Įkraunama...
Įkraunama...

Dekoratyvinis popierius - pasigaminame patys ?

QUOTE(Simomama @ 2005 12 08, 10:55)
Esu girdėjusi ir skaičius, kad darbus iš tokio popieriaus daro dailininkė Ieva BABILAITĖ.
Darbai tikrai tarodo puikiai!

Ar neišeis, kad Babilaitės popierius bus gerokai brangesnis už pačią dovaną g.gif
Atsakyti
Na aš irgi žinau kas gamina popierių, tačiau mane domina pats procesas, kurį norėčiau išmokti. Žymiai smagiau pasidaryti pačiai nei nusipirkti. SoJa tavo spėjimas teisingas. Aš apie tokį popierių turėjau galvoje. Tačiau užsienietiškam recepte nelabai supratau apie kokius kalbama klijus ir kiek jų reikia. Gal dėl to manasis popieirus ir gavosi per kietas. Kas dar turėtumėte kokių idėjų? ax.gif
Atsakyti
as esu dariusi, kai uzmigs mazoji idesiu foto, o siaip kai dariau kliju visai jokiu nedejau, tualet. pop sumirkau ir ant tinklelio kaip miltams sijoti isdelioju ir su kempinespaudziu, kad vanduo isbegtu, ai ir dar ant tinklelio po popierium medziaga dedu kokia medvilnyte, kad nuimti nuo tinklelio patogu butu, ant virsaus irgi, kai su kempine nusausinu, tada ta popieriu medziagoje nuimu ir islyginu ir gaunasi tas popieriu, ten dar kai isdelioju ta misini i ji galima ideti dziovintu lapu siuliu, geliu ir t.t. turiu ir darbo eiga aprasyta ir iliustruota ...
tikiuosi kiek padejau
Atsakyti
O kokį tualetinį popierių geriausia naudoti. Aš šį šeštadienį turiu pasidaryti popieriaus ir neturiu laiko eksperimentuoti, būtinai turiu gauti rezultatą, kitaip dovanos pakavimo idėja sugrius ax.gif
Atsakyti
tai kur gi ta zadetoji proceso eiga... Labai idomu butu
Atsakyti
rusu forume radau siek tiek apie popieriaus gamyba:

user posted image

pati niekaip neprisiruosiu pabandyt. vis niekaip laiko nerandu ax.gif .
kazkas anksciau cia minejo Ieva Babilaite. jei neklystu, jos darbu paroda kaip tik dabar vyksta Basanaviciaus g. esancioje galerijoje.
Atsakyti
4u.gif Biet MAja, labai,labai aciu
Atsakyti
Esu gaminusi tokį popierių dviem būdais:
1, reikia tualetinio popieriaus, jį susmulkinti ir sumaišyti su vandeniu. Mišinys turi būti grietinės tirštumo. maišant santykiu 3 su 1.(3stiklinės masės, o 1 stiklinė PVA klijų, galima ir lipalo) masę pilti ant plievelės, lygiai paskirstyti, nugerti vandens perteklių, išdžiūvusį paslėgti. kvapui ir tonui išgauti galima vartoti, kavą arbata, akvarelę.
2, klojant išmirkytas skiautes viena ant kitos. mirkyti mišinyje vanduo klijai.
taip galima išgauti labai įdomių darbų.
Atsakyti
Kiniškas, Ryžių popierius, kur Kaune jo yra tikrai nežinau, bet Vilniuje yra tokiu dailininkų parduotuvė tai joje tikrai yra, ir maau dar turėtų būti Mylidoje, prie Rimi Naujininkuose.
Atsakyti
Agfa , turėjau ir aš tokį norą pasidaryti lemputę prie lovos ar kaip toršerą. žinau reiktų kad kažkas iš vyriškos giminės suvirintų karkasą. o patronų būna pirkti su laidu. Tai jį tik pritvirtinti teiktų prie karkaso. o va su tuo popierium... kaip jį pritvirtinti ka laikytūsi?
Atsakyti
gal nelabai i tema bet naudinga smile.gif http://promo.ntv.ru/...d...sch&oid=282
Atsakyti
Rankų darbo popierius

user posted image

Popieriaus gamyba
user posted image

DAR
user posted image

Rankų gamybos popierius gali būti įvairiausių spalvų gamos
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 10 gegužės 2007 - 08:28