Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Tai va griztu cia su tyrimo rezultatais.... cin3/ o stadija...kaip sake dar meteliai nieko nedarant, ir 1 stadija... visa laime, kad ispjauta radikaliai... po 4 men vel visi tyrimai..jei atsiras vel nauju pakitimu, galvoti apie gimdos salinimo operacija... tai gi mielosios, nuosirdus patarimas, esancioms rizikos grupeje, turincioms zpv ir displazija, darytis tyrimus kas pusia metu ir susirasti gydytoj, kuria galetumet tikrai pasitiketi... aciu Dievui, kad as ja susiradau ne per velai... sekmes jums visoms...
Atsakyti
labuka, 4u.gif , prisiduodu ir as, atejo laikas , kad ir man blogas tepinelio atsakymas, issigandau nerealiai, naktimis nemiegu, mintyse kosmarai istisai ir baisus scenarijai. Jokiu pozymiu neturejau. O dabar: HSIL, displasia. Kadangi pas onkoginekologus eiles, nieko nelaukdama uzsiregistravau privaciai.....sumokejau uz konsultacija su pirminiais tyrimais apie 200 eu doh.gif doh.gif doh.gif Diagnoze: dysplasia cvervicis uteri.. Dabar paskyre biopsija, laukiu su nerimu.....
Atsakyti
Laba merginos atejo mano pap tepinelio atsakymas ... verysad.gif kadangi esu anglijoje ..tai parasyta kad yra pakitimu bet ne veziniu..padare jie dar te papildoma tai rado HPV tai pagal juos tai kaip suprantu zpv ... verysad.gif
Gyvenimas apsiverte aukstyn kojom..dabar 8 savaites laukt koloskopijos...nezinau ka daryti ...jokiu simptomu nera isskyrus to kad esu gilioje depresijoje..negyvenu palaido gyvenimo..gal dar koloskopija ta gali pakeist tyrimu rezultatus ar cia jau viskas ? bijau.gif bijau.gif
Atsakyti
Man apziuros metu dare kolposkopija, neskausminga, dare tam, kad nustatyt biopsijos vietas, taigi ims is 4 vietu.... As irgi negyvenu palaido gyvenimo :-D, bet yra kaip yra, man dare ZPV tyrima, atsakymai po 2 sav, bet sake tikriausiai as ji turiu, gydytoja sake, kad ZPV gali ilgai ilgai gyvent organizme, gali pats susinaikint, bet jei imunine sistema nusilpsta- tada gali islysti sitas bjaurybe.....
Atsakyti
Sveikos merginos,

Paskaiciau daugelio istorijas, tikrai labai liudna del visu ligu ir suprantu, ka galima isgyventi isgirdus apie blogus PAP tyrimus..mano atveju susirgau maksties uzdegimu, betlabai stipriai: iki skausmu ir t.t. po dvieju savaiciu pasidariau pakartotini tepineli ir gydytoja patare pasidaryti kasmetini PAP. Gavau atsakyma, kad yra HSIL, o per ta laika ir pastojau sad.gif

Siuncia i onkologini tolimesniems tyrimams, labai pergyvenu, tiek del saves, bet labiausiai del padeties, nes yra vaikutis, kuriam nenoriu, kad kas nors blogo atsitiktu. Ar yra daugiau merginu, kurios turejo tokia situacija esant nestumui verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(metine @ 2015 12 17, 21:13)
Sveikos merginos,

Paskaiciau daugelio istorijas, tikrai labai liudna del visu ligu ir suprantu, ka galima isgyventi isgirdus apie blogus PAP tyrimus..mano atveju susirgau maksties uzdegimu, betlabai stipriai: iki skausmu ir t.t. po dvieju savaiciu pasidariau pakartotini tepineli ir gydytoja patare pasidaryti kasmetini PAP. Gavau atsakyma, kad yra HSIL, o per ta laika ir pastojau sad.gif

Siuncia i onkologini tolimesniems tyrimams, labai pergyvenu, tiek del saves, bet labiausiai del padeties, nes yra vaikutis, kuriam nenoriu, kad kas nors blogo atsitiktu. Ar yra daugiau merginu, kurios turejo tokia situacija esant nestumui  verysad.gif

