Įkraunama...
Įkraunama...

Dekoratyvinis popierius - pasigaminame patys ?

QUOTE(trr @ 2011 03 03, 01:11)
tiesa sakant čia iš bliūdo išgriebti masės likučiai ir sukrėsti į dubenėlį, pirštais gerai prispaudžiau visur ir palikau džiūti kelias dienas.

Ooo bigsmile.gif - tai labai kruopščiai tie pirštai padirbėjo, taip tolygiai paskirstyta ir taip gerai išlyginta. O kad prilipt gali, nebūčiau nei pagalvojus g.gif Jaučiu geriau, nei plėvelę geriau tada tiest tą tinklelį kokį, kur rėmeliui naudojamas. Man va toks labai patinka- prie jo nekimba pluoštai (nei pulpa nei vilna, veliant) Nors ir bet kokios senos sintetinės dieninės užuolaidos gabalas manau tiktų, tiek kad paliktų savo tekstūrinį įspaudą, bet gal dar gražiau gautųsi.... Apie popierinius dubenis jau seniai vis pagalvoju, bet tik pagalvoju, o kai darau popierius, tai ir išgaruoja tie dubenys... Na gal sekantį darymą jau pamėginsiu susiimt ir išmėgint:)
Atsakyti
aš sietelio gamybai panaudojau tokį plastikinį statybinį tinklelį, bet jis labai standus, gražiai į dubenėlį tikrai neįsities, nebent kokia dieninę užuolaida naudot. bet nenorių aš to tinklelio įspaudo g.gif , nuo stiklo dabar tas paviršius toks lygus.. rolleyes.gif

beje, gal bandei vandenženklius daryti? ketinu bandyti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 kovo 2011 - 14:06
Įkišiu ir aš savo trigrašį, nes kartais prikišu nagus prie popieriaus dirbdinimo... wink.gif
Tinklelio įspaudas man nepatinka dideliausiai, o popieriaus džiovinimas geriausias pasirodė ant stiklo. Panašiai gražiu veidu popierius išeina ir ant storos plėvelės.
Dubenėlio atveju, manau, jau ne tinklelio įspaudo problema, o tinklelio suguldymo be klosčių ant (arba į) sferinio paviršiaus. Gal tiktų silikoniniai reikalai, vaškiniai, vienkartiniai dubenys, gal išėmimui galima panaudoti kokį elastingą (kad lengvai be klosčių formuotųsi), bet pakankamai glotnų audinį-trikotažą?
Tiesa, turime juk valo tinklelius, išformuotus dubenėliu (įvairiausių dydžių koštuvėliai).
Greitu laiku pati neturiu galimybės tai išbandyti, todėl postringauju teoriškai.
Atsakyti
nors kita vertus jei masė neprilips, tai ir džiūdama deformuosis laisvai g.gif , tada jau be paslėgimo iš abiejų pusių neapsieisi.. g.gif žodžiu reikia eksperimentuoti, čia tik pasižaidimai buvo. bet kol kas nerandu kur jų tiek panaudoti, kad prie jų užsisėdėčiau ax.gif dabar mane labiau domina lakštai rolleyes.gif , (jų kokybė bei jų galimybės aptraukiant viršelius ar dėžutes.. ax.gif ). šian eisiu toliau eksperimentuot.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 kovo 2011 - 16:30
sveikutės,aš taip pat ,šiokia tokia savadarbių popieriukų megėja biggrin.gif
kad popieriaus masė džiudama nepriliptu prie dubens galima dubenį vazelinu ištepti,ar kokiu kitokių riebalu... prilipt neprilips ,bet atsiras šiokia tokia problemėlė , nes pats popierius "pagaus" riebalo ...
kitas būdas, išsilieti gipsinės formas, prie jų nelimpa smile.gif

trr, vienas būdas, norint išgauti lakšto plonumą ir lankstumą reikia įmašyti vandens pagrindo laką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 03 03, 19:53)
sveikutės,aš taip pat ,šiokia tokia savadarbių popieriukų megėja biggrin.gif
kad popieriaus masė džiudama nepriliptu prie dubens galima dubenį vazelinu ištepti,ar kokiu kitokių riebalu... prilipt neprilips ,bet atsiras šiokia tokia problemėlė , nes pats popierius "pagaus" riebalo ...
kitas būdas, išsilieti gipsinės formas, prie jų nelimpa smile.gif

trr, vienas būdas, norint išgauti lakšto plonumą ir lankstumą reikia įmašyti vandens pagrindo laką smile.gif

apie riebalą jau pagalvojau, bet kaip tik dėl tos priežasties atmečiau tai..

o lakas koks? kam šiaip skirtas (kokiems paviršiams)? gal su juo ir įklijinat popieriaus paviršių? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 kovo 2011 - 20:28
QUOTE(trr @ 2011 03 03, 21:27)
o lakas koks? kam šiaip skirtas (kokiems paviršiams)? gal su juo ir įklijinat popieriaus paviršių?  g.gif

lakas- paprasčiausias statybinis vandens pagrindo lakas,skirtas medienai,pasirinkimas jų nemažas ir matiniai ir blizgus ir brangesni ir pigesni smile.gif nelabai supratau ,kas tai "įklijinat" biggrin.gif , gal čia turi ,omenyje jau ištepti laku pati popierių g.gif ..., paprastesnis būdas neištepti lakų patį popierių, bet įpilti lako į pačia popieriaus masę, na tikriausiai žinote būdą ,kai į masę dedami pva pagrindo klijai, tai čia taip pai pat, tik vietoj klijų dedamas lakas..., pva klijai suteikia popieriau tokio kietumo, o lakas gali suteikti didesnio elastingumo...

