Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(vaidicita @ 2010 05 23, 23:28)
o gal kas del darzelio zinot?
mano mergytei gruodi bus du metukai, bet as ja noriu jau nuo rugsejo pratint i lopseli po truputi, po valandele. ar tokiu atveju neatima motinystes pasalpos?

motinistes pasalpa mokoma iki vaikui sueis 2 metai.
Atsakyti
Sveikos, norėjau užklausti, gal kas žino, užpildžiau prašymą dėl vienkartinės išmokos vaikui, vakar gavau laišką iš SPC, kad patvirtina, kad skirta išmoka vienkartinė ir dar antra pozicija išmoka vaikui nuo gimimo dienos iki 06.24. Nesuprantu už ką čia ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladka @ 2010 05 25, 12:44)
Sveikos, norėjau užklausti, gal kas žino, užpildžiau prašymą dėl vienkartinės išmokos vaikui, vakar gavau laišką iš SPC, kad patvirtina, kad skirta išmoka vienkartinė ir dar antra pozicija išmoka vaikui nuo gimimo dienos iki 06.24. Nesuprantu už ką čia ?  g.gif

vaiko pinigai,97 lt.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 05 17, 13:09)
Aš prisijungsiu prie dviejų paskutinių pasisakymų, nes taip pat iš Sodros gavau mažiau pinigėlių. Mano vaikučiui balandžio 8 d. suėjo metukai, tai kaip suprantu, turėjau gauti už 8 d. pilną išmoką, o už likusias 22 d. 90 proc., bet gavau mažiau nei už visą mėn. būtų paskaičiavę 90 proc.
Na tarkim pvz. gaudavau 2000 Lt, tai 90 proc. būtų 1800 Lt. Skaičiuoju kad 8 d. nuo 2000 Lt ir 22 d. nuo 1800 Lt, būtų 1853,33 Lt, o gavau 1790 Lt (t.y. negavau net 90 proc.). Nieko nebesuprantu...  g.gif

antrais metais metais mokama 85%
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 05 25, 12:34)
vaiko pinigai,97 lt.

ačiūks, bet keista jokio prašymo nerašiau, o kodėl tada tik 2 mėn. skirta, paskui reikės prašymą rašyt ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šokoladka: 26 gegužės 2010 - 15:34
QUOTE(Šokoladka @ 2010 05 26, 16:33)
ačiūks, bet keista jokio prašymo nerašiau, o kodėl tada tik 2 mėn. skirta, paskui reikės prašymą rašyt ?

nes jus dar skaitotes dikretinese,o kai eisit vaiko prieziuros atostogu,tada reikes rasyt prasyma.
Atsakyti
QUOTE(Šokoladka @ 2010 05 26, 16:33)

du menesius 97 litukus moka todel, kad negaunate jokiu pajamu (taigi nevirsijate 525lt nustatytos normos),

o vaiko atostogose kai pradesite gauti is sodros pinigelius ir jie bus:
-didesni nei 525lt /men - tada 97 litukai iki vaikui sueis 2 metukai, nepriklausys.
-mazesni nei 525lt/men - tada 97 litukams gauti rasysite prasyma.
http://www.socmin.lt...x.php?533031094

Nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.
Išmoka vaikui

1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 27 gegužės 2010 - 10:16
gal kuri gali man blondinei paaiskinti ax.gif kovo 31d supildziau seniunijoj prasyma del vienkartines pasalpos ir del 97lt uz du men kol dar esu dekrete. kadangi dar negavau tu 97lt tai paskambinus man paaiskino, kad jie pirma turi matyti, kiek man paskaiciuos uz vaiko auginimo atostogas sodra ir tik tada perves. tai taip ir nesuprantu, prie ko cia vaiko auginimo pinigai ir tie 97lt kurie uz dekreta priklauso. ar gal as cia durna ir nesuprantu blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(milda1985 @ 2010 05 28, 11:17)
gal kuri gali man blondinei paaiskinti ax.gif  kovo 31d supildziau seniunijoj prasyma del  vienkartines pasalpos ir del 97lt uz du men kol dar esu dekrete. kadangi dar negavau tu 97lt tai paskambinus man paaiskino, kad jie pirma turi matyti, kiek man paskaiciuos uz vaiko auginimo atostogas sodra ir tik tada perves. tai taip ir nesuprantu, prie ko cia vaiko auginimo pinigai ir tie 97lt kurie uz dekreta priklauso. ar gal as cia durna ir nesuprantu blush2.gif  ax.gif

