Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

Kaip tais nėra bakterijų..

Vilniaus Šeškinės poliklinikos moterų konsultacijos vedėja, gydytoja akušerė - ginekologė Vilma Vasjanova:

- Makštyje yra daugybė įvairiausių mikroorganizmų, bakterijų, leukocitų. Mikroorganizmų kiekis ir pusiausvyra priklauso nuo higieninių įpročių, bendros moters sveikatos, amžiaus. Labai priklauso ir nuo vyro higienos bei švaros. Jeigu makšties išskyrų tepinėlyje nuolat randama patologinių bakterijų, reikia peržiūrėti savo higieninius ir seksualinius įpročius bei atlikti išplėstinius tyrimus - makšties išskyrų pasėlį, lytiniu būdu perduodamų infekcijų tyrimus.[I]

Makšties natūralūs ,,gyventojai” - tai įvairiausios bakterijos. Net neturint jokių nusiskundimų makštyje galima aptikti kokų, grybelių, virusų, parazitų.
Atsakyti
QUOTE(Petrita @ 2010 05 24, 16:54)
1. tikriausiai laikysite anatomijos valstybinį egzaminąsmile.gif sėkmės  4u.gif  aš šitą dalyką krimtau prieš 15 metų smile.gif
2. mm kraujyje, prakaite ar kt. išskyrose bakterijos veisiasi tik jei yra tam sąlygos (t.y. išskyros juk iš organizmo būna be bakterijų, nes kitaip tikriausiai jau būtų jums koks nors uždegimas?), o tik paskui bakterijos gali patekti iš aplinkos ir ten veistis, jei yra deguonies, šilta - drėgna terpė ir turi turėt ryšį su užteršta aplinka...

o dėl to, ar bandyti, ar ne - čia jau pati turite apsispręsti smile.gif

1. Ne, ne valstybini. Anatomija tai tik viena is svarbiausiu mano specialybes saku. Be to ne Lietuvoje gyvenu, cia truputi kitaip yra. Bet nebenoriu cia tersti temos, atsiprasau uz off topica blush2.gif

2. Bet tai ten juk ir yra ta palanki terpe. Juk nuo aplinkos jinai ne taip jau labai uzdara - taigi ir oro, ir uzkratu i maksti, kad ir kaip gaila, patenka (net ir dedant ta taurele). Is to atsiranda ir tos palankios salygos bakterijoms (juk pries dedamos ta taurele neisiurbiame oro ir nedezinfekuojame maksties), o dregnumas ir temperatura makstyje (apie 37 laipsniai) yra bakteriju dziaugsmas.

Na, nebenoriu cia jusu kankinti biggrin.gif
Labai aciu visoms, kurios netingejo man taip kantriai aiskinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 18:09)

2. Bet tai ten juk ir yra ta palanki terpe. Juk nuo aplinkos jinai ne taip jau labai uzdara - taigi ir oro, ir uzkratu i maksti, kad ir kaip gaila, patenka (net ir dedant ta taurele). Is to atsiranda ir tos palankios salygos bakterijoms (juk pries dedamos ta taurele neisiurbiame oro ir nedezinfekuojame maksties), o dregnumas ir temperatura makstyje (apie 37 laipsniai) yra bakteriju dziaugsmas.

o kaip jūs vyrą dezinfekuojat prieš lytinius santykius?
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 16:01)
Bakterijos esancios zmogaus organizme, besidauginancios harmonijoje su zmogaus kunu ir bakterijos atsirandancios isskyrose (mmm kraujyje, prakaite) yra du skirtingi dalykai. Vienzo, pasimeciau, dabar nezinau ar bandyti man ta taurele, ar ne  g.gif
Papildyta:
Ar jus esate tikra kad savaji gerai pazistate? Kaip tik dabar kremtu anatomijos mokslus, tai manau, kad siek tiek pazistu... ax.gif

jei neužneši bakterijų nešvariom rankom, tai ir neprisidaugins jų ten iš niekur tiek kad suardytų harmoniją. dar kartą rašau - pradėjus naudot taurelę makšties infekcijos mane kankina žyymiai rečiau nei seniau. be to - kvapas rodo patogeninių organizmų buvimą. pastovėjusiam pakete smarvė yra, iš taurelės - ne, taip kad nebent savo pačios mikrofloros bijote biggrin.gif
ar naudot, ar ne, čia žmogaus vidinis sprendimas turi būt. aš galiu patart naudojimą, nes nematau jokių trūkumų taurelėj, tik privalumus. bet nuspręsit tik jūs.

aš organizmą gerai pažįsstu biggrin.gif . ir ne tik žmogaus, bet ir bakterijų biggrin.gif . esu baigus biologiją, todėl galit pasitikėt tongue.gif
QUOTE(Petrita @ 2010 05 24, 16:54)
mm kraujyje, prakaite ar kt. išskyrose bakterijos veisiasi tik jei yra tam sąlygos (t.y. išskyros juk iš organizmo būna be bakterijų, nes kitaip tikriausiai jau būtų jums koks nors uždegimas?), o tik paskui bakterijos gali patekti iš aplinkos ir ten veistis, jei yra deguonies, šilta - drėgna terpė ir turi turėt ryšį su užteršta aplinka...

