Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(Sense @ 2010 05 24, 22:09)
Gal neteisingai jus supratau ("išskyros juk iš organizmo būna be bakterijų") , bet čia buvo ne konkrečiai skirta, o bendrai. Ypač toms, kurios mano, jog tik įsidėjus taurelę, gali atsirasti bakterijų ir taurelė nešioti ir įsidėti yra nesterilu.

viskas gerai smile.gif
Svarbu, kad suprastų tos, kurios labai bijo bakterijų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 05 24, 20:41)

Negrįžčiau ir aš, nors naudojau tamponus ir didelio diskomforto nejaučiau. Vis tik su taurele man geriau thumbup.gif

as irgi nebegryzciau, gailiuosi kad anksciau to gerio nebuvau suradus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 05 24, 16:17)
Turiu klausimą. Gal žinote, ar taurelė tinka moterims, kurios turi problemą - viena makšties sienelė išslinkusi į išorę, atrodo tarsi kauburėlis, dengiantis makšties skylutę. žinau ir ginekologė sakė, kad reikia plastinės operacijos, bet vis neprisiruošiu, nes kaip visos žinote, po tokių operacijų kokį mėnesį negalima sėdėti. Vasarą nesinori tokio "malonumo", o ir darbai negali laukti, tai vis atidedu. Ar galiu naudoti taurelę?

Atsakyti
Malibu, į Jūsų klausimą gali atsakyti tik ginekologas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 05 25, 08:12)

aš tai 1 kart girdžiu apie tokią bėdą. kažin ar čia dažnas reiškinys, todėl abejoju ar kas gali tiksliai atsakyt. manau tiesiog nusipirk ir pabandyk. o kaip tamponai? gali naudot?
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 05 25, 09:12)

Ir aš pritariu, kad į Jūsų klausimą gali atsakyt tik ginekologas... Iš principo naudoti gal ir galite, tačiau gal tiesiog neverta, kol nesusitvarkėte (t.y. nepasidarėte operacijos)? Nes gali būti, kad taurelė nesilaikys, pratekės arba jausis - o tai paprasčiausiai nepatogu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 25, 09:17)
aš tai 1 kart girdžiu apie tokią bėdą. kažin ar čia dažnas reiškinys, todėl abejoju ar kas gali tiksliai atsakyt. manau tiesiog nusipirk ir pabandyk. o kaip tamponai? gali naudot?

Ne toks ir retas. Ypač nekart gimdžiusioms ir taip pat vyresniame amžiuje..užtat gyd. ir trimituoja apie Kėgelio pratimus, tik reta juos daro kasdien ax.gif , nors ir visai nesunkūs.

http://www.sveikamoteris.info/?id=80
http://www.medicus.lt/?&item=89

Dubens organų nusileidimas pakankamai dažnas..slenka ir gimda, ir makšties dugnas, ir priekinė/užpakalinė makšties sienelės ir su savimi tempiasi tiesiąją žarną, šlapimo pūslę..
Nieko čia ypatingo, bet diskomfortas nuo to yra, kol dar nedaug įmanoma pratimais padėtį pataisyti, bet jei jau iškrenta žemiau fiziologinės ribos, tai plastinės operacijos rekomenduojamos.

Malibu, pasikonsultuokit su ginekologu dėl menstruacinės taurelės 4u.gif

Aš irgi turiu tą bėdą, po antro vaikelio atsirado doh.gif , bet aišku įtakos turėjo ir sunkios mažojo dubens ligos, ginekologinės operacijos dubenyje... man dar operuoti nesiūlo ir nereikia, tad taurelę galiu naudoti smile.gif Didesnį diskomfortą jaučiu įdėdama (lyg kliūna cool.gif )
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 15:02)
Ar yra tokiu, kurios nesioja vien taureles, be jokiu iklotu ir paketu?

QUOTE(Kriiste @ 2010 05 24, 22:50)
as irgi nebegryzciau, gailiuosi kad anksciau to gerio nebuvau suradus doh.gif

Aš nė už ką negrįžčiau prie tamponų ar paketų. Dabar naudoju taurelę be jokių papildomų apsaugų - nesidedu net kasdieninio įkloto. Kai išmokau gerai įsidėti, nė karto dar nepratekėjo, o man patinka kai ten vėdinasi viskas ir nešunta nuo tų įklotų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 05 25, 12:23)
Aš nė už ką negrįžčiau prie tamponų ar paketų. Dabar naudoju taurelę be jokių papildomų apsaugų - nesidedu net kasdieninio įkloto. Kai išmokau gerai įsidėti, nė karto dar nepratekėjo, o man patinka kai ten vėdinasi viskas ir nešunta nuo tų įklotų  thumbup.gif

nu man tik ta diena kur gausiausia prabega, jei tarkim laiku nepakeiciu, o buna kad isejus kur - ner galimybes - bet to kasdieninio ikloto - pilnai pakanka, o juos ir siaip naudoju, net ne per mmm - nu kazkaip be ju neissiverciu nikaip - isskyruu yra ir gana doh.gif , kiek tyrimu dariaus - viskas normoje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2010 05 25, 11:26)
nu man tik ta diena kur gausiausia prabega, jei tarkim laiku nepakeiciu, o buna kad isejus kur - ner galimybes - bet to kasdieninio ikloto - pilnai pakanka, o juos ir siaip naudoju, net ne per mmm - nu kazkaip be ju neissiverciu nikaip - isskyruu yra ir gana doh.gif , kiek tyrimu dariaus - viskas normoje unsure.gif

Na man irgi būna išskyrų, bet juk tai normalu, nieko baisaus, kad kelnaitės sudrėksta. Nebent jau tie kiekiai kažkokie.. Bet ypač per vaisingas dienas išskyrų gali būti netgi labai daug. Aš negaliu pakęst tų įklotų būtent dėl šutimo, nors ir reklamuoja, kad jei orui pralaidūs ir pan., bet realiai vistiek tas pats biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 05 25, 12:42)
Na man irgi būna išskyrų, bet juk tai normalu, nieko baisaus, kad kelnaitės sudrėksta. Nebent jau tie kiekiai kažkokie.. Bet ypač per vaisingas dienas išskyrų gali būti netgi labai daug. Aš negaliu pakęst tų įklotų būtent dėl šutimo, nors ir reklamuoja, kad jei orui pralaidūs ir pan., bet realiai vistiek tas pats  biggrin.gif

nu va kad tas sutimas mane maziau erzina - nei dregni apatiniai doh.gif , zinau kad normalu - tik nezinau koks kiekis normalu - nes nu labai nesmagiai jauciuos, o sakau ir tirtis bandziau - gal kas negerai - bet nieko nerado - vadinas normalu ti pas mane
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 24, 20:39)
o va aš nė už ką db negrįžčiau prie vienkartinių priemonių. ypač vasarą, fui, tas šutinimas, karštis, lipnumo jausmas tarpkojy, nei maudymuko užsidėt, nei plonų kelnių. man lb gaila, kad šita priemonė taip mažai reklamuojama, už tai daugybė moterų yra pilnos visokių kvailų stereotipų, mitų apie bakterijas ir kenčia kas mėnesį, ir maitina vienkartinių daiktų pramonę. ir net nesuvokia, kokio visoms prieinamo patogumo neturi

Va butent kad niekur dorai nera info apie tas taureles. Pvz. tie filmukai youtube man dave tik pavirsutiniska info. O detaliau??? Kazkaip isivaizduoju kad jos vistiek turi sukelt kazkiek nepatogumu, ar as klystu?
Atsakyti