Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(užsklanda @ 2016 02 22, 00:03)
Man kai paeme vezio institute, pati turejau nunest i patologijos centra - uztat atsakyma el.pastu gavau sekancia diena smile.gif linkiu sulaukti gero atsakymo wink.gif

Nu va gavau atsakyma is privacios klinikos gana greitai, nes su vezio institutu susitaupo tyrimui, bet nervus taip istampo, kas sakes sad.gif

Skysta terpe jau nerodo HSIL, o LSIL. Bet gydytoja vis tiek rekomenduoja biopsija ir kolposkopija..labai nenoriu, bet turbut reikia, kad galutinai pasitvirtinti diagnoze.
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2016 02 26, 21:38)
Nu va gavau atsakyma is privacios klinikos gana greitai, nes su vezio institutu susitaupo tyrimui, bet nervus taip istampo, kas sakes sad.gif

Skysta terpe jau nerodo HSIL, o LSIL. Bet gydytoja vis tiek rekomenduoja biopsija ir kolposkopija..labai nenoriu, bet turbut reikia, kad galutinai pasitvirtinti diagnoze.

Butinai reikia. Man prie LSIL visada darydavo biopsija. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 02 27, 09:46)
Butinai reikia. Man prie LSIL visada darydavo biopsija. 4u.gif

O ka Biopsija patvirtindavo? Siaip jei LSIL, tai turetu rodyti CIN1, ar dar kazka issamiau parodo?

Taip pat norejau paklausti, ar po biopsijos, koloskopijos tyrimu yra kraujavimas, ar reikalingas kazkoks laikas gijimui?
Atsakyti
Aš noriu papasakoti savo istoriją.
Nuo 18 metų reguliariai veikštau pas gin. kas pusę metų, atlieku visus būtinus tyrimus. Pirmą kartą citologinį tyrimą padarė prieš tris metus, viskas buvo gerai, jokių pakitimų.
Prieš aštuonis mėnesius apsigyvenau pas draugę. Kaip pasakė man tik vėliau, ji turi ŽPV. Maždaug tuo pačiu metu pradėjau vartoti kontraceptinį žiedą. Prasidėjo nesibaigianti pienligė jau pusę metų iš eilės. Gin.vis keičia žvakutes, vaistus - rezultato jokio. Šį rugsėjį turėjo vėl daryti citolginį, bet dėl pienligės negalėjo. Taigi pagaliau vasarį prisišuošėme viską padaryti: paėmė citologinį tepinėlį, onkocitologinį skystoje terpėje ir dar įkalbėjo padaryti ŽPV.
Šiandien nuvažiavau aptarti atsakymų. Tai kraustauši iš proto!
- Tepinėlio rezultatuose parašyta - "HSIL (?)"
- Onkocitologiniame - LSIL (CIN1, neryški displazija). Kokobacilinė mikroflora, daug neutrofilinių leukocitų, Candida spp.
- ŽPV (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59)!!!!!!

Dabar skaitau, jog ŽPV galima užsikrėsti ir per bendrą higieną ir t.t., nebūtinai lytiniu keliu.Kaip suprantu Onkocitologinis tyrimas skystoje terpėje yra tikslesnis nei citologinis tepinėlis? Bet turbūt kai yra ŽPV 16, 18 tai ir su CIN1 gali būti jau pavojinga?

Tyrime rekomenduojama padaryti CINtec PLUS tyrimą arba kolposkopiją ir biopsiją. Onkologiniame užrašė tik balandžio mėnesiui, tai iki to laiko išprotėti gi gali. Užsirašiau penktadieniui į privačią kliniką.
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2016 02 27, 16:59)
O ka Biopsija patvirtindavo? Siaip jei LSIL, tai turetu rodyti CIN1, ar dar kazka issamiau parodo?

Taip pat norejau paklausti, ar po biopsijos, koloskopijos tyrimu yra kraujavimas, ar reikalingas kazkoks laikas gijimui?

Biopsija visada budavo gera, isskyrus gimdos kaklelio uzdegima. Man uzdegimas ir sukeldavo LSIL. Bent taip mano gydytojai.

