Įkraunama...
Įkraunama...

Dekoratyvinis popierius - pasigaminame patys ?

Manau, galima mirksiukas.gif čia aukščiau merginos diskutavo apie ACE pylimą dėl baltesnės spalvos išgavimo - tiesiog bandyk bandyk, eksperimentuok ir pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibirkštėlė @ 2009 01 01, 22:30)
O ar būtų galim adaryti ne su tualetiniu ar servetėlėm, bet pvz su kokiais nereikalingais laikraščiais?
Norėčiau dovanų padaryt knygelę iš tokių puslapių, tai ko reiktų dėti, kad rašant nelietų? unsure.gif

Iš savo patirties pasakysiu, ką žinau. O tuomet gal ir labiau patyrusių sulauksime mirksiukas.gif
Tikrai nebūtinai vien iš servetėlių, vienkartinių rankšluosčių ir pan.
Rankų darbo popieriui masę galima pasigaminti iš bet kokio popieriaus, tik va iš laikraščių patarčiau mažiausiai...Iš jų gausi tokią murziną masę. Juk susimals visos raidelės, kurios ir "išsuodins" būsimo popieriaus žaliavą.
Taigi, galima imti balto popieriaus lapus, galima ir rusvo. Į jau sumaltą masę įdėti spalvotų skiautelių ir dar trumpai pamalus gauti popierių su spalvotais "dribsniukais"...Galima dėti smulkiai plėšyto teksto atraižėlių ir taip pat pasigaminti žaismingo "iškalbingo" popieriaus mirksiukas.gif Galima dėti džiovintų augalėlių (laaabai gražu), mezginių atraižėlių, tekstilinio pluošto gabalėlių, servetėlių raštuotų fragmentų, galima įmalti "aukso" popieriaus - man labai patinka dėžutės nuo triufelių, tik prašom nesijuokti, nes būtent jos padengtos "susimalančiu" "auksu", o visa kita būna plėvelė, kuri nesusmulkinama...Oi, popieriaus masei gaminti tereikia pasitelkti fantaziją ir galima gauti nuostabių efektų...Pvz., vasarą į popieriaus masę įdėjau rabarbarų odeles, rezultatas man patiko... Reikia nebijoti eksperimentuoti.
Tam, kad ant popieriaus būtų galima rašyti, patariama į popieriaus masę įpilti lipalo (PVA klijų), tačiau nei santykio, nei kitų niuansų nežinau...Šį tikslą sprendžiu kitaip: rašyti galima ant kito popieriaus ir paskui užklijuoti, galima dėti permatomo popieriaus įklijas ir tada rašyti ant jo ir t.t. Tiesa, popieriaus paviršiaus glotnumui padidinti, labai gera jį džiovinti ant stiklo ar plėvelės.
Be to, manau, kad tam reikia bent šiek tiek patirties...Na, nors...kelių eksperimentų ax.gif
Tiesa, man nelabai suprantamas laikraščių malimas, o paskui balinimas...Juk popieriui reikia visai nedaug žaliavos, tad, manau, galima imti ir geresnės kokybės popierių masės gamybai.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 01 sausio 2009 - 23:02
dar pridesiu is patirties....cia gal aiskiau bus kas dekupazu kazkiek domisi...bet pasidarius balta mase....istraukus ant tinklelio sudelioti vaizda is plesytu serveteliu fragmentu...gaunasi labai super piesiniai...aisku dar pridejus visko ir paildzius, ka paminejo bite isvis puikiai atrodo...man tokie vokai padaryti atrodo super... wub.gif
Atsakyti
Kur butu galima isigyti estampinio popieriaus? Ar jis tikrai taip ir vadinas? g.gif ir kaip jis atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solveigaz: 01 sausio 2009 - 23:42
Kaune estampinį popierių perku "Meno mūzoje" (prekės dailininkams Rotušės a. šalia "Medžiotojų užeigos")
O atrodo jis...na, gal panašus į akvarelinį, tik kiek matiškesniu paviršiumi, o pats popierius, kaip čia pasakius, na, tarsi puresnis už akvarelinį būtų.
Jo paskirtis - grafikos atspaudams.

