Nieko nejaučiau nuo pat pradžių. Kažkaip visiškai nesudėtingai pavyko įsidėt, labiau mokinausi, kaip patogiai išsiimt Bet jau per antras mm įsidėdavau ir išsiimdavau per kelias sekundes O dabar jau niekas nepriverstų naudot tų šutinančių paketų
QUOTE(shopingas @ 2010 04 07, 14:58)
As naudoju ne taurele, o vienkartinius tokius dalykelius, tai man nuo pirmo karto jokiu nepatogumu. Net nejauciau, kad kazka isidejus. Aisku tik psichologiskai pirmas pora dienu vis sunerimdavau ar neprabega, ar tikrai gerai idejau, ar nepasisuko ir pan.
Jei nepaslaptis, kas tai yra "vienkartiniai tokie dalykeliai"?
Kiek žinau, yra kažkas panašaus į menstruacines taureles, tik yra ploni ir vienkartiniai. Negaliu pasakyt, guminiai, lateksiniai ar slikoniniai jie. Tačiau jie vienkartiniai, taigi, išmetami po kiekvieno panaudojimo, o tai, kaip žinia, teršia gamtą. Aš kažkaip pradėjau pastaruoju metu mąstyt apie tai, kaip žmogus žaloja mūsų gamtą, pradėjau visai neseniai rūšiuot šiukšles ir galvoju, kad taurelė vienas iš būdų pradėti saugot mūsų aplinką, kas mėnesį neišmetinėjant tu vienkartinių priemonių į šiukšlynus Aišku, ta mintis man atėjo jau pradėjus ją naudoti
QUOTE(aga1 @ 2010 04 07, 18:58)
Jei nepaslaptis, kas tai yra "vienkartiniai tokie dalykeliai"?
Instead Soft Cups - jie kiek kitaip atrodo nei taurele, bet man patogiau, nes man nepriimtina yra daugkartinio naudojimo isplaunama taurele.... Bet cia psichologiskai as to negaliu pakeist...
QUOTE(DukrytesMama @ 2010 04 07, 20:48)
Kiek žinau, yra kažkas panašaus į menstruacines taureles, tik yra ploni ir vienkartiniai. Negaliu pasakyt, guminiai, lateksiniai ar slikoniniai jie. Tačiau jie vienkartiniai, taigi, išmetami po kiekvieno panaudojimo, o tai, kaip žinia, teršia gamtą.
Daugkartines taureles man nepriimtina yra, o tamponu negaliu naudot. Paketu nebenoriu, nes viskas sunta ir labai nepatogu. O tos vienkartines taureles labai patogu, nes esme ta pati kaip ir daugkartiniu, o ir plaut nereikia. Na o del gamtos tersimo, tai jos naudojasi iki 12val, tai per para 2 sunaudoju (paketu turbut net nereikia sakyt, kad kelis kartus daugiau susinaudoja). Tai faktas, kad tersiama zymiai maziau nei su iprastom higienos priemonem.
Dabar man tos labai kvailas klausimas iškilo. Norčiau pabandyti, bet kaip ją pasikeisti pvz PC tualete(čia kaip pavyzdys, yra nemažai kitų vietų, svečiuose tarkim, kur kriauklės nėra tualete, o tik vonioj). Ten vanduo bėga tik išėjus iš kabinos. Tai kur tą kaušelį dėti? susivyniot ir neštis namo? Tarkim pas mane darbe kriauklės pačiam tualete irgi nėra, yra atskirai vonia. nesinešiu gi aš jo per koridorių, kad išplaut
Kažkaip tie vienkartiniai mane labai vilioja.
Kažkaip tie vienkartiniai mane labai vilioja.
QUOTE(Forget @ 2010 04 08, 13:31)
Dabar man tos labai kvailas klausimas iškilo. Norčiau pabandyti, bet kaip ją pasikeisti pvz PC tualete(čia kaip pavyzdys, yra nemažai kitų vietų, svečiuose tarkim, kur kriauklės nėra tualete, o tik vonioj). Ten vanduo bėga tik išėjus iš kabinos. Tai kur tą kaušelį dėti? susivyniot ir neštis namo? Tarkim pas mane darbe kriauklės pačiam tualete irgi nėra, yra atskirai vonia. nesinešiu gi aš jo per koridorių, kad išplaut
apie tai nemažai buvo kalbėta senoje temoje http://www.supermama...howtopic=339770
QUOTE(shopingas @ 2010 04 08, 01:59)
O tos vienkartines taureles labai patogu, nes esme ta pati kaip ir daugkartiniu, o ir plaut nereikia. Na o del gamtos tersimo, tai jos naudojasi iki 12val, tai per para 2 sunaudoju (paketu turbut net nereikia sakyt, kad kelis kartus daugiau susinaudoja). Tai faktas, kad tersiama zymiai maziau nei su iprastom higienos priemonem.
o iš ko jos pagamintos?
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 04 08, 16:08)
o iš ko jos pagamintos?
Berods is polietileno - reiketu paziuret atidziau. Ant dezutes neparasyta, o informacini lapeli ismetus esu (naujos dezutes plest nenoriu). Nors gal daugiau tu medziagu, nes krastai kaip silikono, o pati 'taurele' polietileno.
Lunette taurelė pagaminta iš 100% medicininio silikono.
http://www.lunette.l...aurele-669.html
http://www.lunette.l...aurele-669.html
QUOTE(shopingas @ 2010 04 09, 04:31)
Berods is polietileno - reiketu paziuret atidziau. Ant dezutes neparasyta, o informacini lapeli ismetus esu (naujos dezutes plest nenoriu). Nors gal daugiau tu medziagu, nes krastai kaip silikono, o pati 'taurele' polietileno.
Man ji atrodo labai plona, nebaisu, kad gali suplyšti, pvz išimant ar šiaip prisipildžius daugiau?
ir atrodo, kad sudėtinga turėtų būt išsiimti - nėra už ko suimti, o dugnas minkštas ir plonas
QUOTE(Petrita @ 2010 04 09, 10:54)
Man ji atrodo labai plona, nebaisu, kad gali suplyšti, pvz išimant ar šiaip prisipildžius daugiau?
ir atrodo, kad sudėtinga turėtų būt išsiimti - nėra už ko suimti, o dugnas minkštas ir plonas
Naudoju jau +-metus, bet apie suplysima net minties nebuvo. Manau tas neimanoma nei isimant, nei prisipildzius ar kitomis aplinkybemis (na nebent kuo nors astriu prarezus-bet tikrai ne nagu). Jis nestoras, bet tvirtas. Isimt nesudetinga visai, tik uz krastelio pirsta uzkabini ir issitrauki.
Sveikos,
Pradėjau seną temą skaityti ir ieškoti info ar suderinami Diva cup, Moon cup etc. su Mirena? Kazkas lyg yra Mirenos anotacijoje apie tamponų nenaudojimą. Gal kas žinote?
---------------------
Sorry, pati paieškojau Internete. Pasirodo, kad nėra jokių stabdžių naudoti Mirena ir Menstr. taurelę. Liuks.
Angliškai skaitančioms
http://www.mothering...ad.php?t=859690
Pradėjau seną temą skaityti ir ieškoti info ar suderinami Diva cup, Moon cup etc. su Mirena? Kazkas lyg yra Mirenos anotacijoje apie tamponų nenaudojimą. Gal kas žinote?
---------------------
Sorry, pati paieškojau Internete. Pasirodo, kad nėra jokių stabdžių naudoti Mirena ir Menstr. taurelę. Liuks.
Angliškai skaitančioms
http://www.mothering...ad.php?t=859690