Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 26, 14:37)
. Onkocitologinio atsakymas LSIL atvykti po metu.. Na jau ne galvoju tiek nelauksiu. Praeina 7 menesiai uzsirasau privaciai pas gydytoja, padaro onkocitologini - ( t.y siu metu rugpjuti ) pakitimu nerasta..
Esme - nesuprantu, kaip taip staigiai gali viskas pakisti iki tokio lygio ir paskuj vel iki nieko?
unsure.gif

Sunku visa tai suprasti. Bet internete skaiciau, kad LSIL daznai isnyksta savaime. Jei pastaruoju metu buvo nustatyta LSIL, tai gal isnyko ?
Tikrintis, stebeti, zinoma, reikia.

Dabar parasysiu savo situacija. Taigi, kaip as jau rasiau - esu Anglijoj. Buvau nuejusi pas seimos gydytoja, pasakiau, kad turiu problema - yra pakitusiu lasteliu. Mano onkologinis cia yra darytas pries dvejus metus, tai jie jo daryti dabar jokiu budu nesiruosia, nes jis daromas kas 3 metai. Sakau, bet yra problema, as tai zinau ir be to man skauda! Jis sako - reikia irodymu, parodyk Lietuvoj darytu tyrimu rezultatus. Kvaile, neatsiveziau. Bet skausmas, reiskia, joks neirodymas, tegul skauda, bet pas ginekologa nepateksi.
Dabar sesuo paeme is gydytojos israsa, vaiksto po vertimu biurus - nevercia, nes neiskaito daktares rasto. Taciau sesuo nufotografavus atsiunte man ligos isvadas. Dabar savo diagnoze zinau ir as - HSIL. Bet dar laukiu sesers laisko su daktares israsu. Vienas vertimu biuras kazka vercia. Tikiuosi tiks, nes diagnoze rasoma tarptautiniais zenklais. Jiems turetu buti zinoma.
Minciu ivairove, nepasitikejimas Anglijos gydytojais didziulis. O jei ju atliktas tyrimas parodys, kad viskas gerai ? - as tuo nepatikesiu ir turbut vel vaziuosiu darytis tyrimu i Lietuva. Nors tai tik pasvarstymai. Manau, kad diagnoze pasitvirtins, tegul tik gydo kuo greiciau. Kiek suprantu - operacija jau neisvengiama ? verysad.gif
Atsakyti
juk ir man buvo jau HSIL, net po biopsijos.. Jau pasiruošiau blogiausiam.. Bet paskuj viskas labai staigiai - kaip ir prasidėjo - pradėjo taisytis ir nuo HSIL iki LSIL poto iki nieko.. Taigi pasirodo tokių stebuklų būna.. Beje, visą tą staigią pakitimų seriją įtariu, jog lydėjo kontraceptinio pleistro naudojimas, nes jį nutraukus viskas per metus pasitvarkė.
Atsakyti
o man tai isvis pievos kazkokios: keleta metu tai ascus, tai lsil, tai ascus, lsil ir pan. Siemet padare tepineli - sako - be pakitimu g.gif Ar taip buna?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 17 spalio 2010 - 18:51
QUOTE(susidomejus @ 2010 10 17, 19:51)
o man tai isvis pievos kazkokios: keleta metu tai ascus, tai lsil, tai ascus, lsil ir pan. Siemet padare tepineli - sako - be pakitimu g.gif Ar taip buna?

aš būčiau nerami.. eičiau pasitikrinti pas dar vieną gydytoją, ir geriausia dar kuris siunčia tyrimą į kitą vietą, na, ta prasme, kad ne tos pačios vietos gydytojai vertintų mėginį.
Atsakyti
buna visko,pas mane taip pat nuo asus iki hsil,po to konizacija,ir atejo ats,kad nieko,tik uzdegimas,taigi tie hsil,lsis,dar nieko nereiskia,turi ziuret onkologas,daryt ir kitus tyr.
Atsakyti
Gal žinote į kokią laboratoriją Vilniuje siunčia tuos onkocitologinius tepinėlius?
Mano ginekologė sakė, kad atsakymas bus tik po 2 mėnesių. Galvoju gal galima pasiskambinti tiesiai į laboratoriją ir greičiau sužinoti atsakymą?
Atsakyti
po dviejų mėnesių??? na, nieko sau.. ir išprotėt žmogau gali per tiek unsure.gif
Atsakyti
Man tepineli eme Kaune, bet tyrimams siunte i Vilniu. Atsakymas buvo po 2 sav. Visoms pazistamoms per toki laika atsake. Keista 2 men. g.gif Tai jei sekancius tyrimus dar tiek ilgai darytu, pvz. biopsija, tai visa eiga uzreuktu puse metu. Per tiek ir veziniu lasteliu atsirasti gali blink.gif
Atsakyti
Kai as dariau nemokama tyrima, t.y. pagal programa, laukiau atsakymo 2 menesius, o kai mokejau pinigelius (poliklinikoje 18 Lt, privaciam 50 Lt), laukiau 2 savaites. smile.gif
Atsakyti
Mano tyrimas buvo pagal programa nemokamai per 2 sav.
Atsakyti
aš dariausi SORPO, atsakymas atėjo per kelias dienas. sumokėjau 50 lt. per du mėn nesąmonė mega_shok.gif
Atsakyti
Seniau atsakymas ateidavo po 2 sav. o dabar toje klinikoje, kur as siuo metu lankausi, padare per 15 - 20 min. Tik palaukti reikejo.
Atsakyti