi kiti uz, bet kaip gali priimt istatyma jei jam priimti reikia daugumos, o suolose net nera tokio skaiciaus doh.gif doh.gif doh.gif - man tas dalykas yra nepaaiskinamas ir nesuprantamas , uz ka jie litus gauna, suprantu kai zmones tikrai darbe dirba ir valandas atsedi nemazas, visko prisiklauso ir klijentu, o cia....) pasityciojimas ir tiek... kiek geru istatymu pastoviai persvarstomi... nes niekaip nesugeba reikiamas skaicius susirinkti, nu nesamone kad daugiau nei puse serga (mokykloj tiek per karantinus neserga, kas ten per ligos.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif )
Atsakyti
su tais vaiko pinigais tai idomiai...mano pazysta gyvena mietelyje ir jei nemoka seniunija tu 97lt ji is sodros nieko negauna ...mokosi neakivaizdiniam sakykt ar jei priklauso is sodros
sake paskaiciavo vyrui socialine pasalpa bet jau taip prigrasino klausinejo is kur masina gavo kas nupirko zodziu narste po kauleli...negi taip visur rajonuose
Atsakyti
QUOTE(Astutelama @ 2010 06 02, 20:45)
su tais vaiko pinigais tai idomiai...mano pazysta gyvena mietelyje ir jei nemoka seniunija tu 97lt ji is sodros nieko negauna ...mokosi neakivaizdiniam  sakykt ar jei priklauso is sodros
sake paskaiciavo vyrui socialine pasalpa bet jau taip prigrasino klausinejo is kur masina gavo kas nupirko zodziu narste po kauleli...negi taip visur rajonuose

jai turi priklausyti 97 lt iki vaikui bus 2 metukai,nes jinai negauna motinistes(tevistes)pasalpos.
Atsakyti
QUOTE(Astutelama @ 2010 06 02, 19:45)
su tais vaiko pinigais tai idomiai...mano pazysta gyvena mietelyje ir jei nemoka seniunija tu 97lt ji is sodros nieko negauna ...mokosi neakivaizdiniam  sakykt ar jei priklauso is sodros

tegu parodo vidurini pirsta. mama kojinej taupe litus, sutaupe milijona rubliu, o gavos is santaupu 1000 lt, uz kuriuos nupirko golpuka. va ir viskas. nedidelias sumas dovanojant nereik deklaruoti. man pvz irgi tevai dovanojo masina... paklaustu kasnors is kur gavau pinigu, spyga parodyciau.
o dabar jei rimciau - stoviu birzoj, valgau darzoves is darzo, pas draugus pietaunu, niekur nedirbu, gyvenu tvarkingai. priklauso soc pasalpa - prasau skirt.
negali nemoket 97 lt. ner is sodros pajamu - tegu duoda litus. o soc jai uz vyra, ja ir vaika turi moket.
tikrina todel, kad pazet ar nedirba nelegaliai.
realiai pazistu viena dirbanti norvegijoj, gryztanti soc prasitest ir birzoj atsizymet... tai va tokiu dalyku isvengimui tikrina. ale as neskusiu zmogaus. kokia valdzia, taip ir zmones sukasi kaip imanoma...
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 02, 20:57)
tegu parodo vidurini pirsta. mama kojinej taupe litus, sutaupe milijona rubliu, o gavos is santaupu 1000 lt, uz kuriuos nupirko golpuka. va ir viskas. nedidelias sumas dovanojant nereik deklaruoti. man pvz irgi tevai dovanojo masina... paklaustu kasnors is kur gavau pinigu, spyga parodyciau.
o dabar jei rimciau - stoviu birzoj, valgau darzoves is darzo, pas draugus pietaunu, niekur nedirbu, gyvenu tvarkingai. priklauso soc pasalpa - prasau skirt.
negali nemoket 97 lt. ner is sodros pajamu - tegu duoda litus. o soc jai uz vyra, ja ir vaika turi moket.
realiai pazistu viena dirbanti norvegijoj, gryztanti soc prasitest ir birzoj atsizymet... tai va tokiu dalyku isvengimui tikrina. ale as neskusiu zmogaus. kokia valdzia, taip ir zmones sukasi kaip imanoma...

