QUOTE(SimoZmona @ 2015 03 29, 23:57)
Labas merginos,prisijungiu ir as prie jusu. Laukiuosi 13 sav ir gavau siuntima pas onkiginekologa,nes atsakymai blogi,kiek iskaitau,tai cin patologija ir hsil
ko galiu tiketis? Kaip suprantu nestumo metu nelabai ka ir padarys.

Na manau, kad nėštumo metu nieko neturėtų daryti.
Sveikos,
Gal kas galite paaiškinti ką reiškia tokia diagnozė: LSIL+HSIL (su ragėjimu ir uždegimu)
Uždegimui paskyrė antibiotikus, bet nieks nepaaiškina ką reiškia LSIL+HSIL
Gal kas galite paaiškinti ką reiškia tokia diagnozė: LSIL+HSIL (su ragėjimu ir uždegimu)

QUOTE(Choice @ 2015 04 14, 16:40)
Sveikos,

LSIL- Nežymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
HSIL-Žymūs plokščialąsteliniai intraepiteliniai pokyčiai
turekit omeny, kad siuos pakitimus galejo sukelti butent uzdegimas.

Sveikos mergaites, ateinu ir as pasiguosti ir pasisemti ikvepimo
Mano istorija tokia:
pries antra vaikeli suzinojau savo gimdos kaklelio diagnoze, rasta CIN 2-3, nestumo neplanavau, Dievas dave, kad pastojau
gine drasino gimdyti, atseit po gimdymo buna atveju, kad diagnoze gali pasitaisyti ir kad yra tikimybe pasveikti.. (Atsiprasau, jei kazka suklystu rasydama del terminu susiejusiu su ligele)
Isnesiojau ir pagimdziau nuostabu suneli, jau puses metu, vyrukas dabar ziuri i mane ir sypsosi
su vyru esam lb laimingi, kad neplanuotas vaikelis atsirado musu gyvenime (antras vaikelis semoje)!!!
praejus č men po gimdymo turejau pasidaryti biopsija, pasitikrinti ar ivyko kokie pakitimai, rasta tas pats CIN 2-3 (HSIL)
Vaziavau i Kauno klinikas pas daktare Vaidotiene, ji pasiule ir rekomendavo pasidaryti citologini sk. terp tyrima, pasidariau, rasta (HSIL) + buvo rastas ŽPV
praverkiau visa diena, prisigalvodama visokiu nesamoniu, daktare sake, kad be operacijos neapsieisim, bet negalim skubeti, nes po gimdymo praeja mazai laiko ir didele tikimybe nukraujuoti, as dar maitinu savo kudikeli, ciklo nera... gine nusviete, kad dar galima laukti 4-6 men... liepe saugoti, save stiprinti imuniteta, valgyti daug darzoviu, gerti vitaminu...
zodziu, rasau ir akyse asaros kaupiasi, taip sunku, bijau blogiausio, kazkaip neramina mane rastas ŽPV...
Mergaites, gal kuriai buvo panasi situacija, apsvieskit mane ir ikvepkit man pozitiviu minciu, nes kuo toliau tuo baisiau man darosi...
p.s. isanksto atsiprasau uz gramatines ir skyrybos klaidas
Mano istorija tokia:
pries antra vaikeli suzinojau savo gimdos kaklelio diagnoze, rasta CIN 2-3, nestumo neplanavau, Dievas dave, kad pastojau

gine drasino gimdyti, atseit po gimdymo buna atveju, kad diagnoze gali pasitaisyti ir kad yra tikimybe pasveikti.. (Atsiprasau, jei kazka suklystu rasydama del terminu susiejusiu su ligele)
Isnesiojau ir pagimdziau nuostabu suneli, jau puses metu, vyrukas dabar ziuri i mane ir sypsosi

praejus č men po gimdymo turejau pasidaryti biopsija, pasitikrinti ar ivyko kokie pakitimai, rasta tas pats CIN 2-3 (HSIL)
Vaziavau i Kauno klinikas pas daktare Vaidotiene, ji pasiule ir rekomendavo pasidaryti citologini sk. terp tyrima, pasidariau, rasta (HSIL) + buvo rastas ŽPV
praverkiau visa diena, prisigalvodama visokiu nesamoniu, daktare sake, kad be operacijos neapsieisim, bet negalim skubeti, nes po gimdymo praeja mazai laiko ir didele tikimybe nukraujuoti, as dar maitinu savo kudikeli, ciklo nera... gine nusviete, kad dar galima laukti 4-6 men... liepe saugoti, save stiprinti imuniteta, valgyti daug darzoviu, gerti vitaminu...
zodziu, rasau ir akyse asaros kaupiasi, taip sunku, bijau blogiausio, kazkaip neramina mane rastas ŽPV...
Mergaites, gal kuriai buvo panasi situacija, apsvieskit mane ir ikvepkit man pozitiviu minciu, nes kuo toliau tuo baisiau man darosi...
p.s. isanksto atsiprasau uz gramatines ir skyrybos klaidas

