Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

Egle, štai apie šiuos testavimo būdus jums rašiau:

Šeimos vidutinės pajamos išmokai vaikui gauti apskaičiuojamos:
→ pagal praėjusių kalendorinių metų iki teisės gauti išmoką atsiradimo dienos pajamas, nustatytas Lietuvos Respublikos Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo (Žin., 2003, Nr. 73-3352; 2006, Nr. 130-4889) 15 straipsnyje (su darbo santykiais susijusias pajamas, autorinis atlyginimas, individualių savininkų gautos pajamos, pajamos iš žemės ūkio veiklos, vaiko išlaikymui gaunamos lėšos, pensijos ir jų išmokos, ir kita);
→ pagal 12 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl išmokos mėnesio pajamas, jeigu šeimos vidutinės mėnesio pajamos, palyginti su praėjusiais kalendoriniais metais gautomis pajamomis, sumažėjo.

Mamos, kai ūs pildte prašymus ar jūs bent jau paskaitote ką ren pildote ir ant ko dedate savo parašus.
Atsakyti
QUOTE(Tėtsi @ 2010 04 28, 19:43)
Sveikute vikosiuks mirksiukas.gif Šiandien padaviau prašymą.Kaip jus ir JOLANČIUK parašėt,skaičiuos nuo sausio 2009 iki 2010,bet pasakė,jeigu teks gražįnti pinigus (apie tai sužinosiu tik vasaros pabaigoje blink.gif )tam,kad galėčiau gražįnti tik už sausį,vasarį ir kovą 2010 reikės atnešti iš vyro darbo pažymą kiek jis gavo už metus,ką aš gaudavau ( bet jeigu dekretinius sakė nieko nešti nereikia),bet va jeigu man būvo iš mokiesčių inspekcijos praeitais metais gražįntos pinigai ( man gražino apie 400 lt. už mokslus) ,vienu žodžiu siaubas,dėl 52 lt. tiek poperizmo doh.gif
O dėl skaičavimo visai nesigaunu,kaip taip skaičiuoja už praeitus metus blink.gif Juk aš dabar neturiu jokių pajamų,o pinigus atemę nuo sausio 2010 metų. Du metus gaudavau kaip ir priklauso dekretinius,jeigu jie skaičiuoja už 2009 pajamas,tai žinoma išeis, kad per daug mūsų šeima pinigų turėjo doh.gif  blink.gif Ar aš kažkaip ne taip suprantu. Juk prašyma rašiau šiam laikotarpiui,kai pagal paskaičavimus mūsų šeima ne išeina vienam asmeniui 526 lt. Paaiškinkit man dar karta. 4u.gif

prasyma jus rasot ne siai dienai, o siems metams (2010) - todel ir pajamos skaiciuojamos 2009 metu (nuo sausio pirmos iki metu galo)
kai rasysit prasyma 2011 metams tada neziures dabartiniu pajamu- kai dirbsite, ziures ka gavote 2010 metais. (ir mokes visus metus uz atbuliniu metu pajamas) mirksiukas.gif tikiuos ka nors supratai
Atsakyti
Sveiki,gal kas galit pasakyt kokiu dokuentu reikia nest i kauno g kad moketu vaikui 52lt uz mazaja tai zinau kad negausiu nes is sodros gaunu 619lt o uz viresniaja kiek zinau tai gausiu jai geguzes men bus 3m.Noriu susitvarkit tik vat nzn kokio dokuentu reikia.ano vyras dirba ir gaus 660 nes nuo sio men ji pervede dirbt visu etatu anksciau jis dirbo metus puse etato bet birzoj nestovejo.tai mums vienam seimos nariui iseina mazdaug po 350lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irina 1984: 30 balandžio 2010 - 07:41
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 04 30, 08:28)
Sveiki,gal kas galit pasakyt kokiu dokuentu reikia nest i kauno g kad moketu vaikui 52lt uz mazaja tai zinau kad negausiu nes is sodros gaunu 619lt o uz viresniaja kiek zinau tai gausiu jai geguzes men bus 3m.Noriu susitvarkit tik vat nzn kokio dokuentu reikia.ano vyras dirba ir gaus 660 nes nuo sio men ji pervede dirbt visu etatu anksciau jis dirbo metus puse etato bet birzoj nestovejo.tai mums vienam seimos nariui iseina mazdaug po 350lt.

