Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

turiu ir aš šią bėdą. 2005m. darant citologinį tyrimą nustatė CIN3, o tai yra jau negerai, dar ne vėžys, bet didelė tikimybė kad lastelės gali supiktybėti...iš karto paguldė į onkologinį ir išoperavo kaklelio žaizdeles, po to buvo geras cit. tyrimas.Dabar vėl pasidariau ir laukiu atsakymo su baime. Gal kažkuriai buvo panaši situacija? ar po operacijos atsinaujina tos blogos lastelės?neramu labai g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinala @ 2010 05 31, 16:10)
turiu ir aš šią bėdą. 2005m. darant citologinį tyrimą nustatė CIN3, o tai yra jau negerai, dar ne vėžys, bet didelė tikimybė kad lastelės gali supiktybėti...iš karto paguldė į onkologinį ir išoperavo kaklelio žaizdeles, po to buvo geras cit. tyrimas.Dabar vėl pasidariau ir laukiu atsakymo su baime. Gal kažkuriai buvo panaši situacija? ar po operacijos atsinaujina tos blogos lastelės?neramu labai g.gif

Man jau 5 metai po operacijos, ir neatsinaujina bigsmile.gif
Atsakyti
Man pries menesi dare onkocitologini tyrima, gyd. paskambino kad reikia pakartoti, neramu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2010 06 12, 20:59)
Man pries menesi dare onkocitologini tyrima, gyd. paskambino kad reikia pakartoti, neramu  verysad.gif

Gal blogai buvo paimtas tepinelis,nepergyvenkit 4u.gif .
Atsakyti
Nemalonūs tie susirgimai... Ypač vežys baisu yra... Bet mielosios, mes privalome rūpintis savimi ne vien dėl savęs, bet ir dėl brangių žmonių. Būtina profilaktiškai lankytis pas ginekologę , taip pat darytis profilaktinius tyrimus, kurie tik palengvins gyvenimą. Mano mylima sesutė apturėjo labai panašią problemą kaip jus. Iš pradžių ėmė gausiai kraujuoti per menstruacijas- net negalėdavo niekur išeiti, nes kraujas per kojas bėgdavo, skausmai nerealūs būdavo. Apsilankė pas ginekolgą, ištraukė varinę spiralę, bet nepadėjo tas- per kitas menstruacijas vėl tas pats. Vėl pas gydytoją tik pas kitą. Verdiktas- šalinti gimdą ir kuo greičiau, nes yra rimta tikimybė nukraujuoti. Viso to priežastis gimdą apraizgiojusios sąaugos, cistos, kurios neduodavo gimdai normaliai susitraukti. Gimdos dydis buvo kaip trečią nėštumo mėnesį. Aišku sesei mano šokas didžiulis buvo, juk dar jauna. Gydymas jos atvėju būtų neveiksmingas, nes ji rūko, nebent susilaukti dar vieno vaiko, bet...tokiu atvėju pastojimas neįmanomas, nes sąaugos užtvėrė viską gimdos ertmėje ir išorėje... Dar negana tokio "malonumo" padarė visus tyrimus. Diagnozė: karcinoma-in-situ. Tai priešvėžinė gimdos kaklelio stadija dar vadinama CIN3. Pašalino gimdos kaklelio dalį, o po poros savaičių pašalino ir pačią gimdą. Operacijos dieną jai suėjo 36metai... Gerai, kad bent vieno vaiko yra susilaukus.
Šiuo metu sesutė jaučiausi gerai. Po operacijos jau praėjo trys su puse mėnesio. Kas pusę metų turės darytis kiaušidžių tyrimą, kad jei bus kokie blogumai, svarbu laiku pastebėti.
Ką aš šiuo pasakojimu pasakyti- jei ne tas kraujavimas, būčiau neužilgo palaidojus vienintelę seserį... Dažnai moterys kreipiasi pas gydytojus per vėlai, o pastebėjus laiku išgyti nuo vėžio yra kažkur 95-97% tikimybė.
Esu radusi vieną informatyvų puslapiuką, manau ir jums jis patiks.
www.gimdoskakleliovezys.lt
Atsakyti
Sveikos, papasakosiu savo ligos istorija. Pirma karta pries 2,5 metu nuejau pasitikrinti kakleli. Rado zaizdele, atliko onkocitologini - viskas gerai. Po metu onkociitologinis - atsakymas LSIL. Sokas, isterija. Nieko gyvenam toliau. Po pusantro menesio citologinis - HSIL. Atliekamas ZPV - neigiamas, daroma biopsija - CIN2. Sokas mirtinas.. Buvo vasara, gydytoja liepe pasirodyti po poros menesiu.. as negaliu nusiraminti, uzsirasau pas kita, apsilankau po poros menesiu, klinikose. Apziuri sako: nezinau, kur tas CIN2, padarykim tyrima. Onkocitologinio atsakymas LSIL atvykti po metu.. Na jau ne galvoju tiek nelauksiu. Praeina 7 menesiai uzsirasau privaciai pas gydytoja, padaro onkocitologini - ( t.y siu metu rugpjuti ) pakitimu nerasta..