Sveikos merginos...mano istorija ilga bet gal kai kam bus pamokanti...esu 33 metu..nuo 16 metu zinojau kad turiu displazija liaudiskai vadinama zaizdele...nuo 22 metu supratau, kad visas jegas ir pinigus turesiu skirti jos profilaktikai ..lankiausi pas ivairius privacius gydytojus, kas metus nuo 2005 metu dariausi citologinius tyrimus..pradzioje rode tyrimas nezymius pakitimus, todel kaip ir jokio gydimo neskyre liepe reguliariai tikrintis, rekomendavo greiciau gimdyti...nerekomendavo net pasalinti ar uzdeginti...o deja...nuo 2008 m.prasidejau darytis pap...tada dar nedarydavo skystoje termeje..tai vienakart parodydavo pakitimus kita kart nea...priklauso labai nuo to ar pap paemimo metu paima tiksliai is pakitusiu lasteliu...supratau kad reikia tikslesniu tyrimu.2009 m.pasidariau zpv..rastas 33 tipas, ne auksciausias tipas bet vistiek negerai...2010 klrsk parode ascus ir hsil. Daryta biopsija... cin1..gydytoja po biopsijos sako gimdyk, po to susitvarkysi..o kaip gaila, kad nepakliuvau pas gydytoja kuri jau tada butu parekomendavusi konizacija. Po dvieju gimdymu vel susiradau kita gyditoja padare pap..nezymus pakitimai..o galvoju, imunitetas pats padare tvarka...deja deja..2015 m.susiradau vilniuje gydytoja kuri specializuojasi sioje srityje...tikiuosi nepervelai...adarytas vel zpv, niekur nedinges per tiek metu.. tipavau...rastas 33 genotipas..padaryta kolposkopija ir tiksliai is tos vietos paimtas pap...rasta Hsil... nusprendeme nieko nebelaukti ir daryti konizacija...susiradau asmeniskai pati vilniaus universitetines ligon.ginekolog skyr.vedeja..vakar padare konizacija...savaite laukti atsakymu... meldziuosi, kad tik ne vezys...viska esu issuaiskinusi iki smulkmenu..tai va re tokios isvados... : 1. Jei pap skystoj terpej rodo hsil ir zpv rastas, imunitetas nesusistvarkys su tuo, kad ir kaip jus noretumet.. tikslinga konizacija, kuri visai neskausminga trumpa... ir nebaisi kaip operacija..jei rodo biopsija cin 2 cin 3 be jokiu apsvarstymu reikalinga operacija.. isima tas lastele, o gali ir visa kakleli, jai jau rodo piktas lasteles.. su nuliniu veziu didele tikimybe kad isims gimda...pirma stadija be chemijos neapseisit, o jei antra, melstis kad vezimiai pakitimai nebutu isplite i limpmazgius ir kitus organus..
Nenoriu nieko gasdinti, bet tikiuosi kad mano postas paskatins merginas turincioms panasiu problemu imtis priemoniu cia ir dabar, nelaukti... nes po to gali buti per velu... meldziuosi kad nebutu tik vezys, nes turiu du mazus vaikucius kuriems labai reikalinga mama... jei kam kils klausimu, drasiai kreipkites..
Nenoriu nieko gasdinti, bet tikiuosi kad mano postas paskatins merginas turincioms panasiu problemu imtis priemoniu cia ir dabar, nelaukti... nes po to gali buti per velu... meldziuosi kad nebutu tik vezys, nes turiu du mazus vaikucius kuriems labai reikalinga mama... jei kam kils klausimu, drasiai kreipkites..
QUOTE(Ramce @ 2015 04 14, 17:22)

Dar radau parašyta: Dyspliasia e.uteri ir Cervicitis ir ascus. Gal žinot ką jie reiškia?

QUOTE(gintar444 @ 2015 04 16, 08:19)
Mano tokia pati istorija. Daryta ir biopsija, ir kolposkopija... kur buvau visos gydytojos sako, nieko kolkas daryti nereikia, gimdyk, susitvarkys.
Pasimetus ir bijau, kad paskui bus vėlu ką nors daryti

QUOTE(Choice @ 2015 04 22, 13:53)
Dar radau parašyta: Dyspliasia e.uteri ir Cervicitis ir ascus. Gal žinot ką jie reiškia?
Mano tokia pati istorija. Daryta ir biopsija, ir kolposkopija... kur buvau visos gydytojos sako, nieko kolkas daryti nereikia, gimdyk, susitvarkys.

Dysplasia cervicis uteri yra gimdos kaklelio epitelio pakitimas. Cervicitas - gimdos kaklelio uždegimas. Ascus - citologinio tyrimo metu rastos nenustatytos reikšmės plokščiojo ar liaukinio epitelio ląstelės.
QUOTE(Ramce @ 2015 04 14, 17:22)

Jūs paprasčiau rašykit. Ikivėžiniai pakitimai. Nesusidūrusiam su histologija - nesuprantama.
QUOTE(Funkcionierė @ 2015 04 23, 13:37)
Jūs paprasčiau rašykit. Ikivėžiniai pakitimai. Nesusidūrusiam su histologija - nesuprantama.
Jei nesuprantama, galima dar karta paklausti.

QUOTE(vysniuke35 @ 2015 04 24, 13:07)
Sveikos, beldziuosi ir as į Jūsų skyrelį. Pasidariau onkocitologinį tyrimą ir ka tik faksu gavau atsakyma. Isvada: Nėra IPPN. reaktyvūs uždegiminiai pakitimai. Gal kokiu zvakuciu panaudot?? NEnoriu ir bijau eit pas ginekologus:((
Ko jus bijote? Cia tik dziaugtis reikia. Ikiveziniu pakitimu nera, o uzdegima isgydys.