Įkraunama...
Įkraunama...

Dekoratyvinis popierius - pasigaminame patys ?

QUOTE(aliete @ 2011 03 04, 13:48)

metiloceliulioze  g.gif , reiks pasidomėti kas čia per paukštis biggrin.gif ,net pagooglinau, nu pasirodo maisto pramonėje ji naudoja smile.gif, tai kažkoks E, stabilizatorius, surišėjas...

galvojau galvojau, kodėl tau išmetė, kad jis maisto pramonėje naudojamas, o pasirodo ne taip parašius buvau, ne metiloceliuliozė, o metilceliuliozė biggrin.gif įdomu ar šios medžiagos skirtingos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2011 03 04, 22:32)

o kaip tas klijuotas popierius iš ko daromas? čia gal tarp servetėlių ar kažkokio  audinio kažkaip viskas sudėta, kad net siūti galima?  ax.gif  labai gražus popierius.

šitas darytas su servetėlėm smile.gifžolynai gelynai suklijuoti tarp servetėlių

o,aš visai nenustebau,kai metė puslapius su siejusiu su maistu, renkant, ta metilceliulioze biggrin.gif , pagalvojau gal kazkas panašaus į želatiną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 03 05, 10:25)

o,aš visai nenustebau,kai metė puslapius su siejusiu su maistu, renkant, ta metilceliulioze  biggrin.gif , pagalvojau gal kazkas panašaus į želatiną biggrin.gif

kai tirpsta vandeny, tikrai labai panašus į želatiną, tik kad nestingsta indelyje ir labai skaidrus ir bespalvis. bet ant skonio tai nebandysiu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 kovo 2011 - 10:58
QUOTE(aliete @ 2011 03 05, 10:25)

o,aš visai nenustebau,kai metė puslapius su siejusiu su maistu, renkant, ta metilceliulioze  biggrin.gif , pagalvojau gal kazkas panašaus į želatiną biggrin.gif

gal galima darbo eiga placiau parasyti,labai sudomino bigsmile.gif Grozis nuostabus wub.gif
Atsakyti
o čia autorinė technika (pačios sugalvota) ar iš kažkur išmokta? ax.gif
Atsakyti
na,trr, autorinė technika - parašyta skambiai lotuliukas.gif ,aš kuklesnė lotuliukas.gif , nes manau,kad autorinė technika šiuolaikinėm informaciniame kontekste iš principo siunkiai įmanoma...įmanomas kažkokių technikų perkialimas ar panaudojimas kitose srityse, kas duoda netikėtu rezultatų ir kuriuos būtų galima įvardinti kaip naujumus...,taip pat įmanomas naujų niuansų atradimas technikoje ir pan...
popieriaus klijavimas - tai labai labai labai sena:)
mano pamokėlė sudaryta aprašant ir parodant kaip aš tai darau ir sprendžiu iškylusius sunkumus susijusius su popieriaus klijavimu, sulipimu, prilipimu,lygumu ,lankstumu ir t.t.t., darau aš tokį klijuotą dekoratyvinį popierių senokai,tai visokių patirčių prisikaupė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 03 07, 09:08)
na,trr, autorinė technika - parašyta skambiai lotuliukas.gif ,aš kuklesnė lotuliukas.gif , nes manau,kad autorinė technika šiuolaikinėm informaciniame kontekste iš principo siunkiai įmanoma...įmanomas kažkokių technikų perkialimas ar panaudojimas kitose srityse, kas duoda netikėtu rezultatų ir kuriuos būtų galima įvardinti kaip naujumus...,taip pat įmanomas naujų niuansų atradimas technikoje ir pan...
popieriaus klijavimas - tai labai labai labai sena:)
mano pamokėlė sudaryta aprašant ir parodant kaip aš tai darau ir sprendžiu iškylusius sunkumus susijusius su popieriaus klijavimu, sulipimu, prilipimu,lygumu ,lankstumu ir t.t.t., darau aš tokį klijuotą dekoratyvinį popierių senokai,tai visokių patirčių prisikaupė smile.gif

