Įkraunama...
Įkraunama...

Korsetas, diržas po gimdymo, ar jie reikalingi?

QUOTE(Gunia @ 2011 10 27, 11:25)
Sveikos,
kadangi jus cia su patirtim, gal galite patarti kokio dydzio juosmens-kryzkaulio itvara po gimdymo reiketu pirkti, kad butu tinkamas?  4u.gif  Iki nestumo nesiojau S dydzio drabuzius, o kokia liemens apimtis buvo, tikrai nepamenu  blush2.gif

jai pirksi specializuotoje parduotuveje, tai tau pardavejos parinks tinkama ir siaip ten ant dezutes buna parasyta.
Atsakyti
na as nesiojau ir nestumo metu ir po gimdymo..bet va beda tokia, kad daznai pamirsdavau uzsideti..ir dbr dar pilvukas atsikises siek tiek, tad uzsidedu kai tik nepamirstu ax.gif manau jie butini ir tikrai su jais daug smagiau, nes nugara ne taip skauda smile.gif
Atsakyti
Gimus pirmam vaikui dirzo nenesiojau. To pasekoje labai ilgai traukesi gimda, labai ilgai kraujavau, du menessius. Ir pilvas koks buvo pries gimdyma apvalus, toks ir liko. Ir nugara labai skaudejo, net apsiasarodavau kai reikedavo vaikuti i lova padet, negalejau is skausmo pasilenkt verysad.gif
Dabar pagimdzius antra vaikuti, dirza uzsidejau tik grizus is ligonines namo. Kraujavimas stiprus baigesi po dvieju savaiciu, o toliau tik tepliojo, kol visai nustojo. Pilvas irgi sakyciau truputuka pamazejo. Tad mano atveju dirzas po gimdymo buvo net butinas 4u.gif Ir toliau ji sekmingai nesioju, nugaros visai neskauda.
Papildyta:
QUOTE(Karolinos Mama @ 2011 10 28, 09:35)
o as manau kad tas dirzas tik mados reikalas, anksciau jokiu dirzu nebuvo ir nereikejo  g.gif

Dirzu anksciau nebuvo, bet mano mama, mociute pasakojo kaip pilvus po gimdymo verzdavosi ranksluosciais, visokiomis palomis, kad tik kuo greiciau jis trauktusi ax.gif
Atsakyti
As po pirmo gimdymo nieko nenesiojau, labai greit pilvukas dingo, tad ir neprireike. Antras buvo planinis cezaris, ir gine primygtinai rekomendavo isigyti dirza po gimdymo. Nusipirkau, bet uzsidejau lygiai viena karta, buvo vasara, patys karsciai, tai man labai nepatiko. Tad ir neprisiverciau. Si karta prireike daugiau laiko, kol atsistate pilvukas, bet gal kad antras gimdymas, o dar cezaris. Zodziu manau kad tai labai individualu. Mano praktiskai naujas dirzas nuo vasaros guli spintoje, jei kam reikia, kreipkites, parduociau daug pigiau 4u.gif
Atsakyti
man buvo labai reikalingi. mama sake,kad po dvynuku gimdymo atrodziau,kaip nestuke,kuri atvaziuoja su nedideliu pilvuku gimdyti. nesiojau ir dirza, ir korseta
Atsakyti
as po pirmo cp nenesiojau skirto dirzo/korseto ir pilvukas gan negreitai atsistate gal tik po kokiu 6 men. ir tai nepilnai,,o va po antro cp iskart dejausi korseta, ir tikrai galiu pasakyti kad super daiktas, tikrai pasiteisino, pilvas daug greiciau atsistate thumbup.gif tad rekomenduoju mirksiukas.gif
Atsakyti
pilvukas atsistate per pora sav, svoris buvo idealus, bet kai pilvukas nuejo ir viduj viskas sugyjo, tai kuri laika nesiojau ta dirza nugarai prilaikyti kuri dar budama nescia nesiojau. kadangi ir siaip turiu problemu su nugara, tai tas dirzas buvo butinas.
Atsakyti
As naudojau dirza po gimdymo, buvo atliktas CP-ir labai padejo dirzas, nes maziau skaudejo ir pilvas greiciau susitrauke. 4u.gif
Atsakyti
Turejau dirza nesciosioms,bet nestumo metu taip jo ir nenesiojau(nes nelabai jo prisireike).Bet ji su dziaugsmu panaudojau po gimdymo thumbup.gif .Ji uzsidejau kai sugrizau namo is ligonines.Uzteko menesio ir pilvukas pasidare vel plokscias mirksiukas.gif Galvoju,kad toks dirzas visai ne prosal po gimdymo ,nes ivairiu situaciju buna.Daugelis giriasi,kad pilvuko neliko jau po savaites,bet tai dazniausiai atsitinka panelems kurios pries pastojima buvo lieknos ir nepriaugo nestumo metu daug svorio mirksiukas.gif Va,o kitoms tenka nemazai pasistengti,kad susigrazinti buvusias linijas 4u.gif
Atsakyti
Po gimdymo nešiojau ortopedinį korsetą, kuris atskirai apspaudžia apatinę ir viršutinę pilvo dalį bei dar suspaudžia per taliją atskirai (nežinau ar suprantamai paaiškinau blush2.gif ), tai užteko nepilnos savaitės ir pilvuko kaip nebūta. Liko tik papildomi negausūs riebaliukai nuo priaugto svorio. Gimdžiau pati. Labai rekomenduoju visom nešioti korsetus ar diržus, greičiau viskas susitraukia smile.gif
Atsakyti
Antrą parą po CP gydytojai leido keltis ir vaikščioti. Toks nemalonus "tempimas" pilvo srityje buvo, kad net eiti buvo nejauku ir tik šiek tiek palinkus į priekį tempimas apmažėdavo. Tada vyr. akušerė pasiūlė korsetą. Pirmą kart jį užsidėjus nemalonų pojūtį kaip ranka nuėmė thumbup.gif Nuo tos minutės laksčiau tarsi jokio CP ir nebuvę bigsmile.gif Be to ir pilvukas po mėnesiuko nebebuvo išsišovęs ir nukaręs. Mano atveju jis buvo reikalingas ir pasiteisino visu 100% smile.gif
Atsakyti
Nešiojau diržą po gimdymo. Aišku geriau nei be jo, nes prilaiko pilvą. Tačiau didelio efekto nepajaučiau. Kažin kaip būtų buvę jei nebūčiau nešiojusi. Šiaip man buvo nepatogu sad.gif
Atsakyti