QUOTE
1.kaip paruošt pačius burokėlius? Išsivirt šviežius neluptus, paskui susitarkuot? Nes aš kiek su marinuotais bandau daryt, tai visiškas š gaunas, plius spalva dingsta.
2. frikadelės... Tada šiek tiek pakepu orkaitėje ir beveik iškepusius metu sriubon
3. gal dar žinot, kokių kitų "paslapčių".
4. man dar įdomu būtų sužinot, kaip išvirt barščius be kūbelių, t.y. kaip išvirt tikrą buljoną su kaulu, mėsos luitu, ko dar reikia?
Labai būčiau dėkinga, jei kas skirtų porą minutėlių. Taip gėda, taip skaniai maistą gaminu, bet nemoku pasigamint savo pačios mylimiausio patiekalo...
2. frikadelės... Tada šiek tiek pakepu orkaitėje ir beveik iškepusius metu sriubon
3. gal dar žinot, kokių kitų "paslapčių".
4. man dar įdomu būtų sužinot, kaip išvirt barščius be kūbelių, t.y. kaip išvirt tikrą buljoną su kaulu, mėsos luitu, ko dar reikia?
Labai būčiau dėkinga, jei kas skirtų porą minutėlių. Taip gėda, taip skaniai maistą gaminu, bet nemoku pasigamint savo pačios mylimiausio patiekalo...
1.As naudoju marinuotus burokelius - suverciu juos pries pat baigiant virti, tik skysti nupilu. Bet darydavau ir su svieziais - nulupi, sutarkuoji ir verdi kartu su mesa. Siuo atveju - pries pabaiga skaninti actu.
2.Frikadeles reikia virti sriuboje - nuo ju sultinys skanus gaunasi. Kartais tingiu lipdyti frikadeles, todel i verdanti vandeni, kuriame jau verda darzoves, suverciu farsa.
3. Mano "paslaptys" - dedu nemazai tarkuotu morku, pjaustyta svoguna ir sauksta sviesto. Viena svarbiausiu paslapciu - saukstelis riebios grietines i lekste.
4. Man skaniausias sultinys - vistienos. Dar ir todel, kad greit isverda. O su jautiena reiks pazaist ilgiau. Bet jei verdu su farsu ar frikadelemis - nuo ju priverda. O kubeliu niekad nenaudoju. Skaninu raudoneliu, baziliku, dragunu ir juodaisiais pipirais.