Kitoje temoje buvo viena nestuke... Jus nepergyvenkit, dazniausiai po gimdymo viskas susitvarko. As va jau 2 men po operacijos... Bet liudna kad gali buti ne viska ispjove, po puses metu vel tirtis. Rado man ir zpv 16:(.
Atsakyti
QUOTE(zavinga78 @ 2015 12 17, 21:46)
Kitoje temoje buvo viena nestuke... Jus nepergyvenkit, dazniausiai po gimdymo viskas susitvarko. As va jau 2 men po operacijos... Bet liudna kad gali buti ne viska ispjove, po puses metu vel tirtis. Rado man ir zpv 16:(.

Nepergyventi nelabai iseis, nes tokia nestumo dalia..kai suzinai, kad esate dviese tampi atsakingas ir uz kita..o nestumo metu nelabai gali proceduru daryti, nebent suzino, kad labai blogai.

Uzjauciu ir del operacijos ir del tyrimu 4u.gif ..kol nezinai, nepagalvoji kokiu bjauriu ligu yra sad.gif

Atsakyti
sveikos merginos,
laukiant tepinelio atsakymo, ir visu kitu tyrimu atsakymu, siulau nesinervuoti ir negalvoti apie blogiausia. nes tiek is pazistamu pasakojimu, tiek is mano pacios patirties - gydytojai labai greiti nustatineti diagnoze, o ypac ten kur uz bet koki tyrima zveriskus pinigus reik moket
nuejau pasidaryti pap. Po dvieju savaiciu skambina is registraturos - minimalus pakitimai. Neskubejau, ir nuejau pas ginekologe po 4 menesiu. Ji man sako: o kas jums sake kad minimalus pakitimai? vidutinio lygio pakitimai. Reikia daryti kolposkopija. Po kolposkopijos pradejo aiskinti kad jai labai nepatinka, kad reik butinai pasidaryti zpv tyrima, nors jis ir brangokas. Reikia tai reikia. Ir is kabineto islydejo tokiais zodziais: labai nepergyvenkit, mes dziaugiames kad tokiais atvejais galime labai padeti, ir vaikuciu susilaukti galima. Zodziu, ptraktiskai su diagnoze islydejo doh.gif
man dvi savaites buvo akies tikas, kol laukiau atsakymo, nenorejau nieko, isivaizdavau kaip perku sau peruka ir pan
ir ka, ateinu po dvieju savaiciu - man ginekologe tokiu nustebusiu balseliu: nu zinokite nera pas jus to viruso.../.../bet dar reikes susimoket. Sakau o uz ka? Juk uz tyrima jau sumoketa, ir gana nemazai. Myke myke, mazdaug cia ne ji sugalvojo taisykles, ji tik darbuotoja. +30 eur uz tai kad pasake kad jos itarimai nepasitvirtino

taip, kad is anksto nesinervuokite. O toms pas kurias naujienos nelabai geros, - laikykites, sitos ligos isgydomos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dee @ 2016 01 05, 09:01)
sveikos merginos,
laukiant tepinelio atsakymo, ir visu kitu tyrimu atsakymu, siulau nesinervuoti ir negalvoti apie blogiausia. nes tiek is pazistamu pasakojimu, tiek is mano pacios patirties - gydytojai labai greiti nustatineti diagnoze, o ypac ten kur uz bet koki tyrima zveriskus pinigus reik moket
nuejau pasidaryti pap. Po dvieju savaiciu skambina is registraturos - minimalus pakitimai. Neskubejau, ir nuejau pas ginekologe po 4 menesiu. Ji man sako: o kas jums sake kad minimalus pakitimai? vidutinio lygio pakitimai. Reikia daryti kolposkopija. Po kolposkopijos pradejo aiskinti kad jai labai nepatinka, kad reik butinai pasidaryti zpv tyrima, nors jis ir brangokas. Reikia tai reikia. Ir is kabineto islydejo tokiais zodziais: labai nepergyvenkit, mes dziaugiames kad tokiais atvejais galime labai padeti, ir vaikuciu susilaukti galima. Zodziu, ptraktiskai su diagnoze islydejo  doh.gif
man dvi savaites buvo akies tikas, kol laukiau atsakymo, nenorejau nieko, isivaizdavau kaip perku sau peruka ir pan
ir ka, ateinu po dvieju savaiciu -  man ginekologe tokiu nustebusiu balseliu: nu zinokite nera pas jus to viruso.../.../bet dar reikes susimoket. Sakau o uz ka? Juk uz tyrima jau sumoketa, ir gana nemazai. Myke myke, mazdaug cia ne ji sugalvojo taisykles, ji tik darbuotoja. +30 eur uz tai kad pasake kad jos itarimai nepasitvirtino

