Įkraunama...
Įkraunama...

barščiai (burokėlių sriuba)

vakar viriau barščius, dariau va taip:

užviriau sultinį( iš kubelio), tada dėjau prieskonius: lauro lapelius, pipirus, krapus, paviriau kelias minutes, tada sudėjau susmulkinta kepta mėsytę( kiaulieną), dar šiek tiek paviriau, tada dėjau bulvytes susmulkintas, paviriau apie 10 min. ir sudėjau naminius ( anytos) burokėlius marinuotus stiklainiuke. Ant mažos gnies paviriau dar kelias minutes. Gavosi labai švelnūs baršteliai 4u.gif Pasigardinom grietine ir sušveitėm visą puodą thumbup.gif
Atsakyti
siandien ir as viriau barstukus smile.gif receptas niekuo neypatingas, i vandenuka dejau kubeli sultinio, supjaustytas bulves, pakepinta morka su svogunu, kadangi dar turejau paprikos, dejau ir jos, dar cesnako skiltele. viska paviriau tuo paciu imetusi lauro lapeli ir pipiriuku. ir galiausiai supyliau tarkuotus burokelius ir sriubyte pagardinau norimais prieskoniais, zalumynais, del rugsteles galima siek tiek acto ipilti. pries valgant zinoma galima isideti grietines smile.gif gavosi stai kas smile.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanite: 28 rugpjūčio 2009 - 14:51
QUOTE(Tanite @ 2009 08 28, 15:37)
siandien ir as viriau barstukus  smile.gif

mmm kaip skaniai atrodo, as lygiai taip pat verdu tik dar ipjaustau rukytu desreliu arba is farso frikadeliu imetu kelias, labai skaniai gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
mmm, kiek skaniu ideju, mano si sriuba irgi megstamiausia, reikes sivakar butinai issivirt, pasiskolinus kuria nors ideja! clap_1.gif
Atsakyti
o aš barščius verdu iš virtų burokėlių, juos sutarkuoju, užpilu šiek tiek acto ir dedu į sriubą jau baigiant virt, paverdu kelias minutes ir viskas.
tik va kol burokėlius prisiversdavau išsivirt doh.gif (jie taip ilgai verda) bet dabar įkišu į mikrobangę 10 min ir burokėliai paruošti vartojimui biggrin.gif
o čia pasiskaičiau, kad barščius verdat iš šviežių burokėlių, tai reikės pabandyt g.gif
Atsakyti
Ka tik suvalgiau barsciu lekste, ir stovi salia tuscia lotuliukas.gif Nera ka fotografuoti, tai mano megstamiausia sriuba.
Burokelius dedu zalius ir stambiasi supjaustytus, man tokie labiausiai patinka, kad jausciau ka kramtau, ir morkas taip pat...
Atsakyti
Man ir MB viena skaniausių sriubyčių smile.gif

Aš irgi užvirus vandeniui metu kubelį daržovių arba vištienos sultinio, bulves. Verdu 10-15min. Po to dedu pakepintą (tarkuotą) morką su poru (įdėjusi šaukštą pomidorų padažo), rauginto arba marinuoto agurkėlio, pipirų, lauro lapų, į pabaigą smulkiai pjaustytą dešrelę ir vakuotus barštelius. Jei norisi dar sotesnės - konservuotų pupelių. Kartais skaninu trupučiu maltos gelsvės prieskoniu. Ir aišku daug grietinės biggrin.gif, krapų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blondie*: 20 lapkričio 2009 - 17:27
Jooo, ir daug grietines, butinai thumbup.gif
Atsakyti
Prieš tai aprašytos sriubos foto smile.gif
user posted image
Atsakyti
Skaniuasi barščiai yra iš rūkytos karkos, tik reikia kantrybės, nes reikia ilgai virti, jei neturite greitpuodžio
Atsakyti
Mano vaiku megstamiausia sriuba - burokeliu. Daznai tenka virti.
Pirmiausia dedu i puoda turimos/norimos mesytes, nuverdu, kai mesyte isverda, isimu, dedu pjaustytas bulves, tada pakepu keptuvej svogunus, kai apkepa, dedu morkas, kai morkos apkepa - zalius tarkuotus burokelius. Kai visos darzoves suminksteja ir apkepa, viska verciu i puoda, kartais dedu sviezio kopusto, pomidoru. Prieskoniai - lauro lapai, pipirai juodieji kvapieji, druska, zalumynai.
Niekada nepilu jokio acto ar rugsties i sriuba. Ji buna rugstoka ir labai skani smile.gif , mes valgom su grietine ir uzsikandam cesnaku. antigripine sriuba.
Atsakyti
seiptai i tikrus barscius, dedamas raugintas kopustas rolleyes.gif as tai dar pakepinu salto rukymo lasinuku, nu morku svogunu...burokelius sviezus irgi pakepinu ir kai jau baigdineja kepti, tai idedu pora saukstu pomidoru pastos biggrin.gif ir gaunasi laaabai skanei blush2.gif
Atsakyti