Po biopsijos man ikiso tokios kaip marles gabala, grizus reikejo issimt. Paskui kelias dienas patepliojo vos vos. Aisku nebuvo sekso ir privengiau karstos vonios kelias dienas.

lauraba, ar tikrai pas jus neisskirta maziau ZPV tipu. ar tikrai jie visi rasti? g.gif pas jus garantuotas uzdegimas yra, labai siulyciau issigydyt ji ir pakartot onkocitologini.

CINtec PLUS sis tyrimas labai geras, pati planuoju pasidaryti ji kazkada. g.gif jis parodo ar ZPV daro koki onkogenini poveiki ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 03 02, 10:09)
Biopsija visada budavo gera, isskyrus gimdos kaklelio uzdegima. Man uzdegimas ir sukeldavo LSIL. Bent taip mano gydytojai.

Po biopsijos man ikiso tokios kaip marles gabala, grizus reikejo issimt. Paskui kelias dienas patepliojo vos vos. Aisku nebuvo sekso ir privengiau karstos vonios kelias dienas.

lauraba, ar tikrai pas jus neisskirta maziau ZPV tipu. ar tikrai jie visi rasti? g.gif pas jus garantuotas uzdegimas yra, labai siulyciau issigydyt ji ir pakartot onkocitologini.

CINtec PLUS sis tyrimas labai geras, pati planuoju pasidaryti ji kazkada. g.gif jis parodo ar ZPV daro koki onkogenini poveiki ar ne.

Ramce, pirmoji gydytoja mane labai išgąsdino su ZPV virusu, nes ten jie išrašyti visi, kuriuos labaratorija tyrė ir kažkuris iš jų yra, bet tyrimas buvo padarytas toks, jog jis netipizavo. Tuo tarpu pirmoji gydytoja pasakė taip, jog jie visi rasti. Taigi šiandien gydytoja privačiai paaiškino, jog yra tik kažkuris tipas, o ne visi. Tačiau kadangi jis vistiek yra rastas, tai jau yra labai labai didelė rizika, o kadangi ir nustatytas LSIL - tai vadinama priešvėžine stadija ir būtina eiti toliau.

Ji iš karto atliko kalposkopiją ir biopsiją. Kalposkopijos metu, gydytoja sakė, jog viskas gražu ir nieko blogo nesimato,tad šiek tiek nusistebėjo, jog tepinėlis rodo pakitimus. Kadangi nebuvo aiškiai matomo pažeisto židinuko, tai paėme penkis gabaliukus iš skirtingų vietų. Jausmas nėra malonus, kaip stipriai sužnybtų, tačiau tikrai daugiau yra baimės nei skausmo. Po to įkišo iš marlės susuktą tamponiuką ir liepė po valandos išsiimti ir neturėti lytinių santykių bent keturias dienas. Nors visur skaičiau, kad rekomenduoja bent savaitę ar dvi.

Taip pat dėl infekcijos/ uždegimo paėmė ir pasėlio tepinuką, pasižiūrėti, kodėl ilgiau nei pusę metų negaliu išsigydyti ir ar tikrai tai yra grybo problema. Atsakymai ateis po dviejų savaičių. Iš viso konsultacija, pasėlio tepinėlis,kalposkopija ir biopsija kainavo 180 Eur. Visą tai, žinoma, galima buvo atlikti ir Klinikose už mažesnę kainą, bet rezultatai geriausiu atveju būtų buvę tik gegužės gale/ birželio pradžioje. Nusprendžiau, kad tai nors ir didelė suma, bet nerimas yra didesnis. Į Klinikas balandį galėsiu eiti jau su visais reikiamais padarytais tyrimais ir jeigu visgi pasirodys, kad kažkas blogai, jau pradėti gydymą, o ne laukti dar du mėnesius tų pačių tyrimų rezultatų ir prisigalvoti visokių baisybių.