dar apie formas-formą galima ir iš viršaus apdėti, t.y pvz. dubenį apversti ir apdėti iš viršaus... dar formai galima panaudoti ir perpjautą guminį kamuoliuką , jis apdejimui visai tinką, nes guma minkšta ,tai išsiema lengvai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aliete: 04 kovo 2011 - 09:20
aš knygų mugėj pamačiau, internete paskaičiau ir pritaikiau restauratorių patirtį. smile.gif PVA man nepatiko, jis sukietina lapus. g.gif dėl lako gal reiks irgi pabandyti su tuo ka turiu namie. popieriaus įklijinimas, tai kai popieriaus lapas ištepamas (ar mirkomas) specialiais klijais, kurie suformuoja popieriaus paviršiuje nematomą plėvelę, popierius tampa atsparesnis trinčiai ir rašalas visai nelieja (ir ilgaamžiškumui jo nekenkia ir t.t.).. 4u.gif todėl ir puoliau tą popierių daryt, nes kitom akim į jį pažvelgiau.. mirksiukas.gif rolleyes.gif

o nelūžinėjimui, tvirtumui ar lankstumui manau įtakos turi ir geras pavolavimas. g.gif

dėl formų, jo, apie atvirkštinį variantą nepagalvojau. thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 kovo 2011 - 11:03
geras popieriaus suslegimas,pavolavimas ,aišku, turi įtakos smile.gif , bet vien tik pertrintos popieriaus masės ir vandens neužtenga, reikia dar papildomos elastiškesnės medžiagos... dar esu girdėjusi,kad dedama želatina, bet pati nesu bandžiusi:)

a, su "įklijimu" supratau smile.gif, spendžiu,kad ta medžiaga ,kažkas iš klijų ,ar lakų ?
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 03 04, 12:17)
geras popieriaus suslegimas,pavolavimas ,aišku, turi įtakos smile.gif , bet vien tik pertrintos popieriaus masės ir vandens neužtenga, reikia dar papildomos elastiškesnės medžiagos... dar esu girdėjusi,kad dedama želatina, bet pati nesu bandžiusi:)

a, su "įklijimu" supratau smile.gif, spendžiu,kad ta medžiaga ,kažkas iš klijų ,ar lakų ?

tai va su želatina ir įklijindavo senovėj. smile.gif ir tie klijai (metiloceliuliozė, šitoj temoj mačiau kažkas jau minėjo) elastingumui būtent ir padeda. reiks man jų irgi įmaišyt į masę, vakar jau bandžiau, dabar dar džiūsta popierius, tai nežinau rezultato, bet manau per mažai įpyliau. bet paviršių paskui atskirai įklijinti vistiek reikia.
o kodėl neužtenka vien masės ir vandens? popieriaus tvirtumui? o jei su pva vėliau netyčia kada lapam sudrėkus nepradeda paskui sulipinėti? g.gif
Atsakyti
nepastebėjau,kad sudrėkus lapams, kuriuose buvo naudojama pvm jie sulipinėtu wink.gif
na, matyt, pati pastebėjai,kad vien tik iš popieriaus masės ir vandens popieriaus nepadarysi gan plono ir knygos viršelio sunkai aplenksi smile.gif,... na nelabai jis lankstus ir paslankus... jis daugiau tinka šeip ,kaip įdomaus popieriaus lakštas pvz. paišymui,grafikai, atvirutėm...

metiloceliulioze g.gif , reiks pasidomėti kas čia per paukštis biggrin.gif ,net pagooglinau, nu pasirodo maisto pramonėje ji naudoja smile.gif, tai kažkoks E, stabilizatorius, surišėjas...o, dar štai kokį straipsnį apie popieriaus restauravimą ir klijus aptikau
http://www.lnb.lt/do...stauravimui.pdf
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2011 03 04, 13:48)
nepastebėjau,kad sudrėkus lapams, kuriuose buvo  naudojama pvm jie sulipinėtu  wink.gif
na, matyt, pati pastebėjai,kad vien tik iš popieriaus masės ir vandens popieriaus nepadarysi gan plono ir knygos viršelio sunkai aplenksi smile.gif,

tiesa sakant kaip tik nepastebėjau didelio skirtumo g.gif na dar labai plonų ir neliejau, tiksliau vakar bandžiau, bet dar neištraukiau iš preso, nemačiau. ax.gif o paskui eisiu dėžutę daryt ir pažiūrėsiu kaip apsitraukia.

o aš skaičiau apie tai va čia paskui biskį dar čia.. (beveik tie patys autoriai, kaip tavo nuorodoj, tik gal paprastesne kalba parašyta)
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 kovo 2011 - 16:38