taip, kad is anksto nesinervuokite. O toms pas kurias naujienos nelabai geros, - laikykites, sitos ligos isgydomos  4u.gif

Tokių gydytojų vardus ir pavardes viešint reikia, kad kitos nesikreiptų. Aš dar ir pas vyr . gydytoją ar įstaigos direktorių kreipčiausi blink.gif
Atsakyti
Gal gali kuri pasakyti, koks tyrimas daromas nemokamai profilaktiskai del gimdos kaklelio vezio? Kaip jis vadinasi? Tepinelis, PAP ar citologinis? Ir kaip pateikiami jo rezultatai?

Siandien nuvaziuoju atsakymo, ties punktu: raudonieji kraujo kuneliai (oritrocitai), atsakymas - LABAI DAUG. Tai siandien paeme padaryti ZPV 16 ir 18.

Kokie dar tyrimai reikalingi, ko prasyti? Man aiskino, kad jei zpv 16 ir 18 neigiamas bus, tai taikys antibakterini gydyma, o po 6 menesiu kartos tyrimus.

Ar tikrai tik to uztenka? Nereikia jokiu tyrimu? Jei tikrai neras to zpv, ar tikrai reikalingas antibakterinis gydymas?
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2016 01 18, 22:36)
Gal gali kuri pasakyti, koks tyrimas daromas nemokamai profilaktiskai del gimdos kaklelio vezio? Kaip jis vadinasi? Tepinelis, PAP ar citologinis? Ir kaip pateikiami jo rezultatai?

Siandien nuvaziuoju atsakymo, ties punktu: raudonieji kraujo kuneliai (oritrocitai), atsakymas - LABAI DAUG. Tai siandien paeme padaryti ZPV 16 ir 18.

Kokie dar tyrimai reikalingi, ko prasyti? Man aiskino, kad jei zpv 16 ir 18 neigiamas bus, tai taikys antibakterini gydyma, o po 6 menesiu kartos tyrimus.

Ar tikrai tik to uztenka? Nereikia jokiu tyrimu? Jei tikrai neras to zpv, ar tikrai reikalingas antibakterinis gydymas?

Nemokamai daromas PAP tyrimas, jis parodo ar yra ikiveziniu pakitimu ir daugiau.... Bet jis kartais buna netikslingas (tai gali buti del uzdegimo, arba del tepinelio blogo paemimo). Kaip pateikiami rezultatai? Mazdaug po menesio gine skambina ir supazindina su rezultatais. Kalbu apie normalias gines smile.gif Norint tiksliau issitirti vertetu padaryt PAP tyrima skystoje terpeje (jis mokamas).
Nesuprantu kam eme tyrima Jums del ZPV.... unsure.gif Jei butu ikivezinis pakitimas taip ir rasytu displazija, CIN 1, CIN 2, CIN 3, arba carcinoma in situ.... reiskia pas jus to nera, gal paprastas uzdegimas. Jei turite ZPV 16, 18- dar nereiskia , kad jie padare savo bloga darba, gal virusas miega ir niekada neprabus...Svarbiausia kuo maziau stresu ir stiprinti imuniteta. Pa mane pvz viskas suaktyvejo butent po didziulio streso, ir ZPV 16 pradejo daryt blogus darbeliu verysad.gif
Atsakyti
Nuejau siandien atsisvieciau tyrima. Diagnoze ASCUS, rekomendacija ZPV tyrimui. Dar labai daug eritrocitu, kas apsunkina tyrima (taip parasyta). Ryt pasinagrinesiu prisedus ka ten kiti pavadinimai reiskia. Jokiu CIN nera atsakyme.
Atsakyti