Dažnai išverdo kompotuko, sultis irgi geriam, bet skaičiau, kad nuo sulčių dingsta apetitas. Vienu metu daviau žalios arbatos. Sakė gerai nuo gerklės, bet tuo metu pasidarėm kraujo tyrimą. Buvo nedidelė mažakraujystė. Dabar neduodu, nes nuo žalia arbata trukdo pasisavinti geležį. Viena galą gydai, kitas kiursta....

Prašau patarimo,nes nebežinau tokią arbatytę duot,juk vaistažolių negalma daug duot....Ar galima silpną žalią duot,juoda...?

QUOTE(TITŪŠKA @ 2006 10 20, 12:04)
kur jūs mamytės
Prašau patarimo,ar galima duot žalios,raudonos ir juodos arbatos?Negi niekam neaktuali ši tema? 

MAnau jei nestipria, gal ir galima, bet gal zalia geriausiai tiktu...siaip ir man idomu butu suzinot, mes geriam metas, kurios pas mociute auga, daugiau nesugalvoju ka butu galima...

Mes irgi gėrėm mėtas,čiobrelius...bet perskaičiau,kad vaistažolių arbata trugdo pasisavint geležį,o raudona ne...joje nera kofeino ir ji nedirgina skrandžio,tai pagal tokį aprašymą atrodytų,kad tinka ir vaikam,bet dar norėjau sužinot jūsų nuomonę.
Pasirodo tokia tema mamoms neaktuali,tikriasia čia besilankančios mamytės nusiperka parduotuvėse arbatų su kuriom nereikia''terliotis'',tik užpila pravėsusiu vandenuku ir viskas(aš čia apie arbatas iš miltukų )
Arba duoda bilia kokią

Sveikos mamytes.
Mum irgi si tema aktuali. Jau kuris laikas suku galva kokia arbatele butu geriau mano mazyliui, vaistinej man patare vaisines geriau duoti, tai kuri laika gereme, melyniu , obuoliu ir dar ersketroziu ir avieciu uogu vaikiskas arbateles.
Bet dabar jau kuris laikas geriam misko uoga ir kitokias veisnias arbatas kur misiniai maiseliuose ir sveriamu buna pirkt, paskaiciau sudeti, kad ten nei juodos, nei zalios arbatos arbatzoliu nera. Dar truputi meducio idedu, kad skaniau butu. Ir geriam labai silpna.
Na manau kad gerai, jau pora savaiciu geriam ir jokiu alergiju nepastebejau.
Mum irgi si tema aktuali. Jau kuris laikas suku galva kokia arbatele butu geriau mano mazyliui, vaistinej man patare vaisines geriau duoti, tai kuri laika gereme, melyniu , obuoliu ir dar ersketroziu ir avieciu uogu vaikiskas arbateles.
Bet dabar jau kuris laikas geriam misko uoga ir kitokias veisnias arbatas kur misiniai maiseliuose ir sveriamu buna pirkt, paskaiciau sudeti, kad ten nei juodos, nei zalios arbatos arbatzoliu nera. Dar truputi meducio idedu, kad skaniau butu. Ir geriam labai silpna.
Na manau kad gerai, jau pora savaiciu geriam ir jokiu alergiju nepastebejau.
kiek zinau, zalio arbatos reiketu nebent nedaug duoti, nes ji tonizuoja. maniske is viso jokios arbatos nepripazista, tik vandenuka

as perku toki misini is "presto"-ten sudziovintos uogytes visokios,tai manau nieko blogo jos neturetu daryt

Aš EUROVAISTINĖS ARBATĄ VAIKAMS duodu.Labai mėgstam.
Paskui dar kmynų išverdu.Niam niam
Galima ir juodos be priedų duoti.Tik silpnos.Žalia ,raudona tai kažin ar gerai
O su medum tai reikia irgi labai atsargiai,kad nesualergizuotų.
Paskui dar kmynų išverdu.Niam niam

Galima ir juodos be priedų duoti.Tik silpnos.Žalia ,raudona tai kažin ar gerai

O su medum tai reikia irgi labai atsargiai,kad nesualergizuotų.
As saviskei anksciau pirkdavau hipp tirpias arbateles,bet dabar geriam virinta vandenuka arba sultis O is arbatu tai labai retai kokiu zoleliu isgeria.
Iki 2 metų duodavai HIPP arba Mazylio granuliotas arbatėles, kur užpili verdančiu vandeniu ir ištirpsta žirniukai. Na o dabar mergina geria vaikiškas arbatas kur buna pakeliais irgi plikomos, parduotuvėse pilna tokių, viena iš jų vadinasi "pasaka"
as tai duodu Hipo ivairias arbateles, o retkariais ramuneliu arba kmynu

Mano 1,1 metu sunelis geria Hipp ivairias arbatas, o kai kankina dantukai, nakciai duodu melisu arbatos, ji yra raminanti, todel visa nakti maziukas kuo puikiausiai ismiega.