Įkraunama...
Įkraunama...

barščiai (burokėlių sriuba)

QUOTE(tasha @ 2008 09 24, 23:51)
Man pati skaniausia sriubyte is burokeliu lapeliu.
Issiverdu buljona, bet koki ar su frikadelem ar siaip mesytes mazu gabaliuku pakepinu ir isverdu buljoniuka ar vistytes buljoniuka. Siandien pasikepinau vistienos krutineles gabaliukus ant alyvu aliejaus truputuko, idejau pipiriuku, prieskoniu ir sviezio smulkinto baziliko,druskytes. Susidejau apkepta vistiena i verdanti vandeni, isipjausciau morkyte ir paviriau, tada sudejau supjaustytas kubiukais bulvytes, susimulkinau burokeliu lapus ir kotelius ir irgi sudejau. Kai bulves beveik isvire sudejau i puoda saujyte susmulkintu rugstyniu ir susmulkinta cesnaka.Paragavau ar netruksta prieskoniu ar druskytes. Paviriau,kol bulves visiskai isvire ir isjungiau. Pamaisiau dar karta viska ir palikau,kad praaustu. Pries valgant uzsibalinti grietine.MB atsistebeti negaloejo,kad is burokeliu lapu galima tokia skania sriubyte isvirti.
Skanau 4u.gif

Labai skani sriubyte thumbup.gif Sendien kaip tik tokia virsiu, bet as desiu dar rukytos desrytes del skoniu ir gele dar itarkuoju kiausinio virto ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gandriuke...: 13 kovo 2009 - 18:09
Pati skaniausia sriubyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 09 25, 01:51)
Man pati skaniausia sriubyte is burokeliu lapeliu.
Issiverdu buljona, bet koki ar su frikadelem ar siaip mesytes mazu gabaliuku pakepinu ir isverdu buljoniuka ar vistytes buljoniuka. Siandien pasikepinau vistienos krutineles gabaliukus ant alyvu aliejaus truputuko, idejau pipiriuku, prieskoniu ir sviezio smulkinto baziliko,druskytes. Susidejau apkepta vistiena i verdanti vandeni, isipjausciau morkyte ir paviriau, tada sudejau supjaustytas kubiukais bulvytes, susimulkinau burokeliu lapus ir kotelius ir irgi sudejau. Kai bulves beveik isvire sudejau i puoda saujyte susmulkintu rugstyniu ir susmulkinta cesnaka.Paragavau ar netruksta prieskoniu ar druskytes. Paviriau,kol bulves visiskai isvire ir isjungiau. Pamaisiau dar karta viska ir palikau,kad praaustu. Pries valgant uzsibalinti grietine.MB atsistebeti negaloejo,kad is burokeliu lapu galima tokia skania sriubyte isvirti.
Skanau 4u.gif


Na tikrai labai skanu smile.gif Aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2007 02 09, 20:52)
skaitau ir seilė tįsta. Galėčiau niekuom kituom nesimaitint tik barščiais, bet va bėda - nemoku išvirt... Tokie neskanųs pačios virti gaunas... Parsisiunčiu karts nuo karto internetu kedainių "paruošinuką", bet taip tie barščiai brangiai atsieina, nors tokie skanūs...
Turiu porą klausimų
1. kaip paruošt pačius burokėlius? Išsivirt šviežius neluptus, paskui susitarkuot? Nes aš kiek su marinuotais bandau daryt, tai visiškas š gaunas, plius spalva dingsta.
2. frikadelės... Aš jas darau iš jautienos faršo, įdedu mairūno, druskytės pipiriukų, batono šiek tiek, jei netingiu įtarkuoju svogūno. Tada šiek tiek pakepu orkaitėje ir beveik iškepusius metu sriubon, nes kaip minėjau iš Kėdainių paruošinuko verdu, tai man mėsa nespėtų išvirt. Neblogi gaunas, bet būna ir skaniau  smile.gif Kal galit kuri skanius aprašyt.
3. gal dar žinot, kokių kitų "paslapčių". Pvz. viena pažįstama rusė pasakojo, kad jos bobutė iš Rusijos gilumos verda skaniausius barščius pasaulyje, tai jos paslaptis - būtina bulves virt cielas ir prieš pat pabaigą jas ištraukt, suminkyt ir mest atgal. Bet kažkas kažką panašaus jau rašė. Arba, kad snakiausi porą dienų pastovėję. Šitą, tai iš patirties sužinojau. Kal dar kokių paslaptėlių yra?
4. man dar įdomu būtų sužinot, kaip išvirt barščius be kūbelių, t.y. kaip išvirt tikrą buljoną su kaulu, mėsos luitu, ko dar reikia?
Labai būčiau dėkinga, jei kas skirtų porą minutėlių. Taip gėda, taip skaniai maistą gaminu, bet nemoku pasigamint savo pačios mylimiausio patiekalo... frusty.gif

1.burokelius as jau perku isvirtus vakuume(darbscios tikriausiai pacios verda,as tam neturiu laiko blush2.gif ).sutarkuoju,parugstinu baltuoju vyno actu.
2.frikadeles darau kaip ir kotletu tesla(cia jau nuo fantazijos priklauso).
gaminimo eiga:uzverdu vandeni su sultinio kubeliais,idedu prieskoniu(juoduju pipiru,maltu lauro lapu,dziovintu krapu,dziovintu petrazoliu,maltu saliero saknu,dziovintu salieru lapeliu) dedu is zalio farso suformuotas frikadeles verdu 10min.,po to sudedu kubeliais supjaustytas bulves ir verdu dar 10 min.nuo virimo pradzios praejus 20 min.sudedu parugstintus burokelius.palaukiu kol puodas vel uzverda.ir jau galima valgyt thumbup.gif
p.s jei turi dziovintu grybu skanu imest saujele virimo pradzioj smile.gif
4.verdan sultini su kaulu reikia druskos ir prieskoniu(juoduju pipiru,maltu lauro lapu,dziovintu krapu,dziovintu petrazoliu,maltu saliero saknu,dziovintu salieru lapeliu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 17 balandžio 2009 - 04:02

