Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 00:45)
Perskaiciau beveik visa ankstesniaja tema ir vistiek neradau atsakymo del to teliuskavimosi. Cia dar idejau citata is ankstesnes temos, kur Arabika uzdave klausima del to kraujo, kuris taip ir vaiksto pirmyn - atgal, t.y. is maksties i taurele, is taureles atgal i maksti ar net gimda. O tada palankiausia terpe bakterijoms.
Ir i sita, mano pacituota, Arabikos posta ir uzduota jame klausima, ankstesneje temoje, niekas taip ir neatsake.
O labai noretusi atsakyma suzinoti...

na aš naktim nenaudoju taurelės, nes man norisi kad neužsistovėtų ten kraujas gulint. dieną taigi neguli ištisai, be to dažniau pasikeiti, apsiplauni.
dėl bakterijų kol kas nekilo jokių bėdų, kaip tik kol nenaudojau taurelės, dažniau visokie uždegimai, grybeliai ir pan nesąmonės kartodavosi.
beje, net ir su paketu gulimoj padėty kraujas :teliuškuojasi", ir dar kaip biggrin.gif . atkreipk dėmesį kaip ryte 1 kart atsikelis ir eini į tūliką, gi plūsteli srovė atsikėlus iš lovos biggrin.gif , reiškia prieš tai "teliuskavosi" mirksiukas.gif
jei tinkamai laikaisi higienos - visos bakterijos kurios yra tavy, tau nedaro žalos, nes gerųjų būna daugiau už blogąsias ir jos nustelbia šias. jei labai jau bijai kažko iš išorės, tai gali tą taurelę verdančiu vandeniu perliet prieš dėdamasi. beje, ant paketų ir tamponų iš vis nežinai kokios bakterijos yra ir kiek neplautų rankų gamindami juos čiupinėjo. taurelę lieti tik tu pati, be to švariai nuplautom rankom.

Atsakyti
[quote=Novia,2010 05 24, 13:52]
tuomet buvo sneketa antroj temoj biggrin.gif

1. bakterijos nesiveisia, nes pasidaro vakumas; o jei kokios ir veisias kelios tai tam yra imunine sistema. Nemanau, kad naudojantis alwaysais juose nesiveisia ir negali patekti i virsu? schmoll.gif
2. pas mane jei ir teliuskuojasi tai per 2 gausiasias dienas, nes kitomis dienomis net apvertus niekas is jos neissikrato.. zodziu ne ta konsistencija. (Bet gal cia kiekvienai atskirai).