tai jus tuo paciu ir soc parama tvarkykites (jei gaunate tik 350lt 1 simos nariui) mirksiukas.gif jei nesate susitvarkiusi

o dokumentai,kaip ir visur:
vaiko gimimo liudijimas,
tevu pasai
jusu pajamas is sodros matys
manau reikes pristatyti vyro pajamas (gal kuri mamyte patikslins, kokias pajamas jie ten mato - sodra ir birza tikrai mato)
Atsakyti
QUOTE(Terra's galerija @ 2010 04 28, 22:15)
Egle, štai apie šiuos testavimo būdus jums rašiau:

Šeimos vidutinės pajamos išmokai vaikui gauti apskaičiuojamos:
→ pagal praėjusių kalendorinių metų iki teisės gauti išmoką atsiradimo dienos pajamas, nustatytas Lietuvos Respublikos Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo (Žin., 2003, Nr. 73-3352; 2006, Nr. 130-4889) 15 straipsnyje (su darbo santykiais susijusias pajamas, autorinis atlyginimas, individualių savininkų gautos pajamos, pajamos iš žemės ūkio veiklos, vaiko išlaikymui gaunamos lėšos, pensijos ir jų išmokos, ir kita);
→ pagal 12 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl išmokos mėnesio pajamas, jeigu šeimos vidutinės mėnesio pajamos, palyginti su praėjusiais kalendoriniais metais gautomis pajamomis, sumažėjo.

Mamos, kai ūs pildte prašymus ar jūs bent jau paskaitote ką ren pildote ir ant ko dedate savo parašus.

smile.gif as kreipiausi 2009 09, pagal tada galiojusius teises aktus turejo paskaiciuoti pajamas 2008 09 - 2009 09.Pati issitraukiau visus duomenis apie pajamas, tai gali buti,kad uz koki menesiuka ir teks grazinti.Nesiskubinu, nuo laisko gavimo per menesi reikia kreiptis.Zinau tiek,kad zmogus, skaiciaves musu pajamas to laikotarpio, siek tiek apsiriko
Atsakyti
O kai kreipiatės 2009 m. 09 mėn. , išmokos vaikui prašėte nuo kada?Jei prašėte nuo kovo mėn. ir rinkotės testavimo būdą imant praėjusius kalendoriunius metus, tai darbuotojai nieko neskaičiavo, nes jie to ir neprivalėjo to daryti, o iš VMI buvo gauti duomenys apie jūsų pajamas nuo 2008-01-01 iki 2009-01-01.
Atsakyti
Sveiki o kaip skaiciuoja dekreta visas pajamas ar isskirsto ...nes vmi pateikia visa suma sodra isskaido kas menesi nes as gale metu gavau uz gruodi sausi vasari kova ir balandzio pradzia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astutelama: 30 balandžio 2010 - 21:58
QUOTE(Astutelama @ 2010 04 30, 22:44)
Sveiki o kaip skaiciuoja dekreta visas pajamas ar isskirsto ...nes vmi pateikia visa suma sodra isskaido kas menesi nes as gale metu gavau uz gruodi sausi vasari kova ir balandzio pradzia

pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 05 01, 00:11)
pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.

as sita tai zinau bet as del 52lt...ar dekreto pajamos gautos 2009 gruodi ieina visos ar tik uz gruodi nes man ismokejo visa dekreta gruodi
Atsakyti
QUOTE(Astutelama @ 2010 04 30, 23:19)
as sita tai zinau bet as del 52lt...ar dekreto pajamos gautos 2009 gruodi ieina visos ar tik uz gruodi nes man ismokejo visa dekreta gruodi

turbut visas skaitosi,tyksliai net nezinau g.gif paciai idomu suzinoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 05 01, 00:22)
turbut visas skaitosi,tyksliai net nezinau  g.gif paciai idomu suzinoti  4u.gif

labai idomu nes sodra pav isskirscius kas menesi ....o VMI visa suma irasius
Atsakyti
Sveikos, buvau registruota kitam rajone, dabar jau Vilniuj ir isiaiskinau kad tie 52 Lt man priklauso. Tik kur Vilniuje kreiptis? Mano teviskej sake, kad seniunijoj yra skyrius, bet kai deklaravau seniunijoj sake tokio skyriaus nera blink.gif
Atsakyti