Aš kai viriau burokėlius tai prieš tai juos pakepinau su morka ir svogūnu ant sviestuko, skanu labai paskui sudedu į puodą ir užpilu vandeniu, tada dar dedu druskos, pipirų, pilu obuolių sulčių ir dedu dar kečupo šaukštą, nu čia pagal skonį. Dar jei turim baravykų džiovintų ir ant galo bulvytes, nu labai skanu
QUOTE(Delfinukė @ 2007 08 14, 21:10)
O grybus tik džiovintus ar šaldytus galima dėt? Gal kas bandėt su pievagrybiais? Bijau pati ekperimentuot
as tai dedu marinuotu grybu misini,ten ju visokiu maziuku buna.labai skanu !!!!
Aciu mamytes uz barsciu receptukus
anksciau nieko nemokejau, dabar pradejau tik gaminti, papasakosiu savaji ruosimo buda:
pasigaminu frikadeles(farsas, cesnakas, pipirai,kiausinis, druska) pradedu jas virti, tada metu bulves ir morkas, tada paprika, cesnako, acto, prieskoniu ir tada virtus burokelius.
Bandziau daug variantu, bet maniskiui sitie sake geriausi is geriausiu
anksciau nieko nemokejau, dabar pradejau tik gaminti, papasakosiu savaji ruosimo buda:
pasigaminu frikadeles(farsas, cesnakas, pipirai,kiausinis, druska) pradedu jas virti, tada metu bulves ir morkas, tada paprika, cesnako, acto, prieskoniu ir tada virtus burokelius.
Bandziau daug variantu, bet maniskiui sitie sake geriausi is geriausiu
Į burokėlių sriubą dedu juodųjų alyvuogių.
.vakarienei burokeliu sriuba su frikadelem.
Jolka999-kaip skaniai sriubyte atrodo ,jau senai bevalgiau,reiks rytoj isvirt seimynai.
QUOTE(Melitta @ 2008 10 30, 19:58)
Jolka999-kaip skaniai sriubyte atrodo ,jau senai bevalgiau,reiks rytoj isvirt seimynai.
ir saulėgraža skonio dadeda
Mielosios,gal kuri žinote receptą,barščiai su auselėmis.
Tai gana senas kūčių vakarienės receptas.
Būsiu dėkinga.
Tai gana senas kūčių vakarienės receptas.
Būsiu dėkinga.
QUOTE(nerimute @ 2008 11 04, 14:16)
Siaip barsciai man visada buvo tik raudona sriuba, kol... viena ukrainiete nepamoke, kad i barscius reikia deti nevirtus burokus. Nuo tada barscius verdu bent karta i dvi savaites ir negaliu atsivalgyti.
Tikra tiesa,kad is zaliu buroku gaunasi labai grazi barsciu spalva.Ir skanesne...
Vienam restorane tokius barscius gamindavo dienos pietums. Tikrai skanus
Barsciai su desrelem
Keleta desreliu supjaustyti, pakepinti, atideti. I ta pacia keptuve dedam svogunus, po to morkas.
I verdanti sultini sudeti bulves, morkas su svogunais. Kai isverda, deti marinuotus burokelius. Kai uzverda, sudeti desreles ir isjungti
Barsciai su desrelem
Keleta desreliu supjaustyti, pakepinti, atideti. I ta pacia keptuve dedam svogunus, po to morkas.
I verdanti sultini sudeti bulves, morkas su svogunais. Kai isverda, deti marinuotus burokelius. Kai uzverda, sudeti desreles ir isjungti
QUOTE(Šiurpė @ 2005 12 07, 14:43)
Nežinau kurį (dietinį ar ne) variantą pasiūlyt
Gal skanųjį
Niekuo neypatingas receptas, bet mano šeimyna kitokių ir neįsivaizduoja.
I verdantį vandenį sumetu pora kubelių sultinio, pjaustytas bulves, mažas frikadeles, pakepintą arba ne tarkuotą morką su svogūnu ir kartais česnaku (galima dėti šviežio ar (ir)rauginto kopūsto, jau minėtų dž. grybų), baigiant virti suverčiu skardinę konservuotų pupelių( man skaniausios baltosios) ir virtą tarkuotą buroką. Sriuba turėtų būti tiršta. Vėl užvirus padarau tokią, kaip močiutė vadina maceravonę. (aliejuj pakepinti miltai) įpilu į sriubą ir išjungiu. Viskas. Valgyti su grietine ir, jei trūksta rūgštumo, pomidorų padažu.
Žiemą tokie barštukai na rasxvat
Gal skanųjį
Niekuo neypatingas receptas, bet mano šeimyna kitokių ir neįsivaizduoja.
I verdantį vandenį sumetu pora kubelių sultinio, pjaustytas bulves, mažas frikadeles, pakepintą arba ne tarkuotą morką su svogūnu ir kartais česnaku (galima dėti šviežio ar (ir)rauginto kopūsto, jau minėtų dž. grybų), baigiant virti suverčiu skardinę konservuotų pupelių( man skaniausios baltosios) ir virtą tarkuotą buroką. Sriuba turėtų būti tiršta. Vėl užvirus padarau tokią, kaip močiutė vadina maceravonę. (aliejuj pakepinti miltai) įpilu į sriubą ir išjungiu. Viskas. Valgyti su grietine ir, jei trūksta rūgštumo, pomidorų padažu.
Žiemą tokie barštukai na rasxvat
Labai skanus.