pagal motinistes pasalpa(kai iseisit vaiko auginimo atostogu) ziures ar jums priklausis vaiko pinigai(jei nevirsys 525 lt-tai gausit 97 lt iki vaikui sueis 2 metai).bet uz 2 men kol jus dekrete turi uzmoketi.
Atsakyti
QUOTE(milda1985 @ 2010 05 28, 11:17)
gal kuri gali man blondinei paaiskinti ax.gif  kovo 31d supildziau seniunijoj prasyma del  vienkartines pasalpos ir del 97lt uz du men kol dar esu dekrete. kadangi dar negavau tu 97lt tai paskambinus man paaiskino, kad jie pirma turi matyti, kiek man paskaiciuos uz vaiko auginimo atostogas sodra ir tik tada perves. tai taip ir nesuprantu, prie ko cia vaiko auginimo pinigai ir tie 97lt kurie uz dekreta priklauso. ar gal as cia durna ir nesuprantu blush2.gif  ax.gif

vadinasi sakykit, kad uz du menesius ir be sodros rodomu pajamu priklauso (nes jos bus pradetos gauti tik po 2 menesiu - vadinas du menesius 0 lt , o tai reiskia nevirsijate 520lt/men normatyvo), o paskui gales ziuret del tolimesnio laikotarpio i tas sodros pajamas.
matyt pakliuvot ten kur sakys jog nepriklauso uz 2 men doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 gegužės 2010 - 12:50
tai ka daryt jei jos ten sugalvos, kad nepriklauso? g.gif cia ne kokiu 10lt gal galima butu nusileisti...
Atsakyti
QUOTE(milda1985 @ 2010 05 28, 18:09)
tai ka daryt jei jos ten sugalvos, kad nepriklauso? g.gif cia ne kokiu 10lt gal galima butu nusileisti...

tie pinigeliai kuri laika nenuplauks jei ir palauksite (nes cia kaip alga, moka tik kita menesi)
dabar nezinau kurioj temukej, bet viena mamyte buvo pakliuvusi i tokia situacija, kas darbuotojos irodinejo ,kad niekas nepriklauso, tai ji pasiskambino i savivaldybe ar kur nebepamenu ir paklause, o tada liepe joms pacioms pasiskambinti ir pasiklausti, jei nezino, tada joms isaiskino ir zinok pinigelius atgavo, tik sake nervu kainavo...

tiesiog jei turite laiko paskaitinekite foruma - tiksliau sia tema ,tik nezinau ar praitoj buvo ar kurioj doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Esha @ 2010 03 16 @ 18:40)
Sodroj susitvarkiau.
O soc darbuotojos tikrai mazai ka ismano   doh.gif  As pirmiau skambinau i seniunija. Pasake niekas man nepriklauso. Tada paskambinau i ministerija. Ten graziai isaiskino, kad nuo vaiko gimimo iki kol pradesiu gaut uz vaiko prieziura is sodros priklauso!
Tada perskambinau i seniunija ir pasakiau ka sake ministerija (tuo paciu pasiuliau patiems paskambinti). Jie ta ir padare. Perskambine pasake, kad atvaziuociau parasyti prasyma.
Tagi mums tie pinigai tikrai priklauso, tik gali tekt del to pakovot...

(daug mamu del to kovojo, bet visos kas domejosi, ta pasalpa gavo)

radau mamyte kuri pasipasakojo savo vargelius mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 gegužės 2010 - 18:26