irmulia, išprotėt galima Sudominai.
Tęsiu savo pažadus
Tuto kaip pasigaminti marmurinį popierių skutimosi kremo pagalba
Reikia:
*skutimosi putų (pirkau iš IKI už ~ 4 lt)
*pailgas indas (naudojau putoplasto lėkštutę nuo sausainių)
*dažų (naudojau skiestus akrilinius dažus)
*mentelė (arba bet kokia kita plokštelė)
*teptukas
*virbalas (ar dantų krapštukas)
*servetelės
Pradedam:
1. Į indą įpurškiu skutimosi putų
2. Paviršių išlyginu su mentele (galima naudoti kokią plokštelę)
3. Užlašinu skystų dažų su teptukų (geriau būtų jei lašinti vos 8- 12 lašų bet kaip reikiant )
4. Paimu virbalą (ar dantų krapštuką - žodžiu tai kas ilga ir smailu) ir vedžioju per putas kartu dažus
5. Uždedu atsargiai lapą ir truputį paspaudžiu, kad lapo paviršius pilnai susiliestų su putomis
6. Atsargiai nuimu lapą ir patiesiu ant pagrindo - ant paviršiaus matosi prilipusios putos
7. Mentelės pagalba labai nespaudžiant braukdama per lapą nuimu putų perteklių
8. Mažus putų likučius nusausinu servetėle ir štai rezutatas Putų dėka dažai taip įsigėrė į popierių, kad jų nebenugrandysi
Keletas pastebėjimų:
* putų paviršių reiktų gerai išlyginti
** keletas "riebių" dažo lašų geriau nei daug bet itin mažų ( nuo to priklauso koks gausis raštas)
**geriau naudoti iki 4 skirtingų spalvų (kitaip spalvos persimaišo ir tampa purvinos)
*** pasirinkti tinkamą popierių ( aš bandžiau ant minkštesnio storesnio popieriaus, todėl paviršius atrodo truputį " pasišiaušęs"
Tai buvo paprastas būdas kaip pasigaminti marmurinį popierių namų sąlygomis (perdaug neišlaidaujant)
Tuto kaip pasigaminti marmurinį popierių skutimosi kremo pagalba
Reikia:
*skutimosi putų (pirkau iš IKI už ~ 4 lt)
*pailgas indas (naudojau putoplasto lėkštutę nuo sausainių)
*dažų (naudojau skiestus akrilinius dažus)
*mentelė (arba bet kokia kita plokštelė)
*teptukas
*virbalas (ar dantų krapštukas)
*servetelės
Pradedam:
1. Į indą įpurškiu skutimosi putų
2. Paviršių išlyginu su mentele (galima naudoti kokią plokštelę)
3. Užlašinu skystų dažų su teptukų (geriau būtų jei lašinti vos 8- 12 lašų bet kaip reikiant )
4. Paimu virbalą (ar dantų krapštuką - žodžiu tai kas ilga ir smailu) ir vedžioju per putas kartu dažus
5. Uždedu atsargiai lapą ir truputį paspaudžiu, kad lapo paviršius pilnai susiliestų su putomis
6. Atsargiai nuimu lapą ir patiesiu ant pagrindo - ant paviršiaus matosi prilipusios putos
7. Mentelės pagalba labai nespaudžiant braukdama per lapą nuimu putų perteklių
8. Mažus putų likučius nusausinu servetėle ir štai rezutatas Putų dėka dažai taip įsigėrė į popierių, kad jų nebenugrandysi
Keletas pastebėjimų:
* putų paviršių reiktų gerai išlyginti
** keletas "riebių" dažo lašų geriau nei daug bet itin mažų ( nuo to priklauso koks gausis raštas)
**geriau naudoti iki 4 skirtingų spalvų (kitaip spalvos persimaišo ir tampa purvinos)
*** pasirinkti tinkamą popierių ( aš bandžiau ant minkštesnio storesnio popieriaus, todėl paviršius atrodo truputį " pasišiaušęs"
Tai buvo paprastas būdas kaip pasigaminti marmurinį popierių namų sąlygomis (perdaug neišlaidaujant)
Tokį popierių laisvai galima naudoti atvirukų gamybai, vokų ar pan. Taip pat knygų apvilkimui ir t.t.t.t
Dar vienas dalykas, taip dekoruoto popieriaus paviršius tampa lyg lengvai vaškinis
o ka tos putos butent duoda?
QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 05 20, 01:43)
o ka tos putos butent duoda?
Jų dėka dažas giliai įsigeria į popierių, taip pat dėl rašto: aišku, marmurinį popierių galima ir kitais būdais gaminti (pvz. tiesiog ranka išpiešti tokius vinguriavimus ) bet tai bus ne tas pats, o ir pats faktas, kad nuvalius putas būtent dažai išlieka ant popieriaus, tai jau
Išbandykte praktiškai ir pamatysite kaip smagu
Aš ką tik išbandžiau. Ačiū, irmulia Kaip smagu buvo pažaisti, padaryti mažytį stebuklą.
Aš dar pabandžiau ir su spalvotu popieriumi (pastelinių spalvų) - irgi nieko gaunasi, tik tuomet reikia atidžiai rinkti spalvas.
O popierius gavosi ne tik gražus, bet ir kvepiantis.
Aš dar pabandžiau ir su spalvotu popieriumi (pastelinių spalvų) - irgi nieko gaunasi, tik tuomet reikia atidžiai rinkti spalvas.
QUOTE(zirafos sese @ 2008 05 20, 13:10)
Aš ką tik išbandžiau. Ačiū, irmulia Kaip smagu buvo pažaisti, padaryti mažytį stebuklą.
Vai kaip gerai, zirafos sese, parodyk savo margumynus
Aš apie spalvotą popierių irgi mąsčiau ( niu reiks padaryti, tik vakar kaip tyčia neturėjau po ranka tokio popieriaus)
Aš pirmą kartą bandžiau ant mažo gabaliuko popieriaus ir spalvas dėjau betkaip, dabar labai noriu išbandyti ant gan didelio gabalo taip kad laisvą minutę radusi "paparmuruosiu" ir sukrausiu naujus marmurinukus