2009m. kaip ir visoms man nueme vaiko pinigus mano 4-iu metu sunui. 2009m. birzelio men. man gime antras vaikas. Niekaip nesuprantu kaip skaiciuojasi tie vaiko pinigai priklauso jie ar ne? Pajamas imam 2008m. Pinigus nueme ir nemokejo tuo laikotarpiu, kai mes jau buvom 4-iese seimoje. tai man reiketu skaiciuoti 6men trims zmonems, o sekantiems 6 men 4 asmenys ar taip? Ir ziureti ar iseina daugiau nei 1050Lt vienam asmeniui ar maziau? Ir kas siuncia tuos laiskelius, kad reikia grazinti pinigus ir per kiek laiko juos atsiuncia nuo pinigu ismokejimo. Pagal mano skaiciavimus, jei skaiciuojasi nuo liepos men 4 asmenys - priklauso, jei ne - neprikalauso. Pinigus as susigrazinau, tai dabar nezinau ar as juos galiu leisti ar ne? Skambinausi i VMI tai sake, kad jie nieko neskaiciuoja. Kai rasiau prasyma, maziuko liepe nerasyti, nes atseit ne uz ji pinigus noriu gauti
Aciu, jei kas atsakysite
QUOTE(Akimirkos @ 2010 05 29, 17:14)
2009m. kaip ir visoms man nueme vaiko pinigus mano 4-iu metu sunui. 2009m. birzelio men. man gime antras vaikas. Niekaip nesuprantu kaip skaiciuojasi tie vaiko pinigai priklauso jie ar ne? Pajamas imam 2008m. Pinigus nueme ir nemokejo tuo laikotarpiu, kai mes jau buvom 4-iese seimoje. tai man reiketu skaiciuoti 6men trims zmonems, o sekantiems 6 men 4 asmenys ar taip? Ir ziureti ar iseina daugiau nei 1050Lt vienam asmeniui ar maziau? Ir kas siuncia tuos laiskelius, kad reikia grazinti pinigus ir per kiek laiko juos atsiuncia nuo pinigu ismokejimo. Pagal mano skaiciavimus, jei skaiciuojasi nuo liepos men 4 asmenys - priklauso, jei ne - neprikalauso. Pinigus as susigrazinau, tai dabar nezinau ar as juos galiu leisti ar ne? Skambinausi i VMI tai sake, kad jie nieko neskaiciuoja. Kai rasiau prasyma, maziuko liepe nerasyti, nes atseit ne uz ji pinigus noriu gauti
Aciu, jei kas atsakysite
Aciu, jei kas atsakysite
pagal dabartinius istatymus vaiko pinigai priklauso nuo gymimo iki 2 metu,jei jus negaunat motinistes pasalpos arba jinai(pasalpa)nevirsyje 525 lt,o nuo 2 iki 7 metu-jei vienam seimos nariui neiseina po 525 lt.
http://www.spcentras...php?m=11&l=2375
VMI cia is vis ne prie ko,cia reikia i soc.centra kreiptis.
QUOTE(Akimirkos @ 2010 05 29, 17:14)
Aciu, jei kas atsakysite
Aciu, jei kas atsakysite
iki 2 metu skaiciuoja tik mamytes pajamas, kad nevirsytu 525lt
nuo dvieju metu mazyliui skaiciuoja visos seimos pajamas, kad kiekvienam nevirsytu 525lt
taigi,kai gime jusu antras vaikelis - jei jus gaunate virs 525lt- tai naujagimiui nepriklauso 97lt (cia jau dabar taip specialiai padare,kad dauguma negautume)
o antram vaikeliui 52lt priklauso - jei jusu seimos pajamos nevirsijo 1575lt kol buvote 3 seimos nariai ir jei nevirsija dabar 2100lt/men- kai esate 4 seimos nariai)
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 05 29, 16:57)
pagal dabartinius istatymus vaiko pinigai priklauso nuo gymimo iki 2 metu,jei jus negaunat motinistes pasalpos arba jinai(pasalpa)nevirsyje 525 lt,o nuo 2 iki 7 metu-jei vienam seimos nariui neiseina po 525 lt.
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 29, 21:23)
iki 2 metu skaiciuoja tik mamytes pajamas, kad nevirsytu 525lt
nuo dvieju metu mazyliui skaiciuoja visos seimos pajamas, kad kiekvienam nevirsytu 525lt
taigi,kai gime jusu antras vaikelis - jei jus gaunate virs 525lt- tai naujagimiui nepriklauso 97lt (cia jau dabar taip specialiai padare,kad dauguma negautume)
o antram vaikeliui 52lt priklauso - jei jusu seimos pajamos nevirsijo 1575lt kol buvote 3 seimos nariai ir jei nevirsija dabar 2100lt/men- kai esate 4 seimos nariai)
Aciu uz atsakymus, dabar as jau zinau, kad man niekas nepriklauso pagal ju naujus skaiciavimus.
As nesuprantu ar as pagrystai susigrazinau pinigelius uz vaika, kuriuos nueme 2009m. nuo kovo men., kai vienam seimos nariui buvo skaiciuojama 1050Lt. Nezinau ar skaiciuojasi antras vaikas, kuris gime 2009m. birzeli, nes pajamas jie ima uz 2008m., bet negavau tai 2009m., kai puse metu mes buvome 4 seimos nariai
sveikos mamytes,noriu visoms papasakoti kokius kryziaus kelius teko praeiti del vaiko pinigu ir dar karta patikslinti,kad pinigai mums priklauso,nes pati tik ka juos gavau pradesiu nuo pradziu,dukryte gime siu metu kovo 2 d.,is pusseseres,gyvenancios Siauliuose suzinojau,kad kolgaunu motinystes pasalpa uz tuos du menesius vaiko pinigai priklauso.Nuvaziuoju i savo seniunija,uzpildau prasyma ir...pinigu negaunu pasiskambinusi suzinau,kad mano prasymas atmestas Tada skambinu i Kedainiu miesto seniunija,po to i savivaldybe,kur mane isvadina vos ne durne ir padeda rageli.Sauliu miesto socialinio skyriaus moterys man patvirtina,kad pinigai priklauso ir duoda ministerijos telefono numeri(beje as gyvenu Kedainiu raj.)As pasiskambinu i ministerija man pasako,kad pinigai priklauso,o paskambinus i Kedainius isgirstu,kad tegu tau ministerija ir moka,as nieko nemokesiu. Tada ministerijos darbuotojos pagalba buvo surasytas skundas-prasymas ir as tuos pinigelius mygom gavau tai va o istatymo 12 str. 3 dalies esme tokia,kad jame motinystes(ne motinystes (tevystes) pasalpa ir jos dydis nera minimas,todel uz ta laikotarpi t.y. 2 men.po vaikucio gimimo vaiko pinigai mums priklauso
Papildyta:
Cia dar as tai jus isivaizduokit,kad Kedainiu apskrityje ne viena mama nuo siu metu sausio pirmos nera tu pinigu gavusi,tai kur jie tada nuplaukia?ir linksmybes tuo nesibaigia,as visoms savo draugems paskau,kad jos kreiptusi del tu pinigeliu,o jos nuejusios isgirsta,kad niekas joms nepriklauso tai rytoj vaziuoju i miesta tvarkos daryti
Papildyta:
Cia dar as tai jus isivaizduokit,kad Kedainiu apskrityje ne viena mama nuo siu metu sausio pirmos nera tu pinigu gavusi,tai kur jie tada nuplaukia?ir linksmybes tuo nesibaigia,as visoms savo draugems paskau,kad jos kreiptusi del tu pinigeliu,o jos nuejusios isgirsta,kad niekas joms nepriklauso tai rytoj vaziuoju i miesta tvarkos daryti
QUOTE(ozkyte30 @ 2010 05 31, 17:10)
