Įkraunama...
Įkraunama...

barščiai (burokėlių sriuba)

Man pati skaniausia barščių sriuba yra su džiovintais grybais. :4u.
Atsakyti
Kazkada buvusioj Šešupėj valgiau Sibirietiškus barščius.Skystimas buroku (žodžiu sriuba raudona),bet vietoj burokeliu sriuboj kopūstai.su frikadelem...nerealiai skanu wub.gif iki siol galvoju ka nors panasaus reiks bandyt išsivirt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(suntea7 @ 2009 04 21, 17:58)
as panasiai darau ,tik acto pilu i pacia sriubyte apie pora saukstu.
o del prieskoniu tai man nelabai patinka malti lauro lapai, todel dedu tiesiog lapus, o baigus virti juos isgriebu. ir dar svarbus dalykas, as i burokeliu sriuba būtinai dedu pakepinta svoguna su morkomis, priduoda gero skonio good.gif

As alergiska svogunams ir cesnakams,todel niekur nededu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Liwuska @ 2009 12 01, 12:13)
seiptai i tikrus barscius, dedamas raugintas kopustas rolleyes.gif  as tai dar pakepinu salto rukymo lasinuku, nu morku svogunu...burokelius sviezus irgi pakepinu ir kai jau baigdineja kepti, tai idedu pora saukstu pomidoru pastos biggrin.gif  ir gaunasi laaabai skanei blush2.gif


Kiek žinau su kopūstais - tai jau ukrainietiški barščiai.
Atsakyti
ukrainietiški barščiai su pupelėmis smile.gif
Atsakyti
Na taip, žinau.
Tik aš dar nebuvau girdėjusi, kad tikri lietuviški barščiai yra su kopūstais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anita5 @ 2009 11 20, 13:08)
tik va kol burokėlius prisiversdavau išsivirt  doh.gif (jie taip ilgai verda) bet dabar įkišu į mikrobangę 10 min ir burokėliai paruošti vartojimui  biggrin.gif

Gal galima plačiau mirksiukas.gif

Mano vaikai labai mėgsta burokėlių sriubą 4u.gif Tik va man ji gaunasi vos vos ružava, o ne sodri blush2.gif

Gal jūs žinote kokių gudrybių kaip gerai paruošti burokėlius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 12 10, 12:30)
Gal galima plačiau  mirksiukas.gif

Mano vaikai labai mėgsta burokėlių sriubą  4u.gif Tik va man ji gaunasi vos vos ružava, o ne sodri  blush2.gif

Gal jūs žinote kokių gudrybių kaip gerai paruošti burokėlius  4u.gif

mano vaikai irgi labai megsta burokeliu sriuba smile.gif as visada po 5 min kai idedu burokeliu dedu 1 val saukteli acto , sriuba visada lieka raudona , galima citrinos rugsties, taip darydavo mano senele ax.gif
Atsakyti
Bubocka, ačiū, išbandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 01 04, 10:23)
Bubocka, ačiū, išbandysiu  mirksiukas.gif

prasom , skanaus 4u.gif
Atsakyti
Burokėlius galima pakepinti keptuvėje įberus raudonosios paprikos miltelių
Dar galima įberti ciberžolės,arba grybųd dž.miltelių.
Sriubai suteiks pikantišką skonį.
Į burokėlių sriuba galima įdėti ciela obuoliuką,{rūgštesnį},prieš patiekiant jis isimamas
Aš,virdama burokėlių sriuba pakepinu morką,bu
rokėlį tarkuotą,bebaigiant įtarkuoju nedidelį obuolį patroškinu.
Tiekiant į pjaustau česnako skiltelę.
Atsakyti
aš beveik visada į barščius dedu džiovinų baravykų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(la_vita @ 2010 01 07, 11:02)
aš beveik visada į barščius dedu džiovinų baravykų  thumbup.gif

as irgi, man labai skanu wub.gif
Atsakyti