Įkraunama...
Įkraunama...

barščiai (burokėlių sriuba)

QUOTE
1.kaip paruošt pačius burokėlius? Išsivirt šviežius neluptus, paskui susitarkuot? Nes aš kiek su marinuotais bandau daryt, tai visiškas š gaunas, plius spalva dingsta.
2. frikadelės... Tada šiek tiek pakepu orkaitėje ir beveik iškepusius metu sriubon
3. gal dar žinot, kokių kitų "paslapčių".
4. man dar įdomu būtų sužinot, kaip išvirt barščius be kūbelių, t.y. kaip išvirt tikrą buljoną su kaulu, mėsos luitu, ko dar reikia?
Labai būčiau dėkinga, jei kas skirtų porą minutėlių. Taip gėda, taip skaniai maistą gaminu, bet nemoku pasigamint savo pačios mylimiausio patiekalo... frusty.gif


1.As naudoju marinuotus burokelius - suverciu juos pries pat baigiant virti, tik skysti nupilu. Bet darydavau ir su svieziais - nulupi, sutarkuoji ir verdi kartu su mesa. Siuo atveju - pries pabaiga skaninti actu.
2.Frikadeles reikia virti sriuboje - nuo ju sultinys skanus gaunasi. Kartais tingiu lipdyti frikadeles, todel i verdanti vandeni, kuriame jau verda darzoves, suverciu farsa.
3. Mano "paslaptys" - dedu nemazai tarkuotu morku, pjaustyta svoguna ir sauksta sviesto. Viena svarbiausiu paslapciu - saukstelis riebios grietines i lekste.
4. Man skaniausias sultinys - vistienos. Dar ir todel, kad greit isverda. O su jautiena reiks pazaist ilgiau. Bet jei verdu su farsu ar frikadelemis - nuo ju priverda. O kubeliu niekad nenaudoju. Skaninu raudoneliu, baziliku, dragunu ir juodaisiais pipirais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fijona: 22 vasario 2007 - 14:48
QUOTE(vene @ 2006 10 25, 15:52)
Paskaičiau, kad į burokėlių sriubą galima dėti raugintų kopūstų  unsure.gif . Nesu tokios sriubos virusi, net neįsivaizduoju, koks turėtų būti skonis. Kiek reikia dėti raugintų kopūstų? Kas tokią sriubą verdate, papasakokite.


as kartais verdu,tai imetu nu taip biski maziau nei burokeliu ir verdu bulvem kartu,o paskui burokus suverciu ar marinuotu, ar isvirtu svieziu, nu zodziu ka turiu. Toks interesnas skonis gaunas,bet man visai patinka, grybu dziovintu ax.gif
Papildyta:
o siaip tai dazniausiai verdu barscius taip:

keleto bulviu supjaustau kubeliais,sumetu i vandeni ir verdu,druskytes dadedu, koki kubeli pvz grybu skonio imetu ir verdu. Kai bulves baigineja virti supilu marinuotus burokelius su skysciuku ju. Tada dar paverdu,imetu dar druskytes ir pagal skoni ko dar norisi. Tokie su rugstele gaunas,man patinka smile.gif
Atsakyti
į burokėlių sriubą galima dėti paprastų kopūstų bus ukrainietiški barščiai
Atsakyti
nu man cia jaunai kulinarei faina tiek ideju prisiskaityti 4u.gif dar net mama kartais nustebinu bigsmile.gif
Atsakyti
O gal kuri verdate burokėlių sriubą su tais "lambukais"? Na čia buroko dalis, kuri virš žemės paviršiaus, tie stiebukai su lapais. Na nežinau kaip ten jie vadinami.
Man įdomu kiek jiems laiko virti reikia smile.gif Kurioje proceso dalyje dėti?
Atsakyti
QUOTE(Lenaa @ 2007 07 23, 17:47)
O gal kuri verdate burokėlių sriubą su tais "lambukais"? Na čia buroko dalis, kuri virš žemės paviršiaus, tie stiebukai su lapais. Na nežinau kaip ten jie vadinami.
Man įdomu kiek jiems laiko virti reikia  smile.gif Kurioje proceso dalyje dėti?