ar toks būdas tiek senas, kad buvo naudojamas pvz viduramžiais? rolleyes.gif manau jei ten naudojami plastikai ar lygintuvai, tai nėra labai sena.
ir negi jūs manote, kad šiais laikais jau niekas nieko neišranda ir autorinių technikų nesugalvoja?? biggrin.gif mirksiukas.gif o "pardavinėti" ne savo ir dar "pasenusias" "paslaptis" sakyčiau nepadoru. tongue.gif mirksiukas.gif biggrin.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 kovo 2011 - 12:58
QUOTE(trr @ 2011 03 07, 13:30)
ar toks būdas tiek senas, kad buvo naudojamas pvz viduramžiais? manau jei ten naudojami plastikai ar lygintuvai, tai nėra labai sena.
ir negi jūs manote, kad šiais laikais jau niekas nieko neišranda ir autorinių technikų nesugalvoja??  biggrin.gif  mirksiukas.gif o "pardavinėti" ne savo ir dar "pasenusias" "paslaptis" sakyčiau nepadoru.  mirksiukas.gif  biggrin.gif
4u.gif

trr, nuoširdžiai manau ,kad šiais laikais, daug maž tradiciniuose rankdarbiuose amatuose ,ar panašiuose dalykuose autorinių technikų nieks neišranda biggrin.gif , tik interpretuoja,pritaiko,patobulina ir pan., ...čia juk neina kalba apie apie aukštasias mokslo technologijas biggrin.gif

mano daromas popierius jau kokie treti metai "vieša paslaptis" biggrin.gif - ir vienoj dekupažo knygoje darbus su juo pristatinėjau ir straipnelių buvo spaudoje, ir šeip visokiuose virtualiuose erdvėse apie jį šnekėjau...ir vis dar darant atsiranda visokių niuansu,man pačiai įdomių atradymų,patobulinimu...

tai kas jau tokio čia "nepadoraus" , jei daliniesi sava patirtimi ?
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 03 07, 14:09)

tai kas jau tokio čia "nepadoraus" , jei daliniesi sava patirtimi ?

aha, bet tik tada, kai kitas įvykdo kažkokias (jums naudingas) sąlygas. biggrin.gif

aukštosios technologijos aišku įtakoja, bet tobulėjimo, išradimų ar atradimų sfera tikrai tikrai kur kas platesnė ir jomis neapsiriboja... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 kovo 2011 - 13:16

! 
Reklaminio pobūdžio žinutės yra draudžiamos. Pakartotinai radus
panašaus pobūdžio žinutes, jos bus ištrintos be išankstinio perspėjimo, o dalyviams skirtos atitinkamos nuobaudos.
Atsakyti
vandenženklį pabandžiau, tik truputį nesigavo (nevisai ryškus), nes viela per plona, matos tik ant plonų lapų.

user posted image
kitam lape gal pilnesnė
user posted image

taip matos tik prieš šviesą, o šiaip nesimato nieko. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Tookiaaa idomia tema radau wub.gif Skaitau ir akys raibsta nuo Jusu talentu. Istikro ieskojau paprasciausio popieriaus sendinimo, bet kaip pradejau skaityt toliau, tai pasijutau tokia tustute ant rankdarbiu doh.gif Bandziau sendinti popieriu pieno ir liepsnos pagalba. Man nesigavo nieko verysad.gif Gal kad su ziebtuveliu dariau? O gal galite papasakoti ta buda su kava ar arbata? Buvau ir anksciau girdejusi si stebukla, tik kazkaip praleidau pro ausis, o va dabar prireike, o skaityti atgal svociuciu temutej labai jau daug. Net nepamenu kurioj temutej is visu blush2.gif Gal galite padeti man? Buciau labai dekinga 4u.gif
Ryt, kai bus laiko, reikes panangrineti Jusu stebuklinga temute wub.gif
Atsakyti