is tikruju koks kieno reikalas, kas ir kaip...
pasiziurekit i valdzios atstovus, net namai uzrasomi ne ju vardu, o tevu ir seneliu,kad tik nereiktu rodyt uz kokius pinigus pirkta, nes tipo pensininkai gali tureti susitaupe, o vat jaunas zmogus, jau turi pajamas rodyt...
narstyt turi teise, jei turtas ar suma virsija 50 000lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 03 birželio 2010 - 07:33
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 06 02, 21:55)
jai turi priklausyti 97 lt iki vaikui bus 2 metukai,nes jinai negauna motinistes(tevistes)pasalpos.

pagal mane ir priklauso bet jei pasake kad jau daugiau nevazinetu nes tikrai nepriklauso ir nemokes,ir sake tam rajone ne vienai jei nemoka ten pagrinde visom

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 02, 21:57)

ten sake vos ne i namus vaziuoja pasiziureti kaip gyveni nu zodziu i krastutinumus manau kai kurios savivaldybes leidziasi kad tik litus sutaupyti arba prisitaupyti
Papildyta:
gal kas koki kontakta turi kur galima del tokiu dalyku kreiptis....auksciau konkreciau
Atsakyti
QUOTE(Astutelama @ 2010 06 02, 20:45)

cia kokiam miestely taip baisiai...
97 litukai pirmus du menesius priklauso visiems vaikuciams...
toliau ziurima ka gauna is sodros (mamyte kaip suprantu negauna, bet gal motinystes (tevystes) atostogu isejes tevelis ir jis kazka is sodros gauna arba kazkas kitas is seimos (seneliai) susitvarke kad gautu is sodros pinigelius...?
jei niekas motinystes (tevystes) atostogu neisejes - tada kreiptis i ministerija - rasyti skunda- prasyma,kaip viena mamyte,kad dare ir iskart sumokejo ir vias savo miesto mamytes paragino susitvarkyti ir nenuleisti ranku mirksiukas.gif
Papildyta:
imetu gal pravers.. mirksiukas.gif