sveikos mamytes,noriu visoms papasakoti kokius kryziaus kelius teko praeiti del vaiko pinigu ir dar karta patikslinti,kad pinigai mums priklauso,nes pati tik ka juos gavau pradesiu nuo pradziu,dukryte gime siu metu kovo 2 d.,is pusseseres,gyvenancios Siauliuose suzinojau,kad kolgaunu motinystes pasalpa uz tuos du menesius vaiko pinigai priklauso.Nuvaziuoju i savo seniunija,uzpildau prasyma ir...pinigu negaunu pasiskambinusi suzinau,kad mano prasymas atmestas Tada skambinu i Kedainiu miesto seniunija,po to i savivaldybe,kur mane isvadina vos ne durne ir padeda rageli.Sauliu miesto socialinio skyriaus moterys man patvirtina,kad pinigai priklauso ir duoda ministerijos telefono numeri(beje as gyvenu Kedainiu raj.)As pasiskambinu i ministerija man pasako,kad pinigai priklauso,o paskambinus i Kedainius isgirstu,kad tegu tau ministerija ir moka,as nieko nemokesiu. Tada ministerijos darbuotojos pagalba buvo surasytas skundas-prasymas ir as tuos pinigelius mygom gavau tai va o istatymo 12 str. 3 dalies esme tokia,kad jame motinystes(ne motinystes (tevystes) pasalpa ir jos dydis nera minimas,todel uz ta laikotarpi t.y. 2 men.po vaikucio gimimo vaiko pinigai mums priklauso
Papildyta:
Papildyta:
saunuoles mamos, taip ir toliau
as visad ir sakiau, kad 97 litukai priklauso be islygu visiems gimusiems mazyliams iki 2 menesiuku..... bet turiu pasakyti vis dar yra zmoniu kurie su tuo nesutinka...
matai ka skundai daro, gal trys skundai ir skrenda is darbo, ot pakeistume dirbancias ir neismanancias...
bet galima dar pasitikslinti... taiu kad visas inetrentas skalambija, kad nepriklauso jokie pinigeliai,jei gauni motinystes pasalpa... tai kai gimsta leliukas tie du menesiai iki motinystes pasalpos skaitosi - kaip ir kad negauni pasalpos....?
tai kuo remiantis reikalauti tu pinigeliu uz tuos 2 menesius?
"Nuo sausio 97,5 Lt bus mokami tik vaikams iki kol jiems sukaks 2 metai ir tik tiems, kurių tėvai negauna motinystės arba tėvystės pašalpos arba jei gauna, tai pašalpa turi būti mažesnė nei 525 Lt."
http://www.delfi.lt/...a.d?id=27343293
"Nuo sausio 97,5 Lt bus mokami tik vaikams iki kol jiems sukaks 2 metai ir tik tiems, kurių tėvai negauna motinystės arba tėvystės pašalpos arba jei gauna, tai pašalpa turi būti mažesnė nei 525 Lt."
QUOTE(astulka1 @ 2010 05 31, 19:53)
bet galima dar pasitikslinti... taiu kad visas inetrentas skalambija, kad nepriklauso jokie pinigeliai,jei gauni motinystes pasalpa... tai kai gimsta leliukas tie du menesiai iki motinystes pasalpos skaitosi - kaip ir kad negauni pasalpos....?
tiksliai niekas ir neatsakys, moterys kurios sedi ministerijose sako,kad priklauso visoms savo giminaitems ir draugems pasako ir siaip kas i juos kreipiasi, o soc darbuotojos pagal miesta, siauliuose sako,kad priklauso, bet yra miestu, kur sako, kad nepriklauso ..
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 31, 14:14)
tik noriu pasakyti, kad 97 litukai uz pirmus du gimimo menesius priklauso visoms be isimciu, nes dekretpinigius jau buni gaves pries tai(visus is karto) ir du sekancius menesius iki prades moketi sodra (sedi be imoku) o tai ir suteikia teise gauti tuos 97 litukus tik gimus vaikui iki kol prades moketi sodra.