Konsistencija iš tiesų yra labai tąsi ir tiršta smile.gif todėl praktištkai nelabai kas ir teliuškuojasi. Nes iš gimdos mėnesinių metu išbėga ne grynas kraujas, o atsidalinusi gimdos gleivinė su krauju, todėl turinys būna tirštas, o dar kraujas per pusdienį - dieną (kiek taurelė ten būna) ir pakreša truputį, todėl tikrai taurelėj nelabai kas gali teliuškuotis ar juo labiau subėgti atgal smile.gif
O gulint visiškai nėra skirtumo, ką naudosit, nes makšties padėtis gulint yra įstriža (o ne horizontali): t.y. makšties anga yra aukščiau už gimdos kaklelį, tad subėgimo atgal tikimybė vienoda nepaisant ką naudotumėte (ar paketus, ar tamponus, ar taurelę). Tačiau jei gamta jau taip surėdžiusi, greičiausiai, niekas atgal ir nesubėga, o tiesiog neišbėga iš pačios gimdos miegant. Bent jau negausiomis dienomis (3-5d) mano įklotai po nakties būdavo švarutėliai, o kai naudoju taurelę, ši irgi praktiškai tuščia būna ax.gif
Dėl infekcijos, jei esate sveika, tai taurelės naudojimas infekcijos tikimybės nepadidins, nes taurelė nesugeria skysčio kaip tamponai, o tik surenka jį. Vadinasi, makšties sienelė būna padengta natūraliom apsauginėm gleivėm, kurios ir apsaugo makšties gleivinę nuo infekcijos. Tamponai sugeria ne tik kraują, bet ir tas apsaugines gleives, todėl gleivinė lieka "nuoga" ir lengviau pažeidžiama, o įklotai (ypač sintetiniai) sudaro šiltai drėgną mikroklimatą, kuris palankus veistis bakterijoms (tai įrodyta netgi mediciniškai). Taurelė sudaro vakuumą (t.y. ten nepakliūna deguonis, kuris paprastai reikalingas daugumai mokroorganizmų, be to kraujas sąveikaudamas su deguonimi sukelia nemalonų kvapą), nepažeidžia gleivinės ir nepakenkia normaliai mikroflorai, vadinasi, nėra palankių sąlygų veistis bakterijoms ir grybeliams, ir nėra nemalonaus kvapo.
Atsakyti
Gavau savo femmecup-skirtingai nei tikejausi, dydis manes tikrai nenugasdino thumbup.gif isidejau ir issiemiau be problemu, nors man dar ne mm...bet manau kad prisisiurbe ji ten kaip reikiant, ir laikesi tvirtai.Dabar lauksiu tu savo dienu, bet tikrai manau kad nesigailesiu-jau nesigailiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2010 05 24, 12:52)
tuomet buvo sneketa antroj temoj  biggrin.gif

1. bakterijos nesiveisia, nes pasidaro vakumas; o jei kokios ir veisias kelios tai tam yra imunine sistema.
2. Nemanau, kad naudojantis alwaysais juose nesiveisia ir negali patekti i virsu?  schmoll.gif

1. Kaip ten tas vakuumas susidaro? Juk oro neissiurbiate pries isidedamos. Vis tiek lieka ten deguonies. O tada ir bakterijos.

2. As Always jau seniai nebenaudoju. Tai ne paketai, o kazkoks celofanas. Ir vaiksciok su tuo celofanu 4 - 5 dienas blink.gif Naudoju pacius ploniausius Libresse skirtingu dydziu. Man labai retai prabega pro sali. Tamponu is viso nenaudoju. Blogai tas, kad ir tie Libresse mmm pabaigoje taip igrista, kad norisi juos mesti kuo toliau, nors nei beria, nei alergija turiu. Uztai ir pagalvojau apie ta taurele.

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 24, 13:15)
1. na aš naktim nenaudoju taurelės, nes man norisi kad neužsistovėtų ten kraujas gulint. dieną taigi neguli ištisai, be to dažniau pasikeiti, apsiplauni.
dėl bakterijų kol kas nekilo jokių bėdų, kaip tik kol nenaudojau taurelės, dažniau visokie uždegimai, grybeliai ir pan nesąmonės kartodavosi.
2. beje, net ir su paketu gulimoj padėty kraujas :teliuškuojasi", ir dar kaip biggrin.gif . atkreipk dėmesį kaip ryte 1 kart atsikelis ir eini į tūliką, gi plūsteli srovė atsikėlus iš lovos biggrin.gif , reiškia prieš tai "teliuskavosi" mirksiukas.gif

1. Bet tada vadinasi kazka kita naudojate, paketus ar iklotus. O tada vistiek tersimas iseina. Nebent del kitu priezasciu ta taurele naudojate. Man tai pvz. kai pagalvoju kiek siuksliu vien is mano panaudotu ismestu paketu, susidaro, tai plaukai ant galvos piestu stojasi. Bet jeigu naudoti ir taurele, ir paketa, tai kokia tada viso to naudojimo prasme?