QUOTE(ozkyte30 @ 2010 05 31, 17:10)
sveikos mamytes,noriu visoms papasakoti kokius kryziaus kelius teko praeiti del vaiko pinigu doh.gif ir dar karta patikslinti,kad pinigai mums priklauso,nes pati tik ka juos gavau thumbup.gif pradesiu nuo pradziu,dukryte gime siu metu kovo 2 d.,is pusseseres,gyvenancios Siauliuose suzinojau,kad kolgaunu motinystes pasalpa uz tuos du menesius vaiko pinigai priklauso.Nuvaziuoju i savo seniunija,uzpildau prasyma ir...pinigu negaunu lotuliukas.gif pasiskambinusi suzinau,kad mano prasymas atmestas doh.gif Tada skambinu i Kedainiu miesto seniunija,po to i savivaldybe,kur mane isvadina vos ne durne ir padeda rageli.Sauliu miesto socialinio skyriaus moterys man patvirtina,kad pinigai priklauso ir duoda ministerijos telefono numeri(beje as gyvenu Kedainiu raj.)As pasiskambinu i ministerija man pasako,kad pinigai priklauso,o paskambinus i Kedainius isgirstu,kad tegu tau ministerija ir moka,as nieko nemokesiu. doh.gif Tada ministerijos darbuotojos pagalba buvo surasytas skundas-prasymas ir as tuos pinigelius mygom gavau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif tai va o istatymo 12 str. 3 dalies esme tokia,kad jame motinystes(ne motinystes (tevystes) pasalpa ir jos dydis nera minimas,todel uz ta laikotarpi t.y. 2 men.po vaikucio gimimo vaiko pinigai mums priklauso tongue.gif
Papildyta:
Cia dar as smile.gif tai jus isivaizduokit,kad Kedainiu apskrityje ne viena mama nuo siu metu sausio pirmos nera tu pinigu gavusi,tai kur jie tada nuplaukia?ir linksmybes tuo nesibaigia,as visoms savo draugems paskau,kad jos kreiptusi del tu pinigeliu,o jos nuejusios isgirsta,kad niekas joms nepriklauso  doh.gif doh.gif tai rytoj vaziuoju i miesta tvarkos daryti thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Atsakyti
sveikos mamytes,paskaitinejau foruma ir pabreziu,kad uz pirmus 2 men., nepriklausomai nuo nieko mums pinigeliai prikaluso ir niekas nenuplaukia thumbup.gif O del sodros paskaiciavimo,tai yra taip, jei tavo gimdymas buna komplikuotas, ivyksta anksciau ar veliau, nei nustatytas terminas,tai sodros duomenu bazeje tai neatsispindi,todel saniuniju ir savivaldybiu darbuotojos apsidrausdamos laukia,kol tau bus paskaiciuota motinystes(tevystas)pasalpa ir tada jos pamato, uz kuri perioda tau pinigeliai priklauso arba mokejimas vyksta nuo pirmos vaiko gimimo dienos iki 2 metu,jei tu negauni pasalpos arba kiekvinam seimos nariui neiseina po 525.Ir tikrai niekas nei po to nei pries tai neuplaukia,kaip rase kazkuri mama lotuliukas.gif Bukit kantrios ir skelbkit kara senom ir jaunom vepezom,kurios arba nezino arba nori musus pinigus panaudoti.Ir esme cia ne tuose nepilnuose 200 Lt. bet principe ax.gif jei reikes kreipkites tikrai pakonsultuosiu bigsmile.gif blush2.gif
Papildyta:
o beje man i savivaldybe nereikejo vykti,nes drauges pasake,kad atsives ta, kuri neseniai tuos piningus issireikalavo bigsmile.gif tai iskart gavo prasymus uzpildyti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
dar karta visoms sekmes
Atsakyti
laba diena,va ir paskaitinejau kaip saunu kad dar laiku biggrin.gif nes as ir ruosiuosi eit del vienkartines tai ir as pareikalausiu tu 97lt.
nars as cia truputi kitu klausimu,nes mano vyras darbovieteje suzinojo kad numazino tuos 525lt.iki 400lt.sake visas pasalpas skaiciuoja jau nuo 400lt. ar tai tiesa ar cia gali savivaldybe apgaudinet zmones? ir dar del tu paciu 97lt.kiek pamenu is anksciau kad ir is sodros gauni pinigelius jei vienam asmeniuj neisnesa tu 525lt.tai tada priklauso ir tie 97lt.ar pasikeite kas nors ar ne noriu buti tikra pries eidama tvarkytis popierius ax.gif
busiu labai dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
bet kai skaiciuoja tas pajams 525 lt. vienam asmeniui seimoje juk tikriausiai im ir mamos ir tecio pajamas?
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 06, 14:48)
bet kai skaiciuoja tas pajams 525 lt. vienam asmeniui seimoje juk tikriausiai im ir mamos ir tecio pajamas?

taip taip bendrai sudeda visas pajamas ir dalinasi ant visu seimos nariu kiek yra ir jei nevirsija tu 525lt.tada ir ziurim ka galima gauti,bet va turi tikslei zinoti ka duoda valstybe kad uztikrintas butum kad gali tai gaut nes matot kas darosi kaip visus apgaudineja doh.gif

mano drauge ejo tvarkytis vaikui nemokamus pietus gavo,o del maisto davinio tik dabar issikovojo nes jei pasake kad tau nepriklauso ir viskas nors pajamos nevirsijo 525lt.tai jei vaikui pietus suteike tai ir davini turejo duot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meilikatyte @ 2010 06 06, 13:43)
laba diena,va ir paskaitinejau kaip saunu kad dar laiku biggrin.gif nes as ir ruosiuosi eit del vienkartines tai ir as pareikalausiu tu 97lt.
nars as cia truputi kitu klausimu,nes mano vyras darbovieteje suzinojo kad numazino tuos 525lt.iki 400lt.sake visas pasalpas skaiciuoja jau nuo 400lt. ar tai tiesa ar cia gali savivaldybe apgaudinet zmones? ir dar del tu paciu 97lt.kiek pamenu is anksciau kad ir is sodros gauni pinigelius jei vienam asmeniuj neisnesa tu 525lt.tai tada priklauso ir tie 97lt.ar pasikeite kas nors ar ne noriu buti tikra pries eidama tvarkytis popierius ax.gif
busiu labai dekinga uz atsakyma 4u.gif

97 lt gauna vaikutis iki 2 metu jei mama is sodros,t.y motinistes(tevistes) pasalpa,nevirsyje 525 lt,o nuo 2 iki 8-jei vienam seimos asmeniui neiseina 525 lt,tada moka po 52 lt. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 birželio 2010 - 13:40