trumpai tariant - kol dar negauni is sodros - moka 97 litukus, kai pradedi gauti, tada ziuri ar jie priklauso toliau... bet cia ziuriu kiekviena darbuotoja bando interpretuoti savaip, bet reziume kreipiantis i aukstesnes instancijas visos gauna uz tuos du menesiukus be isimties. (apie dekretpinigius net neuzsiminama)
trumpai tariant - kol dar negauni is sodros - moka 97 litukus, kai pradedi gauti, tada ziuri ar jie priklauso toliau... bet cia ziuriu kiekviena darbuotoja bando interpretuoti savaip, bet reziume kreipiantis i aukstesnes instancijas visos gauna uz tuos du menesiukus be isimties. (apie dekretpinigius net neuzsiminama)
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 31, 15:16)
paanalizavus giliau nuo 2010m sausio 1d.
na neraso, kad negaunant bet kokiu ismoku is sodros - tiksliai apibrezia - jei negauna motinystes (tevystes) pasalpos (apie dekretpinigiu skaiciavima neraso ne zodzio)
priminsiu kad nemaisytume:
motinystes (tevystes) pasalpa -pinigai iki 2 metu
motinystes pasalpa - dekretpinigiai
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ikeliu nuorasa is soc ministerijos: http://www.socmin.lt...x.php?533031094
Nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.
Išmoka vaikui
1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
QUOTE(Esha @ 2010 03 16, 18:40)
Sodroj susitvarkiau.
O soc. darbuotojos tikrai mazai ka ismano As pirmiau skambinau i seniunija. Pasake niekas man nepriklauso. Tada paskambinau i ministerija. Ten graziai isaiskino, kad nuo vaiko gimimo iki kol pradesiu gaut uz vaiko prieziura is sodros priklauso!
Tada perskambinau i seniunija ir pasakiau ka sake ministerija (tuo paciu pasiuliau patiems paskambinti). Jie ta ir padare. Perskambine pasake, kad atvaziuociau parasyti prasyma.
Tagi mums tie pinigai tikrai priklauso, tik gali tekt del to pakovot...
(daug mamu del to kovojo, bet visos kas domejosi, ta pasalpa gavo)
O soc. darbuotojos tikrai mazai ka ismano As pirmiau skambinau i seniunija. Pasake niekas man nepriklauso. Tada paskambinau i ministerija. Ten graziai isaiskino, kad nuo vaiko gimimo iki kol pradesiu gaut uz vaiko prieziura is sodros priklauso!
Tada perskambinau i seniunija ir pasakiau ka sake ministerija (tuo paciu pasiuliau patiems paskambinti). Jie ta ir padare. Perskambine pasake, kad atvaziuociau parasyti prasyma.
Tagi mums tie pinigai tikrai priklauso, tik gali tekt del to pakovot...
(daug mamu del to kovojo, bet visos kas domejosi, ta pasalpa gavo)
QUOTE(ozkyte30 @ 2010 05 31, 17:10)
Cia apie kokius pinigelius kalbama?tu esi dirbanti, gauni pasalpa is sodros ir dar plius turi teise du menesius gauti ismoka uz vaikuti?ar as kazkaip ne ta suprantu
siaip dienai as suprantu, kad jei mamyte dirbo iki dekreto ir pajamos virsija vienam asmeniui kiek ten tiksliai nepamenu virs 500 lt., tai jai nieko nepriklauso, isskysrus vienkartine ismoka 1430 lt......
Papildyta:
QUOTE(astulka1 @ 2010 05 31, 19:53)
Taip jau primalta tame straipsnyje, kad siaubas , kaip nori taip ir interpretuok....vienu zodziu interperetacija....
QUOTE(Time_after_Time @ 2010 06 01, 01:13)
sveikos, lapkriti parasiau prasyma del tu 52lt, (dukra gimus birzeli).Vasario menesi gavau uz praeitus metus birzeli-gruodi. Norint gauti dabar man vel rasyti prasyma,ar cia galioja iki sio birzelio? t.y ar reikejo rasyti sausi?
nuo sausio menesio pasikeite istatymai,tai reikejo rasyti prasyma is naujo.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 06 01, 11:41)
nuo sausio menesio pasikeite istatymai,tai reikejo rasyti prasyma is naujo.
aisku tada,reikes nueiti, nors lapkriti minejo,kad iki birzelio uzteks to prasymo