[quote=Enigm@,2010 02 16, 04:50]
Ukrainietiski barsciai Receptas dar mociutes
Atrodo O jus svogunu nededat visai ?
Peržiūrėjau visą temą, bet neradau niekur paminėtos raugintų burokėlių sriubos. Labai skani sriuba iš jų būna. Man dar iš vaikystės įsiminė, kad burokėliai sriuboj būdavo pjaustyti, o ne tarkuoti. O rūgštelė išvis pasaka. Sriubą galima virti kaip kam išeina, o pabaigoj įdėti pjaustytus burokėlius ir pilti rasalą.
Dabar namie virti burokėliai laukia, tai ir užklydau čia.
Dabar namie virti burokėliai laukia, tai ir užklydau čia.
QUOTE(jorė @ 2010 01 31, 18:53)
Mane viena sena ukrainietė išmokė virti ukrainietiškus barščius be mėsos, tai jau daug metų tokius ir verdu
Receptas:
burokėlius 1-2 (nevirtus) sutarkuoju tarka
morkas kelias irgi sutarkuoju tarka
susmulkinu svogūną
supjaustau kopūsto dalį
kubeliais supjaustau kelias bulves
(proporcijų nerašau, nes čia gali varijuoti kaip nori)
Pirmiausiai pakepinu svogūną keptuvėje (aliejaus nepagailiu) tada sudedu morkas, dar pakepinu, sudedu burokėlį ir kepinu kol pradeda minkštėti, viską pilu į verdantį vandenį, sudedu kopūstus ir supjaustytas kelias bulves. Aišku druskos, pipirų ir jei reikia dar rūgštelės, tai baigiant virti sriubą (kai bulvės jau būna minkštos) galima įdėti citrinų rūgštelės truputį. Labai skanūs barščiai. Aš juos dabar vadinu kriziniais barščiais
Receptas:
burokėlius 1-2 (nevirtus) sutarkuoju tarka
morkas kelias irgi sutarkuoju tarka
susmulkinu svogūną
supjaustau kopūsto dalį
kubeliais supjaustau kelias bulves
(proporcijų nerašau, nes čia gali varijuoti kaip nori)
Pirmiausiai pakepinu svogūną keptuvėje (aliejaus nepagailiu) tada sudedu morkas, dar pakepinu, sudedu burokėlį ir kepinu kol pradeda minkštėti, viską pilu į verdantį vandenį, sudedu kopūstus ir supjaustytas kelias bulves. Aišku druskos, pipirų ir jei reikia dar rūgštelės, tai baigiant virti sriubą (kai bulvės jau būna minkštos) galima įdėti citrinų rūgštelės truputį. Labai skanūs barščiai. Aš juos dabar vadinu kriziniais barščiais
Aciu uz recepta labai skanus barstukai gavosi
QUOTE(giluze @ 2010 09 21, 13:01)
Peržiūrėjau visą temą, bet neradau niekur paminėtos raugintų burokėlių sriubos. Labai skani sriuba iš jų būna. Man dar iš vaikystės įsiminė, kad burokėliai sriuboj būdavo pjaustyti, o ne tarkuoti. O rūgštelė išvis pasaka.
Giluze, su tavimi,bent man rauginti burokėliai labai patinka su džiovintais grymbais,ir orkaitėje keptomis folijoje bulvėmis.
tai tiesiog pasaka ,o,ne sriuba.
QUOTE(Junciukas @ 2010 09 17, 17:25)
Užvakar ir vakar gaminau barščių sriubą. Pirmąją viriau tris kartus ilgiau, nes naudojau ne sultinį, o viriau mėsytę. Bet 100 kartų skanesnė gavosi antroji, vakarykštė, kuriai pagaminti man užteko 20 minučių.
Užviriau vandenį, pasūdžiau, sumečiau smulkiai pjaustytas 3 bulves. Pavirus 10 minučių, įmečiau baravykų sultinio 2 kubelius (ant 2 litrų puodo), marinuotus burokėlius, kepintas morkas su svogūnais, paskaninau vegeta, šaldytais krapais, mairūnu ir paviriau dar 10 minučių. Ant galo supyliau pusę indelio baltųjų koncervuotų pupelių.
Gavosi labai skanu!
Užviriau vandenį, pasūdžiau, sumečiau smulkiai pjaustytas 3 bulves. Pavirus 10 minučių, įmečiau baravykų sultinio 2 kubelius (ant 2 litrų puodo), marinuotus burokėlius, kepintas morkas su svogūnais, paskaninau vegeta, šaldytais krapais, mairūnu ir paviriau dar 10 minučių. Ant galo supyliau pusę indelio baltųjų koncervuotų pupelių.
Gavosi labai skanu!
skaniau nes kubeliuose yra skonio stipriklio - natrio gliutomato 621