Aš,išbandžiau burokėlius kepti orkaitėje {folijoje}
Gerai su šepetuku nuvalome burokėlį jį aptepame aliejumi ,apibarstome kapotu
česnakiuku.skonis nuostabus.
galima dėti jau į bebaigiančią virti sriubą skonis jau visai kitoks negu išvirto.
Aš,pakepinu svogūno ant aliejaus obuolio įdedu pomidorų tyrės ir sutarkuoju burokėlį.Salotos pasaka.
Dabar jau galima įpjaustyti svogūniuko laiškų ,krapukų.
Man barštelių sriubytė skani su mėsos kukuliukais[o,į vidų įdėti džiovintų ,išvirtų grybų}
Su lapeliais man skanu jau tik su daržovėmis[įpjaustant paprikos poro,česnakiuko}
,bet ,jau be jokių priedų,nebent jogurtukas.
Aš į visas sriubytes išsyrus pieniškas ir kopūstų,visad įpjaustau česnako.,prieš patiekiant.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 04 17, 05:00)
gaminimo eiga:uzverdu vandeni su sultinio kubeliais,idedu prieskoniu(juoduju pipiru,maltu lauro lapu,dziovintu krapu,dziovintu petrazoliu,maltu saliero saknu,dziovintu salieru lapeliu) dedu is zalio farso suformuotas frikadeles verdu 10min.,po to sudedu kubeliais supjaustytas bulves ir verdu dar 10 min.nuo virimo pradzios praejus 20 min.sudedu parugstintus burokelius.palaukiu kol puodas vel uzverda.ir jau galima valgyt thumbup.gif

as panasiai darau ,tik acto pilu i pacia sriubyte apie pora saukstu.
o del prieskoniu tai man nelabai patinka malti lauro lapai, todel dedu tiesiog lapus, o baigus virti juos isgriebu. ir dar svarbus dalykas, as i burokeliu sriuba būtinai dedu pakepinta svoguna su morkomis, priduoda gero skonio good.gif
Atsakyti
Šiandien viriau barščiukus, labai labai skanius, tokiu dar nebuvau išvirusi, gal su meile viriau wub.gif .
Pirmiausia paprieskoniavau iš vakaro šonkauliukus, su druska ir pipiriukais. O šiandien dėjau virt sultinį iš jų, kartu su svogo galva, česnakais, pipiriukais cielais, kmynais, lauro lapeliais, druskyte, ir morkytėm smile.gif .
Kai šonkauliukai išvirė, dėjau sutarkuotus šviežius burokėlius, dar jų kotelių supjaustytų, ir šiek tiek paviriau, bet labai trumpai, kad nedingtų spalva. Ir galiausiai pridėjau svogūnų laiškų ir krapų. O bulves atskirai viriau.
Niam niam thumbup.gif , dar įsidedi grietinės, acto šiek tiek, ir kerti, kad net ausys linksta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 04 17, 05:00)

4.verdan sultini su kaulu reikia druskos ir prieskoniu(juoduju pipiru,maltu lauro lapu,dziovintu krapu,dziovintu petrazoliu,maltu saliero saknu,dziovintu salieru lapeliu)

drinks_cheers.gif Gaunas puikiausia sriubyte. Nereik ne tu kubeliu. thumbup.gif
Burokelius asmeniskai pati marinuojuos, tai ir skonis sriubos buna puikus ax.gif
Atsakyti
Kaip tik dabar idejau virti versienos gabaliuka su kaulu, o kai sultinys bus isvires virsiu burokeliu su lapkociais sriubyte. As acto niekad nededu, nes tiesiog negaliu valgyt nieko su actu. Viska darau kaip ir dauguma jusu. Tik sriubai pakepinu cesnaka ir svoguna alyvu aliejuje ir pabaigoje idedu nemazai krapu bei dziovintu ciobreliu. Buna labai aromatinga:)
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 10 27, 18:51)
Daug terliones. Isvirk sultini. Atskiram puode sudek sutarkuotus burokelius nevirtus, idek pora gabaliuku lasiniu, pora saukstu pomidoru pastos ir patroskink truputi, po to supilk sultini ir virk toliau, kai burokeliai suminkstes idek pakeptas tarkuotas mokas (burokine tarka. Ukrainieciai aplamai netarkuoja, o smulkiai pjausto) pakeptas, svoguna, virk toliau ,po to idek papjaustyto kopusto, kai kopustas suminkstes , paprikos supjaustytos juostelem, tiesa beveik su kopustais dedamos ir bulves. Kai darzoves bus minkstos ragauk ar dar deti druskos, 15 min iki pabaigos idek lauto lapa, juodu pipiru, kvepenciu pipiru. Gali dar deti pomidoru pastos jau nedejai svieziu pomidoru kartu su paprika. Vienu zodziu tikri ukrainietiski barsciai yra labai tirsti ir daug visokiu darzoviu. I sultini galina deti rukytos mesos.

Vajetau ,kaip as vis noredavau suzinoti ukrainietisku barsciu recepta.Mazdaug taip ji ir isivaizdavau,bet dabar jau zinosiu tiksliai clap.gif .Aciu,tavi aciuks.gif
Atsakyti
labai mėgstam barščius ir iš šviežių burokėlių ir iš vakuotų thumbup.gif
Atsakyti
gerai kad netyčia viena akim užmačiau šią temą.
noriu burokėlių sriubos, vsio, ryt virsiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti