Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(Ingese @ 2010 06 01, 11:08)
Cia apie kokius pinigelius kalbama?tu esi dirbanti, gauni pasalpa is sodros ir dar plius turi teise du menesius gauti ismoka uz vaikuti?ar as kazkaip ne ta suprantu g.gif

siaip dienai as suprantu, kad jei mamyte dirbo iki dekreto ir pajamos virsija vienam asmeniui kiek ten tiksliai nepamenu virs 500 lt., tai jai nieko nepriklauso, isskysrus vienkartine ismoka 1430 lt...... ax.gif

taip kalbama apie tuos pacius vaiko pinigelius 97 litukus tik jam gimus.
jie priklauso visiems gimusiems vaikeliams iki 2 menesiu, besalygiskai (tiksliau su viena salyga, turite kreiptis kuo greiciau, kol dar nera paskaiciavusi sodra kiek jus gausite uz vaiko auginimo atostogas)

norint gauti toliau- ziurima i busimas mamytes pajamas is sodros, ar jos virsys 525 ar ne... jei virsija- nepriklausys, jei nevirsija priklausys ir toliau iki 2 metuku..

imetu del idomumo mirksiukas.gif
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 01, 09:40)
Gera ryta wink.gif
va susedom ir pasikalbejom konkreciai su keliom darbuotojom kas tas ismokas skaiciuoja smile.gif
esme tokia. jeigu ateina moteris, kuriai dar nera sodroje paskaiciuota kokia bus ismoka - ji gaus tuos 97 lt. bet jeigu jau paskaiciuota ir virsinja 525, nors dar ir neatejo laikas tos imokos gauti, tai nebegaus 97 lt.
taigi, norint gauti 97 lt nuo vaiko gimimo - neuzdelskite ir kreipkites kuo anksciau del vienkartines ir 97 lt.
blogiausia mano savybe yra ta, kad nedaejus iki pacio galo kol viska konkreciai issiaiskinsiu - negaliu miegot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 birželio 2010 - 12:08
Sveiki, mano mazylei rudeni bus pus antru metuku ir ruosiemes leisti i lopseli - darzeli, bet iskylo klausimas, ar bus toliau mokama socialine ismoka uz vaika iki 2 metuku, ar bus nutraukta (tetis pas mus dekretinese atostoguose)... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontik @ 2010 06 01, 15:52)
Sveiki, mano mazylei rudeni bus pus antru metuku ir ruosiemes leisti i lopseli - darzeli, bet iskylo klausimas, ar bus toliau mokama socialine ismoka uz vaika iki 2 metuku, ar bus nutraukta (tetis pas mus dekretinese atostoguose)... g.gif

kai as leidau vaikiuka nuo metuku ir 8 menesiu i darzeli man mokejo bet kam leisti toki maziuka palaikykit dar iki dvieju metuku juk tam ir duotos motinystes atostogos iki 2m,kad sedeti su vaikuciu ar jus norit iki metu kad butu vel lotuliukas.gif dziaukites budami kartu thumbup.gif nesupyk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontik @ 2010 06 01, 14:52)

ziurint pagal kuri punkta jus gaudavote soc parama, jei del to,kad auginate mazyli iki 3 metu namuose- tai nebemokes schmoll.gif
bet jei atitinkate kitus punktus http://www.socmin.lt....php?1189177490, tada mokes...

mano atveju, jei as isleisciau vaika i darzeli, man nebemoketu doh.gif

o gal jus norejote paklausti ne apie soc. paramos ismoka, o tevystes (motinystes) ismoka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 birželio 2010 - 14:24
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 01, 16:23)
ziurint pagal kuri punkta jus gaudavote soc parama, jei del to,kad auginate mazyli iki 3 metu namuose- tai nebemokes schmoll.gif
bet jei atitinkate kitus punktus http://www.socmin.lt....php?1189177490, tada mokes...

mano atveju, jei as isleisciau vaika i darzeli, man nebemoketu doh.gif

o gal jus norejote paklausti ne apie soc. paramos ismoka, o tevystes (motinystes) ismoka?

g.gif niu tikrai,as atsakiau kad motinystes moka o apie soc nzn schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 06 01, 15:45)
g.gif niu tikrai, as atsakiau kad motinystes moka o apie soc nzn schmoll.gif

tai stai - sunku ka pasakyt, kai klausimas netaisyklingai uzduotas. vienas zodis paimtas is vieno, kitas is kito mirksiukas.gif

nes soc parama moka socialinis http://www.socmin.lt....php?1189177490
o motinystes (tevytes) pasalpa moka sodra http://www.sodra.lt/index.php?cid=329

niu gal kaip nors mamyte pasikoreguos su klausimeliu arba suprato, ka pasakem mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 birželio 2010 - 15:13
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 01, 17:11)
tai stai - sunku ka pasakyt, kai klausimas netaisyklingai uzduotas. vienas zodis paimtas is vieno, kitas is kito mirksiukas.gif

nes soc parama moka socialinis http://www.socmin.lt....php?1189177490
o motinystes (tevytes) pasalpa moka sodra http://www.sodra.lt/index.php?cid=329

niu gal kaip nors mamyte pasikoreguos su klausimeliu arba suprato, ka pasakem mirksiukas.gif

as kai skambinausi sake nesvarbu ar vaikas eis i darzeli ar ne motinystes pasalpa bus mokama jai tik tju nedirbsi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 06 01, 16:17)
as kai skambinausi sake nesvarbu ar vaikas eis i darzeli ar ne motinystes pasalpa bus mokama jai tik tju nedirbsi thumbup.gif

o soc parama , jei mokama del punkto jog esi motinystes atostogose iki vaikui sueis 3 metai, bus nutraukiama iskart isvedus vaika i darzeli mirksiukas.gif
Atsakyti
as taip supratau,kad mamyte klausia del vaiko pinigu,ar ir toliau mokes po 97 lt,ar nutrauks mokejima jei vaikas eis i darzeli.
jei (motinistes) tevistes pasalpa nevirsyje 525 lt,tai iki 2 metu bus mokami vaiko pinigai,nesvarbu kad vaikas i darzeli eis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 01 birželio 2010 - 15:38
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 06 01, 16:35)
as taip supratau,kad mamyte klausia del vaiko pinigu,ar ir toliau mokes po 97 lt,ar nutrauks mokejima jei vaikas eis i darzeli.
jei (motinistes) tevistes pasalpa nevirsyje 525 lt,tai iki 2 metu bus mokami vaiko pinigai,nesvarbu kad vaikas i darzeli eis.

stai ir trecias atsakymas i klausima mirksiukas.gif thumbup.gif niu zodziu dabar jai tikrai viskas aisku... is visu triju pusiu....
Atsakyti
QUOTE(ozkyte30 @ 2010 05 31, 16:10)
sveikos mamytes,noriu visoms papasakoti kokius kryziaus kelius teko praeiti del vaiko pinigu doh.gif ir dar karta patikslinti,kad pinigai mums priklauso,nes pati tik ka juos gavau thumbup.gif pradesiu nuo pradziu,dukryte gime siu metu kovo 2 d.,is pusseseres,gyvenancios Siauliuose suzinojau,kad kolgaunu motinystes pasalpa uz tuos du menesius vaiko pinigai priklauso.Nuvaziuoju i savo seniunija,uzpildau prasyma ir...pinigu negaunu lotuliukas.gif pasiskambinusi suzinau,kad mano prasymas atmestas doh.gif Tada skambinu i Kedainiu miesto seniunija,po to i savivaldybe,kur mane isvadina vos ne durne ir padeda rageli.Sauliu miesto socialinio skyriaus moterys man patvirtina,kad pinigai priklauso ir duoda ministerijos telefono numeri(beje as gyvenu Kedainiu raj.)As pasiskambinu i ministerija man pasako,kad pinigai priklauso,o paskambinus i Kedainius isgirstu,kad tegu tau ministerija ir moka,as nieko nemokesiu. Tada ministerijos darbuotojos pagalba buvo surasytas skundas-prasymas ir as tuos pinigelius mygom gavau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif tai va o istatymo 12 str. 3 dalies esme tokia,kad jame motinystes(ne motinystes (tevystes) pasalpa ir jos dydis nera minimas,todel uz ta laikotarpi t.y. 2 men.po vaikucio gimimo vaiko pinigai mums priklauso tongue.gif
Papildyta:
Cia dar as smile.gif tai jus isivaizduokit,kad Kedainiu apskrityje ne viena mama nuo siu metu sausio pirmos nera tu pinigu gavusi,tai kur jie tada nuplaukia?ir linksmybes tuo nesibaigia,as visoms savo draugems paskau,kad jos kreiptusi del tu pinigeliu,o jos nuejusios isgirsta,kad niekas joms nepriklauso   tai rytoj vaziuoju i miesta tvarkos daryti thumbup.gif

