Įkraunama...
Įkraunama...

Dekoratyvinis popierius - pasigaminame patys ?

Sveikos, gal Jūs žinote, kur Kaune galėčiau rasti popieriaus šviestuvams gaminti. Jis panasus i "sviestinį". Jei kuri nors sate mačiusi, parašykit, nes labai reikia.
Atrodo va taip:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 balandžio 2009 - 20:14
Na as negaliu pasakyti ar ten yra toks popierius bet jei nebuvai paziurek uzeik yra keli popieriaus salonai, gal ten jei nebus tai gal zinos kur yra! vienas yra priesais rotuse senamiesti, nuo nemuno puses, kitas salonas yra einant link senamiescio nuo iki prie pilies, po desine, praejus tokia parduotuve "silas" ir dar yra einant nuo laisves alejos, praejus pozemine pereja po kaire viename bromelyje, tai ir remus paveikslams pardavineja! Gal pavyks rasti jei nebuvus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(flame @ 2005 10 24, 15:30)
Na as negaliu pasakyti ar ten yra toks popierius bet jei nebuvai paziurek uzeik yra keli popieriaus salonai, gal ten jei nebus tai gal zinos kur yra! vienas yra priesais rotuse senamiesti, nuo nemuno puses, kitas salonas yra einant link senamiescio nuo iki prie pilies, po desine, praejus tokia parduotuve "silas" ir dar yra einant nuo laisves alejos, praejus pozemine pereja po kaire  viename bromelyje, tai ir remus paveikslams pardavineja! Gal pavyks rasti jei nebuvus  ax.gif

Aciu uz info, bandysiu ieskoti, nes sumasciau pasidaryti sviestuva, jie pavyks idesiu foto.
Atsakyti
Berods floristikos skyriuose kažko panašaus esu mačius.
Atsakyti
Kažkokį labai įdomų popierių pardavinėja Kaune DUBINGIUOSE. Berods metro kaina 3 litai. Pas mus darželyje darė įvairias dekoracijas. Na jis ten į sviestinį nepanašus, o stiklo popierių jei teko tokį matyt.
Mano pažįstama pasidarė užuolaidas iš jo. Jis nei medžiaga nei popierius, na nemoku paaiškinti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2005 10 24, 20:10)
Kažkokį labai įdomų popierių pardavinėja Kaune DUBINGIUOSE. Berods metro kaina 3 litai. Pas mus darželyje darė įvairias dekoracijas. Na jis ten į sviestinį nepanašus, o stiklo popierių jei teko tokį matyt.
Mano pažįstama pasidarė užuolaidas iš jo. Jis nei medžiaga nei popierius, na nemoku paaiškinti.  blush2.gif

AGA o tas popierius floristikos salonuose nera plonas?, nes man reikia storesnio

Aciu ryt eisiu i Dubingius, paziuresiu ar jis tiks. Na ar dar neatsirado mano bendraminciu, norinciu pacioms pasigaminti sviestuvo? Butu idomu su kuo nors drauge gaminti, isradineti, lyginti... O gal visgi ka nors jau uzkreciau?
Atsakyti
Aš noriu, visko noriu thumbup.gif thumbup.gif . Pasidalink mintim kaip rėmą darysi.
Atsakyti
QUOTE(Jūružė @ 2005 10 25, 13:16)
Aš noriu, visko noriu thumbup.gif  thumbup.gif . Pasidalink mintim kaip rėmą darysi.

Galima is vielos sukti spirale, na toki rutuli, tada susikarpius atitinkamo plocio popieriaus juostomis, tada susukta rutuli apklijuoti. Galima lankstyti is vielos norimo formato karkasa ir ji apsukti popierium. Jei nori daryti auksta, mazdaug metro ar daugiau aukscio, lempas reikia imontuoti pvz. dvieju auksciu. Na cia gal reiktu su vyru aptarti kaip pritvirtinti lempas. Galima daryti cilindro formos, na fantazijai ribu nera.smile.gif
Atsakyti
Nu prašom gal čia įdėjų pagausit thumbup.gif
čia čia
Atsakyti
Labai norėčiau išmokti pasigaminti dekoratyvinį popierių. Esu bandžiusi pagal vieną "importavą" receptą, tačiau popierius gavosi per kietas. Gal kas žinote tikslesnes šiam užsiėmimui naudojamas priemones ir jų proporcijas? Dėkoju iš anksto aciuks.gif
Atsakyti
Aš tiesą pasakius nesu tikra, kad žinau kas tas dekoratyvinis popierius, bet gal šitas apie kurį dabar pagalvojau.
Aš pati tai nebandžiau, bet mačiau kaip per Discovery ar kažkiokią panašią laidą rodė.
tai procesas buvo toks:
Priplėšė skiauteliais popieriaus, įpylė į tą dubenėlį vandens, paliko, kad paminkštėtų tas popierius, vėliau įdėjo dar servetelių visokių, nes jos, tipo, minkštesnes, supylė į blenderį, į jį įlašino kvepalų, tipo, kad kvapas malonus būtų, įlašino skystu dažų (tokios konsistencijos kaip rašalas) . Suplakė viska, paskui ta masę perkošė, vėliau sudėjo tarp dviejų tokių kaip sugertukų ir lygintuvu išlygino. Gavosi toks grazus lapelis, kaip marmurinis, nelygiais kraščiukais smile.gif
Ne bet aš gal čia ir visai ne apie tai pripaisčiau smile.gif
Atsakyti
Esu girdėjusi ir skaičius, kad darbus iš tokio popieriaus daro dailininkė Ieva BABILAITĖ.
Darbai tikrai tarodo puikiai!
Atsakyti