2. Paketo atveju nors perteklius gali isbegti, o jeigu uzkimsta su ta taurele, tai niekas neisbegs.

Ar yra tokiu, kurios nesioja vien taureles, be jokiu iklotu ir paketu?
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 16:02)

as nesioju mirksiukas.gif , tiesa kasdieninius iklotukus irgi - bet juos keiciu tik ryte, ir nesioju visa laika, net kai ner mmm blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 24 gegužės 2010 - 15:20
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 15:02)
1. Kaip ten tas vakuumas susidaro? Juk oro neissiurbiate pries isidedamos. Vis tiek lieka ten deguonies. O tada ir bakterijos.

1. Bet tada vadinasi kazka kita naudojate, paketus ar iklotus. O tada vistiek tersimas iseina. Nebent del kitu priezasciu ta taurele naudojate. Man tai pvz. kai pagalvoju kiek siuksliu vien is mano panaudotu ismestu paketu, susidaro, tai plaukai ant galvos piestu stojasi. Bet jeigu naudoti ir taurele, ir paketa, tai kokia tada viso to naudojimo prasme?

2. Paketo atveju nors perteklius gali isbegti, o jeigu uzkimsta su ta taurele, tai niekas neisbegs.

lotuliukas.gif šiaip jau jūsų kūnas pilnutėlis bakterijų. tiesiog knibždėte knibžda. ir taip turi būti. ar su taurele, ar be jos, bakterijų ten yra ir bus. bet čia nk blogo, nustokit gąsdintis, taurelė tų bakterijų kiekio nepadaugina. tuo tarpu sintetiniai įklotai sukelia visokius puvimo procesus, pažiūrėkit koks kvapas būna po kelių val to įkloto doh.gif ,tuo tarpu taurelėj kraujas tikrai visiškai neprasmirsta. čia jūsų klaidinga samprata apie higieną ir pastovios nesąmoningos reklamos per tv sukelia tą bakterijų fobiją, kai realiai viskas atvirkščiai yra su tom bakterijom.

taip, naktį naudoju įklotus, o 2-3 mėnesinių dieną papildomai ir dieną dedu tą ploną kasdienį įklotą, nes mano mmm lb gausios, ir būna kad prabėga. Bet paskaičiuok db - per 1 ciklą sunaudoju 3 naktinius įklotus ir kokius 5 kasdieninius plonus be sparnų . seniau kai neturėjau taurelės, suvartodavau kokius 20 paketų viso tai tikrai per 1 mėnesines, jei ne daugiau dar, nes pirkdavau 2 pakelius minimum. taigi ekologiškumas kaip ir akivaizdus biggrin.gif

perteklius išbėgs jei persipildys, patikėk, iš patirties sakau, kai persipildo tai lb sėkmingai išbėga viskas lauk biggrin.gif . bet aš naktį vistiek nenoriu taurelės, todėl radau kompromisą su savim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 16:02)

Bakterijos neatsiranda iš niekur - arba turi būti sutrikusi makšties normali terpė, arba jos turi būti užnešamos iš išorės. Todėl jei viskas gerai, kodėl naudojant taurelę staiga jos turėtų atsirasti? Nebent voliosite ją po žemę ar purvinomis rankomis keisite rolleyes.gif O jei nėra jokių uždegimų, tai turėtų būti viskas thumbup.gif ...

Dėl vakuumo: deguonies jei kiek ir lieka, jis greitai sunaudojamas (pabandykit įkišt galvą į sandarų celofaninį maišą ir pasižiūrėkite kuriam laikui pakanka deguonies smile.gif Tai ir čia panašiai smile.gif

Aš naudoju tik taurelę ir jokių įklotų - ir kol kas viskas gerai: nei uždegimų, nei kvapų. Niekas man neteliuškuoja, neprabėga ir nedirgina mirksiukas.gif
thumbup.gif
Atsakyti
Bet ko jus visos taip svaigstat dėl tų bakterijų.. lyg tom dienom, kai nėra mmm, tai nėra bakterijų. Kaišot ir pirštus ir vibratorius ir vyro daikčiukus ir nieko, ir paketus ir kasdienius naudodavot ar Allways ar librese, tas pats celofanas, o kelnaitės šiuolaikinės, siūlai vadinami, mažuma dabar dėvi medvilnines normalias kelnaites. Ir pilna tų bakterijų, jos yra buvo ir bus. Ir taip turi būti, tik svarbu, akd būtų stipri imuninė sistema ir gera mikroflora.