šaunuolė mamytė 4u.gif
Ar Ukmergėje kas nors tvarkėsi dokus dėl šių pinigėlių? 4u.gif Kaip ten situacija? 4u.gif Pas mane jau paskaičiuota sodra, ar dar galiu kreiptis už kovą/balandį į savivaldybę,ar jau pavėluota? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KYM: 01 birželio 2010 - 17:33
QUOTE(KYM @ 2010 06 01, 18:14)
šaunuolė mamytė  4u.gif
Ar Ukmergėje kas nors tvarkėsi dokus dėl šių pinigėlių?  4u.gif Kaip ten situacija?  4u.gif Pas mane jau paskaičiuota sodra, ar dar galiu kreiptis už kovą/balandį į savivaldybę,ar jau pavėluota?  g.gif

tavo vietoj bandyciau ir tiek, jei reikes ir ministerijas kelk i virsu, kazkuri ministerijos darbuotoja net skunda-prasyma padejo vienai mamaytei surasyt del soc darbuotojos neigiamo atsakymo. ax.gif
Papildyta:
imetu mamytes zinute
QUOTE(ozkyte30 @ 2010 05 31, 17:10)
sveikos mamytes,noriu visoms papasakoti kokius kryziaus kelius teko praeiti del vaiko pinigu doh.gif ir dar karta patikslinti,kad pinigai mums priklauso,nes pati tik ka juos gavau thumbup.gif pradesiu nuo pradziu,dukryte gime siu metu kovo 2 d.,is pusseseres,gyvenancios Siauliuose suzinojau,kad kolgaunu motinystes pasalpa uz tuos du menesius vaiko pinigai priklauso.Nuvaziuoju i savo seniunija,uzpildau prasyma ir...pinigu negaunu lotuliukas.gif pasiskambinusi suzinau,kad mano prasymas atmestas doh.gif Tada skambinu i Kedainiu miesto seniunija,po to i savivaldybe,kur mane isvadina vos ne durne ir padeda rageli.Sauliu miesto socialinio skyriaus moterys man patvirtina,kad pinigai priklauso ir duoda ministerijos telefono numeri(beje as gyvenu Kedainiu raj.)As pasiskambinu i ministerija man pasako,kad pinigai priklauso,o paskambinus i Kedainius isgirstu,kad tegu tau ministerija ir moka,as nieko nemokesiu. doh.gif Tada ministerijos darbuotojos pagalba buvo surasytas skundas-prasymas ir as tuos pinigelius mygom gavau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif tai va o istatymo 12 str. 3 dalies esme tokia,kad jame motinystes(ne motinystes (tevystes) pasalpa ir jos dydis nera minimas,todel uz ta laikotarpi t.y. 2 men.po vaikucio gimimo vaiko pinigai mums priklauso tongue.gif
Papildyta:
Cia dar as smile.gif tai jus isivaizduokit,kad Kedainiu apskrityje ne viena mama nuo siu metu sausio pirmos nera tu pinigu gavusi,tai kur jie tada nuplaukia?ir linksmybes tuo nesibaigia,as visoms savo draugems paskau,kad jos kreiptusi del tu pinigeliu,o jos nuejusios isgirsta,kad niekas joms nepriklauso  doh.gif  doh.gif tai rytoj vaziuoju i miesta tvarkos daryti thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Atsakyti