As prisimenu, kaip vaikystej liepdavo valgyt. Pati ne uz ka dabar nevirciau schmoll.gif

Pirmadieni viriau burokeliu sriuba thumbup.gif Nulupau sviezius burokelius, sutarkavau ir i sriuba, labai skaniai gavosi, nereikejo virt pries tai thumbup.gif Idejau kaulienos sonkauliuku, bulviu, pipiru, lauro lapu.
Atsakyti
O aš viriau ir man labai skani sriubytė gavosi biggrin.gif
Beje taip pat dėjau ir šviežius burokiukus tarkuotus smile.gif
Atsakyti
noriu pasiulyti i barscius deti smulkiai pjaustyta paprika, spalva nesvarbi wink.gif

labai geras skonis po to..
Atsakyti
QUOTE(salomejka @ 2007 07 25, 17:27)
noriu pasiulyti i barscius deti smulkiai pjaustyta paprika, spalva nesvarbi wink.gif

labai geras skonis po to..


Geras pasiūlymas mirksiukas.gif
Kadangi dažnai verdu burokėlių sriubą, tai reiks išbandyt, manau bus skanu smile.gif
Atsakyti
butinai pabandyk - manau, nenusivilsi..Kai verdu ukrainietiskus barscius, visad idedu paprikos.Skonis - liuks.Na sudedu i kepruve morkites, svogunu, paprika, burokeli, cesnako kelias skilteles, prieskoniu, ir patroskinu kokias 7-10min ant silpnos ugnes.ipilu pomidoru sulciu, arba ketciupo+vandens, jei sulciu nerasta namie rolleyes.gif

po to i puoda , kur verda bulves viska suverciu, paverdu dar 10, poto smulkiai pjaustyta kopusta, ne daug, na gal 200gramu+ - .Maniskiai labai vertina essen.gif
svarbu cesnakelio nepagaileti, na dar butinas lauro lapas..bent vienas, ir pipiriuku - zirneliais.
Papildyta:
siip as paprika, jei turiu ir i paprasta burokeliu dedu, ir net i sveziu kopustu sriuba.man labai patinka
Atsakyti
Labai skanu morkas pakepinti ant slakelio aliejaus su tomatu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiurpė @ 2005 12 07, 13:43)
Nežinau kurį (dietinį ar ne) variantą pasiūlyt  biggrin.gif
Gal skanųjį  mirksiukas.gif
Niekuo neypatingas receptas, bet mano šeimyna kitokių ir neįsivaizduoja.
I verdantį vandenį sumetu pora kubelių sultinio, pjaustytas bulves,  mažas frikadeles, pakepintą arba ne tarkuotą morką su svogūnu ir kartais česnaku (galima dėti šviežio ar (ir)rauginto kopūsto, jau minėtų dž. grybų), baigiant virti suverčiu skardinę konservuotų pupelių( man skaniausios baltosios) ir virtą tarkuotą buroką. Sriuba turėtų būti tiršta. Vėl užvirus padarau tokią, kaip močiutė vadina maceravonę.  (aliejuj pakepinti miltai) įpilu į sriubą ir išjungiu. Viskas. Valgyti  su grietine ir, jei trūksta rūgštumo, pomidorų padažu.
Žiemą tokie barštukai na rasxvat  mirksiukas.gif

o mama mia, kaip skaniai parašei . NORIU bigsmile.gif bigsmile.gif
mmmMMMmm
Papildyta:
QUOTE(Nonna @ 2007 07 25, 09:46)
As prisimenu, kaip vaikystej liepdavo valgyt. Pati ne uz ka dabar nevirciau  schmoll.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
jėtau kaip vaikystę prisiminiau...sėdžiu darže prie stalo , ta sriuba batvinykų prieš nosį...viskas kyla į viršų ir auklėtojos face'as virš galvos ir rankos ispraustos į liemenį...brrrrrrrrr. Visam gyvenimui užbanino man tą siriubikę biggrin.gif ph34r.gif
Atsakyti