Mane viena sena ukrainietė išmokė virti ukrainietiškus barščius be mėsos, tai jau daug metų tokius ir verdu
Receptas:
burokėlius 1-2 (nevirtus) sutarkuoju tarka
morkas kelias irgi sutarkuoju tarka
susmulkinu svogūną
supjaustau kopūsto dalį
kubeliais supjaustau kelias bulves
(proporcijų nerašau, nes čia gali varijuoti kaip nori)
Pirmiausiai pakepinu svogūną keptuvėje (aliejaus nepagailiu) tada sudedu morkas, dar pakepinu, sudedu burokėlį ir kepinu kol pradeda minkštėti, viską pilu į verdantį vandenį, sudedu kopūstus ir supjaustytas kelias bulves. Aišku druskos, pipirų ir jei reikia dar rūgštelės, tai baigiant virti sriubą (kai bulvės jau būna minkštos) galima įdėti citrinų rūgštelės truputį. Labai skanūs barščiai. Aš juos dabar vadinu kriziniais barščiais