Taip pat gydytoja minėjo ir CINtec Plus tyrimą, privačioje klinikoje jis kainuoja 100 Eur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauraba: 04 kovo 2016 - 14:38
QUOTE(Ramce @ 2016 03 02, 10:09)

o biopsija ir koloskopija, parodo, kad yra kaklelio uzdegimas, o ne tarkim lastelku pazeidimas? Ir kiek laiko liepe netureti lytiniu santykiu. Ar po 5dienu jau galima.
Del ZPV man paaiskino taip: galima daryti tyrima dvieju tipu, vienas tirs kiekviena genotipa atskirai ir paskui zinosi tiksliai, koks yra, arba tirti auksciausios rizikos ir aukstos rizikos genotipu rinkini, kad zinoti, koios rizikos genotipu rasta. patare nedaryti pirmo variantu, nes radus bent viena gydymas yra toks pats ir gydymui tai neturi itakos.
Atsakyti
Dar pasipasakosiu. Siandien dariausi biopsija ir kolkoskopija. Atsakymu dar laukti, bet gydytoja sak is pirmo zvilgsnio CIN2-CIN3. As taip pavargau nuo situ linksmuju kalneliu. Ir liudna ir baisu, nors suprantu, kad riekia tirtis ir gydytis. doh.gif
Atsakyti
Labas.Aš jau vakar atkentėjau savo porcija Antakalni.Ilgokai laukt nuo8 iki 13.30 reikejo.
Išraše parašyta- gimdos kaklelio pakitusios srities plačios kilpos ekscizija.
Dabar belieka atsakymo sulaukti...

Metine,kaip Jūsų reikalai?
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 03 17, 16:37)
Labas.Aš jau vakar atkentėjau savo porcija Antakalni.Ilgokai laukt nuo8 iki 13.30 reikejo.
Išraše parašyta- gimdos kaklelio pakitusios srities plačios kilpos ekscizija.
Dabar belieka atsakymo sulaukti...

Metine,kaip Jūsų reikalai?

Sveika, o cia jums jau konizacija dare?

As dar laukiu tyrimo atsakymu po biopsijos kolkoskopijos. Vis gi pasidariau, kad butu ramu. Tyrimai veluoja, ryt jau skambinsiu pati, nes gydytoja nedirbo matyt del to ir nepaskambino..is paziuros sake operacijos reiks, bet mane labai nervina tai, kad tyrimai skirtingai rodo, apziureje gydytojai tai reiks tai nereiks ir visas toks kaip ant adatu..ryt tikiuosi galutiniu rezultatu.

Turiu klausima, gal kas konsultavosi su gydytoju, ar tikrai rekomenduojama daryti konizacija dar negimdziusiai moteriai? Aisku, priklauso nuo kokio lygio tie pakeitimai, bet tarkim, jei vidutinio sunkumo ar ne geriau pirma susilaukti vaikelio...
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2016 03 17, 19:07)
Sveika, o cia jums jau konizacija dare?

As dar laukiu tyrimo atsakymu po biopsijos kolkoskopijos. Vis gi pasidariau, kad butu ramu. Tyrimai veluoja, ryt jau skambinsiu pati, nes gydytoja nedirbo matyt del to ir nepaskambino..is paziuros sake operacijos reiks, bet mane labai nervina tai, kad tyrimai skirtingai rodo, apziureje gydytojai tai reiks tai nereiks ir visas toks kaip ant adatu..ryt tikiuosi galutiniu rezultatu.

Turiu klausima, gal kas konsultavosi su gydytoju, ar tikrai rekomenduojama daryti konizacija dar negimdziusiai moteriai? Aisku, priklauso nuo kokio lygio tie pakeitimai, bet tarkim, jei vidutinio sunkumo ar ne geriau pirma susilaukti vaikelio...

Darė konizacija.
Linkiu gerų rezultatų.

Dėl vaikiukų tai nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Tumba @ 2016 03 18, 00:59)
Darė konizacija.
Linkiu gerų rezultatų.

Dėl vaikiukų tai nežinau.

Visi sitie dalykai labai baisu, todel linkiu, kas su tuo daugiau netektu susidurti. Taciau sveikata musu turtas - del to verta pasistengti ir kartais isgyventi ne pati maloniausia gydyma 4u.gif
Atsakyti