Esme - nesuprantu, kaip taip staigiai gali viskas pakisti iki tokio lygio ir paskuj vel iki nieko? Kur suo pakastas? Ar dabar galiu buti rami bent kazkiek laiko? tiesa kaskart tyrimus lydejo uzdegimai. Pradedu galvot, gal paskutinioji blogai atliko tyrima, arba gal kas slepiasi giliau, gal vel reikalinga biopsija, ar tiketis, kad ir ten viskas gerai?

Nezinau, drauges jau paranojike vadina- mazdaug gavai gera atsakyma - ko dar tu nori.. Bet cia mano gyvenimas, mano sveikata, as noriu buti tikra
unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 26 rugpjūčio 2010 - 13:39
Sveikos ! smile.gif As irgi susiduriau su siomis problemomis. Jau seniai. Gal pries kokius 6 metus buvo rade veziniu lasteliu - gyde Diufastonu. Pagyde lyg ir... Po to darausi onkocitologini tyrima viena karta i metus. Viskas gerai - neranda nieko blogo. Tik va... Gyvenu Anglijoj ir praeita menesi parvaziavusi i Lietuva pasidariau si tyrima - gydytoja sako, kad yra negeru pakitimu ir isleisti i Anglija negali, nes reikalingas gydymas. O rugsejis ant nosies, dukrai i mokykla reikia... sugrizome i Anglija. Uzsiregistravau pas seimos gydytoja cia, bandysiu gydytis cia. Bet man tu terminu niekas neaiskino ir as nezinau, kas man yra. Bandziau gydytojos klausti, ar tai vezines lasteles, ji atsake, kad ne vezines lasteles, o negeri pakitimai ir ar as suprantanti. Buvau apstulbusi, nebeklausinejau. Galvoju dabar diena nakti apie tai ir nebegaliu sulaukti vizito pas gydytoja.
Kaip jums atrodo, kas tai - vezys ? blink.gif
Atsakyti
tai jai sake, kad tai ne vezines lasteles tai tiesiog yra pakitusios intraepitelines lasteles. tikrai ne vezys. LSIL - pakitusiu lasteliu mazai, HSIL - pakitusiu jau nemazai. tik poto jau eina vezines..

NETGI CIN 3 nėra vėžinės ląstelės

CIN - cervical intraepithelilial neoplasia - cervikalinė intraepitelinė neoplazija arba plokščiojo epitelio intraepitelinis pažeidimas. Faktiškai tai yra sutrikęs epitelio augimas ir raida (skirtingų laipsnių - nuo CIN 1iki CIN 3).
Klasifikuojama:
Gimdos kaklelio pažeidimu klasifikacija pagal A. Singer ir J. M. Manghan
Nedidelio laipsnio displazija CIN1- LSIL
Didelio laipsnio displazija CIN2 - HSIL
Didelio laipsnio displazija CIN3 - HSIL
Carcinoma in situ CIN3/CIS - HSIL

PAsiskolinau is SM nares AUGES.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 28 rugpjūčio 2010 - 11:10
Aciu uz atsakyma biggrin.gif blush2.gif
Tik as visu tu terminu neturejau progos matyti, niekas man ju nerode, kas ten parasyta. Todel labai idomu butu suzinoti.
Atsakyti
as kai sikart skambinau klaust rezultatu sako : Pakitimu ir naviku nera. Sakau kurio laipsnio? blink.gif sako kaip tai kurio.. Na sakau LSIL ar HSIL, sako intraepiteliniu pakitimu ir naviku nera blink.gif tik tada daejo, ka ji pasake, nes tikrai nesitikejau, kad viskas bus gerai blush2.gif
Atsakyti
Merginos, vis bandau rasti atsakyma kas yra reaktyviniai epitelio pakitimai? Ka tai reiskia? Ar cia taip moksliskai zaizdele vadinama? Citologinis tyrimo atsakymas toks: "Intraepitelinių pakitimų ar piktybinio naviko nėra: reaktyviniai epitelio pakitimai"
Atsakyti
QUOTE(Zemuogiuke @ 2010 09 09, 12:52)
Merginos, vis bandau rasti atsakyma kas yra reaktyviniai epitelio pakitimai? Ka tai reiskia? Ar cia taip moksliskai zaizdele vadinama? Citologinis tyrimo atsakymas toks: "Intraepitelinių pakitimų ar piktybinio naviko nėra: reaktyviniai epitelio pakitimai"

as kaip suprantu tai reaktyviniai turi buti kazkokie normalus, tokie kokie buna galimi, o ne intraepiteliniai , kurie jau nieko gero butu. g.gif
Atsakyti