Atsakyti
sveikos, papasakokit kaip jus sprendziat ta problema: man dziudamas popieriaus gabalas pradeda banguoti...bandziau prispausti knygomis bet tada nenori dziuti... doh.gif arba jei siektiek dregnas dar leika tai po kurio laiko vistiek subanguoja...bandaiaulyginti bet jis lieka toks vistiek banguotas truputi... unsure.gif gal kokiu geru minciu turit blush2.gif
Atsakyti
dziovink po stiklu padejus kur diltai ar ant palanges....
o siaip tai as nedziovinu naturaliai..as visada su lygintuvu islyginu..taip ir isdziusta..ir jei reikia kokia faktura dar sukuri... 4u.gif
Atsakyti
sveiki kas cia uzsukot,
gal yra zmoniu dirbanciu su sia Papier-mâché technika?pasidalinkit savo mintim ir patarimais,nes darbai gaunasi nuostabus,o gal pabandyt noresit?
suplesom laikrasti (galima naudot kiausiniu padekliukus,ar tualetini popieriu)idedam i puoda,uzpilam verdanciu vandeniu(tiek kad uzdenktu laikrasti)paliekam 2-4 val kad susileistu popierius(tualetiniui reik maziau laiko palaikyt)po to gerai viska ismaisyt geriausia butu su miksteriu,kad neliktu jokiu gumuliuku,grudeliu ir t.t.(gaunasi mase panasi i avizine kose,minksta) paskui dedam druskos 2-4 saukstelius ir vel gerai viska ismaisom.dabar nusunkiam vandeni ir ipilam keleta saukstu kliju "lipalo"(galima det ir miltu,bet su klijais geriau)gautis kiek suprantu turetu mase kaip plestelinas is kurios formuojamas norimas daiktas kaip pavyzdys:user posted image

user posted image

user posted image

gal kas uzsiimat su sia technika ir galit pasidalint savo patirtim?
daugiau info sia tema
spalvoto popieriaus gamyba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 20 sausio 2009 - 19:34
bandžiau pasigaminti pati popieriaus...bet man išdžiuvęs popierius lūžinėjo...tadum pagalvojau, kad gal ji per stora pagaminu, bandžiau plonesnį padaryti, bet vistiek tas pats...lūžinėja ir trupa sad.gif
Atsakyti
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 27, 11:11)
bandžiau pasigaminti pati popieriaus...bet man išdžiuvęs popierius lūžinėjo...tadum pagalvojau, kad gal ji per stora pagaminu, bandžiau plonesnį padaryti, bet vistiek tas pats...lūžinėja ir trupa sad.gif

O iš ko pulpą darei?
Aš pati 'perdirbinėju' parinktą makulatūrą- laikraščiai, visokie nebereikalingi spausdinti lapai, sąskaitos ir panašiai. Užmerkiu karštame vandenyje suplėšius, tada malu su 'blenderiu', Tada skiedžiu vandeniu, jei norisi pridedu kokių žolių džiovintų ar siūlų ar dar ko nors , arba nieko nededu ir darau popierius sau, nededu jokių ten dažų, jokių klijų ir panašiai. Jei jau laabai storą lapą padarau kokį, tai lankstant įlūžta, na kaip ir kartonas koks standus. Bet šiaip tai būna lankstus popierius.
Atsakyti
aš iš paprasto tuoletinio popieriaus bandžiau, bet sakau, paėmus i rankas sulūžinėjo sad.gif
Atsakyti
[quote=baltasis_ilgaausis,2009 01 27, 19:56]
gal lipalo truputi imaisyt reiktu manau 4u.gif
Atsakyti