Kaip moteris nepažįsta savo kūno doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 05 24, 15:21)
šiaip jau jūsų kūnas pilnutėlis bakterijų. tiesiog knibždėte knibžda. ir taip turi būti. ar su taurele, ar be jos, bakterijų ten yra ir bus. bet čia nk blogo, nustokit gąsdintis, taurelė tų bakterijų kiekio nepadaugina. tuo tarpu sintetiniai įklotai sukelia visokius puvimo procesus, pažiūrėkit koks kvapas būna po kelių val to įkloto doh.gif ,tuo tarpu taurelėj kraujas tikrai visiškai neprasmirsta.

Bakterijos esancios zmogaus organizme, besidauginancios harmonijoje su zmogaus kunu ir bakterijos atsirandancios isskyrose (mmm kraujyje, prakaite) yra du skirtingi dalykai. Vienzo, pasimeciau, dabar nezinau ar bandyti man ta taurele, ar ne g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sense @ 2010 05 24, 15:54)

Kaip moteris nepažįsta savo kūno  doh.gif

Ar jus esate tikra kad savaji gerai pazistate? Kaip tik dabar kremtu anatomijos mokslus, tai manau, kad siek tiek pazistu... ax.gif
Atsakyti
Manau bandyti reik tada, kai tam pribręsti. Jus dar tam nepribrendote. Naudokite jums priimtiną būdą, o po laiko prisiminkite ką skaitėte, galbūt persigalvosite.
Papildyta:
Kalbėjau ne apie tokį pažinimą, kai žinai kiek ir kur slankstelių turi moteris ar vyras,kur randasi plaučiai ar inkstai wink.gif
Atsakyti
Turiu klausimą. Gal žinote, ar taurelė tinka moterims, kurios turi problemą - viena makšties sienelė išslinkusi į išorę, atrodo tarsi kauburėlis, dengiantis makšties skylutę. žinau ir ginekologė sakė, kad reikia plastinės operacijos, bet vis neprisiruošiu, nes kaip visos žinote, po tokių operacijų kokį mėnesį negalima sėdėti. Vasarą nesinori tokio "malonumo", o ir darbai negali laukti, tai vis atidedu. Ar galiu naudoti taurelę?
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2010 05 24, 17:01)
Bakterijos esancios zmogaus organizme, besidauginancios harmonijoje su zmogaus kunu ir bakterijos atsirandancios isskyrose (mmm kraujyje, prakaite) yra du skirtingi dalykai. Vienzo, pasimeciau, dabar nezinau ar bandyti man ta taurele, ar ne  g.gif
Papildyta:
Ar jus esate tikra kad savaji gerai pazistate? Kaip tik dabar kremtu anatomijos mokslus, tai manau, kad siek tiek pazistu... ax.gif

tikriausiai laikysite anatomijos valstybinį egzaminąsmile.gif sėkmės 4u.gif aš šitą dalyką krimtau prieš 15 metų smile.gif
mm kraujyje, prakaite ar kt. išskyrose bakterijos veisiasi tik jei yra tam sąlygos (t.y. išskyros juk iš organizmo būna be bakterijų, nes kitaip tikriausiai jau būtų jums koks nors uždegimas?), o tik paskui bakterijos gali patekti iš aplinkos ir ten veistis, jei yra deguonies, šilta - drėgna terpė ir turi turėt ryšį su užteršta aplinka...

o dėl to, ar bandyti, ar ne - čia jau pati turite apsispręsti smile.gif
Atsakyti