Įkraunama...
Įkraunama...

Dekoratyvinis popierius - pasigaminame patys ?

irmulia, išprotėt galima biggrin.gif Sudominai. doh.gif
Atsakyti
Tęsiu savo pažadus biggrin.gif

Tuto kaip pasigaminti marmurinį popierių skutimosi kremo pagalba

Reikia:

*skutimosi putų (pirkau iš IKI už ~ 4 lt)
*pailgas indas (naudojau putoplasto lėkštutę nuo sausainių)
*dažų (naudojau skiestus akrilinius dažus)
*mentelė (arba bet kokia kita plokštelė)
*teptukas
*virbalas (ar dantų krapštukas)
*servetelės

user posted image

Pradedam: mirksiukas.gif

1. Į indą įpurškiu skutimosi putų
user posted image

2. Paviršių išlyginu su mentele (galima naudoti kokią plokštelę)
user posted image

3. Užlašinu skystų dažų su teptukų (geriau būtų jei lašinti vos 8- 12 lašų bet kaip reikiant )
user posted image

4. Paimu virbalą (ar dantų krapštuką - žodžiu tai kas ilga ir smailu) ir vedžioju per putas kartu dažus
user posted image

5. Uždedu atsargiai lapą ir truputį paspaudžiu, kad lapo paviršius pilnai susiliestų su putomis
user posted image

6. Atsargiai nuimu lapą ir patiesiu ant pagrindo - ant paviršiaus matosi prilipusios putos smile.gif
user posted image

7. Mentelės pagalba labai nespaudžiant braukdama per lapą nuimu putų perteklių
user posted image

8. Mažus putų likučius nusausinu servetėle ir štai rezutatas biggrin.gif Putų dėka dažai taip įsigėrė į popierių, kad jų nebenugrandysi biggrin.gif

user posted image

user posted image

Keletas pastebėjimų:

* putų paviršių reiktų gerai išlyginti
** keletas "riebių" dažo lašų geriau nei daug bet itin mažų ( nuo to priklauso koks gausis raštas)
**geriau naudoti iki 4 skirtingų spalvų (kitaip spalvos persimaišo ir tampa purvinos)
*** pasirinkti tinkamą popierių ( aš bandžiau ant minkštesnio storesnio popieriaus, todėl paviršius atrodo truputį " pasišiaušęs"

Tai buvo paprastas būdas kaip pasigaminti marmurinį popierių namų sąlygomis (perdaug neišlaidaujant) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 gegužės 2008 - 18:27
Wow bigsmile.gif

Gaminsiu, negaliu atsilaikyti tokiam grožiui ax.gif
Atsakyti
Tokį popierių laisvai galima naudoti atvirukų gamybai, vokų ar pan. Taip pat knygų apvilkimui ir t.t.t.t thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 05 19, 19:37)
Tokį popierių laisvai galima naudoti atvirukų gamybai, vokų ar pan. Taip pat knygų apvilkimui ir t.t.t.t  thumbup.gif

Va va, apie tai ir pagalvojau. Pirmiausia apie atvirutes, paskui pagalvojau, kad ir knygą padovanojimui aprengti su tokiu ne gėda thumbup.gif
Atsakyti
Dar vienas dalykas, taip dekoruoto popieriaus paviršius tampa lyg lengvai vaškinis biggrin.gif
Atsakyti
o ka tos putos butent duoda? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 05 20, 02:43)

Aš tai įsivaizduoju, kad tos putos įsigeria į popierių ir dar ant jų padarytas ornamentas t.p. Tai gi, gaunasi kaip esmė ax.gif

Bet aiškiau ir protingiau paaiškins irmulia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 05 20, 01:43)

Jų dėka dažas giliai įsigeria į popierių, taip pat dėl rašto: aišku, marmurinį popierių galima ir kitais būdais gaminti (pvz. tiesiog ranka išpiešti tokius vinguriavimus biggrin.gif ) bet tai bus ne tas pats, o ir pats faktas, kad nuvalius putas būtent dažai išlieka ant popieriaus, tai jau thumbup.gif

Išbandykte praktiškai ir pamatysite kaip smagu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 20 gegužės 2008 - 08:36
Aš ką tik išbandžiau. bigsmile.gif Ačiū, irmulia thumbup.gif Kaip smagu buvo pažaisti, padaryti mažytį stebuklą. bigsmile.gif
Aš dar pabandžiau ir su spalvotu popieriumi (pastelinių spalvų) - irgi nieko gaunasi, tik tuomet reikia atidžiai rinkti spalvas.
O popierius gavosi ne tik gražus, bet ir kvepiantis. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zirafos sese: 20 gegužės 2008 - 13:10
QUOTE(zirafos sese @ 2008 05 20, 13:10)
Aš ką tik išbandžiau.  bigsmile.gif  Ačiū, irmulia  thumbup.gif  Kaip smagu buvo pažaisti, padaryti mažytį stebuklą.  bigsmile.gif
Aš dar pabandžiau ir su spalvotu popieriumi (pastelinių spalvų) - irgi nieko gaunasi, tik tuomet reikia atidžiai rinkti spalvas.
O popierius gavosi ne tik gražus, bet ir kvepiantis.  biggrin.gif

Vai kaip gerai, zirafos sese, parodyk savo margumynus bigsmile.gif thumbup.gif

Aš apie spalvotą popierių irgi mąsčiau thumbup.gif ( niu reiks padaryti, tik vakar kaip tyčia neturėjau po ranka tokio popieriaus)

Atsakyti
Aš pirmą kartą bandžiau ant mažo gabaliuko popieriaus ir spalvas dėjau betkaip, dabar labai noriu išbandyti ant gan didelio gabalo bigsmile.gif taip kad laisvą minutę radusi "paparmuruosiu" ir sukrausiu naujus marmurinukus biggrin.gif
Atsakyti