drinks_cheers.gif

pieniu pieva, ar turi lytinių santykių? ir ko gero dažniau nei 4 6 dienas per mėnesį? turbūt nereikiapasakot kiek ir nuo ko į makštį patenka bakterijų jų metu biggrin.gif ? bet makšties mikroflora puikiai su ta bakterijų ataka susitvarko. o ant taurelės jų rūšių ir vienetų bus milijoną kartų mažiau, todėl makščiai bus milijoną kartų paprasčiau sudorot jas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 05 24, 18:14)
o kaip jūs vyrą dezinfekuojat prieš lytinius santykius?

lotuliukas.gif

Prajuokinot. O jus su vyru kai mylites, tai cia taip be pertraukos 4 - 5 dienas, vienas nuo kito neatlimpat?

Dar karta aciu visoms uz paaiskinimus. Bent jau kol kas nuo tos taureles susilaikysiu... ax.gif
Atsakyti
pieniu pieva truputį vaikiškai rašote/juokaujate, tai susilaikykite jus nuo taurelės, nes vėl kitaip interpretuosite. smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
įdomu, ar Diva cup turi tą antgaliuką, ar youtube parodomojoj medž jis nukirptas?
Atsakyti
o va aš nė už ką db negrįžčiau prie vienkartinių priemonių. ypač vasarą, fui, tas šutinimas, karštis, lipnumo jausmas tarpkojy, nei maudymuko užsidėt, nei plonų kelnių. man lb gaila, kad šita priemonė taip mažai reklamuojama, už tai daugybė moterų yra pilnos visokių kvailų stereotipų, mitų apie bakterijas ir kenčia kas mėnesį, ir maitina vienkartinių daiktų pramonę. ir net nesuvokia, kokio visoms prieinamo patogumo neturi
Atsakyti
QUOTE(Be pykčio @ 2010 05 24, 20:33)
įdomu, ar Diva cup turi tą antgaliuką, ar youtube parodomojoj medž jis nukirptas?

Turi.
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 24, 20:39)
o va aš nė už ką db negrįžčiau prie vienkartinių priemonių.

Negrįžčiau ir aš, nors naudojau tamponus ir didelio diskomforto nejaučiau. Vis tik su taurele man geriau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 20:03)
lotuliukas.gif

Prajuokinot. O jus su vyru kai mylites, tai cia taip be pertraukos 4 - 5 dienas, vienas nuo kito neatlimpat?

tai jūs čia juokinat.. rolleyes.gif
nesupratau prie ko čia 4-5 dienos. Juk bakterijoms patekti tikrai nereikia 4-5 dienų, pakanka sekundės.. rolleyes.gif

QUOTE(Be pykčio @ 2010 05 24, 20:33)
Laba diena,

turi, bet jis neilgas...
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 05 24, 18:00)
Kaip tais nėra bakterijų..

Vilniaus Šeškinės poliklinikos moterų konsultacijos vedėja, gydytoja akušerė - ginekologė Vilma Vasjanova:

- Makštyje yra daugybė įvairiausių mikroorganizmų, bakterijų, leukocitų. Mikroorganizmų kiekis ir pusiausvyra priklauso nuo higieninių įpročių, bendros moters sveikatos, amžiaus. Labai priklauso ir nuo vyro higienos bei švaros. Jeigu makšties išskyrų tepinėlyje nuolat randama patologinių bakterijų, reikia peržiūrėti savo higieninius ir seksualinius įpročius bei atlikti išplėstinius tyrimus - makšties išskyrų pasėlį, lytiniu būdu perduodamų infekcijų tyrimus.[I]

Makšties natūralūs ,,gyventojai” - tai įvairiausios bakterijos. Net neturint jokių nusiskundimų makštyje galima aptikti kokų, grybelių, virusų, parazitų.

makšties išskyros yra viena. Aš ir nesakiau, kad makšty nėra bakterijų. Yra - nepatogeninės ir sąlyginai patogeninės, kurios gali sukelti infekciją esant floros disbalansui. Tačiau mėnesinių išskyros nėra makšties išskyros - tai gimdos išskyros, ir tai didelis skirtumas. Mėnesinių išskyros yra gimdos atsidalijusi gleivinė ir kraujas (nemanau, kad kraujyje ar gimdoje būtų bakterijų - gimdos ertmė bei kraujas yra sterilūs), ir užsikrėsti taip, kad išsivystytų infekcija reikia arba nenormalios makšties terpės su dideliu ten gyvenančių bakterijų disbalansu, arba infekcijos iš išorės. Jei makšties flora normali, nėra jokio pavojaus kad taurelėje esančios išskyros staiga imtų ir sukeltų uždegimą...
Tačiau manau, neverta čia gilintis į smulkmenas, nes esmė ta pati - taurelė nedidina infekcijų rizikos 4u.gif
Atsakyti
Gal neteisingai jus supratau ("išskyros juk iš organizmo būna be bakterijų") , bet čia buvo ne konkrečiai skirta, o bendrai. Ypač toms, kurios mano, jog tik įsidėjus taurelę, gali atsirasti bakterijų ir taurelė nešioti ir įsidėti yra nesterilu.
Atsakyti